Şimdi Ara

4S ten Note II ye geçtim (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
216
Cevap
5
Favori
11.414
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • note 2 yi sayfa sayfa ovdum, hakediyorda ancak cok buyuk, disi kalitesiz ve ici karmasik. mesaj gelince cevap atmaya bile useniyor insan cunku buyuk, karisik. herneyse 500 tl zarar ile iphone 5 e bende gecis yaptim...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: guyau
    iphone ozellikle 6.0.2 den sonra pili resmen sömürüyor. 3g de gezinirken yada navigasyon açıkken pil yüzdesi saniye gibi düşüyor. ama NOTE II bu konuda iphoneyi 5 e katlar.

Note 2'de 3100 mAh pil var. Müsade edin de iPhone 5'in pili daha çabuk bitsin.
  • Saçmalıklar uydurmalar ve pişmanlıkların verdigi vicdan azapları ile yazılan onlarca satır. Note 2 iyi telefon ancak asla bir iOS değil. Dikkat edin iPhone demedim iOS dedim. iOS varken şimdilik daha iyisi yok

• Note II değilde Nexus 4'e geçmeyi bende düşünüyorum.
  • Bazı yorumları anlamiyorum yok efendim note2 donanımıyla fark atıyormuş. En iyi mobil gpu iphone5 de değil mı ? yoksa benchmark testleri yalan mı söylüyor? aradaki 1gb ram sikintiysa eğer bildiğim kadarıyla ios'un efektif ram kullanımi da daha az. Bu arada iki telefonun da kullanıcısı değilim alıcı gözüyle bakiyorum yanlisim varsa lütfen uyarın.

• quote:

Orijinalden alıntı: BeyazBüyü

quote:

iphone ozellikle 6.0.2 den sonra pili resmen sömürüyor. 3g de gezinirken yada navigasyon açıkken pil yüzdesi saniye gibi düşüyor. ama NOTE II bu konuda iphoneyi 5 e katlar.

Note 2'de 3100 mAh pil var. Müsade edin de iPhone 5'in pili daha çabuk bitsin.

çabukmu :) hocam çabuk kelimesi gerçekten zayıf kalıyor bu tüketime. pil tabiki büyük lakin ekran boyutunu göz önünde bulundurun. ben bu kadar mükemmel bir teknolojide bu şekilde bir pil kullanılmasını tezat görüyorum. siz olaya bu açıdan baktınızmı?
    Not : ben NOTE II ' yi savunma gibi bir eğilimde bulunmuyorum bu şekilde algılanmasın. kullandım ve yorumlarımı yazıyorum.

• Adam demiski S3'e Jelly Bean yukledim agirlasti. Buna yanitta soyle olmus 4.1.1 uyumsuz uygulama yuklediginiz icin agirlasma olmustur. Simdi Note II alsam Play'den programlarin uyumlu uyumsuz olduguna da dikkat etmeli miyim?

Ornegin; 1 ay sonra 4.2 geldiginde Note II'ye hemen yuklenebilir mi? Yuklenirse IOS gibi sikintisiz olur mu?

IOS ile SB Settings var. Ekran parlakligi, wifi, 3G, EDGE olaylarini hemen yapabiliyorum bu cok onemli. WeeKillBackground ile tum uygulamalari kapatabiliyorum keza Flash oyle. Android'de bunlarida kolayca yapabilecek miyim?

I4 var bende 4.x surumlerini begenmemistim fakat 5.1.1 suan muhtesem ne kadar sure oldu restore etmeyeli o kadar program o kadar tweak var telefonda hala daha muziklere tak diye giriyor, menu gecisleri cok tatmin edici. Android'de boyle olmayacak korkusu var. Note II 'yi inceledim gercekten 10 uzerinden 9 alir fakat icindeki Anroid ise 10 uzerinden 5 alir.

