Şimdi Ara

4S ten Note II ye geçtim (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
216
Cevap
5
Favori
11.414
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: surrealll

selam arkadaşlar bende iphone 5 kullanıcsıyım fakat iphone 5 göze çok güzel görünsede içerik bakımından 1 hafta sonra 4 veya 4sten herhangi bir farklı gelmiyor birde şöyle bir durum var iphone 5 için güncellenmiş programlar bile sadece görsel olarak uzatılmış android telefonların kullanıcı olarak özelleştirilmesi özelliği beni çok heyecanlandırıyor zamanında wildfire s kullanmıştım android olarak ama o zamanlar inanılmaz derece de sıkıntıdaydı android şimdi jellybeanle bir çok sorunu aştığını forumdan okuyorum zaten size forumdaş olarak sorum uzun zamandan beri kullanan arkadaşlar kullanımda sıkıntı oluşma vb şikayetler oluştumu bu zaman zarfında eğer bu kadar zaman kullanımdan sonra sıkıntı yaşamıyorsanız bende note 2 ye geçme taraftarıyım

eğer takas düşünürseniz ben de iphone 5 ile takas etmeyi düşünüyorum.1 aylık note 2im var media markttan aldım .

• Bende 4s'den note2 'ye geçenlerdenim aldığım karardan çok memnunum özellikle not alma olayını çok sık kullanıyorum buna ek olarak ipda yapamadığım bir çok şeyi çok rahatlıkla yapabiliyorum.

Örneğin mail'ımı kontrol etmek için mail uygulamasına girmeye ihtiyaç duymamak çok pratik bir olay direk ana ekranda widget sayesinde son gelen mailleri görebiliyorum. Toplantı sırasında aynı anda not alırken aynı anda konuşmacının sunumunu görebiliyorum.Konuşmacı sunumunu bilgisayarımdan tek hareketle aktarmak çok büyük kolaylık diğer türlü itunes aç ona sürükle senkronize olsun vs işlemleri yapmam gerekliydi.

Bunların dışında film video vs izlemek çok daha keyifli.Tek sıkıntı appstore çok daha geniş google play store'a göre.
  • Sanırım NOTE 2den insanımız sıkılmaya başlamış malum ebatları yüzünden, herkesin ortak yorumu büyüklük vs olmuş ama dediğim gibi tam bir eğlence makinası.gerçi büyüklük konusunda benim bir avantajım var boyum 1,95mt ellerde tabiri caizse kürek gibi yani ebat konusunda pek sıkıntı yapmadım hatta tuslardada çok rahatım bu cümleleri NOTE2 den yazıyorum sizlere seri bir şekilde

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Note2den selam olsun boyle bir cihaz yok.

• Note II telefon mu ? O boyutta telefon mu olur yav.
  • Android'in geçici gaza gelişleri bunlar. Aldanmayın. Apple kullanan android'e geçmemeli bence.

• quote:

Orijinalden alıntı: LoversInJapan

Android'in geçici gaza gelişleri bunlar. Aldanmayın. Apple kullanan android'e geçmemeli bence.

İsteyen istediğine geçer,
    Beğenmezse satar geri döner.

Polis panzerinden su sıkılırken birbirine kenetlenen tkp üyleri gibi olmuş söyleminiz.
    "Baskılar biiizi yıldıraaamaz" :)

