Şimdi Ara

1.2 Doblo çekmez diyenler-1.2 65 PS Fire performansı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
2.010
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Aracı kullandım şehir içi gayet iyi abartılı devir çevirmiyorsunuz maksimum torku 102 N/m ve 3.000 devirde veriyor 1.viteste 2500 devire kalmadan 2'ye gecebildim 0-100 18.9 saniye ,0-60 ise hemen hemen 8-9 saniye sürüyor kendi aracım TSi 175 N/m Polo,Doblo öyle kağnı gibi değil benzinli sonuçta ,basınca gidiyor.

1.3 Multijet 0-100 15 saniye sürüyor buda 18-19 saniye

40-50 km/h hıza kadar kabin idare eder 60-70 gibi yol uğultusu var şehir içinde 65 PS idare edebiliyor alt devirlerde hiç gitmiyor diyemem aracı çekiyor .

Almayı düşünenler varsa performans olarak vasat değerleri var ama gidiyor ,çekiyor 1.2 motorun 65 PS olması zaten yazılım,82 PS Punto motoru aslında,102 N/m torkta keşke daha az yaksaydı diyebilirim ama performans olarak soru işaretiniz olmasın kasayı çekiyor zaten 1.4 80 PS'ler gayet iyi 1.3 75 PS Multijet turbo dizel olmasına rağmen beslemesi çok iyi değil uzun ömürlü ama çok yakıyor şehir içi 7-8 litre mazot yakana kadar 10 litre LPG yakmak daha mantıklı sanki.

Kullandığım araç 1.2 ve Active donanımdı,elektrikli ayna yok,elektrikli cam ve klima var,ticariden bozma değil, arka koltuklar orjinal ve emniyet kemerli,sürücü hava yastığı mevcut aracın temizler 35 civarı, 30 yaşına yaklaşan Corolla'ya binmektense MTV ve Sigorta'da 1500 fazla verip 10 yaş altı Doblo'ya binmek daha dogru olur,sera işi yaptığım için ticari bakıyorum kullandığım araç 2004 model makyajsız kasaydı ek olarak 2012 eski kasa Ford Connect'te kullandım Connect'in koltukları bundan rahatsız ama çok hoşuma gitti özellikle de mavi renkli kokpit ve içinin binek araç gibi olması çok hoş ama alırsam SDi motor (Atmosferik dizel)Caddy alıp reflektiye ile sandık TDi motora çevirmeyi düşünüyorum TDi Caddy'ler 50 bin SDi'ler 30-35 bin çıkma 80 binde TDİ motor 5 bin lira ağır yük için makas lazım o yüzden Caddy.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 1.2 benzinli doblo alıcagıma kusura bakmayın kapalı kasa fiorino alırım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Robert Lewandowski RL9

1.2 benzinli doblo alıcagıma kusura bakmayın kapalı kasa fiorino alırım
    Kapalı kasada arka kapı sac mı cam mı ?
  • JNG9O J kullanıcısına yanıt
    saç
  • quote:

Orijinalden alıntı: Robert Lewandowski RL9

saç
    ruhsatta otomobil geçeni var mı
  • Bunun bi dergide testi vardı eskiden, " olmaz da sollama yapmanız gerekir ise denemeyin" tarzı bişey yazıyordu

0-100 19 saniye nedir...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 18 sn de bende koşarak 100 e kadar çıkıyorum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    1.5 tdci Vs 1.3 multijet
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: lojistisyen

Bunun bi dergide testi vardı eskiden, " olmaz da sollama yapmanız gerekir ise denemeyin" tarzı bişey yazıyordu

0-100 19 saniye nedir...
    0-100 18.9 saniye ama motorun 7000 devire kadar gitmesi insanı kahkaha attırıyor viteslerde kısa zaten sürüş zevki müthiş basıyorsun araba bağırıyor hemde bu hissi çok güvenli süratlerde veriyor 120'ye çıkınca sanki 200'u geçmiş gibi oluyorsun.

• JNG9O J kullanıcısına yanıt
    Arabada güç yok bağırsa ne ola, gitmiyor ki

Düşük güçlü arabalarda var bu his, sese baksan uçuyor, ibreye bakıyorsun adım adım

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: rbcntechnic

18 sn de bende koşarak 100 e kadar çıkıyorum
    Askerdeyken Defender'da 0-100 30 saniye saydigimi bilirim.

• quote:

Arabada güç yok bağırsa ne ola, gitmiyor ki

Düşük güçlü arabalarda var bu his, sese baksan uçuyor, ibreye bakıyorsun adım adım
    Gitmiyor bide çok yakıyor MTV-sigorta da çok pahalı ayni performans şehir ici 7-8 litre LPG yaksa neyse,lpg li Civic'ten fazla yakıyor.

