Şimdi Ara

5+1 KURULUMU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
3
Favori
17.158
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şimdi arkadaşlar zaten bundan öncede bir konu açmıştım ama şimdi daha toparlayarak birşey sormak istiyorum.Ben HP G62 model labtobuma 5.1 ses sistemi kurmak istiyorum.Ses kartım Realtek High Definition birde ATI HDMI Output yazıyor onu anlıyamadım.İnternette okudumda galiba jak felan alıyormuşuz 2 tane onlarla bir sistemm yapılıyormuş ama ben tam olarak nasıl yapacağımı bilmiyorum. Şimdi şu an elimde 3 adet aşağıda resimde gördüğünüz kablodan mevcut.

5+1 KURULUMU

Birde elektronikçiden 2 tane jak alacağım. 2 tane jak'ı biri kulaklık biri de mikrofon yerine takacağım herhalde.

5.1 ses sistemimin arkası bu şekilde arkadaşlar. Olafson marka ses sistemim.

5+1 KURULUMU

Bilgisayarımında çıkışları bu şekilde

5+1 KURULUMU

Evet arkadaşlar gerekli bilgileri verdiğimi düşünüyorum. Herşey ortada sadece bundan sonra yapmam gerekenleri bilmiyorum o kadar. Lütfen bana yardım edin. Jak dedikleri aletten almalımıyım ? Alırsam kaç tane alacağım ve kurulumları gibi bilgileri yazarsanız sevinirim.

• Dostum yalnızca 5.1 ses sitemine sahip olmakla 5.1 ses alınamıyor maalesef. Laptoptaki mikrofon girişinden nasıl ses almayı düşünüyorsun, onu da bilmiyorum. Zaten bilgisayarının ses kartı da sadece 2 kanal analog çıkış destekli. O yüzden de tek çıkış var. Ama ses sitemin stereo kaynağı 5.1 olarak dağıtıyorsa birşey diyemem..Bence durumun varsa harici bi ses kartı al, sonra da ses sistemini bağla ve kaliteli müzik dinle, film izle..Nasıl takacam, nasıl edecem diye uğraşma.
  • quote:

Orijinalden alıntı: superminator

Dostum yalnızca 5.1 ses sitemine sahip olmakla 5.1 ses alınamıyor maalesef. Laptoptaki mikrofon girişinden nasıl ses almayı düşünüyorsun, onu da bilmiyorum. Zaten bilgisayarının ses kartı da sadece 2 kanal analog çıkış destekli. O yüzden de tek çıkış var. Ama ses sitemin stereo kaynağı 5.1 olarak dağıtıyorsa birşey diyemem..Bence durumun varsa harici bi ses kartı al, sonra da ses sistemini bağla ve kaliteli müzik dinle, film izle..Nasıl takacam, nasıl edecem diye uğraşma.

Jak alsam o da mı fayda etmez ?

5+1 KURULUMU

Kusura bakmayın hiç anlamadığım için sormak zorundayım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi truehawk -- 8 Eylül 2011; 16:50:09 >

• O jakı kullansan bile 2 kanalı en fazla 4 kanala olduğu gibi çoğaltırsın. Dostum 5.1 ses için 3 çıkış lazım. Çoğaltıcı, ayırıcı, birleştirici falan ile stereo sesi gerçek 5.1 olarak alamazsın. Yalnız bazı 5.1 ses sistemlerinde stereo sesi sanal olarak 5.1e çeviren upmix vb. isimli özellikler olabiliyor. Bazı 5.1 sistemler ise stereo kaynağı bütün hoparlörlerden aynı ses gelecek şekilde dağıtıyor.Ama yine de denemekten zarar çıkmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: truehawk

quote:

Dostum yalnızca 5.1 ses sitemine sahip olmakla 5.1 ses alınamıyor maalesef. Laptoptaki mikrofon girişinden nasıl ses almayı düşünüyorsun, onu da bilmiyorum. Zaten bilgisayarının ses kartı da sadece 2 kanal analog çıkış destekli. O yüzden de tek çıkış var. Ama ses sitemin stereo kaynağı 5.1 olarak dağıtıyorsa birşey diyemem..Bence durumun varsa harici bi ses kartı al, sonra da ses sistemini bağla ve kaliteli müzik dinle, film izle..Nasıl takacam, nasıl edecem diye uğraşma.

5+1 KURULUMU

Dostum bugün nette bir resim gördüm. Senin konu aklıma geldi. Sanırım senin mesele şöyle olacak.
     5+1 KURULUMU

Resimdeki gibi bir dönüştürücü olacak, böylece sesi 5 kanala dağıtabileceksin..Yanlış mıyım?

• Yukardaki parça ile stereo sesin analog 5 kanala gönderilmesi sesin istendiği gibi çevresel olduğu anlamına gelmez heleke dolby dijital olduğuna filan asla.

Uyumlu laptoplar'da 5+1 ses alabilmek için birkaç yol var ve bu yollar illaki ek donanıma ihtiyaç duyuyor.