• benım muhtesem ıkılım s3 ve ipad mini ama ipad mini retına ekranı bekleyın
  • bende note 2 ..hanımda ip.5 var..gül gibi geçinip gidişyorlar valla..kavga gürültü yok...
  • Öncelikle uzun süredir forumu misafir olarak takip ediyordum artık kayıtlı bir er'im.
    Benim sıkıntım ya da önyargım mesleğimden kaynaklanıyor. takscilik yapıyorum ve tek elle kullanabildiğim ve işlerimi halledebildiğim iphone 4s telefonum var. Kesinlikle note 2 ye gıpta ile bakıyorum. ama kullanabilirlik açısından ve belkide senelerdir aynı ara yüze sahip tek düze, basit kullanışlı sistemi sayesinde halen daha iphone kullanıyorum. taksicilik yaptığım için tek elle bütün işlerimi görüyorum ama note 2 olan bazı özelliklerede hastaym. 4s ‘ i son anda note 2 den vazgeçerek aldım ki bunu devamlı araç kullanan bir arkadaşımdan gelen son uyarı ile yaptım. telefonu incelerken reyon görevlisi demişti bana neden iphone s3 note 2 daha çok işinize yarar demişti, evet kesinlikle öyledi ve bayan bana çok basit kalıyor iphone demişti, belkide basit ve kullanışlı olduğu için 4s aldım. tek elle kullanım note 2 de sıkıntı olucak diye düşünüyorum tamam tek elle kullanım modları var ama yine de avucumda çok büyük kalır diye düşünüyorum. Telefonla çok sık konuşuyorum ve sürekli mesaj whatsapp. sizinle paylaşmak istedim. yani telefonları seçerken herkes kendine göre artı ve eksileri söylüyor bende size farklı bir sektörden farklı bir bakış kullanım ihtiyacı ve sıkıntıları açısı sundum. halen daha içimde note 2 ye dönmek geliyor ama olur mu kullanabilirmiyim halen daha tereddütlerim var. Kardeşimin S3 bir hafta kullanamadım. Note 2 kesinlikle süper bi telefon ama güvenlik açısından da appleı seviyorum. siz ce ne yapmalıyım ?

• valla şu sıralar ios'ı artık bırakmak istiyorum gerçekten aynı arayüzden bıkmış durumdayım cihaz çok stabil gayet başarılı ama geçen gün arkadaşımın note 2 cihazını inceledim ekranın genişliği ve süper kişiselleştirme olayı mükemmel iphone jbde yaptım ama telefon iyice hantallaşmıştı geri normale döndüm

ama note 2 farklı bi cihaz tuş kilidi tuşuna basıyorum ekranın gelmesi 1.5 saniye sürüyor ekrana verdiğim tepkiler 50ms monitör gibi geriden geliyor ya ios'a biz çok alıştık yada note 2 yavaş. telefon dolu dicem oda yok 1 tane 10mb'lık kıytırık bir oyun vardı onuda oynarken bir anda kilitlendi 30sn sonra menüye attı yani geçmek istiyorum ama sanırım sony yada htc daha mantıklı gibi
  • quote:

Orijinalden alıntı: sagreste

Öncelikle uzun süredir forumu misafir olarak takip ediyordum artık kayıtlı bir er'im.
    Benim sıkıntım ya da önyargım mesleğimden kaynaklanıyor. takscilik yapıyorum ve tek elle kullanabildiğim ve işlerimi halledebildiğim iphone 4s telefonum var. Kesinlikle note 2 ye gıpta ile bakıyorum. ama kullanabilirlik açısından ve belkide senelerdir aynı ara yüze sahip tek düze, basit kullanışlı sistemi sayesinde halen daha iphone kullanıyorum. taksicilik yaptığım için tek elle bütün işlerimi görüyorum ama note 2 olan bazı özelliklerede hastaym. 4s ‘ i son anda note 2 den vazgeçerek aldım ki bunu devamlı araç kullanan bir arkadaşımdan gelen son uyarı ile yaptım. telefonu incelerken reyon görevlisi demişti bana neden iphone s3 note 2 daha çok işinize yarar demişti, evet kesinlikle öyledi ve bayan bana çok basit kalıyor iphone demişti, belkide basit ve kullanışlı olduğu için 4s aldım. tek elle kullanım note 2 de sıkıntı olucak diye düşünüyorum tamam tek elle kullanım modları var ama yine de avucumda çok büyük kalır diye düşünüyorum. Telefonla çok sık konuşuyorum ve sürekli mesaj whatsapp. sizinle paylaşmak istedim. yani telefonları seçerken herkes kendine göre artı ve eksileri söylüyor bende size farklı bir sektörden farklı bir bakış kullanım ihtiyacı ve sıkıntıları açısı sundum. halen daha içimde note 2 ye dönmek geliyor ama olur mu kullanabilirmiyim halen daha tereddütlerim var. Kardeşimin S3 bir hafta kullanamadım. Note 2 kesinlikle süper bi telefon ama güvenlik açısından da appleı seviyorum. siz ce ne yapmalıyım ?

