Şimdi Ara

5.1 - DTS arasındaki fark DTS - DTSHD arasında da var mı? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
104
Cevap
1
Favori
8.115
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    audio source in conjunction with the HDMI
    inputs, but if it varies from the default you
    must make a change to the input’s setting, as
    shown on page 18.
    buradaki yazılanları tam olarak çevirebilecek olaan var mıdır?
  • HDMI girişlerle birlikte herhangi bir dijital veya analog kaynağı(girişi) kullanabileceğinizi, ama kullanacağınız bu dijital veya analog giriş varsayılandan farklı olursa kaynak(giriş) ayarını sayfa 18'de gösterildiği gibi değiştirmeniz gerektiğini yazıyor. Yani AVR'niz HDMI bağlantı yaptığınızda ses için ayrıca bağlantı yapın, hangi girişi kullandığınızı da bana haber edin diyor.
    Üzgünüm ama durum bu.
  • benimle birlikte bu tür avr ler ile hd sesleri dinleyebileceğimizi düşünen tüm arkadaşları aydınlattığınız için teşekkürler solestar....
  • quote:

Orijinalden alıntı: asukrumercan

AVR'de HDMI girişi varsa, HK AVR155'de herhalde 3 tane var, ps3'ün çözdüğü HD ses formatlarını dinleyebilirsiniz, (HDMI 1.1 bile olsa yeterli band genişliği var).

Bu her AVR ve her HDMI için geçerli, ses PCM ile geldiği sürece (çözülmüş olarak) HD sesler dinlenir..

***** bu cevaptan sakın uzman olduğum çıkmasın, forumun uzmanları bellidir..

HDMI 1.1 olsa yeterli demişsiniz ya orada tam emin olamadım.
    HD seslere HDMI kablo ile ilk destek 1.3 versiyonuyla gelmişti. Söylediğiniz esasen bant genişiliğin yeterli olması konusunda doğru.(v1.1= 4,95Gbps BW) Fakat yine de bu HD sesleri taşıyabileceğini göstermeyebilir diye düşünüyorum.
    HK AVR 155 HDMI port versiyonu 1.3.
    Edit İmla ve düzeltme.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi futurist16 -- 30 Ağustos 2010; 22:39:34 >

• quote:

Orijinalden alıntı: futurist16

quote:

AVR'de HDMI girişi varsa, HK AVR155'de herhalde 3 tane var, ps3'ün çözdüğü HD ses formatlarını dinleyebilirsiniz, (HDMI 1.1 bile olsa yeterli band genişliği var).

Bu her AVR ve her HDMI için geçerli, ses PCM ile geldiği sürece (çözülmüş olarak) HD sesler dinlenir..

HD seslere HDMI kablo ile ilk destek 1.3 versiyonuyla gelmişti. Söylediğiniz esasen bant genişiliğin yeterli olması konusunda doğru.(v1.1= 4,95Gbps BW) Fakat yine de bu HD sesleri taşıyabileceğini göstermeyebilir diye düşünüyorum.
    Edit İmla ve düzeltme.

Wikipedia'dan..

DTS-HD Master Audio may be transported to AV receivers in 5.1, 6.1 or 7.1 channels, at lossless quality, in one of three ways depending on player and/or receiver support[4]:

* Over 6, 7 or 8 RCA connectors as analog audio, using the player's internal decoder and digital-to-analog converter (DAC).
    * Over HDMI 1.1 (or higher) connections as 6-, 7- or 8-channel linear PCM, using the player's decoder and the AV receiver's DAC.
    * Over HDMI 1.3 (or higher) connections as the original DTS-HD Master Audio bitstream, with decoding and DAC both done by the AV receiv

• quote:

Orijinalden alıntı: solestar

Başka bir başlıkta benzer konular tartışılmakta. Yinelemek gerekirse;
    AVR 155'de HDMI var. HD sesleri çözmüyor. PS3 Slim'den HD ses alabilir miyim?
    Eğer AVR 155'de HDMI repeater özelliği varsa PS3'de çözülen HD sesi hoparlörlerden duyabilirsiniz.
    Eğer AVR 155'de HDMI repeater özelliği yoksa PS3'de çözülen HD sesi hoparlörlerden duyamazsınız.
    HDMI repeater özelliği HDMI vasıtasıyla sesin hoparlörlere aktarılabilmesidir.
    Bir örnekle anlatmak gerekirse; Sony 1200ES HDMI'dan ses aktaramazken Pioneer 519 HDMI'dan ses aktarabilir. İkisinde de HD ses çözücü yok. PS3'ten HDMI bağlantı ile 1200ES'den ses alamam, ama Pioneer'dan alabilirim.