Android'in stabilite sorunu gercekten var. Cogu kisi su kadar sure kullandim takilma olmuyor desede yorumlarin cogunda takilma muhabbeti gecmis. Bende askerden sonra degistiricem telefonumu artik. Note II ya da Iphone 5 dusunuyorum ama Note II stabilitesine ve kullanim kolayligina gore degisecek. Tablet konusuna hic girmeyeyim cunku Ipad'in ezici ustunlugu kesinlikle var. Telefon platformunda ise kapisiyorlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: xbreakx

Adam demiski S3'e Jelly Bean yukledim agirlasti. Buna yanitta soyle olmus 4.1.1 uyumsuz uygulama yuklediginiz icin agirlasma olmustur. Simdi Note II alsam Play'den programlarin uyumlu uyumsuz olduguna da dikkat etmeli miyim?

Ornegin; 1 ay sonra 4.2 geldiginde Note II'ye hemen yuklenebilir mi? Yuklenirse IOS gibi sikintisiz olur mu?

IOS ile SB Settings var. Ekran parlakligi, wifi, 3G, EDGE olaylarini hemen yapabiliyorum bu cok onemli. WeeKillBackground ile tum uygulamalari kapatabiliyorum keza Flash oyle. Android'de bunlarida kolayca yapabilecek miyim?

I4 var bende 4.x surumlerini begenmemistim fakat 5.1.1 suan muhtesem ne kadar sure oldu restore etmeyeli o kadar program o kadar tweak var telefonda hala daha muziklere tak diye giriyor, menu gecisleri cok tatmin edici. Android'de boyle olmayacak korkusu var. Note II 'yi inceledim gercekten 10 uzerinden 9 alir fakat icindeki Anroid ise 10 uzerinden 5 alir.

Android'in stabilite sorunu gercekten var. Cogu kisi su kadar sure kullandim takilma olmuyor desede yorumlarin cogunda takilma muhabbeti gecmis. Bende askerden sonra degistiricem telefonumu artik. Note II ya da Iphone 5 dusunuyorum ama Note II stabilitesine ve kullanim kolayligina gore degisecek. Tablet konusuna hic girmeyeyim cunku Ipad'in ezici ustunlugu kesinlikle var. Telefon platformunda ise kapisiyorlar.

4.2 gelir ve update yavaş yavaş cihazlara push edilir. Sorun yok.
    Sb Settings zaten Androidde var. Dediğin bütün işler notification centerı aşağı çekerek yapılıyor. Zaten Androidde olan birşey. En azından SGSIII ve Noteda.

Android evet gelişti ama halen benim kalite anlayışıma ulaşmadı. Ne zaman Apple gibi denetime başlar ve gereksiz uygulamaları temizleyip güvenliği ön plana alırlar, o zaman oturur.

Evde 2 adet s3 var ve 2 yakın arkadaşımda note 2. Ben iphone 4 kullanıyorum.

• quote:

