Şimdi Ara

5.000 sıralama ile ilköğretim matematik öğretmenliği yazacağım (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
502
Cevap
35
Favori
55.396
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Matematik ve geometri için önerileriniz var mı ? konu 10 sayfadan oluşuyor yazdınız mı bilmiyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • malefizz M kullanıcısına yanıt
    Bitirilir hocam. Bazı üniversitelerde 2. dönemde, bazılarında ise 2. sınıfta üstten ders almaya başlayabiliyorsunuz. Kredi sınırlaması veya haftalık ders saati sınırlaması koyuyorlar. O sınıra kadar ders alabiliyorsunuz. Bazı üniversitelerde derslerin cakismamasi önemli, bazılarında ise sadece kağıt üzerinde önemli. Çakışan dersler için hocalarla devamsızlık konusunda görüştüğünüzde müsade verirlerse sadece sınavlara girerek bile dersleri geçebilirsiniz. Tabi öğrenme konusunda sıkıntı çekebilirsiniz, kendinize güveniyorsanız ve nottan öğrenip sınavı geçerim diyorsanız kullanabilirsiniz bu yolu. Aslında üniversitedeki derslerin yarısına yakını, bazı bölümlerde ise yarısından fazlası angarya dersler. Musade edilse 2 senede de biter 1 senede de...

• brktmr B kullanıcısına yanıt
    3 senelik konu olduğu için ben de ne yazdığımı hatırlamıyorum Vereceğim tavsiye genel hatlardan oluşacak. Ezberden kaçmak ve herşeyin mantığını, işleyişini anlamak hayati önem taşıyor matematikte. Daha doğrusu sayısal derslerin hepsinde geçerli bu durum. Ezber yapmak kısa sürede bir miktar ilerleme sağlatsa da daha sonra unutuluyor ve ezber yapıldığında farklı durumlarla karşı karşıya kalınan durumlarda yorum yapılamıyor. Haliyle ezber yaparak belli bı seviyenin ötesine geçilmiyor. Mantığını kavrayarak ilerlemek belirli bir seviyeye kadar zorlasa da o seviye aşıldığında muazzam bir ivme kazanıyorsunuz ve sonrasında öğreneceğiniz konuları çok çabuk öğreniyorsunuz. Bu öğrenme şekli ile konuları öğrendikten sonra geriye bol pratik yapmak yani soru çözmek kalıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brktmr -- 7 Nisan 2018; 14:13:11 >

• Öncelikle

Tek bir sorum var neden Erciyes? Daha iyi üniversiteler varken. Sanırım ekonomik yönden sorun olduğu için böyle bir seçim yaptınız. Konuyu okumadım yalan yok, kızma sonra

Hah açıklamışsın neden Erciyes seçtiğini, okudum önceki sayfalarda. Gerek kalmadı. Ama yine de akademisyenlik olarak sana avantaj sağlayabilecek üniversitelere gitseymişsin. Yani bir ODTÜ, Boğaziçi mezunu olup yüksek lisans yapmak var bir de Erciyes mezunu olup yüksek lisans yapmak var.

Yine de umarım istediğin o mutluluğu yakalarsın. Kesinlikle saygı duymak gerekli. Herkesin kendi seçimi. Şayet ben de 6k sıralama yapsam tıp kesinlikle yazmazdım. Hatta bırak 6k'yı ilk 100'e girsem yine yazmazdım. Şu an 22 yaşındayım, 18 yaşında olsaydım yine yazmazdım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cplusgazoz -- 7 Nisan 2018; 14:41:12 >

• Baştan sona okudum, cidden büyük karar tebrikler. Evlilik için de tebrikler hocam:)

Ben şunu merak ediyorum, özel ders verecek öğrencileri nasıl bulduğunuzu. Elbet de ipi yakaladıktan sonra önerile önerile onlar sizi bulmaya başlıyor ama bana o ipi ilk tutacak kişileri nasıl bulabileceğimi söyleyebilir misiniz?:) Aile yakını olan iki kişiye 1 hafta kadar matematikte yardımcı olmuştum, teoga hazırlanıyorlardı. Hayalim psikoloji okumak olmasaydı kesinlikle matematik bölümünü düşünürdüm, hatta ögretmenlik yerine direk matematik bölümüne giderdim çünkü cidden keyif alıyorum, anlatırken de çözerken de. Ve onlara öğretirken anladıklarını doyduklarını hissediyordum. Neyse lafı fazla uzattım. Kısacası üniversitede eğitimime devam ederken özel ders vermek istiyorum. İlk öğrencilerimi nasıl bulabilirim?:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IST_PSY -- 8 Nisan 2018; 3:19:47 >
  • Bu konu kesinlikle hortlamali. Hocam son durum ne ? Gerçekten para kazanıyor musun?

