ilk önce tekrardan bir merhaba herkese. Uzun zamandır foruma yazmamışım, Geçen günlerde Sony XAV-AX3005DB Aldım. Kendi içindeki Amfisi iyi diye. Abartı birşey istemiyorum. Olabildiğince normal gideceğim Ses sistemi için şu anda. Kendisinde 4x55W Çıkışı var. Bununla birlikte kullanabileceğim güzel bir Hoparlör arıyorum. Bir abimde Sony XS-GS1621 buldum 1 çift kalmış. Bir de Alpine R-S65 çift vardı. Focal falan da buldum. Bir sürü seçenek var. Bütçe uçuk değil. SAnırım 3000-3500TL civarında Güzel birşeyler alabilirim diyorum. Sonuçta arabaya deli gibi izolasyon yapıp abartmadan birşeyler yapma düşüncesindeyim. Kafam karışık. Seçenek çok. Genelde Rock Metal Müzik dinlerim. Abartı Tiz sevmem. RAP muziklerdeki gibi BASS Kick falan dinlemem. Yani plakanın vidaları gevşemesine gerek yok. Ama ses açtığımda biraz düzgün olması yeterli bana. Eminimki Orjinali çıkarıp ne taksam bu saatten sonra muhteşem bir iyileştirme olacak benim için. Araba Alfa Romeo 159. Kendi içinde 4 kapıda da ayrıca tweeter var. Onları kullanabilirim. değiştirebilirim. Yani önerilere açığım. Saygılar. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emre2blue -- 30 Nisan 2023; 17:39:12 > |
4x55W Sony XAV-AX3005DB ile başka amfi olmadan kullanabileceğim 16-16.5 cm hoparlör bakıyorum.
-
-
Sony 1621 tweeterı içinde olan model bahsettiğiniz. kullandım, crossoverları ürünün arkasına montajlanmış olarak geliyor, ses kalitesi çok iyi bir üründür. doğru kabin ile bass performansı baya iyi. Alpinenin belirtilen ürününü kullanmadım, ama o da sony 1621 e benziyor görsel olarak. 4 kapıya da 1621 konulabilir. teyp 4x55w denilmiş ama gerçek 55w rms değildir o. ben araştırmadım belirtilen teybi. emin misiniz kanal başı 55w rms verebildiğine? sony 1621 den tam performans almak için en az 4ohm kanal başı 60w rms kaliteli amfi ile beslemek lazım. 1621 lerin kendi tizi mevcut ve yeterli, yine de aracın tizleride kullanılabilir ek olarak, sesi boğarsa pasif konuma getirilebilir arkadakiler belki.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Nedense SONY pek sevilmiyor sanırım artık, Rekabet çok , ürün çok, marka çok. 4x55W umarım veriyordur diye düşünüyorum. Çünkü bir çok "Review" Videosunda Internal Amfisi en güçlü cihaz olarak bunu önermişlerdi. Ondan dolayı aldım. Ama en kötüsü bugünün parasıyla ortalama bir amfi alıp Gerçek 60-100W dediğiniz gibi. Ama işte o olmadan nasıl bir sonuç alırım onu görmek istiyorum.
-
Her türlü Sony markasının ürettiği ürünleri ben severim. ama piyasa farklı işte. çıkışları deneyin bakalım. sonucu yazarsanız sevinirim. belirtilen teybin çıkışları normal teyplere göre bir tık iyi olabilir, malum fiyatı 11bin tl 2023 Nisan itibariyle yanlış görmediysem. beklenti ile paralel bu işler. beklenti yüksekse o teyp çıkışı tatmin etmeyecektir. teyp çıkışında en büyük sıkıntı, sesi biraz açınca bass seslerde bozulma yapması. hangi hoparlörü takarsan tak, çok değişmiyor, sorun teyp çıkışının rms değerinin üstünde ses almayı istemekle alakalı. eğer sorun olursa amfi ile desteklenir sistem.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hertürlü Geri dönüş yapacağım. Umarım en basit şekilde ortalama bir kurulum yapabilirim.
-
Hocam neden amfi kullanmak istemiyorsunuz sisteminizde?
-
Sistemi fazla komplike etmek istemiyorum. Amfi ayrıca bir Gürültü kaynağı problem kaynağı. Kablo tesisat işi olarak görüyorum şu anda. Gerekmediği sürece. Kullanmak istemiyorum. Mesela Şu anda orjinal sistemde ses kalitesi iyi değil. Hoparlörler çok güçsüz ve duygusuz. Onları bir tık daha iyileştirmek benim için yeterli. Sistemi kuracağım araba günlük bindiğim bir araç olmayacak. Ondan dolayı da ayrıca çok para da gömmek istemiyorum. Orta şeker birşey ile bitirmeye çalışacağım. Ama Amfi gerekiyorsa da En küçük en hafif olanını seçip bir yerlere gizleyip en az kablo ile işi bitirmeye çalışacağım. Amacım 10milyon WATT yerine gerçek 55W-60W-70W Hoparlör başına verebilen bir şey olsa yeterli görüyorum.
-
Sony Elime ulaştı. Şimdi üstünde 10AMP bir sigorta var. 12v x 10AMP = 120W eder. Bunun 4x55W = 220W PEAK sanırım. O da imkansız gibi. Sanırım AMFİ yolları bize görünüyor. Ayrıca Cihaz cidden çok kompakt onun neresinden 4X55W çıkacak çıksa bile kaç süre onu devam ettirecek. Göreceğiz. Bu hafta montajını yapar bilgi veririm tekrardan.
-
Merhaba, Bugün Elektrik verip cihazı çalışır hale getirdim. İçinden gelen ISO soketi çok kolay bir montaj sağladı bana. Direkt çalıştı. Ses kalitesi iyi. Arabanın Orjinal Ünitesinden çok daha kuvvetli tabiki. Fakat %50 ses açtığımda artık hoparlörler sesi karıştırmaya başladı. Demek ki bir şeyler ekleme yapmak lazım. Mesela Hoparlörleri değiştirebilirim. ve çok gerekiyorsa Amfi ( Çünkü birşey Mesela Sony S400 gibi gofret gibi olanlardan :) )
-
hayırlı olsun. mevcut hoparlörler nedir? kalite için rca girişli mini amfi bakmanızı öneririm. Qline Qd 85.4 olabilir. 20cmx5cmx12cm gayet küçük ama çıkışları yeterli bir ürün.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ecrasniann -- 3 Mayıs 2023; 22:58:39 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X