Edit : İmlâ

Repeater özelliği HD ses kodlarını çözmek anlamında kullanılmış, sizin söylediğiniz pass through olması lazım... Terminolojide hata var gibi.. http://www.bizwizard.se/bw/septon/Archives/Files/HDMI%201%201%20vs%201%203.pdf

Pass through vs. Repeater

Most cheaper A/V-receivers do not have a HD audio
    converter even if they claim HDMI1.3a. They have only a
    PASS THROUGH (or switcher) capability. Meaning only
    passing the data from player to screen, projector etc., but
    not separating the digital audio signal from HDMI for
    decoding.
    A/V-receivers that handle digital audio (HD audio decoded
    or in multichannel 7.1 PCM) as well as digital video via
    HDMI, have the capability of sending the audio signal to the
    speakers and the video output to a screen/projector etc.
    These A/V-receivers have REPEATER capability.

• sevgili solestar, sanırım asukrumercan arkadaşımızın aktardıklarını sen de benim gibi ilgiyle takip ediyorsundur...
  • Üstadım, bildiğim kadarıyla passthrough ve repeater sesin HD olup olmamasından bağımsız kavramlar. HDMI'dan ses aktaramıyorsa AVR'de passthrough; HDMI'dan ses aktarabiliyorsa repeater özelliği olduğunu söyleyebiliriz.
  • Pdf dosyasını eklediğiniz Marantz da zaten kendilerine ait bazı v1.1 repeater modellerinin v1.3 passthrough başka marka modellere göre ses aktarma konusundaki üstünlüğünden bahsetmiş. Başka marka v1.3 passthrough olacağına bizim marka v1.1 repeater olsun daha iyi demiş. Yani v1.1 repeater > v1.3 passthrough. Verdiğiniz linkin özeti bu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kalimaki

sevgili solestar, sanırım asukrumercan arkadaşımızın aktardıklarını sen de benim gibi ilgiyle takip ediyorsundur...

Sayın kalimaki, içinizde bir umut, duymak istediğiniz cevabı bekliyorsunuz ama benim bildiklerim bu şekilde maalesef

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi solestar -- 31 Ağustos 2010; 1:41:33 >
  • kalimaki;

HDMI 1.1 versiyon ile; HD sesler Playerda çözülerek LPCM olarak AVR ye aktarılabilir.
    HDMI 1.1 > 8 kanal LPCM , 192 kHz , 24 destekler.

Yani PS3 e çözdürdüğünüz HD sesi LPCM çok kanallı olarak HDMI ile AVR 155'e aktarabilirsiniz.
    HDMI 1.1 ile Dolby D5.1 ve DTS 5.1 de Bitstream olarak AVR ye aktarılabilir.
  • Biraz once AVR155'in manueline baktim..

The AVR 155 is equipped for HDMI switching,
    which means that it is able to select either of the
    three HDMI inputs as the source that feeds your
    system’s video display. This preserves the digital
    signal in its original form by passing it directly
    through from source to display. However, this
    also means that the AVR does not have access to
    the signal and thus it is not able to add menus or
    on-screen messages to HDMI signals, or to
    process the audio that may be part of the signal
    in an HDMI connection.

Buradan anladigim, HDMI sadece switch olarak kullanilmis. Ne HD ses formatini process edebiliyor (repeater ozelligi) ne de HD ses formatlarini LPCM modunda kabul edip analoga cevirebiliyor (pass through ozelligi).

Bildigimiz genelde ayri aparat olarak satilan HDMI switch ozelligini AVR'ye entegre etmisler. Diger cihazlari ayri ayri TV'ye baglayacaginiza AVR'ye baglayin daha pratik olsun diye. Ses cozumu ile ilgisi yok.

