Şimdi Ara

5.000 sıralama ile ilköğretim matematik öğretmenliği yazacağım (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
502
Cevap
35
Favori
55.392
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    anladım hocam yani öabt deki ve eğitim sınavındaki çıkmış sorulara bakıp eksikliklerimi tamamlayip ona göre calısıcam yani? sagolun hocam içimi rahatlattiniz ailem yazma diyor ama ben yazmak istiyorum. hocam peki mülakat işini nasıl hallettiniz yani torpil olayları falan oluyo mu neye bakıyorlar?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Son Osmanlı Muhafızı -- 19 Temmuz 2019; 18:50:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • brktmr B kullanıcısına yanıt
    bu konunun ilk açıldığı zamanı hatırlıyorum hocam.tebrik ederim sizi :)
  • Torpil olayı %0'a yakın. Bakma sen sosyal medyada dönen manipülasyonlara. Öğretmenlerin mülakat sistemi formalite icabı. Güvenlik soruşturmanda sıkıntı yoksa kpss puanın ile aynı puanı veriyorlar mülakatta. Mülakat puanı ile tercih yapıyorsun. Yani sıralaman dahi aynı kalıyor. Bu konuda bakanın talimatı var.

ÖABT konusunu ve eğitim sınavı konusunu doğru anlamışsın. İstersen hemen indirip göz atabilirsin. Soruların her yıl tekrar ettiğini göreceksin.

Ailen hangi bölümü yazmanı istiyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brktmr -- 19 Temmuz 2019; 21:10:8 >
  • Eyvallah hocam Allah razı olsun.

hocam sosyal medyadaki sinav puani 90 mulakat 50 tarzi paylasimlar fake mi

• fabricioramirez F kullanıcısına yanıt
    Gerçek olabilir. Güvenlik soruşturmasında sıkıntı vardır. Başka hiçbir durumda böyle birşey yapılamaz.

Hadi diyelim ki torpil yapmak istediler. Yahu öğretmenlerin ataması merkezi atama ile oluyor. Kimin hangi okulu yazacağı belli değil ki. Kimi neye göre eleyecekler? Kime nasıl denk getirip de mülakattan düşük verecekler ? Sosyal medyadaki manipülasyonlardan kastim bu tarz münferit olayların genele mal edilmesiydi. Ben de Türkiye 13.'süydüm branşımda. Bana niye mülakatta düşük vermediler? Üstelik mülakatım iyi geçmedi.

Kimsenin mülakatı da iyi geçmiyor zaten. Soruların en az birini pas geçiyor girenler ve 4 soru var. Bu da en iyi ihtimalle 75 almak demek.

keske hakimlik sinavlarida boyle olsa ):

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    hocam ailem özel bi unide %50 burslu psikoloji okumami istiyorlar ama sonuçta iş garantisi yok ve ben de sizin gibi memur olmak istiyorum. mülakat eğer böyleyse iyi hocam sosyal medyada çok fazla yanlış bilgi var. teşekkürler yardımlarınız için, konunun hepsini okudum çok idealist birisiniz.

• Mülakat grupları oluyor. İnsanların mülakatının nasıl geçtiğini yakından takip ettim mülakat sürecinde. Kızın bir tanesi mülakata giriyor. Çok heyecan yaptığı için kilitlenip kalıyor. Bir süre sonra dayanamayıp salya sümük ağlıyor. Cevap veremiyor sorulara. Komisyondakiler susturamıyor bir türlü. Baktılar olacak gibi değil, branşını soruyorlar. Türkçe öğretmeniymiş. Bi şiir oku diyorlar. Okuyunca "Bak ne güzel okudun. Çok güzel bir öğretmen olacaksın. Hadi hayırlı olsun." diyip gönderiyorlar. Komisyon hayırlı olsun diyorsa kpss puanın verilecek demek. Kız gruba gelip kendiyle dalga geçe geçe yaşadıklarını anlattı. Daha fazla anlatmama gerek yok sanırım mülakat sürecini.

İş garantisi olmayan bir bölüme ülkenin şu anki şartlarında nasıl güvenilir bilemedim. Bence aileni dinleme. Önce memur ol. Sonra hangi alanda istiyorsan o alanda geliştir kendini.

hocam ailem %50 burslu oku sonra devlet üniversitelerine geçiş yaparsın diyor ama o da sıkıntı ya geçemezsem. çünkü kontenjan çok az açılıyor ve garantisi yok. ailemin durumuda karşılayabilecek düzeyde değil. riske girmek istemiyorum. o yüzden ben de sizin gibi düşünüyorum ama ailem atanamazsin açıkta kalırsın diyorlar.

mülakat konusunda içim rahatladı hocam çok sagolun. cok korkuyodum çünkü.

• Ogretmenlikte atanamayip açıkta kalırsın diyen ailen psikoloji için ne diyor Her sene en az 20.000 öğretmen atanıyor yahu. Psikoloji mezunlarının kaçı atanıyor acaba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brktmr -- 20 Temmuz 2019; 3:40:12 >
    haklisiniz hocam ki psikolojide devlete atanma ihtimalim çok düşük ve özelde iş imkanı da çok az. babam zaten sınıf öğretmenliğini istiyor boşuna paralı okuma git güzelce kpss kas atan diyor ama annem öğretmenliğe karşı çok önyargılı. babamla beraber annemi de ikna edersem yazabilirim gibi.

hocam bir de benim sıralamam 110 bin çanakkale sınıf öğretmenliği geçen sene 80 kişi almış 118 binle kapatmış. bu sene kontenjanı 60a düşmüş sizce gelir mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Son Osmanlı Muhafızı -- 20 Temmuz 2019; 4:23:14 >
  • Bilemeyiz hocam. İşini şansa bırakma. Birkaç tane daha üniversite araştır. Hatta gerçekçi olmak gerekirse kontenjan düşüklüğünden sonra gelmesi biraz zor.

hocam peki geçen sene 80 kişiyle 125k dan kapatan bi yer yine 60a düşmüş onu yazsam girebilir miyim?

bir de hocam öabt ve eğitim sınavı için önerebileceğiniz kaynaklar neler, nasıl çalıştınız deneme falan çözdünüz mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Son Osmanlı Muhafızı -- 21 Temmuz 2019; 23:25:31 >
  • Yeni açılan fakülteyi yazsam sizce hata yapmış olur muyum yazma sebebim kendi şehrimde olması

• malefizz M kullanıcısına yanıt
    up
  • malefizz M kullanıcısına yanıt
    Akademik düşünmüyorsan hata olmaz. Maksat diploma almak zaten. Okulda dersleri geçmeye çalış. Kpss alan kas. Evinde olman çok büyük bir avantaj kpss kasmak için. İnternette bir sürü kaynak var zaten.

• Doğru düzgün çalışmadım hocam. Murat yayınlarına iyi diyorlardı alan için. Bi yayın daha vardı ama hatırlayamadım. Ama en iyi taktik çıkmış sorulara bakıp en çok çıkan konulara çalışmak. Her sene gelen soru tipleri bile var.

hocam peki sizce kaçıncı sınıfta çalışmaya başlamalıyız?

Ne yaptınız nasıl gidiyor?
    Bende tıpı bıraktım gecen sene artık ders çalışmak çok zor gelmeye başladı. Kolay bölüm olur diye ilkögretim mat. Tercih edeceğim sizce nasıl bir bölüm?
    Bu arada yaş 24 :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.