1-Youtube'a eklemek üzere 4K video düzenleyebilen bir masaüstü almak istiyorum. Donanım ile ilgili kavramlara biraz uzak kaldım.
2-Oyun kırk yılda bir oynayacağım veya hiç oynamayacağım. Ama yayın yapabilecek seviyede bir oyun sistemi bu paraya mümkün olur mu? Donanım olarak fark eder mi 4K video işlemek açısından.
3-İsteğim 4K videolara, ses ekleme, yazı animasyon ekleme gibi youtube videolarında gördüğünüz işlemleri rahatça yapabilsin ve uzun süre beni idare etsin. Kendim toplamakla da uğraşamam. Hazır kurulu kasa şekilde gelsin istiyorum. Sadece burada orijinal windows yüklerim.
4-Monitör olarak evimde 4K samsung curve TV var. 5 sene önce yaklaşık 5 bin liraya almıştım. Yüklediğim 4k videoları televizyon çok mükemmel olmasa da yine de açıyor ve oynatıyor. Paradan kısmak için şimdilik bunu kullanabilir miyim?
5-Bütçem yaklaşık 10 bin lira ancak eğer çok gerekli ise biraz daha artabilir. Monitör olarak şimdilik 4K TV kullanayım diyorum. Amacım dediğim gibi 4K video düzenleme olacak.
6-Sanırım 32 GB Ram benim için daha uygun.
7-Büyük depolama alanına pek ihtiyaç duymam ama hızlı işlem yapmak için SSD gerekir sanırım.
8-Tavsiyeleriniz benim için çok değerli. (Hiç bilmeyene anlatır gibi anlatın arkadaşlar) :)