Şimdi Ara

5.1 - DTS arasındaki fark DTS - DTSHD arasında da var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
104
Cevap
1
Favori
8.115
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

malumunuz 5.1 sese sahip bir filmle DTS sese sahip filmi karşılaştırdığınızda inanılmaz bir kalite farkı ortaya çıkıyor, aldığınız seyir zevki 4 e 5 e katlanıyor,

acaba yeni nesil DTSHD li bluray filmlerde de, böyle oluyor mu? DTS ye nazaran inanılmaz bir fark mı yaratıyor bu DTSHD?

ona göre DTSHD destekli amfilere yöneleceğim de...

ikisini de tecrübe etmiş arkadaşlarlan fikir bekliyorum

• DD ile DTS arasında nasıl fark var ise DTS ile DTS HD arasında o kadar fark var algıladığım.Boyutunun inanılmaz olması göreceli bir kavram.Elimde birçok dvd mevcut.Ama DTS kayıtları dinledikten sonra DD filmleri keyifle izleyemz oldum.Hatta hem görsel hem ses ve efectlerden ötürü 10 numara vereceğimi düşündüğüm filmlerin BD versiyonunu izlemeyi tercih ediyorum.

Bu arada BD izleyecekseniz zaten playerınız bunu destekliyor.Eğer aradaki fark yüksek gelir ise HD sesleri desteklemeyen avr tercih etmenizdede sakınca yok.
  • açıkcası bende DTS çözebilen bir avr var, hem ps3 den bluray hem de wd hdtv live dan .mkv filmleri DTS izleyebiliyorum ve dediğiniz gibi 5.1 e göre inanılmaz bir fark var,

yeni nesil bluray lerin bazılarında DTSHD desteği var, acaba DTSHD destekli bir avr alsam mı diye düşünmeye başladım ki bunların da fiyatları biraz pahalı...

ama 5.1 - DTS arasındaki fark, DTS - DTSHD arasında da kendini gösterebilecekse bu fiyatı her türlü ödemeye razıyım
  • bu sesi şu anda bluerayden alabilirsişniz şu anda doğru dürüst dd yayın yok dtshd ses almak b ray dışında hayaL GİBİ bence vasat güçlü bir avr yeterli.
  • arada fark var tabiiki,ama bu farkı hissetmek için avr değiştirmenin bu kadar pahalı olduğunu düşünmüyorum.
    artık pek çok markanın giriş seviyesi modelleri bile bu özellikleri destekliyor.
  • Elinizdeki avr nin sesinden memnunsanız DTS HD için değiştirmenize gerek yok.İlk mesajdada yazdım diye hatırlıyorum.

PS3 yani BD playerınız DTSHD,TRUE HD sesleri çözüyor(fat kasa) ve avr ye yolluyor.Sadece siz avr üzerinde HD şeklinde ibare göremiyorsunuz.Bunu PS3 OSD ekranınızdan kontrol ederseniz göreceksiniz.Slim kasa PS3 ler sesi kendi içlerinde çözüp avr ye iletebildikleri gibi çözmeden avr ye gönderip avr kendi çözüp iletir yada çözemez.Ama BD oynatan tüm playerlar bu sesleri kendi içlerinde çözerler.Yani AVR değiştirmeniz gerekmiyor.
  • Arkadaşlar...

Konu bu kadar basit değil!

Yani yeni model bir AVR al da giriş seviyesi falan farketmez şeklinde yapılan bir yönlendirme, son derece yanlış, eksik ve düşüncesizce yapılmış basit bir yorum olur.

Yeni model giriş seviyesi bir AVR alarak yaptığınız şey, sadece yeni ses formatları kodlarını çözen bir AVR almaktır.

İYİ VE ÜST DÜZEY SES ALACAĞINIZ ANLAMINI TAŞIMAZ.

Konu bu kadar basit değil! Yanlış yönlendirmeler yapmayın!
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 5.1 ve DTS karşılaştırılabilecek kavramlar değil. Herhalde 5.1 derken Dolby(AC3)'yi kastediyorsunuz. Dolby de DTS de 5.1 olabilir. Dolby ile Dolby HD ve DTS ile DTS HD arasındaki farkı ancak kendiniz dinleyerek anlayabilirsiniz. Mutlaka fark vardır ama bu farkı hangi ekipmanla ne kadar hissedebilirsiniz bunu iyi değerlendirmek gerek. Sadece bu amaçla amfi değiştirmek gereksiz olabilir. Yukarıda da bahsedildiği gibi HD sesleri çözen bir Blu-ray oynatıcı veya PS3 de hemen hemen aynı işi görecektir.
  • Aynen.