öncelikle yorumların hepsini okudum. bağımlı bir apple kullanıcısıyım. iphone ipad itouch macbook hepsini kullandım. jealbreak vs tarzı tüm olaylarıda iyi bilirim ve defalarca yaptım. en son 4s kullandım iphone 5 aldım ve 1 hafta kullandım daha sonra satıp Note II denemek amaçlı satın aldım. satma sebebim beni cezbeden görüntüsünden başka farklı birşey bulamadım. evet kararlı bir cihaz ama 4s de kararlı? ağ hızı mükemmel tamam. ama ne için kim için 2 gb internet paketi kullanan biriyim neyi indireceğim? sayfalar hızlı açılıyor tamam. ama 4s de hızlı açıyor. olay 2 saniye daha erken açmasımı? olay hep aynı şimdide 5s çıkarırlar 12 mp kamera koyarlar cpu biraz hızlandırırar bi tarafından bir çizgi silerler al sana 5s al sana rutin apple teknoloji stratejisi. fiyat fahiş. kendimize sormamız gereken şu? bir telefonu ne için alırız? görüntü ve sükse içinse tamam alın 5 bin lira verin buna lafım yok. herkesin kişisel tercihi. lakin özellik uygulama donanım bunları arıyorsanız kesinlikle diyemessiniz iphone diye. bir yerde sigaranızın üzerine koyduğunuz iphone güzel görünüyor diye koskoca samsung teknolojisini kötülemek bence kesinlikle cahilliktir ve kınıyorum.
    Note II fikirlerim şu şekilde. Şahsi fikirlerim..
    Öncelikle Telin boyutları alışılmışın dışında büyük ve bir kaç gün kullanıp hem göz olarak hemde fiziksel alışmak gerekiyor.
    ekran mükemmel. iphone gibi kırık bir programı yüklemek için JB beklemeye gerek yok! mevcut apkyi gönderip kuruyorsunuz hepsi bu. Root denilen bir olay var. yanlış yapıldığında telefonu kaput eden ama doğru yapıldığında her türlü erişime izin veren bir işlem. 2 gb ram var ve performans mükemmel. oyunlarda mükemmel. video izlemek tam bir keyif. her türlü video desteği mevcut. ses kalitesi iphone kadar olmasada 1 çıta aşağıda. s-pen denilen kalemle internette gezmek mevcut resimleri kesmek not tutmak sayamıyacağım çoğu özellik gayet hoş. özellik o kadar çokki sayamıyorum bile. ama bu kadar performanslı bir cihazın rehberi 6 sn de açması yazılımsal bir sorun ve düşündürücü. internette gezinmek sayfaları açması tatmin edici. 3g nin zayıf olduğu yerlerde 2g ile işlem yapmak bence iphoneden daha hızlı.
    ve son olarak pil gücü. iphone ozellikle 6.0.2 den sonra pili resmen sömürüyor. 3g de gezinirken yada navigasyon açıkken pil yüzdesi saniye gibi düşüyor. ama NOTE II bu konuda iphoneyi 5 e katlar. telefon ısınması NOTE II de neredeyse yok gibi.
    konumuz her ne olursa olsun önemli değil. bir kişiyi fikirlerinden dolayı yargılarken saygı çerçevemizi koruyalım. herkesin fikirlerine saygı gösterirsek saygı görürüz diye düşünüyorum.
    Selamlar..

Rehber için exdialer kurun. Orjinal rehber hiçbir sebep yokken zaman içinde hafızadan düşüyor. Bu yüzden her seferinde en baştan açılıyor. Exdialerde böyle bir sorun yok ;)

• quote:

Orijinalden alıntı: karantina61

quote:

Orijinalden alıntı: Hykr0

konuyu okumadan yazıyorum sadece başıktan.. aynını yaptım 2 hafta dayanabildim tekrar 5 e geçtim. siz iyi günlerde kulanın.

Bende bir hata yapıp ilk nesilden beri kullandığım iPhone dan note 2 ye geçtim 20 gün zor dayandım. Android kadar karmaşık bir sistem görmedim. Şimdi iPhone 5 aldım sinirlerim düzeldi ama 450 tl zarar ettim 20 günlük cihazdan.

aynı durumdayım hocam :) zararına kadar aynı D:
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: karantina61

quote:

konuyu okumadan yazıyorum sadece başıktan.. aynını yaptım 2 hafta dayanabildim tekrar 5 e geçtim. siz iyi günlerde kulanın.

Bende bir hata yapıp ilk nesilden beri kullandığım iPhone dan note 2 ye geçtim 20 gün zor dayandım. Android kadar karmaşık bir sistem görmedim. Şimdi iPhone 5 aldım sinirlerim düzeldi ama 450 tl zarar ettim 20 günlük cihazdan.

aynı durumdayım hocam :) zararına kadar aynı D:

Geçmiş olsun kardeşim Allah bir daha düşürmesin diyorum. Şu 20 günlük kullanımımdan sonra buradaki fandrozortlar yüzünden resmen android düşmanı oldum. Wp8 bile fandroidden daha iyi görünüyor bana.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karantina61 -- 7 Ocak 2013; 22:21:31 >

