Şimdi Ara

5.000 sıralama ile ilköğretim matematik öğretmenliği yazacağım (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
502
Cevap
35
Favori
55.396
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Eyvallah hocam. Zamanında iyi bir bölüm gelsin diye çalışmıştım. Aklımda kalanların üzerine biraz daha çalışmayla aynı sıralamayı yakaladım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • artifichoices A kullanıcısına yanıt
    Kim söylüyor daha az çalıştığını ? İstisnaları ornek vermeyin hocam. Özel sektorde kendini geliştirmen , şans vs bir sürü faktor var. Benim de kuzenim kimya mühendisi ve asgari ücretle çalışıyor , onu yapacağız ? Ben de biliyorum çok kazanan mühendislerin olduğunu. Aylık 35 k kazanan bi makina mühendisi de tanıyorum. Ama bunlar istisna adamlar. Aylık 40 k kazanan öğretmen de taniyorum. Bi öğretmen 40 k kazanıyor diye herkese öğretmenlik mi onereyim ? Veya ben bu yuzden mi yazdım ?

Beni meslek olarak tatmin ediyor ogretmenlik. Elde edeceğim gelir de benim için gayet yeterli. Niye ozel sektörün pisliğini,stresini cekeyim ? Hayatımı kayseride veya sivasta kuracağım dedim. Mühendislik yazıp nasıl geliştirecektim kendimi bu şehirlerde ? Erciyes endüstri mühendisliğini 1. bitirmiş adama saçma sapan muameleler yapıyorlardı çalıştığım yerde. Yaptığı işleri begenmiyorlardi. 1800 lira maaş alıyordu. Gazi makina mezunu 50 yaşında adamı kalite muduru olarak getirdiler ama aldığı maaş 3 k idi. "Köpek gibi pismanim öğretmen veya memur olmadigima." diyordu.

Siz ya hayatı toz pembe görüyorsunuz ya da yazdiklarimi tam olarak okumuyorsunuz. Tekrar söylüyorum , istisna adamları ornek göstererek sığ bir tartışmaya gireceksek dershanesi ve özel okulu olan ve özel derslerle gelirini tahmin bile edemediğim matematik öğretmenimi, 2 adet kilim mobilya mağazası ve bir adet çay ocağı olan ve özel ders geliri olan matematik öğretmenimi, şehrin bütün elit öğrencilerine özel ders veren ve özel ders programı full olan kimya öğretmenimi (2011 de saati 80 liraydi), 3 dersanede anlaşmalı olarak çalışıp deli gibi özel ders veren fizik öğretmenimi, kitap yazan, özel ders veren , 3-4 dersaneyle anlaşmalı çalışıp öğretmenlik alan dersi anlatan bir matematik ogretmenini, özel dersi full olan ve sadece bu yolla pratisyen hekimlerden daha fazla kazanan "Türkçe" ogretmenimi ornek gösterip konuyu kapatıyorum.

• Hocam o konuyu arkadaş ortamı gibi dusunun. Eğer siz çevreye uymak istemezseniz uymazsiniz. Ben ortaokulda sanayi semtinde saçma sapan bi okuldaydim. Yapmak istediklerimin farkında oldugum için öyle bi bataklıktan cikarak fen lisesi kazanabildim. Okul 2. si Anadolu lisesine bile gidememişti. Anlayacağın durumun farkındayım. Uyarın için teşekkür ederim.

• Anladım sizi hocam,ilk defa böyle bir örnekle karşılaşınca şaşkınlıktan aşırı tepki göstermiş olabilirim.Verdiğim örnekteki benim öz abim ve istisna doğru sonuçta durum belirttiğiniz gibi,benim anlayamadığım nokta sizin neden sınavdan sonra verilen yarışa girmemek istemenizdi.Anladım ki gerçekten seçtiğiniz bölümü içten seviyorsunuz ve neler yaşadığınızı bilemeyiz, özel sebepleriniz olmasa 6k sıralama ile erciyeste okumayı siz de istemezdiniz.Gösterdiğim tepki de bu kısıma olmuştu.En azından tanıdığım tüm 5k altı sıralama yapanlar ya profesör ya cerrah ya da kendini geliştirmiş en üst düzey bir mühendis olmayı hedefliyorlardı normal olarak.