abimde taksici :)
    valla dostum note 2 gerçekten çok sağlam telefon.özellikler mükemmel ancak bir süre sonra işler rutine bindimi yani kurcalama hevesi v.s cidden çok sıkıntılı yük olmaya başlıyor tel.ben 4s ten ilk çıktığı gün note 2 ye kasım 17 sinde geçmiştim yaklaşık 1 ay kullandım.ilk haftalar herşey süperdi ama git gide ağırlaşmaya başlıyor telefon.sonra onu verip ip5 e döndüm.aman abicim bi hevesle alıp kendini yakma :)
    android sistemler yapısı itibarıyla telefona kurduğunuz her program sistemin içine gömülüyor.sildiğinizde sisteme bulaşan dosyalar sistemde kalıyor bunlar çoğaldıkça tel yavaşlıyor.aksini kimse iddaa etmesin.
    iphone sistemde ise program sistemden bağımsız odada çalışıyor kesinlikle sisteme bulaşmıyor.sildiğiniz zaman komple program odasını siliyorsunuz ve böylece sisteme hiçbir şekilde bulaşık bırakmıyor.ve sistem herzaman ilk günkü performansını koruyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esperer -- 5 Mart 2013; 1:47:43 >

• quote:

Orijinalden alıntı: unicornist

doğru aslında rehberi nasıl aktaracağım konusunda bir sıkıntım vardı onu yazmak için açtım konuyu... iphone ve forumun uzun yıllardır kullanıcısı olarak biraz canım sıkkın bir de. hatta o kadar ki forum da samsung sayfasını açmadım şu ana kadar... paylaşmaktı sanırım sadece.

Öncelikle hayırlı olsun ama bence yanlış yapmışsınız. Cihazınıza virüs programı yüklemeyi unutmayın bilirsinizki android ios gibi değil android markette bile virüslü uygulamalar olabiliyor. Zaten uygulama yorumlarına bakarken denk geleceksiniz illakı. Sorununuza gelirsek "iDrive Lite" uygulaması işinizi görür. Hem app store da hemde android markette mevcut. Önce mail adresinizi yazıp kayıt oluyorsunuz sonra backup alıyorsunuz. Daha sonra yeni cihazınıza üyeliğinizle giriş yapıp backup tan geri yükleme yapıyorsunuz.

• quote:

Orijinalden alıntı: *GameOver*

valla şu sıralar ios'ı artık bırakmak istiyorum gerçekten aynı arayüzden bıkmış durumdayım cihaz çok stabil gayet başarılı ama geçen gün arkadaşımın note 2 cihazını inceledim ekranın genişliği ve süper kişiselleştirme olayı mükemmel iphone jbde yaptım ama telefon iyice hantallaşmıştı geri normale döndüm

ama note 2 farklı bi cihaz tuş kilidi tuşuna basıyorum ekranın gelmesi 1.5 saniye sürüyor ekrana verdiğim tepkiler 50ms monitör gibi geriden geliyor ya ios'a biz çok alıştık yada note 2 yavaş. telefon dolu dicem oda yok 1 tane 10mb'lık kıytırık bir oyun vardı onuda oynarken bir anda kilitlendi 30sn sonra menüye attı yani geçmek istiyorum ama sanırım sony yada htc daha mantıklı gibi

Tepkime suresi android in cekirdegiyle ilgili. Note2 kasmiyor yani. Android gec cevap veriyor. Bu gunluk kullanimda herhangi bir sorun teskil etmiyor. Tabi butun ios kullanicilari bunu "telefon kasiyor" diye adlandiriyor. Telefon bu sekilde calisiyor. Acikcasi kullananlarin 1 gram umurunda bile degil.