• http://teknoloji.milliyet.com.tr/iphone-a-ragbet-azaliyor-apple-siparisleri-dusuyor/auidovideo/haberdetay/14.01.2013/1655176/default.htm

Sanırım bu haber bazı tartışmaları giderir,

Arkadaşlar iphone 5 den samsung note 2 ye geçtim iphone mu babam verdim. , ilk çıtıgından beri iphone kullanıcısıyım, valla telefona büyük diyen arkadaşlar anlamıyorum , zaaten ben bu telefonu minicik iphone ekranından kurtulmak için alıyorsunuz, ama stabilite olarak ben hiç bir aksaklığa deng gelmedim 1 aydır elimde , çatır çatır herşeyi acıyor her işi yapıyor, evde artık laptopu köşeye attım bütün işlerimi bununla yapıyoum , SPEN bildiğiniz bir mouse , bir mouse rahatladığında ne yapıyorsanız aynı hizmeti veriyor, ekran zaten dehşett, iphone 5 bence samsungs3 ile kıyaslayın, çünkü note 2 bana göre tam bir devrim, eleştreceğim tek nokta arama menüsünün karmaşıklığı ve camare çekiminin az ışıklı ortamda iphonelerin gersinde kalması , ben iphone 5 le note 2 kıyaslanamaz çünkü segmentleri farklı ,örneklemek gerekirse iphone BMW 520d bir araçtır samsung note 2 Range Rover 2.7 Sporttur.

• Yakında telefonları herhalde sırt çantası ile taşıyacağız.
    Note 2'ye telefon diyemiyorum ben kimse kusura bakmasın.
    Çay tepsisi gibi telefon mu olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: justonat

http://teknoloji.milliyet.com.tr/iphone-a-ragbet-azaliyor-apple-siparisleri-dusuyor/auidovideo/haberdetay/14.01.2013/1655176/default.htm

Arkadaşlar iphone 5 den samsung note 2 ye geçtim iphone mu babam verdim. , ilk çıtıgından beri iphone kullanıcısıyım, valla telefona büyük diyen arkadaşlar anlamıyorum , zaaten ben bu telefonu minicik iphone ekranından kurtulmak için alıyorsunuz, ama stabilite olarak ben hiç bir aksaklığa deng gelmedim 1 aydır elimde , çatır çatır herşeyi acıyor her işi yapıyor, evde artık laptopu köşeye attım bütün işlerimi bununla yapıyoum , SPEN bildiğiniz bir mouse , bir mouse rahatladığında ne yapıyorsanız aynı hizmeti veriyor, ekran zaten dehşett, iphone 5 bence samsungs3 ile kıyaslayın, çünkü note 2 bana göre tam bir devrim, eleştreceğim tek nokta arama menüsünün karmaşıklığı ve camare çekiminin az ışıklı ortamda iphonelerin gersinde kalması , ben iphone 5 le note 2 kıyaslanamaz çünkü segmentleri farklı ,örneklemek gerekirse iphone BMW 520d bir araçtır samsung note 2 Range Rover 2.7 Sporttur.

Bir sene Galaxy Note ,altı ay S3 kullandım.
    Şuan iphone 5 kullanıyorum.

Hiçbir zaman ilk Galaxy Note ile bile iphone u hiçbir yönden kıyaslamadım.Kıyaslayanlarıda saçma bulmuşumdur.

Yalnız şu bir gerçekki,yazdıklarını okuyunca,bir sene önceki Halim aklıma geldi gözümün önüne.

Bende 4S varken Galaxy Note Almıştım.ilk zamanlar O büyük ekran,yeni bir cihaz olması insanı büyülüyor.

Off ekrana bak neler yapmam ki vs vs laptop un başında hiç yapmayacağın şeyleri yaparsın.
    Ttorrent programı bile yükleyip film indirip televizyona bağlayıp izlerdim.

