Bildirim
5+1 HAKKINDA..
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Çalıştırdığın programlardaki ayarlarına baktın mı hiç? -
winamp'ta Options/prefences/Output/"Direct sound output" çift tıkla. Sekmelerden allow hardware acceleration etkinleştir.Sonra programı kapat tekrar aç.Olay bu. -
İlgin için sağol yüzbaşı ama sorun o değil yani salt winamp vd.değil kaldı ki dediğin gibi yapınca değişen bir şey olmadı..Bir de şu bilgiyi vereyim.5+1 ve stero aynı düğmeden işliyo.Basarsan stereo (bu durumda test yapınca iki hoparlörden ses geliyor ama müzik dinlerken ya da film izlerken beş hoparlörden de ses geliyor.Oysa 5-1 konumundayken yani düğmeye basmazsam bu durumda dört hoparlörden ses geliyor merkez suskun kalıyor.Hani test 5-1 vermese stereo konumunu 5+1 olarak kabul edeceğim ki o konumda bas daha güçlü ve net..
İlginecek arkadaşlara teşekkür ediyorum çok ta dert değil sadece çözüm olursa hoş olur.Sevgiler..
"HAYAT BİR ALDANIŞTIR,BİR ALDATIŞTIR HAYAT!" -
hocam bende şu an aynı problem için bakıyoprdum siteye.. o uyumsuzluk ses kartından kaynaklanıyor
creative live ses kartın varsa o 5+1 sistem bi işe yaramıyor şerefsizler oyle bir ayar yapmışlarki
5+1 ucuz sisteme 90 dolarlık audio digi ses kartı almalısın
yada 30 dolarlık sb live value ya 350 dolarlık tek çıkışlı tam digital ses sistemi almalısın.. lanet olsun creative pişman oldum 2 haftadır başım agrıyor
5+1 audio digi 5200 için aynı formatta creative audio digi ses kartı almalısın.
creative live value serisi şu an dijital kaynaklı sistemleri destekliyor.. benim de kolonların hepsinden ses geliyor ama centerdan ses gelmiyor.genel bi problem ve winampla falan alakası yok ayretten çakışmada yaşıyorum
bilgisayarda ses kartı ve 5+1 uyumsuzlugundan dolayı takılmalar yaşıyorum.sende ayretten bi bilgi sahibi olursan lütfen ozel mesaj yoluyla yolla bana -
anakartiniz n-force 2 ise size bir registry ayari veririm böylece centeri emule etmeye baslar sisteminiz
bu olayin pahali kartla calisip baskasiyla calismamasi gibi bir olayi yok, normalde stereo olan bir müzik 2 kanaldan gelir, bunu ses karti kopyalar: mesela sag hoparlörden cikanla sag arka hoparlörden cikan ses ayni olur. Böylece en basitinden 4.1 yapabilir; ama centera bir kanal uyduramaz...
Bu emule isleminde sag ve sol kanallari bir sekilde karistirarak centerdan veriyor
sonucta 5.1 kaynak olmazsa 5.1 ses veremez ama en azindan o hoparlörden ses cikmis olur
-
Aslında stereo sisteme geçince tüm hoparlörlerden ses geliyor yazdığım gibi sorun 5+1 sisteminde centerde sarı,yeşil,mavi girişlerle oynadığım zaman biraz fark etse de tatmin olmadım.Bu arada ses kartım da SB live5+1
Yok mutlaka bulacağım bunu ama haftasonu sonra ancak uğraşırım ekran kartı Nvidia geforce Mx 440 AGP 8X
"HAYAT BİR ALDANIŞTIR,BİR ALDATIŞTIR HAYAT!" -
Bildiğim kadarıyla 5+1 özelliğini aktif olarak kullanbilmek sadece dvd filmlerde mümkün oluyor. Bende de philips 5+1 ve creative 5+1 ses kartı var ancak dvd filmlerde ve dvd ye kaydedilmiş olan mp3 lerde merkez hoparlörden ses alabiliyorum
-
yaw lütfen 5.1 lerde center dan ses gelmemesi olayını sticky yapalım forum yöneticileri sözüm size..(gora gibin oldu bea) -
Son söz:Anlaşılıyor ki 5.1 sesle ilgili pek bilgi sahibi kişi yok ya da buraya uğrayamadılar.İlginç olan testte her hoparlör tepki veriyor.
Front left-front righ-center-rear left-rear righ ama oynarken cenrte sıvışıyor..emek sarfedip yorum yapanlara teşekkür ediyorum bunu çözünce buraya açıklama koymayı vaat ediyorum..
"HAYAT BİR ALDANIŞTIR,BİR ALDATIŞTIR HAYAt" -
arkadasin dedigi dogru dvd filmler disindan yani 5+1 kanal iceren medyalarda ses alabilirsin ama sanal olarak almak istersen ben sana media player 6.4.8.2 tavsiye ederim en kaliteli ses alabilecegin dort dortluk bir program -
Ben artık bir şey yazmayacaktım ya DVD film de(üstelik bol efektliydi vidoch mu neydi adı?) de centerin utancından sesini çıkartamadığını yazayım..
"HAYAT BİR ALDANIŞTIR,BİR ALDATIŞTIR HAYAT!" öyle ya ben ses kartını aldattım hoparlöre aldandım ya da tersi.. -
Sound Blaster live ses kartını iade edip 24 bit 7+1 aldım büyük oranda sorun çözüldü,sanırım ses kartından da kaynaklanıyor..uğraşmaktan iyidir!Sorunu da EAX console de çözdüm.Stereo surreound şıkkını seçerek..
"HAYAT BİR ALDANIŞTIR,BİRT ALDATIŞTIR HAYAT!" -
quote:
Orjinalden alıntı: Pcbuilder
winamp'ta Options/prefences/Output/"Direct sound output" çift tıkla. Sekmelerden allow hardware acceleration etkinleştir.Sonra programı kapat tekrar aç.Olay bu.
keske dedidigin gibi olsaydı -
bu winamp için bilgiydi ve bu böyle. -
center i devreye soktugunu mu soyluyorsun yoksa digital kartlarda devrede olması gerektigini mi -
Ses gelmeyen center'dan ses gelmeye başladığına göre center devreye girdi diyelim..
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X