• Hocam

• Maaşım 4100 lira. Haftada 15 saatten fazla girdiğim her ders için 13 lira ek ders alıyorum. Her nöbet için 3 saat ek ders alıyorum. Her 10 saat için 1 saat hazırlık ek dersi alıyorum. Kurs verirsem saat başına 2 saat ek ders yani 26 lira alıyorum. Bir de özel dersleri hesaba katarsan tahmini bir gelir hesaplaması yaparsın. Sadece yazın 2 aylık tatil sürecinde çıplak maaş alıyorum.

Tarımla uğraşmak istediğimden şuan arsa arıyorum. Çünkü bu meslek bana yeterli boş vakti sağlıyor. Fazlasıyla rahatım. Müdürü ikna edebilirsem haftada 20 saat ders alıp çalışma süremi haftada 3'e bile düşürebilirim. İleride maaş karşılığı olan 15 saat için çalışıp 2 güne bile düşürebilirim.

Okulu o kadar rahat bitirdim ki dersleri saydırdıktan sonra kalan 3 senelik dersi 2 senede bitirdim. Bu sırada özel dersten kazandığım parayı biriktirdiğim için evlenme durumu oldu ve okul bitmeden evlendim. Son finallere hanımla beraber gittik Şimdi çocuğum var 2 aylik, ellerinden öper. Arabamı da çektim altıma. Borcum falan da yok. Sırada tarla alıp tarım yapmak ve ev almak var. Şuan arsa araştırıyorum.

Sen ver kararını. Kazanıyor muyum kazanamıyor muyum

Konu başlığında bahsettiğim şartları yeterli bulanlar için fazlasıyla yeterli bir meslek. Çok fazla kazandırmıyor. Ama aile hayatım olsun, istediğimi belli bir kaliteye yiyeyim ve giyeyim, rahat çalışayım, kendime zaman ayırayım öğretmeyi seviyorum diyenler için biçilmiş kaftan.

Ben lüks takılayım, bmw'ye bineyim, her gün dışarıya çıkayım, lüks bir evim olsun vs diyenlere yetmez kazancı.

Benim hayalim de diş hekimliğiydi inşallah olur da sizin kadar mutlu olurum. Siz sevdiğiniz mesleği yaptığınız için mutlusunuz. Nazar değmesin maşallah.

merhabalar ilköğretim matematik öğretmenliği 4 yıl değil mi siz nasıl iki senede bitirdiniz acaba biraz bahsedebilir misiniz
  • malefizz M kullanıcısına yanıt
    Diğer bıraktığım üniversiteden 59 kredilik ders saydılar. Kalan 181 krediyi üstten ders alarak 2 senede bitirdim.

Ders falan saydırmadan da istediğin kadar ders almana müsade etseler 1 senede bile biter aslında. Hatta gereksiz dersleri çıkarsalar bu süreç daha da kolaylaşır. Saçma sapan dersler var.

• Allah gönlüne göre versin hocam.

• valla helal olsun hocam alkışlıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi düştengüzel -- 13 Temmuz 2019; 12:20:22 >
  • yvz_1149 Y kullanıcısına yanıt
    Hocam hangi şehir?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    Hocam şu anda atandınız mı,yoksa atama mı bekliyorsunuz?

• minaroza M kullanıcısına yanıt
    Atama konusundaki bütün olumsuzluklara rağmen Nisan 3'te göreve başladım hocam.

• helal olsun hocam.insan mutlu olacagi hayati yasamali

ben de kamuda avukat olmak istiyorum memleketimde ya da bir ege sehrinde.herkes kucumsuyor soyleyince abee buyuk sirketlerde calismalo herkes big 4 abee consulting mekkinsey abee vs

cidden o kalabaligin icine nasil girebiliyor insanlar anlam veremiyorum.plaza hayati vs

neyse cok uzattim Allah daha cok mutluluk ve kazanc versin hocam. eminim bir cok tip odtu boun okuyandan mutlu ve rahat bir hayatiniz olacak...

Hocam tebrikler.Hakkınızda hayırlısı olsun.

• fabricioramirez F kullanıcısına yanıt
    Eyvallah hocam Allah razı olsun. Bir de kendime bağ evi yapabilirsem huzura ereceğim sanırım

• quote:

Orijinalden alıntı: brktmr

Eyvallah hocam Allah razı olsun. Bir de kendime bağ evi yapabilirsem huzura ereceğim sanırım
    Hocam valla bende ogretmenlik istiyorum fakat atanamamaktan korkuyorum. Ve sirf bunun icin tip dusunuyorum

• 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.