Şimdi Ara

[4K UHD 3840x2160 Kullananlar Kulubü] 28'Samsung U28D590D Kullanıcı İzlenimleri (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
406
Cevap
8
Favori
27.772
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar, herhalde bu fiyata bu monitörü , değerini ilk keşf eden bizleriz.. Sizleri ve kendimi kutluyorum. Az evvel Mesut ile Erdinin 295 li 4K bizim monitörün incelemesini izledim de
    Bu ekran kartı bayağı uçuk fiyatlarda.
    Neyse dediğim gibi..Biz önce bir monitörü alalım da ileride 4K daha uygun GPU lar çıktıkça çaresine bakacağız. Ya da bir süreliğine 1080 de oynarız. Ne dersiniz .
  • 780 Sli dediğin düzenek kabaca 0 dan kuruyoruz desek 1400x2=2800 TL bunu besleyecek işlemci anakart dedik mi yamulduk kaldık.Geldim şimdi ofise siparişi geçtim teknobiyotikten şimdi telefon edip kargoya yetişecek mi onu soracağım saat 15:15 şuan çünkü.

Canımda sıkıldı zaten kendime jest yapayım.Daha satışını 3 gün önce aldığım Volvo s40 1.8 2004 model aracım motor yakmış bulunuyor.İzmir'den telefon geldi evlat acısı gibi içime oturdu şuan 7.000-8.000 den bahsediyorlar.Burada ki ana fikir kendi aracını babana dahi verme. Nasıl olduysa suyu boşalmış izmir,gaziemir'den otobana girmiş yaklaşık 40-50 klm sonra kendi kendine istop etmiş.Babamın dediğine göre hararet göstergesi normalmiş araçta yağ full ama su bir gram yok muş.Su ilavesi yapınca sol far hizasından direk geri akıyor dediydi.(Tabi bu durum servis gelip aracı çektikten sonra anlaşılıyor.Araç susuz ne kadar gitti belli değil)Dün motoru sökerken üst kapak contası yanmış pek bir şey yoktur sanmam diyen ustanın bugün bunu demesi

Volvo gibi bir araç nasıl uyarı vermez hayret bir şey.Teslim etmeden önce her şeyine bakıp ta verdim.Motoru komple söküyorlar babam başına gitti oda sıkıldı tabi.Kullanıla bilecek parçaları çıkartacaklar bu iş bana kaçacak gibi.

Usta kur bir gurup bak 2 kişi olduk.

• bocekgrafik kullanıcısına yanıt
    Elbette Mürsel. Ben 780SLİ ayarında sistemi olanlar ve de performansla ilgili kafasında soru işareti olanlar için yazdım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alkımm kullanıcısına yanıt
    Bir İzmirli olarak çok ama çok üzüldüğümü belirtmek isterim. Bence moralini biraz olsun düzelt . Çok para sahiden. Babanı da bence üzme. O zaten senin paran gidecek diye içi kan ağlıyordur. Yanlış anlama ben de 44 yaşında iki evladı olan bir babayım. Maddi sıkıntı olacaksa canın sağolsun, ileride alırız monitörü. Zaten saatlerdir okuyorum. Eylül ayına doğru aynı fiyat aralığında "Dell" de 4K monitörünü Türkiyede satışa çıkaracakmış
  • depeche35 kullanıcısına yanıt
    Siparişi verdim ondan sonra geldi telefon aldım artık yapacak bir şey yok.Durduk yere çıkması kötü oldu aynı arabanın 2000 modeli babamda da var onunki petrol yeşili hani heves etti bakalım 4 yılda ne koymuşlar üstüne biraz daha derli toplu denemek için bindi.Ben giderken de olabilirdi diyemiyorum çünkü her akşam kontrol ediyorum aracı gene kontrol ederek verdim.

Tek tesellim yolda başına bir şey gelmedi en azından zaten pekte arayıp söylemek istemedi ben geri dönmeyince sordum da söyledi.Hala geri aramadı sanırım komple motor yapılacak arayıp ta soramıyorum bana fırça atıyor.Allaha şükür bir miktar param var kenarda onu krediye yatırıp yapılandırma yaptıracaktım ondan olduk neyse bakalım ne desem boş olan oldu.

Monitörde bugün kargoya yetişmiyormuş zaten perşembe gibi anca elime gelir aras kargo Bodrumda pek iyi çalışmıyor.

Hayırlı olsun! Kargo yarın elinde olur.