Güzel mantıklı ve doğru olması gerektiği gibi bir yotum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: teknika

Arkadaşlar...

Konu bu kadar basit değil!

Yani yeni model bir AVR al da giriş seviyesi falan farketmez şeklinde yapılan bir yönlendirme, son derece yanlış, eksik ve düşüncesizce yapılmış basit bir yorum olur.

Yeni model giriş seviyesi bir AVR alarak yaptığınız şey, sadece yeni ses formatları kodlarını çözen bir AVR almaktır.

İYİ VE ÜST DÜZEY SES ALACAĞINIZ ANLAMINI TAŞIMAZ.

Konu bu kadar basit değil! Yanlış yönlendirmeler yapmayın!

@teknika sen yazılanı doğru okumuyorsun herhalde,yukarda kimse kimseye yeni model avr al,giriş seviyesi falan farketmez
    demiyor.çok fazla para harcamaya gerek olmadanda bu özelliklere sahip bir avr alınabileceği ifade ediliyor.
    ayrıca yine yukarda kimse "İYİ VE ÜST DÜZEY SES" ten bahsetmiyor
    arkadaş DTS ile DTS HD arasında hissedilir bir fark varmı? ve bu yeni nesil sesleri alabilmek için illa yeni nesil bir avr almak gerekirmi
    şeklindeki sorusuna yanıt aramakta.
    ayrıca "son derece yanlış,eksik ve düşüncesizce yapılmış basit bir yorum" sözlerinizede katılımıyorum,asıl "basit ve düşüncesizce yorum"
    sizin yazdığınızdır.yazılanları tekrar okumanızı tavsiye ederim....
    şunuda eklemek gerekirse "İYİ VE ÜST DÜZEY BİR SES" sistemi kurmak için illede herkesin sizin engin görüş ve tecrübelerinizden
    faydalanmak gibi bir zorunluluğu yok,öyle büyük harflerle koyu tonda yazılar yazarakta "ben herşeyi çok iyi bilirim" havası yaratmayada
    çalışmanız benim için son derece "basit ve düşüncesizce"....

• Aşağıyı siz bir okuyun bakalım.

quote:

Orijinalden alıntı: samsungx

bu sesi şu anda bluerayden alabilirsişniz şu anda doğru dürüst dd yayın yok dtshd ses almak b ray dışında hayaL GİBİ bence vasat güçlü bir avr yeterli.
  • yukarıda giriş seviyesi avrlerden bahseden benim,o arkadaş değil. yazılanlarıda gayet iyi anladım ve ona göre cevap yazdım...
  • Tam karar vermem gereken bır konu. Su anda yenı bır sıstem alma arefesındeyım. ama bu yenı nesıl ses secımı kafamı karıstırdı. Komple sıstem mı alsam , Avr mı alsam dıye dusunurken Komple sıstemdekı gırıs/cıkıs yetersızlıgı komple sıstemlerı kafamdan sıldı.Fakat sımdı de avr mı alsam yoksa sadece 5.1 kolon setı mı alsam dıye kararsız kaldım. Soyle kı Sony HT-AF5 modeli var. Bu sıstem dvdli yada bluraylı degıl 5.1 kolon takımı fakat Subwoofer arkasında 3+1 HDMI - 2Optıc - Analog vb. baglantıları var ve 1000W fakat Yenı nesıl ses codeclerını desteklemıyor :( . Avr olarakta STR-DH810 modeli ilgimi çekiyor. 7x100W cıkıs 4+1 HDMI , 2 Optıc , coax analog vb. baglantıları var ve DTS-HD ve True HD desteklıyor. Amacım PS3(Fat) uzerınden oyun ve bluray , Ilerıde Dıgıturk+Plus , WD Player (MKV) baglantılarını rahatca yapabılmek ve guzel bır ses alabılmek. Ilk secenegı yaparsam, maddı olarak yaklasık 1200 lıraya sıstemım tamam olacak ama DTS-HD duyamayacagım. Ikıncı sıstemı almak anfı 1000lıra + Kolonlar+bass+kablolar gıbı ek masraflarla tahmını 3000lırayı bulacak ama DTS-HD seslerı duyabılecegım ve ılerıye donuk revızyon yapabılme ımkanım oalcak. Bu noktada hangı mantıklı karar veremıyorum. Maddıyat benı bıraz ılk sısteme goturuyor ama kalıteyı dusununcede ıkıncısı dıyorum. HELP MEE

• 2000-2500 arası bahsettiğin tüm sistemlere alternatif olabilecek,en az onlar kadar keyif vereceğine inandığım sistemler kurulabilir.HD sese çok takılmamak gerekir.Amplisi iyi olan bir avr HD codec barındırmasından çok daha fayda sağlayacaktır size.HD sesleri playerınız ile çözebilirsiniz zaten bu sorun değil.
    AVR tercih etmeniz size bağlanılabilirlik açısından çeşitli alternatifler sunacaktır.Kullandığım avr ye ihtiyaç duyupta bağlayamadığım herhangi birşey yok.