Hayatınızda başarılar ve mutluluklar dilerim
  • artifichoices A kullanıcısına yanıt
    Amenna da o hedefi koyanlarin kaç tanesi 23 yaşında üniversiteye başladılar ve maddi bağımsızlıklarını bir an önce kazanmak istiyorlardı ? Benim idealist davranarak yazacağım tek bölüm var, o da fizik. Bu sınavda dağıttığıma bakmayın. 2012 de 28-2 yapmıştım. Kaldı ki hiçbir üniversiteyi sınavına hakkıyla calisamadım. Hep sorunlu dönemlerden geçtim. Gönülden istediğim tek şey fizik alanında bilimle uğraşmak. Çocukluğumdan beri içimde bu istek ve hangi meslegi edinirsem edineyim hobi olarak bu işin peşinden gidecegimi biliyorum. 3. sınıfta kupon toplayarak astronomi ansiklopedisi alıp her sayfasını defalarca okuyup hayran kalmış ve kendini imkanlar dahilinde geliştirmiş bir insanım. 6. sınıfta Erciyes üniversitesinde astronomi bölümünün yaptığı etkinlikte görevli bir öğrenciyle tartışıp onun yanlış bilgilerini düzeltecek kadar bilgiliydim. Ama o kadar koreltildim, önüme o kadar engel konuldu, o kadar sorunla karşılaştım ki yoruldum artık. Herşeyin ustune bir de pilotluğa elverişli olmadigim ortaya çıktı ve bölümden ayrılmak zorunda kaldım. Bu psikolojiyle en ufak sorunla bile karsilasa cagim bir bölüm yazamazdim artık. Tercihlerin son gününe kadar araştırdım bu sene. Herkesin fikrini aldım. Kendi içimde değerlendirdim. Son gün son saat bile içim rahat değildi. Ama gerçekten benim için en iyi tercih buydu.

Öğretmenlik yapmayı gerçekten çok seviyorum . Bu sene içerisinde sayısız ozel ders verdim. Bir tanesinde bile sıkıldığımı hatırlamıyorum . Aksine egleniyorum anlatırken. Öğrencilerimle iletişimim iyi oldugu için ders anlatmak ve aralarda muhabbet etmek eglenceydi benim için. Zaten öğrencilik zamanımda surekli arkadaşlarıma ders anlatırdım ve bundan haz alirdim. Sanırım birilerine biseyler öğretmek veya onlara yardımcı olmak bana iyi geliyor, haz duyuyorum bu işten. Üniversitede bi defasında 7 saat aralıksız ders anlatmışım. O kadar ders anlattığımın farkına saate bakmadan önce varamadim. Ve o gün dahil her ders anlattığımda çok güzel ders anlattığıma dair tepkiler alıyodum. Bölümden ayrılma dusuncesi kafamda oluşmaya baslayinca bütün bunları tek tek dusundum. Uçuş okulundaki son günümde kurulun ve benim ortak kararimla uçuşlarım kesilince uçuş okulundaki psikologa gidip "Matematik öğretmenliği dusunuyorum. Sizin fikriniz nedir bu konuda ?" dedim. Daha o günden kararım belli olmasına rağmen okuldan ayrıldıktan sonra nerdeyse bir yıl tecrübe ettim bu mesleği. Fikrim olsun diye endüstri mühendisliğini de tecrübe edeyim dedim. Mesleği sevdim fakat hem ogretmenlik kadar çekici gelmedi hem de özel sektörde maaşlı çalışmak hiç benlik değil. Özel sektöre gireceksem kendi işimi kurarak girerim sadece.

Uzun lafın kısası çok dusundum hocam. Dusunmekle kalmadım ; alabilecegim herkesin fikrini aldım (akademisyenler, öğretmenler, mühendisler, işletme sahipleri, özel sektorde çeşitli pozisyonlarda çalışan insanlar ve daha niceleri var danistigim insanlar arasında), mümkün olduğunca tecrübe edip bizzat gözlemlemeye çalıştım yapmayı dusundugum meslekleri, internet üzerinden araştırmalar yaptım, bu konuda bayağı tartıştık vs ama en iyi seçenek yine öğretmenlik gibi geldi.