İlki kulaklık çıkışı üzerinden s-pdif çıkış veren laptoplar bu modeller genelde ddl(dolby dijital live) destekli olurlar optik kablo ve toslink adaptörü birbirine bağlanarak kulaklık çıkışına takılır ve üzerinde decoder bulunan bir sisteme bağlantı yapılır.Bu şekilde ddl-dts içerik pass. yapılabilir yada ddl özelliğinden faydalanılarak oyun vb. kaynaklardan çevresel ses alınabilir.Laptop'da bu özellik varsa uygun bir rakama ikinci el bir playvision decoder edinerek sorununu çözebilirsin.

Yada sisteme yeni ekliyeceğin usb bir ses kartı ile 5+1 elde edebilirsin örneğin CREATIVE X-FI SURROUND 5.1 gibi.

Ancak muhtemelen sen ucuz ve basit bir çözüm arıyorsun ancak malesef böyle birşey yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi activ -- 10 Eylül 2011; 6:06:38 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: truehawk

quote:

5+1 KURULUMU

Dostum bugün nette bir resim gördüm. Senin konu aklıma geldi. Sanırım senin mesele şöyle olacak.
     5+1 KURULUMU

Resimdeki gibi bir dönüştürücü olacak, böylece sesi 5 kanala dağıtabileceksin..Yanlış mıyım?

Doğrudur baba. Fakat bende o kırmızı beyaz uçlardan öyle 2'li olarak üç tane var. Toplamda 6. Sadece bir kırmızı - beyaz takacağım dimi. Bir kablo ?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    1.1.1.1 DNS güvenli mi?
    6 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Yukarıdaki adaptöre en üst resimdeki kabloyu takacan..İnce ucu bilgisayarın kulaklık kısmına bu kırmızı beyaz ucunu da da bu adaptöre takacan.
  • quote:

Yukarıdaki adaptöre en üst resimdeki kabloyu takacan..İnce ucu bilgisayarın kulaklık kısmına bu kırmızı beyaz ucunu da da bu adaptöre takacan.

5+1 KURULUMU

Yalnız bu bilgisayar'a takılan ucundan adaptöre üç tane bağlanıyor. Buraya kadar sorun yok, Bağladık. Fakat bir tane bilgisayar ucunda 2 tane kırmızı - beyaz kablo var. Fakat adaptörde sadece iki tane kırmızı beyaz var. Burayı tam olarak çözemedim. Yoksa resimdekine benzer bir kablo mı alıcam. Mesela üç tane bilgisayar ucu, diğer tarafta o kırmızı beyaz olarak iki kablo. Çünkü benim kablolarım tekli. Bir bilgisayar ucu başına 2 tane kırmızı beyaz düşüyor.

• Şimdi söyle özetleyeyim. Her mesajdan sonra yazılanlar birbirine karışıyor. Şimdi ilk olarak ince, 3.5 mm girişi bilgisayara taktıktan sonra kırmızı beyaz ucu adaptöre takıyoruz. Adaptörün diğer tarafında ise 3 adet ince 3.5 mm lik giriş var. Senin hoparlörlerinden gelen kırmızı beyaz kabloları bi uygun bir kablo ile 3.5 mmlik kablolara dönüştürüp adaptörün 3 giriş olan yerine takıyoruz..
  • quote:

Şimdi söyle özetleyeyim. Her mesajdan sonra yazılanlar birbirine karışıyor. Şimdi ilk olarak ince, 3.5 mm girişi bilgisayara taktıktan sonra kırmızı beyaz ucu adaptöre takıyoruz. Adaptörün diğer tarafında ise 3 adet ince 3.5 mm lik giriş var. Senin hoparlörlerinden gelen kırmızı beyaz kabloları bi uygun bir kablo ile 3.5 mmlik kablolara dönüştürüp adaptörün 3 giriş olan yerine takıyoruz..

selam, bende creative auidy 2zs LAPTOP versiyonu ses kartı var, bundan optic in ve optic out çıkışlar girişler var, benim sorum şu ;

1-Teledünya cihazından gelen sesi optic bağlantıyla benim kartta aktarıp 5+1 ses alabilirmiyim. ( gerçek 5+1 sesi, yani ses kartım gelen dts sesi çözer mi ) tabi bilgisayarım açıkken yapacam bunu.
    2-Optic bağlantı için uzun bir kablo arıyorum. Bulmak mümkün mü? yoksa genelde standart uzunluktamı olur. Varsa, marka tavsiyeniz ?

bana da yardımcı olursanız sevinirim :)

• quote:

Orijinalden alıntı: BEN ÖTESİ

quote:

Şimdi söyle özetleyeyim. Her mesajdan sonra yazılanlar birbirine karışıyor. Şimdi ilk olarak ince, 3.5 mm girişi bilgisayara taktıktan sonra kırmızı beyaz ucu adaptöre takıyoruz. Adaptörün diğer tarafında ise 3 adet ince 3.5 mm lik giriş var. Senin hoparlörlerinden gelen kırmızı beyaz kabloları bi uygun bir kablo ile 3.5 mmlik kablolara dönüştürüp adaptörün 3 giriş olan yerine takıyoruz..