Bence dar alanda hareket etmeye çalışmayınBu cümleyide 2.kez kuruyorum

Alternatif konusunda markaların giriş modellerini inceleyin derim.Onlara uygun gelecek F/P speaker takımlarıda zaten kısıtlı ama başarılılar

• quote:

Orijinalden alıntı: Rdegerli
    2000-2500 arası bahsettiğin tüm sistemlere alternatif olabilecek,en az onlar kadar keyif vereceğine inandığım sistemler kurulabilir.HD sese çok takılmamak gerekir.Amplisi iyi olan bir avr HD codec barındırmasından çok daha fayda sağlayacaktır size.HD sesleri playerınız ile çözebilirsiniz zaten bu sorun değil.
    AVR tercih etmeniz size bağlanılabilirlik açısından çeşitli alternatifler sunacaktır.Kullandığım avr ye ihtiyaç duyupta bağlayamadığım herhangi birşey yok.

Bence dar alanda hareket etmeye çalışmayınBu cümleyide 2.kez kuruyorum

Alternatif konusunda markaların giriş modellerini inceleyin derim.Onlara uygun gelecek F/P speaker takımlarıda zaten kısıtlı ama başarılılar

Cevabınız tam oalrak banamıydı? Su dedıgınızı tam anlayamadım.Ps3 HD seslerı ısleyıp anfıye atar,anfıdende guzel bır sekılde sesı alırmısınız dıyorsunuz?Yanı DTS-HD lı bır avr ye gerek yok mu?

EDIT: Ayrıca avr alırsam elımde su anda kullandıgım JVC ses sıstemının kolonlarını avr ıle kullanabılırmıyım? 5x30W + 1x100W cıkısları var. Bunları alıp avr ye taksam herhangı bır sıkıntı yasarmıyım, yanma tarzı bırsey?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GOXIN -- 26 Ağustos 2010; 16:22:46 >

• Hem size hem siz gibi ilgilenenlere gitsin bu mesajım

BD player,HD DVD playerınız yada PS3 ünüz var ise HD sesleri çözecektir zaten.Bütçe anlamında HD sesleri çözemeyen ama amplisi,gücü gibi özellikleri size uygun ise tercih edebilir ve hd sesleri çözebilen bir avr almanıza gerek olmaz.
    Ben AVR nin tamamen ses bakımından incelenip tercih edilmesi taraftarıyım.Diğer marketing özellikleri çok anlamlı gelmiyor bana.Bugün aynı marka önlü arkalı 2 modeli incelediğinizde arada 500 tl gibi başlayan farklar oluşuyor.İçine bakıyorsun,ses namına bir fark yok.Ama kullanıcı için önem taşıyan özellikler vardır o zaman kullanıcı o fiyat farkını gözardı edebilirde.Tercih meselesi yani...

EDIT: Hernekadar avr için verilen güç değerleri anlık olsada az çok speakerlarınız kadar rms güç verirler.Fakat anlık güç üretimlerinde hatta rms değerlernide seyirederken güç bile o speakerlar ile sorun yaşarsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rdegerli -- 26 Ağustos 2010; 16:31:08 >

• quote:

Hem size hem siz gibi ilgilenenlere gitsin bu mesajım

BD player,HD DVD playerınız yada PS3 ünüz var ise HD sesleri çözecektir zaten.Bütçe anlamında HD sesleri çözemeyen ama amplisi,gücü gibi özellikleri size uygun ise tercih edebilir ve hd sesleri çözebilen bir avr almanıza gerek olmaz.
    Ben AVR nin tamamen ses bakımından incelenip tercih edilmesi taraftarıyım.Diğer marketing özellikleri çok anlamlı gelmiyor bana.Bugün aynı marka önlü arkalı 2 modeli incelediğinizde arada 500 tl gibi başlayan farklar oluşuyor.İçine bakıyorsun,ses namına bir fark yok.Ama kullanıcı için önem taşıyan özellikler vardır o zaman kullanıcı o fiyat farkını gözardı edebilirde.Tercih meselesi yani...