Halbuki,100 mb glasvezel ,fiberglass internet hattım,DLNA ağım varken ,pc den veya yine DLNA özellikli mediapalyer oynatıcım dan filmi çok daha çabuk ve kaliteli aktarıp izlemek varken illaha Galaxy Note dan izlerdim.

Zamanla o koca ekran nın ilk bıraktığı etki yerini çekilmez hal almasına kadar varıyor.
    Tecrübe ile sabittir.

Sırf Note için özel aldığım Bluetooth kulaklık arabada veya evde kaldıysa,

Toplum içinde ,telefona cevap veremez hale bile getirebiliyor insanı.

Aylar sonra ,ilk heves gidince ,ihtiyaçlar Galaxy Note dan önceki gibi rutin bir hâle dönmeye başlayınca,Galaxy Note suz da ben yaşayabiliyormuşum diyorsun.

Çift elle telefon kullanmayı ,oldu olası sevmemişimdir.Bu yüzden Galaxy Note kullanırken her iki baş parmağıma kramp girdiğini bilirim.Birazda uzamış olabilirler.

Yani seni çok iyi anlıyorum.

Ancak birçoğu için gelip geçici şeyler.Her Galaxy Note kullanandaki tepkiler bunlar.

Bir sene kullandım,bir senenin sonunda ,düşürüp krom çerçevesi ezildi.

Media Markt a götürüp ,üstüne 80 euro verip ,İpad mini aldım.
    İpad mini yi görünce ,hanımın verdiği tepki şöyleydi.

E ne anladım ?,öteki kadar bişey bu,madem bunu alacaktın en azından ötekinin telefon özelliği vardı demezmi

Zaten beğenmemiştim,ipad mini yi ,hanımın bu yorumu ile 3.günün sonunda ipad mini yi geri götürüp,ipad 4 aldım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaSSive -- 15 Ocak 2013; 16:26:07 >

• quote:

Orijinalden alıntı: MaSSive

quote:

Orijinalden alıntı: justonat

http://teknoloji.milliyet.com.tr/iphone-a-ragbet-azaliyor-apple-siparisleri-dusuyor/auidovideo/haberdetay/14.01.2013/1655176/default.htm

Bir sene Galaxy Note ,altı ay S3 kullandım.
    Şuan iphone 5 kullanıyorum.

Hiçbir zaman ilk Galaxy Note ile bile iphone u hiçbir yönden kıyaslamadım.Kıyaslayanlarıda saçma bulmuşumdur.

Yalnız şu bir gerçekki,yazdıklarını okuyunca,bir sene önceki Halim aklıma geldi gözümün önüne.

Bende 4S varken Galaxy Note Almıştım.ilk zamanlar O büyük ekran,yeni bir cihaz olması insanı büyülüyor.

Off ekrana bak neler yapmam ki vs vs laptop un başında hiç yapmayacağın şeyleri yaparsın.
    Ttorrent programı bile yükleyip film indirip televizyona bağlayıp izlerdim.

Halbuki,100 mb glasvezel ,fiberglass internet hattım,DLNA ağım varken ,pc den veya yine DLNA özellikli mediapalyer oynatıcım dan filmi çok daha çabuk ve kaliteli aktarıp izlemek varken illaha Galaxy Note dan izlerdim.

Zamanla o koca ekran nın ilk bıraktığı etki yerini çekilmez hal almasına kadar varıyor.
    Tecrübe ile sabittir.

Sırf Note için özel aldığım Bluetooth kulaklık arabada veya evde kaldıysa,

Toplum içinde ,telefona cevap veremez hale bile getirebiliyor insanı.

Aylar sonra ,ilk heves gidince ,ihtiyaçlar Galaxy Note dan önceki gibi rutin bir hâle dönmeye başlayınca,Galaxy Note suz da ben yaşayabiliyormuşum diyorsun.