• Vasat orta demektir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

kendi aracım TSi 175 N/m Polo,Doblo öyle kağnı gibi değil benzinli sonuçta ,basınca gidiyor.

Bence hocam sen poloyu giden bi arabayla değiştir

• quote:

Bunun bi dergide testi vardı eskiden, " olmaz da sollama yapmanız gerekir ise denemeyin" tarzı bişey yazıyordu

0-100 19 saniye nedir...
    "The slowest accelerating car money can bring" - Jeremy Clarkson.
    Paranın alabileceği en yavaş hızlanan araba.

Torku alt devirlerde verdiği için rahat gidiyor. Ha iş görür mü? Görür onda sıkıntı yok.

Yalnız SDI Caddy alıp komple motor atmak o kadar kolay olmayabilir. Yeni motor için beyin, kontak, anahtar v.b gerekebilir. Şanzımanlar uymayabilir (TDI motorun çok kısa şanzımanla tat vermemesi olayı), 1500 lira sırf ruhsata işletme ücretiydi, üstüne bir de o motoru koyacak ustanın alacağı para v.b

• Automobile catalogda görmüştüm bunu, şanzıman çok çok kısa, maksimum tork devri 3500 ama alt devire yayılmış sanırım. Veriler 1.2 punto ile aynı.

Live for speed oyununu belki bilirsiniz bu kombinasyonla dün gece denedim verileri girip. Gayet güzel oldu 1190kg yaptım 175 70 14 jant taktım, 0.38 rüzgar direnci girdim lfs de 16v karakteri olsa da bu ayar gayet iyi oldu.

• 19 saniye pek hoş değil sanırım.

• 19 saniye 0-100 ne yav
  • Şehir içinde kısa vites oranından dolayı götürür.Anadol bile gideceğin yere götürüyor.

Ama siz onu şehir dışı yolda kullanın.90 İle giden tırı sollamaya çıkın.Yada durun durun çıkmayın insan hayatı değerli

Mesela eski atmosferik dizellerde çok hantal.W123 200d mercedes daha önce kullanan varsa bilir.Ömür törpüsü gibidir.Yarım saat ayağın paspas da gidersin zar zor 130-140 a gelir
  • Adam 1.2 Doblo ile otobana girip rolling yaptım yazmamış.

1.2 Doblo ile makasa girdim de yazmamış.

1.2 doblo ile Scirocco ile kapistim yendim de yazmamış.

Bu forumun şöyle bir özelliği var. Mesela Google da bir şey aratırsanız. Bir soru sorarsanız ilk bu sitenin bilgileri ve daha önce sorulan sorular çıkıyor insanın karşısına. Ben çok yaşadım bu durumu. Arkadaşta ben böyle bir araba kullandım şehiriçi işimi gördü. Süreleri, bilgileri, benim bildiklerim bunlar almayı düşünenlere fikir olsun mantığında yazmış. Cevaplar hep makara kukara.

Bundan 3 sene sonra bir adam elindeki para ile şehiriçi ufak çaplı malzeme getir götür arabası arasa ve aklında 1.2 de Doblo varsa girecek bu konuyu okuyacak ve bilgileri alıp işine yarıyorsa arabayı alacak. Olay Jeremy Clarkson a kadar gitmiş.

• quote:

Orijinalden alıntı: Yapayzeka037

Adam 1.2 Doblo ile otobana girip rolling yaptım yazmamış.

1.2 Doblo ile makasa girdim de yazmamış.

1.2 doblo ile Scirocco ile kapistim yendim de yazmamış.

Bu forumun şöyle bir özelliği var. Mesela Google da bir şey aratırsanız. Bir soru sorarsanız ilk bu sitenin bilgileri ve daha önce sorulan sorular çıkıyor insanın karşısına. Ben çok yaşadım bu durumu. Arkadaşta ben böyle bir araba kullandım şehiriçi işimi gördü. Süreleri, bilgileri, benim bildiklerim bunlar almayı düşünenlere fikir olsun mantığında yazmış. Cevaplar hep makara kukara.

Bundan 3 sene sonra bir adam elindeki para ile şehiriçi ufak çaplı malzeme getir götür arabası arasa ve aklında 1.2 de Doblo varsa girecek bu konuyu okuyacak ve bilgileri alıp işine yarıyorsa arabayı alacak. Olay Jeremy Clarkson a kadar gitmiş.
    Bu arabanın iddiası hızlanma değil. Zaten ben de olan torku alt devirlerde verdiği için rahat gideceğini, iş göreceğini yazmışım. Jeremy Clarkson yazdığım lafı tam da bu araba için söylemişti. Alelade başka bir araba için söylediği lafı dalga geçmek için yazmadım. O laf da çok hoşuma gitmişti ayrıca.

Yanlış anlaşılmayı düzeltmek istedim.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.