Arkadaşlar muhakkat cevabı vardır ama ben tam anlamıyla bulamadım veya anlıyamadım. 5+1 ve 5.1 ses sistemlari arasındaki farkı sade bir şekilde açıklayabilecek varmı.Çünkü bu konuladan fazla anlamıyorum. Evime sinema sistemi almak istiyorum,toshiba SD-360 dvix'im var.Şu anda pahalı bir şey alacak durumum yok.Beni şimdilik idare etsin yeter. Ama bu 5+1,5.1 hep kafamı karışıtıryor.Bu konuda bana 1-2 cümle ile yardımcı olursanız sevinirim.
Sorunun yanıtına gelince.5+1 ile 5.1 farklı şeylerdir.5+1 denilen setlerde ses aslen stereo yani iki kanallı beslenir.Ses 5 hoparlör ve 1 sub dan duyarsın ama bu setlerde olay iki kanallı sesin 5 hoparlör ve 1 sub a bölünmesinden ibarettir. 5.1 de ise eğer kaynağınız stereo ise olay 5+1 deki gibidir.Ama kaynağınız yani izlediğiniz film. müzik veya oyun 5.1 ise siz sesi 5 ayrı kanal ve 1 sub dan ayrı ayrı alırsınız.Solunuzdan geçen arabanın sesi önce ön sol hoprlörde yüksek şiddetli, arka hoparlörlerde alçak şiddette olacaktır.Araba yanınızdan geçtikçe ses de arka hoparlörede gittikçe şiddetlenecek ön hoparlörde de şiddetini gittikçe azaltacaktır.