Araba işi içinde geçmiş olsun! Talihsizlik olmuş seninkisi. Allah tan ben ev için arabamı sattım şimdi kafam rahat. Nasıl diyeceksin, şöyle ki; arabaya yaptığım harcamayaı düşününce kendimi o parayla ne sistemler toplardım düşüncesinden bir türlü kurtaramıyordum.
    Kargoya verilmeden iptal ettirebilirsin sorun olmaz.
  • rezes kullanıcısına yanıt
    Sordum da kargoyu yetiştiremiyorlarmış bugüne. 15:15 de geçtim siparişi aradım hemen ama gitmiş kargo 2-3 dakika önce.Yarın verecekler 1 gün rötarlı geliyor aras Bodruma.Şimdi mevcut eldeki 2 monitörü de satayım 2.780 almaya bakayım.
    Öncelikle geçmiş olsun. Öncelikleri iyi hesaplayarak, hazır kargoya da verilmemişken siparişi iptal et bence. Önce diğer sıkıntılarını gider, elin genişleyince onu yine alırsın ne de olsa.
  • Hocam peki 144hz 1080p den 60hz 4k ya gectiginizde o akicilik hissini kaybettiniz mi yoksa 4k olmasindan dolayi herseyin ustunu orttu mu?

4k 120hz ile oyun deneyimi sanirim 2 kart ile 3 sene sonra oynanir hale gelir diye dusunuyorum

Ayrica monitorde olu piksel vs var mi acaba hic test ettiniz mi kac taneye kadar normal sayiyorlar?bukadar para veripte olmasi insanin canini sikar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Spirit_Rises -- 17 Haziran 2014; 18:26:09 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bocekgrafik kullanıcısına yanıt
    İyi niyetiniz için çok teşekkürler.Ama 1.450 tl nin bu şartlar altında bana pek yararı dokunmuyor.Uzun zamandır da beklediğim bir şey.Servise ödeme yapılacağı an geldiğinde her şartta bu parayı peşin vermem lazım,malum 8 bin 9 binliradan bahsediyorlar ve böyle bir kredi kartı limitim yok.İşi de ağırdan alıyorlar sanırım gün içinde 2 kez konuştum hala parçaları söktüklerini söyledi babam ya daha kötü (ki artık daha kötüsü ne olacaksa) bana söylemiyor yada işi ağırdan alıp para koparmaya çalışıyorlar.Volvo'nun kendi servisinde volcar gaziemir.Bir fiyat çıkarsınlar bekle dedim bende babama sıkma canını şimdi aklıma geldi 0 motor soracağım yurt dışına 9 binlira toplatmaya vereceğime 0 motor alırım 20 yıl gider o motor.2. el çıkma bulsam durumu ne içini açmadan bilinmiyor onun içinde 1000 isterler dedi bir kaç kişi.
    Araba parçası satan yerler ile hurdacilara bi göz at. 1/3, belki 1/4 mâliyetine iner toplam gider. Özellikle de servisler feci yüksek fiyatları. Aldıkları parçalara 4-5 kat kâr koyuyorlar çünkü.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • asus rampage black edition 2800hz

i7 4930k 12mb

zotac gtx780 ti amp 386 bit 3gb

vengeance pro ddr3 cl9 2133mhz

corsair 750d h110 sıvı soğutma evga 120 gr 1300xr

corsair 128gb force gs x 2 raid 0 ssd

hdd baracuda 64mb 7200rpm

sisteme gider mi _?
  • Selamu aleyküm,
    Beyler resmi Samsung garantili U28D590D 'yi satıyorum kutusu açılmadı faturalı. Aldığınız zaman fatura kesilecek bilginize..

http://forum.donanimhaber.com/m_93157663/f_//tm.htm#93157663
  • ali hezer A kullanıcısına yanıt
    Sistemin iyi tabiki. Grafik kartına bir tane daha kardeş alırsan 60FPS garanti
    quote:

Orijinalden alıntı: HiqhWoltage

3x144hz monitörden sonra 4k 60hz monitör nasıl bir fark yarattı özellikle düşük fps ve akıcılık konusunda fps oyunlarda performans düşüklüğü yaşadınız mı ? Açıkçası ben 2k 120hz+'ı tercih ederim diye düşünüyordum 4k 60hz'e ancak bu konudaki yazılarınız ve daha önceki tecrübelerinizden dolayı çook fena ikilemdeyim.

quote:

Orijinalden alıntı: Spirit_Rises

Bunda olu piksel cikarsa ne olur? Olu piksel garantisi falan var mi bu cihaz icin ?