Sadece bizim AVR'de de HDMI var der gibi birsey.

quote:

Üstadım, bildiğim kadarıyla passthrough ve repeater sesin HD olup olmamasından bağımsız kavramlar. HDMI'dan ses aktaramıyorsa AVR'de passthrough; HDMI'dan ses aktarabiliyorsa repeater özelliği olduğunu söyleyebiliriz.

Sayin solestar, AVR, HD sesi kendisi cozemez ama HDMI'den HD sesi aktarabilirse pass through ozelligi oluyor. Bitstream olarak (cozulmemis sesi) kendisi cozuyor ve aktariyorsa bu da repeater ozelligi oluyor. (Repeater kelimesi herhalde cok fazla kullanilmiyor, ilk defa duydum, genelde HDMI kablosunu uzatmak icin araya konan aparatlara repeater deniyor, neyse artik) Sizin soylemek istediginiz HDMI switch oldugu.. Bu yuzden terminoloji de hata olmus...

• quote:

quote:

sevgili solestar, sanırım asukrumercan arkadaşımızın aktardıklarını sen de benim gibi ilgiyle takip ediyorsundur...

Sayın kalimaki, içinizde bir umut, duymak istediğiniz cevabı bekliyorsunuz ama benim bildiklerim bu şekilde maalesef

ne alakası var ben almışım cihazı artık siz haklı çıksanız ne yazar çıkmasanız...
    konuyu ilgi ile takip edip, bir cihaz alırken sizlerin nelerine kadar dikkat ettiğinizi müthiş bir ilgiyle izlediğimi belirttim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ahmet

kalimaki;

HDMI 1.1 versiyon ile; HD sesler Playerda çözülerek LPCM olarak AVR ye aktarılabilir.
    HDMI 1.1 > 8 kanal LPCM , 192 kHz , 24 destekler.

Yani PS3 e çözdürdüğünüz HD sesi LPCM çok kanallı olarak HDMI ile AVR 155'e aktarabilirsiniz.
    HDMI 1.1 ile Dolby D5.1 ve DTS 5.1 de Bitstream olarak AVR ye aktarılabilir.

Üstadım, iyi güzel diyorsunuz da atladığınız nokta; sayın kalimaki'nin AVR'si HDMI'dan ses iletme özelliğine sahip değil. Onun için konu repeater/passthrough tartışmasına kaydı. Hatırlarsanız Sony 1200ES'de HDMI var diye alanların bazıları hayal kırıklığına uğramıştı. Çünkü HDMI'dan sadece görüntü aktarılıyordu ama ses aktarılamıyordu. Yani repeater özelliği yoktu. Dolayısıyla AVR 155 ile HDMI bağlantıda hiçbir kaynaktan çözülmüş veya çözülmemiş ses alamaz.

Sn. asukrumercan, sanırım HDMI için passthrough ve switch kavramlarını aynı anlamda kullanıyorlar. Bu kavramların HD sesle ilgisi olmaması lazım. Örnek vermiştim, mesela Pioneer 519'da HD sesler yok ama repeater özelliği var. Bu HDMI'dan ses aktarabileceğini ifade ediyor. HD veya değil.
    Zaten sizin Marantz'la ilgili eklediğiniz yazıyı tekrar dikkatlice okursanız pass through(veya switcher) özelliği ile sadece görüntünün aktarıldığını, ama dijital sesin çözülmek için ayrılmadığını ifade ediyor ve sonlardaki tabloda pass through özellikli AVR'lere ses için ayrıca optic, coax. veya analog bağlantı yapıldığını gösteriyor. Repeater özelliği ile de görüntünün TV/projeksiyon vs.'ye sesin de hoparlörlere aktarıldığını söylüyor.

• quote:

quote:

quote:

ne alakası var ben almışım cihazı artık siz haklı çıksanız ne yazar çıkmasanız...
    konuyu ilgi ile takip edip, bir cihaz alırken sizlerin nelerine kadar dikkat ettiğinizi müthiş bir ilgiyle izlediğimi belirttim.