• İlk olarak 4s kullaniyorum ve gayet memnunum. Ancak bazi arkadaslar apple firmasi sanki kendilerine maaş oduyormus gibi bir izlenim vererek, android tabanli telefona geçen forum kullanicilarini küçük dusurme amacinda... Neyin kadasini yasiyorsunuz siz yahu ? Bu kadar kullandirtmayin kendinizi, oltada ki balik gibisiniz haberiniz yok. Sırf sizin gibiler yuzunden zaten apple 3 ise, 5 gözüküyor...

• Iphone'dan sonra yaklaşık 3 aylık note 2 deneyimi yaşadım ve tekrar iphone'a geri döndüm.

Note 2 ile iphone 5 arasında kararsızlık yaşayan arkadaşlara, kendi tecrübelerim doğrultusunda bazı bilgilendirmelerde bulunmak istiyorum.

Note 2 kesinlikle harika bir cihaz, boyutu ve ses kalitesi haricinde bana itici gelen hiçbişeyi olmadı diyebilirim. İlk gördüğümde "işte bu" demiştim ve en az 2 yıl kullanırım diye almıştım ama yanılmışım, çünkü ihtiyaclarım ve alışkanlıklarıma cevap veremediğini anladım. Özellikle şehiriçi toplu taşıma yada kendi özel aracınız hiç farketmeksizin yoğun olarak kullanıyorsanız unutmayın ki note 2 tek elle verimli kullanabileceğiniz bir cihaz değil. Şahsen ben beceremedim, telefonu tek elle kullanmaya çalışırken hep sanki elimden düşecek gibi oluyo ve bu akrobasiye rağmen iphonedaki gibi ekranın heryerine ulaşıp bir çırpıda istediğim hamleyi yapamadım. Düşünsenize tıklım tıklım bir otobüs siz tek elle zor bela tutunmuşsunuz bir yere ve sadece tek eliniz boştayken birden bangır bangır telefonunuz çalmaya başlıyor, hele birde flip cover falan varsa düğmeye basıp inin :D kendi özel aracınızı kullanırkende benzer bir durum söz konusu, evet araç kullanırken telefon kullanmak zaten başlı başına hata ama acil bir arama yapmanız yada mesaj atmanız gerekirse bu tek elle tam bir eziyet. Kısaca ilk heves geçtikten sonra cihazın büyüklüğü cidden rahatsız etmeye başlıyor.

Android kesinlikle çok olgunlaşmış , oldukça stabil ve bence ios a kafa tutabilecek seviyeye gelmiş. Ben note 2 kullanırken hiç kasma donma gibi şeyler yaşamadım. Ama tabii Iphone/ios ikilisi hem dokunmatik kalitesi hemde stabilite anlamında hala en iyi. Özellikle seri bir şekilde oynanan oyunlarda yada uygulamalarda dokunmatik ekran tepkisinin önemi ve farkı kendini gösteriyor. Evet note 2 ekranı büyük ve bu durum genel olarak cihazın kullanımında bir ferahlık hissi yaratıyor ve keyifli bir kullanım sunuyor ayrıca bu ekranda oyun oynamak çok zevkli oluyo ama şöylede bişey var ki iphone, dokunmatik ekranının tepki süresi ve kalitesi ile hem genel kullanım pratikliği hemde oyunlardan alınan keyif anlamında note 2 nin önüne geçmeyi başarıyor diyebilirim. Ayrıca çok müzik dinleyen biri olarak bence ses kalitesi olarak iphone 5 çok çok önde.

Şuan iphone 5 , 6.0.2 sürümündeyim ve pil performansı note 2 den sonra beni üzer diye düşünüyodum ama beklediğimden çok çok daha iyi çıktı. Şaşırdım. sanırım önemli bir yenilik gelmeden başka bir sürüme geçmeyeceğim.

Son olarak, note 2 ve iphone 5 ikiside harika cihazlar , önemli olan alışkanlıklarınız ve ihtiyaclarınız. Sanırım ben iphone a alıştım ve note 2 ile bir macera yaşayıp tekrar geri döndüm. Önceden böyle bir alternatif bile yoktu ios/iphone ikilisine, bu da bana göre demek oluyorki android gelişiyor ve yetişiyor, umarım rekabet dahada büyürde teknolojinin nimetlerinden daha çok faydalanırız. Saygılar..

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.