Ayrica 120hz olan 1080p uzeri monitor var mi? Gerci 2k cozunurlukte 130hz olsa bu sefer oyinlarda 120fps alamadiktan sonra 120hz i hissedebilir miyiz?

Hz konusunda biraz lafam karisik sorumdan da anlamissinizdir zaten.yani kisaca diyelim 120hz monitor aldik ve cozunurluk 2k.biz bu 120hz farkini hissedebilmek icin illa oyunlatda 2000 kusur cozunurlukteyken 120fps sabit mi almaliyiz yoksa 120 fps altinda alsakda 120hz in farkini hisseder miyiz

Hocam canınızı sıkmak istemem. Şöyle benzer 2 soru soruldu konunuza... Keyfi olarak cevap vermeyebilirsiniz, görmemişte olabilirsiniz. Cevaplamamanızın özel bir nedeni yoksa belirtebilir misiniz ? Konuya girip çıkıyorum 2 gündür beklediğim şu cevap için de..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HiqhWoltage -- 18 Haziran 2014; 20:41:03 >

• HiqhWoltage kullanıcısına yanıt
    Kusura bakma abicim gördüm lakin c. yazamadım.

İlla 120FPS alman gerekmez 60FPS alsanda 60Hz deki bir monitöre kıyasla akıcılık çok daha iyi. Ama FPS ne kadar 120FPS ye yakın olursa o kadar daha akıcı diyebilirim rahatlıkla. (Bunu en iyi 120Hz de bir süre oyun deneyimledikten sonra 60Hz bir monitöre geçtiğinizde anlamanız ve farkı hissetmeniz mümkündür. Yakında g-sync li monitörler çıkınca bu akıcılık algısı/konusuna yine döneriz. Şimdilik 120Hz rafa kalktı çünkü pek çok + özellik bunun önüne geçti. (Mevcut kartlarla120FPS de alamayacağımıza göre )

FPS düştü tabiki 3240x1920 (6,2mp) den 3840x2160 (8,3mp) pixele çıktı sonuçta. Buda misal BF4 te 120FPS den 90FPS ortalama değerlere düşüş getirdi. Monitör 60Hz olduğundan sorun değil tabiki. Tek GTX780 ile oynamaya kalkarsanız 45FPS ortalama değer alacağınız anlamına gelirki bu da akıcı bir deneyim yaşamanızı engeldir. O sebepten 780SLI ayarında sistem öneriyorum.

120Hz deki akıcılık 60Hz den beklenemez tabiki ama güncel kartlar 120FPS leri görmedikten sonra 120Hz 4K monitörler şimdi çıksa bile anlamsız kalır. Samsung 590D 1ms ve 0,161mm lik alana yoğunlaşmış pixel den mi kaynaklı nedir bilemiyorum 120Hz deki akıcığılı oyunlarda aramadığımı söyleyebilirim. Teknik olarak durumu izah edemiyorum ama durum böyle. Ha! tabiki 120hz olsaydı çok daha iyi bir görüntü elde edileceği su götürmez bir gerçek. 120FPS leri bulamasam bile hemen 0 motion blure denerdim mesela

Monitörün renk tonlamaları gerçekten çok iyi Asus VG248QE den çok çok daha iyi. Özellikle 590D nin TN panel olması 1milyar renk sticker ının reklam olduğunu düşündürmüştü bende ama kendim bizzat görünce gerçekren 1m renk paleti kullandığına şahit oldum. Prof. grafiker olarak renkler için bir yorum yapamayacağım lakin bu konuda aramızda proflar var kendilerinin görüşlerini de bekleriz. (Bu arada forumda baya bir arkadaş satın aldı) Özellikle karanlık sahneli oyunlarda Metro LL ta mesela monitöre gerçekten hayran kaldım. Karanlık alanlar resmen aydınlandı ve aslında o mekanların tam sihay ve gri tonlardan oluşmadığını renkli nesnelerinde olduğunu anlamam çok kolay oldu. Asus ta bunları ayrıştırmak mümkün olmıştı hiç. Biliyorsunuz ben hep TN panel kullandım ve IPS panelleri deneme şansın olmadı hiç. O sebepten bu izlenimlerim kendi şahsi görüşlerimdir. Ama monitörün gri tonlamaları gerçekten çok çok iyi.