Hedefim yine küçük değil tabi ki. İlk hedefim akademisyenlik. Özel sektorde hizmet verebileceğim çeşitli alanlar var, kendi işimi kurarak maddi açıdan ciddi sıçramalar yaşayabilirim. Şuan bile çeşitli ticari projelerim var(öğretmenlikle alakalı degil), bi miktar birikim yaptıktan sonra onları hayata geçirebilirim.

Bütün bunlar şu an için plan aşamasında. Umarım yaptığım seçim hakkimda hayırlı olmuştur. Ben yaşadığım sorunlardan dolayı yorgun olduğum için en risksiz ve beni mutlu edebilecek seçimi yapmaya çalıştım. Bundan sonrasını yaşayıp gorecegim.

• quote:

Orijinalden alıntı: brktmr

Amenna da o hedefi koyanlarin kaç tanesi 23 yaşında üniversiteye başladılar ve maddi bağımsızlıklarını bir an önce kazanmak istiyorlardı ? Benim idealist davranarak yazacağım tek bölüm var, o da fizik. Bu sınavda dağıttığıma bakmayın. 2012 de 28-2 yapmıştım. Kaldı ki hiçbir üniversiteyi sınavına hakkıyla calisamadım. Hep sorunlu dönemlerden geçtim. Gönülden istediğim tek şey fizik alanında bilimle uğraşmak. Çocukluğumdan beri içimde bu istek ve hangi meslegi edinirsem edineyim hobi olarak bu işin peşinden gidecegimi biliyorum. 3. sınıfta kupon toplayarak astronomi ansiklopedisi alıp her sayfasını defalarca okuyup hayran kalmış ve kendini imkanlar dahilinde geliştirmiş bir insanım. 6. sınıfta Erciyes üniversitesinde astronomi bölümünün yaptığı etkinlikte görevli bir öğrenciyle tartışıp onun yanlış bilgilerini düzeltecek kadar bilgiliydim. Ama o kadar koreltildim, önüme o kadar engel konuldu, o kadar sorunla karşılaştım ki yoruldum artık. Herşeyin ustune bir de pilotluğa elverişli olmadigim ortaya çıktı ve bölümden ayrılmak zorunda kaldım. Bu psikolojiyle en ufak sorunla bile karsilasa cagim bir bölüm yazamazdim artık. Tercihlerin son gününe kadar araştırdım bu sene. Herkesin fikrini aldım. Kendi içimde değerlendirdim. Son gün son saat bile içim rahat değildi. Ama gerçekten benim için en iyi tercih buydu.

Öğretmenlik yapmayı gerçekten çok seviyorum . Bu sene içerisinde sayısız ozel ders verdim. Bir tanesinde bile sıkıldığımı hatırlamıyorum . Aksine egleniyorum anlatırken. Öğrencilerimle iletişimim iyi oldugu için ders anlatmak ve aralarda muhabbet etmek eglenceydi benim için. Zaten öğrencilik zamanımda surekli arkadaşlarıma ders anlatırdım ve bundan haz alirdim. Sanırım birilerine biseyler öğretmek veya onlara yardımcı olmak bana iyi geliyor, haz duyuyorum bu işten. Üniversitede bi defasında 7 saat aralıksız ders anlatmışım. O kadar ders anlattığımın farkına saate bakmadan önce varamadim. Ve o gün dahil her ders anlattığımda çok güzel ders anlattığıma dair tepkiler alıyodum. Bölümden ayrılma dusuncesi kafamda oluşmaya baslayinca bütün bunları tek tek dusundum. Uçuş okulundaki son günümde kurulun ve benim ortak kararimla uçuşlarım kesilince uçuş okulundaki psikologa gidip "Matematik öğretmenliği dusunuyorum. Sizin fikriniz nedir bu konuda ?" dedim. Daha o günden kararım belli olmasına rağmen okuldan ayrıldıktan sonra nerdeyse bir yıl tecrübe ettim bu mesleği. Fikrim olsun diye endüstri mühendisliğini de tecrübe edeyim dedim. Mesleği sevdim fakat hem ogretmenlik kadar çekici gelmedi hem de özel sektörde maaşlı çalışmak hiç benlik değil. Özel sektöre gireceksem kendi işimi kurarak girerim sadece.