Hiçbir kötü niyet olmadan yazmıştım espri olsun diye. Sondaki gülücüğü de görüyorsunuz.
    Yardımcı olmaya çalıştığım için üzgünüm, hoşçakalın...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi solestar -- 31 Ağustos 2010; 10:44:43 >

• araştırmalarıma göre ps 3 vasıtasıyla 5.1 hd sesler çözülüyor bunu bir dvd veya blueray filim takarak deneyebilirsiniz ayrıca bu seslere fazla takılmamak lazım biz bu seslerle ilgili şeyleri günde nekadatr kulanıyoruz genelikle dd olarak kulanıyoruz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: samsungx
    araştırmalarıma göre ps 3 vasıtasıyla 5.1 hd sesler çözülüyor bunu bir dvd veya blueray filim takarak deneyebilirsiniz ayrıca bu seslere fazla takılmamak lazım biz bu seslerle ilgili şeyleri günde nekadatr kulanıyoruz genelikle dd olarak kulanıyoruz.

PS3 cozuyor kaldiki tum bd playerlar cozuyor HD sesleri.Ama dvd ler Hd ses icermezler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rdegerli

quote:

Orijinalden alıntı: samsungx
    araştırmalarıma göre ps 3 vasıtasıyla 5.1 hd sesler çözülüyor bunu bir dvd veya blueray filim takarak deneyebilirsiniz ayrıca bu seslere fazla takılmamak lazım biz bu seslerle ilgili şeyleri günde nekadatr kulanıyoruz genelikle dd olarak kulanıyoruz.

PS3 cozuyor kaldiki tum bd playerlar cozuyor HD sesleri.Ama dvd ler Hd ses icermezler.

Dogru dvd 5.1 dts olacak.
  • quote:

quote:

quote:

Edit İmla ve düzeltme.

Wikipedia'dan..

DTS-HD Master Audio may be transported to AV receivers in 5.1, 6.1 or 7.1 channels, at lossless quality, in one of three ways depending on player and/or receiver support[4]:

* Over 6, 7 or 8 RCA connectors as analog audio, using the player's internal decoder and digital-to-analog converter (DAC).
    * Over HDMI 1.1 (or higher) connections as 6-, 7- or 8-channel linear PCM, using the player's decoder and the AV receiver's DAC.
    * Over HDMI 1.3 (or higher) connections as the original DTS-HD Master Audio bitstream, with decoding and DAC both done by the AV receiv

Analog çözüm PS3'de olmadığı için otomatik devre dışı.

Lossless sesi dinlemek için geriye iki seçenek kalıyor.

HDMI portu v1.1'den itibaren LPCM olarak ses aktarılabiliyor...Bu durumda Player'ın Decoder'ı AVR'nin DAC'i olması yeterli.
    Eğer HDMI protlarının versiyonu karşılıklı olarak 1.3 olursa Orjinal DTS-MA bitstream yapılabiliyor. Bu durumda kod çözümleme ve DAC işlemi AVR'de yapılıyor.
    Bizim örneğimizde ise PS3+HK155 olduğu için HK155'in HD sesleri kod çözümleme yapamamasından dolayı HDMI portlarının 1.1 bile olması yeterli... oluyor.

• quote:

Bizim örneğimizde ise PS3+HK155 olduğu için HK155'in HD sesleri kod çözümleme yapamamasından dolayı HDMI portlarının 1.1 bile olması yeterli... oluyor.

Ne yazikki yeterli olmuyor cunku HDMI sedece switch gorevi goruyor, AVR ile baglantisi yok. manuelinde HDMI baglantilarini menu'de goremezsiniz bu sebeple component veya diger analog baglantilari da yapin diyor.

Bu AVR'deki HDMI'lar sadece kasanin icinde oldugu icin AVR ile iliskili yoksa AVR icinde bir islevi yok... Yukari da yazdigim gibi diger cihazlari tek tek HDMI ile TV'ye baglayacaginiza AVR icindeki HDMI switch'e bagliyorsunuz.

Buyuk bir pazarlama yaniltmasi... AVR with HDMI switch demisler ama kac insan bunun farkina varir... Bende anladigimda cok sasirdim.. Normalde arka paneldeki HDMI girisleri olunca nasil olsa HD ses formatlarini cozmese bile LPCM olarak aktarir diye dusunuyor insan, cunku HDMI 1.1 bile yeterli band genisliginine sahip....

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.