Şimdi Ara

5+1 / 2'si calısır 3 'ü susar :D

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
5.842
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • merhaba arkadaslar bugun Creative 5+1 SBS A 500 aldım . 5 uydudan sadece 2 'si calısıyor neden boyle oluyor bı bılgısı olan var mı ? bilgisayarı 5 sene once aldım acaba ses kartı felan mı dusuktur , bu aşamada ne yapmalıyım ? Denetım masasından 5,1 uyumlu hoparlör'ü sectim ama nafile :) 3 tane giriş yeri var bunlardan birini (yeşil olanı) kasaya taktım , digerleri duruyor :)

• Sadece yeşil olanı takarsan (eğer baplantılar doğruysa) sadece ön iki hoparlörden ses gelir. Diğerlerini de takman lazım.
  • walla kardeş diger 2 giriside nerden baksan 10 sefer denedım //yesıl olanı da siyah olanı da turuncu olanı da yer degıstırtım ama olmuyor ,sadece siyahla yeşil kabloyu yer degıstırdıgım zmn calısan 2 hoparlör susuyor , diger 2 hoparlör ses cıkarmaya baslıyor , onun dısında 5 'indende aynı ayna ses gelmedi
  • denetim masasinda soundmax yada realtek vb bir program olacak. Ses kartinin programi. Buradan 2 kanal stero yerine 5.1 sec. Yesil turuncu mavi ses cikisi verir. Ancak mikrofon kullanamazsin. Kullanmak icin o ayari 4.1 yada stero yaparsin
  • kardes bunu sımdı ben yaptım 4 uydudan ses gelıyor sadece birinden gelmıyor su anda , benım anlamadıgım ses o kadar kaliteli gelmıyor ki , hafif volume e dokununca seste bir bogulma oluyor , yani benim kucuk 2 tane philips 2+1 hoparlor vardı o ikisi bunlardan kaliteli ses cıkarıyor. siz bu sesın kalitesiz cıkmasını neye baglıyorsunuz ? acaba ses kartı mı ? bilgisayarın ozellıkler : Intel 845EMAx Series MSI Mainboard , Asus V8170 Graphics Cards , //// bu benım ses kartının dusuklugunden kaynaklanıyorsa ne tur bir ses kartı almalıyım , yardımcı olur musunuz ? :) dedigim gibi bilgisayar eski ve buna kendı ıcındeki ses kartından baska bişey takılmadı :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi process238 -- 13 Aralık 2008; 11:18:40 >
  • hocam ses kartınız desteklemiyor olabilir + müziklerde 2 kanaldan ses gelmesi normal.eğer optik yada dijital bağlıysa alamassınız sanırım+analog bağlayın.+dts film deneyin o zaman sesler 5.1 den gelmesi lazım ama ses kartın onboardsa unut çok kötü sesler alırsın.en kısa zamanda ses kartı al
  • tamam yenı bır ses kartıyla daha iyi bir ses alacaksam neden olmasın ...ses kartım onboard uzerınden su anda piyada en kaliteli ses kartı hangısı marka olrak vs vs . bide makul fiyatlarda bişey soylerseniz sevinirim 5+1 icin:)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    7.1 Ses'i 5.1 De Dinlemek ?
    11 yıl önce açıldı
    1+1 mi? 2+1 mi?
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: process238

tamam yenı bır ses kartıyla daha iyi bir ses alacaksam neden olmasın ...ses kartım onboard uzerınden su anda piyada en kaliteli ses kartı hangısı marka olrak vs vs . bide makul fiyatlarda bişey soylerseniz sevinirim 5+1 icin:)

5+1 in modelini söylerseniz daha iyi olur.ve iyi bir ses kartı istiyorsanız yani tam 5+1 e layik 120-150 ytl yi gözden çıkarmanız gerekiyor.profosyonel ses kartı almaya hiç gerek yok 400 500 verip
    creative in ses kartları piyasadaki en iyi ses kartarındandır.gerçektende ses performansını %60-%70 ye kadar arttırabilir.

CREATIVE X-FI SURROUND 5.1 SES KARTI

http://www.hepsiburada.com/creative-x-fi-surround-5.1-ses-karti/productDetails.aspx?categoryid=218&productid=bd850839

CREATIVE X-FI XTREME Gamer Fatal1ty Pro Ses Kartı

http://www.sanalmarketim.com/urun/9395ab0bddf691e2bb3cf73d12ebded9/CREATIVE-X-FI-XTREME-Gamer-Fatal1ty-Pro-Ses-Karti

• marka : Creative SBS A 500 kardeş daha ucuz fiyatlara yok mu soyle 40 -50 ytl e felan :))) urünü kendı odamda dınleyecegım o kadar buyuk bı yerde degıl , kulaga hos gelen ses gelmesı yeter li , su ankinde ses berbat gelıyor sadece woofer titretiyo , yani ses seviyesini 10-15 den yukarı cıkar bozulmayı hemn hıssedıyorsun
  • http://www.hepsiburada.com/creative-sound-blaster-live-24-bit-eax-5.1-ses-karti/productDetails.aspx?categoryid=218&productid=bd12302

bu urun işimi gorur sanırsam demi ? CREATIVE SOUND BLASTER LIVE 24 Bit EAX 5.1 SES KARTI
  • quote:

http://www.hepsiburada.com/creative-sound-blaster-live-24-bit-eax-5.1-ses-karti/productDetails.aspx?categoryid=218&productid=bd12302

bu urun işimi gorur sanırsam demi ? CREATIVE SOUND BLASTER LIVE 24 Bit EAX 5.1 SES KARTI

evet.bu ses kartı işini görebilir hem ekonomik.+ sesi istediğin gibi sonuna kadar açabilirsin fakat burda ses kartından çok ses sistemininde sorunu olabilir.mesala bazı ses sistemleri yüksek ses açınca boğulma yapar ses cızırtılı çıkar.bunda ses kartının yapacağı pek birşey yoktur.ama siz tüm uydulardan ses gelmesini istiyorsanız bu ses kartınıda alabilirsin.hem ses eskisinden daha iyi olur hem ekonomik. ama dediğim gibi sesi açtıkça çıkan cızırtı ses sistemi ile alakalıdır.