Uzun lafın kısası çok dusundum hocam. Dusunmekle kalmadım ; alabilecegim herkesin fikrini aldım (akademisyenler, öğretmenler, mühendisler, işletme sahipleri, özel sektorde çeşitli pozisyonlarda çalışan insanlar ve daha niceleri var danistigim insanlar arasında), mümkün olduğunca tecrübe edip bizzat gözlemlemeye çalıştım yapmayı dusundugum meslekleri, internet üzerinden araştırmalar yaptım, bu konuda bayağı tartıştık vs ama en iyi seçenek yine öğretmenlik gibi geldi.

Hedefim yine küçük değil tabi ki. İlk hedefim akademisyenlik. Özel sektorde hizmet verebileceğim çeşitli alanlar var, kendi işimi kurarak maddi açıdan ciddi sıçramalar yaşayabilirim. Şuan bile çeşitli ticari projelerim var(öğretmenlikle alakalı degil), bi miktar birikim yaptıktan sonra onları hayata geçirebilirim.

Bütün bunlar şu an için plan aşamasında. Umarım yaptığım seçim hakkimda hayırlı olmuştur. Ben yaşadığım sorunlardan dolayı yorgun olduğum için en risksiz ve beni mutlu edebilecek seçimi yapmaya çalıştım. Bundan sonrasını yaşayıp gorecegim.

Neresi geldi

• Hocam artık doğuda 6 yıl çakılı sözleşmeli öğretmen olarak kalırsınız artık hayırlı olsun
  • haemonn kullanıcısına yanıt
    Tek seçenek o değil, açık kontenjanlar sadece doğuda değil, bütün öğretmenler sözleşmeli atanacak değil, tek derdim Kpss den atanıp alelade bir okulda öğretmenlik yapmak değil... Değil oğlu değil. Fikriniz olmadan zikriniz olmasın. O kadar boş bir yorum yapmışsın ki anlatamam sana. Muhtemelen sadece başlığı okuyup yorum yapmışsın.

• Neye karar vereceğini çok merak ediyordum hayırlı olsun hocam umarım planladıklarını gerçekleştirirsin.
  • Hadi Boğaziçi odtü filan yazarsın anlarım da Erciyes Üniversitesi ne resmen israf

• J.Valjean kullanıcısına yanıt
    Çok yoruldum hocam. Okula vakit harcamak istemiyordum ve ailemin yanında olacağım için çok rahat olacak inşallah bu surec. Üniversiteye devam ederken bi yandan ek iş imkanlarına bakıp kendimi ona göre geliştireceğim. Bu durum benim de çok içime sinmiş değil açıkçası ama icinde bulunduğum şartlarla degerlendirince en uygun seçenek bu gibi geldi.

• Drizzt Do-Urden kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim hocam güzel dilekleriniz için.

• bence cok yazik olmus, hayirlisi

• Aslında gerçekten düşündümde sanırım sana hak verdim. İnsan bi süre sonra gerçekten çok yoruluyor.. Seni gerçekten şu birkaç gün içinde yaşadığım olaylardan sonra daha iyi anladım. Artık insan huzur dolu stressiz bi hayat aşkıyla yanıp tutuşuyor. Yazık olmaycağına eminim. İnşallah çok mutlu olacaksın. Karşına çok güzel fırsatlar çıkar inşallah. Sebeplerimizi bilmeden seçimlerimiz yargılanıyor. Allah yolunu açık etsin kardeşim
  • quote:

Orijinalden alıntı: brktmr

Tek seçenek o değil, açık kontenjanlar sadece doğuda değil, bütün öğretmenler sözleşmeli atanacak değil, tek derdim Kpss den atanıp alelade bir okulda öğretmenlik yapmak değil... Değil oğlu değil. Fikriniz olmadan zikriniz olmasın. O kadar boş bir yorum yapmışsın ki anlatamam sana. Muhtemelen sadece başlığı okuyup yorum yapmışsın.