EDIT: Hernekadar avr için verilen güç değerleri anlık olsada az çok speakerlarınız kadar rms güç verirler.Fakat anlık güç üretimlerinde hatta rms değerlernide seyirederken güç bile o speakerlar ile sorun yaşarsınız.

Sn.Rdegerli,
    Burada bir yanlış anlamalara sebep olmamak için bir konuya tam açıklık getirmek gerekiyor.

Blu Ray playerda veya PS3'de çözülen yeni HD formatındaki sesler, yeni nesil ses kodeklerini barındırmayan her AVR'de dinlenemez daha doğrusu bu formatlardaki nitelikte dinlenemez.

Burada yeni ses kodeklerini barındırmayan iki tür AVR karşımıza çıkıyor. Bir türü eski nesil AVR'ler olup bunların hiçbirisinde hdmi girişi yok ve sadece optik/koaksiyel giriş ve bazılarında da çok kanallı analog giriş var. Diğer tür AVR'ler ise, bu ses kodeklerini yeni çıktığında bazı firmalar bir ara model çıkararak sadece hdmi girişi eklemişler ve sadece çözülmüş pcm formatındaki yeni nesil sesleri dinleme imkanı sağlamıştır.

Eski nesil AVR'lerde yeni nesil sesleri tam olarak dinlemek için sadece çok kanallı(5.1/7.1)analog bağlantı gerekiyor. Fakat burada da Blu Ray player'ın mutlaka çok kanallı analog çıkışları olması gerekiyor. Günümüzde her Blu Ray player'da malaesef çok kanallı analog çıkış yok. Mesela PS3'de de çok kanallı analog çıkış yok. Bu sebeple PS3 yeni nesil sesleri çözse bile eski nesil AVR'lerde yeni nesil sesleri dinleme şansınız yok. Sadece ara model olarak çıkan ve çözülmüş pcm sinyali kabul eden hdmi bağlantsı olan AVR'lerde PS3 ile bu sesleri dinleyebilirsiniz. Tabii bu hiç bir ses alamayacağınız anlama gelmez. Eski nesil AVR'lerde optik/koaksiyel bağlantı üzerinden BluRay filmi klasik DTS veya DD olarak dinleyebilirsiniz.

Yani sonuç olarak, Yeni nesil sesler Blu Ray player veya PS3'de çözüldü diye bu ses kodeklerini desteklemeyen her AVR'de bu yeni nesil sesleri dinleyebiliriz diye bir genelleme doğru olmayacaktır.
    Selamlar.

• Genelleme yapmak kesinlikle yanlıştır.Bu genelleme dahil.

Bence önemli bir noktada bilgi verdiniz.Doğrudur.Ama günümüz şartlarında arkadaşların 663 den eski cihazlara yönelmeyeceğini düşünüyorum.Bu tür bir talep yok.Mevcut modellerde ise bahsettiğim durum herhangi bir sorun teşkil etmiyor HD codec barındırsın yada aktarsın.
    Ama detay olarak bilinmesinde fayda olacak noktaya değindiniz,doğrudur.
  • quote:

Genelleme yapmak kesinlikle yanlıştır.Bu genelleme dahil.

Bence önemli bir noktada bilgi verdiniz.Doğrudur.Ama günümüz şartlarında arkadaşların 663 den eski cihazlara yönelmeyeceğini düşünüyorum.Bu tür bir talep yok.Mevcut modellerde ise bahsettiğim durum herhangi bir sorun teşkil etmiyor HD codec barındırsın yada aktarsın.

Dogru tespit zaten hd özeliği olmayan avr alanın hd seslerle işi yok demektir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: samsungx

quote:

Genelleme yapmak kesinlikle yanlıştır.Bu genelleme dahil.

Bence önemli bir noktada bilgi verdiniz.Doğrudur.Ama günümüz şartlarında arkadaşların 663 den es ki cihazlara yönelmeyeceğini düşünüyorum.Bu tür bir talep yok.Mevcut modellerde ise bahsettiğim durum herhangi bir sorun teşkil etmiyor HD codec barındırsın yada aktarsın.

Dogru tespit zaten hd özeliği olmayan avr alanın hd seslerle işi yok demektir.

Yeni HD ses özelliği olmayan o kadar kaliteli eski AVR var ki, gerek ikinci el alanlar gerekse eski AVR'lerini kullananlar sadece analog çıkışlı bir BD Player alarak bu yeni nesil sesleri rahatlıkla dinliyorlar. Üstelik bunu yapanlar genelde hep daha iyi ses arayışında olanlardır. Bu yüzden böyle kişilerin HD seslerle işi yok demek doğru olmaz. Konu, olaya daha ekonomik bakmak veya parasal yetersizlikle ilgilidir.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.