Çift elle telefon kullanmayı ,oldu olası sevmemişimdir.Bu yüzden Galaxy Note kullanırken her iki baş parmağıma kramp girdiğini bilirim.Birazda uzamış olabilirler.

Yani seni çok iyi anlıyorum.

Ancak birçoğu için gelip geçici şeyler.Her Galaxy Note kullanandaki tepkiler bunlar.

Bir sene kullandım,bir senenin sonunda ,düşürüp krom çerçevesi ezildi.

Media Markt a götürüp ,üstüne 80 euro verip ,İpad mini aldım.
    İpad mini yi görünce ,hanımın verdiği tepki şöyleydi.

E ne anladım ?,öteki kadar bişey bu,madem bunu alacaktın en azından ötekinin telefon özelliği vardı demezmi

Zaten beğenmemiştim,ipad mini yi ,hanımın bu yorumu ile 3.günün sonunda ipad mini yi geri götürüp,ipad 4 aldım.

hocam diline bal kaymak senin ayniii beni anlatmissin, note 2 aldigimdaki ilk hafta heycanlarimi, notu ovmelerimi ve gunler sonra kosarak iphone a donme sebebimi.
    heves gecince insan birisine bile telefon acmaya useniyor, mesaj atmaya eriniyor. amele odunu gibi geliyor insana.
    saygilar.

• Sony su geçirmezini yapıyormuş şimdi.Yağmurlu günlerde şemsiye olarakta kullanılabilir.Koca ekran al avcunun içine koy kafaya bak şemsiye.Oh yee :) Sizin hiç 2 gb Ramli şemsiyeniz oldu mu??

• quote:

Orijinalden alıntı: headcoach

Sony su geçirmezini yapıyormuş şimdi.Yağmurlu günlerde şemsiye olarakta kullanılabilir.Koca ekran al avcunun içine koy kafaya bak şemsiye.Oh yee :) Sizin hiç 2 gb Ramli şemsiyeniz oldu mu??

Allah için sony çok iyi cihaz yapmış. Tamam büyük ama note 2 kadar değil en azından. Tek eksiği içinde ios yok. Apple öyle bi cihaz yapsa satış rekorları kırar valla

• quote:

Orijinalden alıntı: enzomaresca

quote:

Orijinalden alıntı: headcoach

Sony su geçirmezini yapıyormuş şimdi.Yağmurlu günlerde şemsiye olarakta kullanılabilir.Koca ekran al avcunun içine koy kafaya bak şemsiye.Oh yee :) Sizin hiç 2 gb Ramli şemsiyeniz oldu mu??

Allah için sony çok iyi cihaz yapmış. Tamam büyük ama note 2 kadar değil en azından. Tek eksiği içinde ios yok. Apple öyle bi cihaz yapsa satış rekorları kırar valla

Telefon güzel ok. ama büyük abi.Bence galaxy S2 boyutu 4.3 idi yanlış hatırlamıyorsam telefon için en ideal ekran.Üstü gerçekten büyük.Yazın taşıması dert.S3 ten biliyorum.

• Memnun musunuz ?
  • selam arkadaşlar bende iphone 5 kullanıcsıyım fakat iphone 5 göze çok güzel görünsede içerik bakımından 1 hafta sonra 4 veya 4sten herhangi bir farklı gelmiyor birde şöyle bir durum var iphone 5 için güncellenmiş programlar bile sadece görsel olarak uzatılmış android telefonların kullanıcı olarak özelleştirilmesi özelliği beni çok heyecanlandırıyor zamanında wildfire s kullanmıştım android olarak ama o zamanlar inanılmaz derece de sıkıntıdaydı android şimdi jellybeanle bir çok sorunu aştığını forumdan okuyorum zaten size forumdaş olarak sorum uzun zamandan beri kullanan arkadaşlar kullanımda sıkıntı oluşma vb şikayetler oluştumu bu zaman zarfında eğer bu kadar zaman kullanımdan sonra sıkıntı yaşamıyorsanız bende note 2 ye geçme taraftarıyım
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.