Monitörün 370cd/m² parlık düzeyi nokta aralığının Pixel Density: 157.35 ppi yani Dot Pitch: 0,161mm gibi pixel yoğunluğuna ulaşması ile adeta görsel şölen yaşatıyor emin olun. Yine Metro LL tan örnek verecek olursam lambalar vede düşmanın gözünüze gelen fener ışıkları gerçekten göz kamaştırıcı Asus VG248QE de "Scenery Mode" da aldığımız gibi ama dediğim gibi pixel yoğunluğu nedeniyle daha etkili. Bu kadar ufak nokta aralığı size ayrıca BF3/BF4 gibi oyunda en uzaktaki nesnelerin, kaakterlerin mesela sniper ın net bir şekilde görmenizi sağlamakta. Bu gerçekten çok önemlidir bilirsiniz. Ben Portrait Surrond yaparak bunu sağlamaktaydım ama yine bu kadar net değildi. Yanıbaşınızda duran sniper ı nasıl görüyorsanız uzaktaki sniper da aynı şekilde belirgin olarak rahatlıkla seçilmekte. Detayların pixelleşmesi söz konu değil anlayacağınız. Hep oyun modundan örnekler verdim ama masaüstünde iken de yine en ufak karakter bile çok net şekilde görüntülenmekte. Resim kalitesi ise bir başka Ha! unutmadan şunuda belirteyim Win 8.0/8.1 bu monitörde optimizasyon için şart.

İlk mesajımda da belirmiştim ben aslında ASUS ROG SWIFT PG278Q u bekliyordum lakin çıkışının gecikmiş olması beni bu monitörü denemeye itti. Bu süre zarfındaki kullanıcı deneyimime dayanaraktan iyi ki de denemişim diyorum. Artık 2K yani 1440p monitör kesinkez düşünmüyorum. Şimdilik kaybım g-sync özelliğinden mahrum kalmak olacaksa da ilerde 4K g-sync li monitör çıktığınca ben anca o zaman monitörüm de yeni bir güncellemeye gitmeyi düşünürüm. Tabi bu monitörün içine g-sync modülünü de Jen-Hsun Huang bedava vermeyecek ama ne yapalım gülü seven..

Emsal 4K monitörlerin 10.000TL lerde gezindiği gözönünde bulundurulduğunda 1500TL civarında bu monitöre sahip olmak çok iyi oldu. Zira bu sefer distribütör firma bize yurtdışı fiyatından daha da uygun bir fiyata sunmuş olması ayrıca sevindirici. Özellikle Amazon ve Neweeg gibi yurtdışı satış fiyatları 650-690$ arasında gezinmekte iken; ne yalan söyleyeyim 2.500TL civarında bekliyordum monitörü.

..

Bak sana cevap yazayım derken kısa bir ön inceleme de yazmış oldum. Benim tüm yazacaklarım bu kadar. Diğer satın alan arkadaşlar da kendi izlenimlerini paylaşırlar umarım. Sürçü lisan etiysek af ola.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rezes -- 18 Haziran 2014; 23:24:42 >

Gerçekten öyle oldu çook teşekkürler

Bu yazınızdan benim gibi bir çok kişi etkilenip muhtemelen 4k bir monitör alacak. G-sync'li bir model de beklenebilir. Fiyatı bence de çok uygun. Ben Benq Xl2420t'yi 1050tl'ye almıştım. 28" bana büyük gelir şu an ki masa yapılanmasında sanki. Pixel yoğunluğu ve nokta aralığı gerçekten düşükmüş. Özelliklerine adam gibi bakmamıştım. Teknoloji bu dalda hızlı bir sıçrama yapıyor. 1080p'nin ömrü doldu yaşasın 4k

Rog SWift'i de bekleyeceğim ben. Nasıl bir hayarnlık yarattıysa içimden bir ses hala onu al diyor. Bakalım.... Çok teşerkkürler tekrardan

• HiqhWoltage kullanıcısına yanıt
    Bekleme İsmail aramıza katıl.Meret kargoda hala gelse de kurcalasam.
    Çok açıklayıcı,bilgilendirici olmuş, emeğine sağlık.
    Tek bir soru soracağım... Başka bilgili arkadaşlar da lütfen yanıtlayabilir
    Ekran kartı çözümü olarak 1-2 sene kadar GTX770 GDDR5 4GB 256Bit ile idare etsem , oyunları 1080 veya kurtardığı yükseklikte açsam ( belki 2K kurtarır bilmiyorum )
    Verim alabilirmiyim 4K monitör ile...
    İleride fiyatlar bana uygun vaziyete gelirse zaten daha iyi bir GPU alacağım. Ne dersiniz.
    Yani kıssacası 1080P de oyunları çamur gibi mi oynatır bu harika monitör ?
    Teşekkür ederim
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.