• arkadaslar neyi soracam ben bu CREATIVE SOUND BLASTER LIVE 24 Bit EAX 5.1 SES KARTI almak ıstıyorum , yalnız benım bılgıyarın ozellıklerıyle bi alakası var mı bu ses kartının ? yani bilgisayarımız 'ın gücü iyi olsa da olmasa da bu ses kartı calısır demi :) ?
  • valla ben işyerinden Pci Sound Card marka veya model olarak bu yazıyor 5+1 destekli taktım şuan iyi ses veriyor fakat benim logitech x-540 modeli matrix diye bir tuş var eğer ona basıp aktif yaparsam 4 hoparlörüm çalışıyor orta çalışmıyor eğer pasif durumda olursa arka 2 hoparlörüm çalışmıyor buunun nedeni ne olabilir bir türlü bulamadım...
  • quote:

Orjinalden alıntı: crazy_gkhn

valla ben işyerinden Pci Sound Card marka veya model olarak bu yazıyor 5+1 destekli taktım şuan iyi ses veriyor fakat benim logitech x-540 modeli matrix diye bir tuş var eğer ona basıp aktif yaparsam 4 hoparlörüm çalışıyor orta çalışmıyor eğer pasif durumda olursa arka 2 hoparlörüm çalışmıyor buunun nedeni ne olabilir bir türlü bulamadım...

kardes realtek Ac prograöını bılgısayarına yukle , bazen yuklu olmadıgı durumlarda sorun cıkarıyor anlatabılyor muyum , bu bendede oluyordu , eger kurulu degılse kur ve ayarlarını guzelce yap tum uydulardan ses gelıp gelmedıgıne bak C:\Program Files\Realtek AC97 RTLCPL exe dosyasını calısıtr ordan duzenlemelerı yap ;) kolay gelsın
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: crazy_gkhn

valla ben işyerinden Pci Sound Card marka veya model olarak bu yazıyor 5+1 destekli taktım şuan iyi ses veriyor fakat benim logitech x-540 modeli matrix diye bir tuş var eğer ona basıp aktif yaparsam 4 hoparlörüm çalışıyor orta çalışmıyor eğer pasif durumda olursa arka 2 hoparlörüm çalışmıyor buunun nedeni ne olabilir bir türlü bulamadım...

kardes realtek Ac prograöını bılgısayarına yukle , bazen yuklu olmadıgı durumlarda sorun cıkarıyor anlatabılyor muyum , bu bendede oluyordu , eger kurulu degılse kur ve ayarlarını guzelce yap tum uydulardan ses gelıp gelmedıgıne bak C:\Program Files\Realtek AC97 RTLCPL exe dosyasını calısıtr ordan duzenlemelerı yap ;) kolay gelsın

Hocam bütün gerekli olan ayarları yaptım hiç bir eksik yok ayarlarda realtek programında hoparlör testi yaptırıyorum o arka 2 hoparlöre geldimi susuyor

• Up....
  • Arkadaşlar siz müzik dinlerken hepsinden ses gelmesini istyorsanız gelmez sadece ön ikisinden gelir.Ya jetaudioyu plus kuracaksanız basit yoldan x-surround özelliği ile kullanacaksınız yada creativein 50 ytl audigy value tarzı kartını alıp cmss ayarları sayesinde hepsinden ses alırsınız.Sistemlerinizde yada ses kartlarınızda sorun yok anlayacağınız.(5.1 destekliyorsa sistemleriniz)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EnigM@ -- 14 Aralık 2008; 0:24:36 >
  • anakartın buysa:
    http://www.msicomputer.com/product/p_spec.asp?model=845E_Max
    ses kartın 2.0 zaten 5.1 çalıştırmaz. (2.1 olarak çalıştırır)

xp kullnıyorsan 2. el live sb kodlu olanlaran işini görür. ( o anakartta zaten xp kullanılır. )
    vista kullanıyorsan en az 2. el olarak audgy kart almalısın.

sıfır da olsa audgy1 value, yeni seri live ve xfi audio, xfi Extreme olmayan gamer alma kaliteleri yukarda yazdıklarımdan kötüdür.

illa sıfır alacaksan paraya kıyıp tam pcb olanlardan xfi Extreme gamer model almalısın.
    o kadar paran yoksa yukarda 2. el alabileceklerini saydım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi keleminabi -- 14 Aralık 2008; 0:27:12 >

• arkiler neyi soracam su anda creative sound blaster 5,1 ses kartını takıp kullankatayım , benı anlamadıgım konu su : muzıgı actıgın zmn hepsınden ses gelıyor , hepsınden ses gelıyor ama ses seviyesini ortanın uzerıne cıkardıgın zmn herpsınden ses alabılıyorsun , acaba bunun bır cozumu yok mu ayarı felan ? illa ben 5 hoparlorden de ses gelsın die son ses mi acıp dınlemelıgım muzıgı :D
  • .

5+1 / 2'si calısır 3 'ü susar :D
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.