selam, bende creative auidy 2zs LAPTOP versiyonu ses kartı var, bundan optic in ve optic out çıkışlar girişler var, benim sorum şu ;

1-Teledünya cihazından gelen sesi optic bağlantıyla benim kartta aktarıp 5+1 ses alabilirmiyim. ( gerçek 5+1 sesi, yani ses kartım gelen dts sesi çözer mi ) tabi bilgisayarım açıkken yapacam bunu.
    2-Optic bağlantı için uzun bir kablo arıyorum. Bulmak mümkün mü? yoksa genelde standart uzunluktamı olur. Varsa, marka tavsiyeniz ?

bana da yardımcı olursanız sevinirim :)

Hocam ses eğer gerçek dts ses ise sorun olmaz, gayet güzel çözer ve analog 5.1 kanal dinlersin. Kablo uzunluğu olarak da, kaç metre düşünüyorsun bilmiyorum ama sanırım istediğin uzunlukta bulabilirsin. 1,1.5, 2, 3 metre vs...

• quote:

Hocam ses eğer gerçek dts ses ise sorun olmaz, gayet güzel çözer ve analog 5.1 kanal dinlersin

Bunu denedinizmi yoksa s-pdif in var o halde çözer mantığımı yürütüyorsunuz.
  • Arkadaşlar ses kartımın görüntüsü
    1-

http://www.hardvision.ru/new_img/articles/PCMCIA-Creative-Audigy-ZS_2.jpg

2. Ayrıca usb ses kartım var.

O da bu :https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/83951/E5D686541DBF43C791F6DD69563E3159.gif

Gönlüm birincisini kullanmaktan yana ama siz ne dersiniz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi G ö z l e m c i -- 10 Eylül 2011; 20:07:34 >

• quote:

Orijinalden alıntı: activ

quote:

Hocam ses eğer gerçek dts ses ise sorun olmaz, gayet güzel çözer ve analog 5.1 kanal dinlersin

Bunu denedinizmi yoksa s-pdif in var o halde çözer mantığımı yürütüyorsunuz.

Ses kartına optik kablo ile gelecek ve ses kartı da onu analog 5.1e çevirecek.. Zaten yanlış değilsem zs serisi dts çözüyorlar. Yoksa yanlış mıyım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi superminator -- 10 Eylül 2011; 23:09:40 >
  • Eğer hafızam beni yanıltmıyorsa ses kartları üzerindeki s-pdif in kayıt amaçlı kullanılmakta ve stereo olarak sonuç vermekte bende test etmedim ancak bir dönem bu şekilde okuduğumu hatırlıyorum.
    Ek olarak zs serisi dts kaynakları donanımsal çözemez çözüm tamamiyle yazılımsal gerçekleşir.

@ben ötesi

Tartışmasız zs

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi activ -- 10 Eylül 2011; 23:24:20 >
  • Orijinalden alıntı: activ

Eğer hafızam beni yanıltmıyorsa ses kartları üzerindeki s-pdif in kayıt amaçlı kullanılmakta ve stereo olarak sonuç vermekte bende test etmedim ancak bir dönem bu şekilde okuduğumu hatırlıyorum.
    Ek olarak zs serisi dts kaynakları donanımsal çözemez çözüm tamamiyle yazılımsal gerçekleşir.
    -----------------------------------
    Benim bildiğim spdif dijital bir arayüz olup stereo veya çok kanallı sesi tek bir kablo üzerinden aktarmaya yarar..
    Ek olarak zs serisi dts kaynakları donanımsal olarak çözmese bile en azından sahip olduğu cmss özelliği ile sesi yine 6 kanal olarak dağıtacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi superminator -- 11 Eylül 2011; 11:49:14 >
  • quote:

Şimdi anladım hocam. Çok sağolasın. Bugün bu parçayı SATURN'a gidip bakacağım.
  • Ben de HP G62 serisi notebook kullanıyorum, film izlerken optik ses girişi olan amfime giriş yapmak istiyorum.

Merak ettiğim konu, HDMI kabloda aktarılan ses dolby dijital midir?

HDMI ile TV ye sesi ve görüntüyü aktarsam, TVnin de optik çıkışından amfiye bağlantı yapsam Dolby Dijital ses alabilir miyim?

veya HDMI çıkıştan direkt TVye bağlantı yerine sesi ve görünütüyü ayıracak bir adaptör var mıdır? dip not olarak TVde DVI giriş var..
  • fotograftaki gibi bir ses kartı işe yararmı bende creativ 5+1 var ama sadece iki hoparlorden ses çıkıyor laptopta kullanıyorum

5+1 KURULUMU

https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/254297/1a26f8ad-e25a-4115-944b-aeba56f7f040.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Siemgi -- 26 Mart 2015; 17:40:25 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.