Açığın %90ı doğuda bundan sonrada sadece sözleşmeli öğretmen atanacak. Sözleşmeli öğretmenlik içinde kpssden kaç alırsan al mulakat puanı esas. Meb dışında nasıl yol çizersin orasını bilemem.

• Herşeyden önce akıl sağlığı gelmeli.Sen nasıl iyi hissedeceksen onu yapmalıymışsın iyi de yapmışsın için rahat olsun.Zaten okuduğum kadarıyla hayata klasik bakan alelade bir insana benzemiyorsun.İlköğretim mat öğretmenliğinde akademisyen nasıl olunuyor onu merak ettim bir de bu tepkilerin sebebi bu kadar zorluk çektikten sonra garanti denilen mesleklerden birine de herkes gibi tıp ya da en iyi üniversitelerde mühendislik eğitimi alıp yurtdışına çıkabilirdin vb. birçok şey yapabilirsin.Şöyle düşünürsek ilköğretim mat öğretmenliği ile alacağın eğitimde ve tıp veya mühendisliği en iyi 5 üniversitenin birinden alıp akademisyen ya da bilemiyorum neler yapılmazki.Eminim bunları da çok düşündün.Bence doğru karar senin kararın çünkü bu kararı sen verdin.Yapmak istediklerini düşündün ve ona göre seçimini yaptın,yaş hiçbir problem değil 18 yaşındakiyle hiçbir fark olmayacak hocam hayata 24ünde atışmış 28 inde atışmış ne fark eder.Kişisel olarak benim üzüldüğüm tek nokta ne sebeple olursa olsun kayseride okuyacak olman ama tabi ki bilemeyiz nasıl yollardan geçtiğini.

• Konu sahibi nereyi kazandı? 5k dan boğaziçini tercih etseydin en azından.

• Sınıf arkadaşlarına 5k dan girdiğini söyleyecekmisin hocam?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • vay be konuyu ben açtım sandım
    5500 . sıralamayla tıp kazanıp 2.sınıfta gereksiz şeylerle uğraşmaktan ve sevgili olaylarından bölümü bırakıp eskişehirde okuyan sevdiğim için ilköğretim matı seçtim osmangazide. şimdi 3.senem bitecek okul
    pişman mıyım? sanırım pişmanım
    1.si hiçkimse için değmiyormuş..
    2.si meslek seçerken türkiyedeysen maalesef işi alma kolaylığı da önemliymiş..şimdi sözleşmeli öğretmenlik , mülakat , 6 yıl bir yerde çakılı kalma gibi dertler ..

kısacası hayatım hiç oldu :) arkadaş kendi durumunu yazmamış ama benzer durumda olan ben yazayım dedim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: uguruu

vay be konuyu ben açtım sandım
    5500 . sıralamayla tıp kazanıp 2.sınıfta gereksiz şeylerle uğraşmaktan ve sevgili olaylarından bölümü bırakıp eskişehirde okuyan sevdiğim için ilköğretim matı seçtim osmangazide. şimdi 3.senem bitecek okul
    pişman mıyım? sanırım pişmanım
    1.si hiçkimse için değmiyormuş..
    2.si meslek seçerken türkiyedeysen maalesef işi alma kolaylığı da önemliymiş..şimdi sözleşmeli öğretmenlik , mülakat , 6 yıl bir yerde çakılı kalma gibi dertler ..

kısacası hayatım hiç oldu :) arkadaş kendi durumunu yazmamış ama benzer durumda olan ben yazayım dedim.

yazık olmuş valla. ilköğretim mat hızla çöküyor bu yıl da sıralamaları çökecektir. Osmangazi olması bir nebze iyi ama KPSS de Dokuz Eylül Pamukkale Uludağ filan çok iyi gidiyor.

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.