Şimdi Ara

5+1 logitech Ac 220V SES SİSTEMİNİ 12V YAPMAK. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
8.403
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: atakan123123

Trafo o kadar kolay yanmaz normalde trafoya dc gerilim uygulandığında Kısa devre olduğunu biliyorum Ama insan o anda onu düşünmüyor Saol dostum Aklıma gelmemişti Birde elektronik okuyoruz diye geçiniyoruz.İşte bazen basit düşünmek gerekiyor.
    teşekkürler arkadaşlar.Kendimden utanmaya başladım şuan.

hocam aynı ses sisteminden bende de var. arabaya bağlamayı düşünüyorum. Bu konudaki son durumunuz nedir ?
    Edit: eski ups var aküsü bitik onu kullanabilirim ama güç sarfiyatı kaç W olacak kaç amper çekicek acaba bu gücü arabadan elde edebilir miyim ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vahit.lafci -- 2 Mayıs 2014; 13:31:59 >
  • Konu biraz eskiymiş ancak çoğu kişiye faydası dokunacaktır eminim.
    Cihazın içinde kullanılan devrenin kaç volt ile çalıştığını ve hangi entegre ile üretildiğini bilmiyorum. En basitinden köprü diyot çıkışında kullanılan kondansatörün gerilimini okursanız ( atıyorum 25V 4700uF) ve de simetrik besleme mi tek besleme mi istiyor öğrenirsek kaba taslak çalışma voltajını tahmin ederiz. Bu yolun devamında ise step up tipi dönüştürücüler kullanılabilir. Frekansınızı 22KHz üstü seçerseniz parazit sesi duymazsınız. Ancak kart üstünde ufak tefek değişiklik yapmak gerekebilir. Mesela; şehir şebeke gerilimi 50Hz'dir, amfi 50Hz frekansı bastırmak adına band durduran ya da yüksek geçiren filtre devresi ilave etmiş olabilirler, bu devrede ufacık bir değişiklik ile daha temiz bir ses elde edilebilir.
    Bu tür ses sistemlerinde genelde TDA2030 gibi basit entegreler ve trafo olarak ta 2x13,2V trafo kullanılıyor. Kartlar şekil olarak farklı olsa da devre yapısı şematik olarak birbirine çok benzer. Eğer yapabilirim derseniz internette yüzlerce step-up tipi yada smps tipi güç kaynaklarının devre şemaları mevcut. 12V giriş ile istediğiniz çıkış voltajını ve çıkış akımını belirleyebilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: IItwentysixII

Konu biraz eskiymiş ancak çoğu kişiye faydası dokunacaktır eminim.
    Cihazın içinde kullanılan devrenin kaç volt ile çalıştığını ve hangi entegre ile üretildiğini bilmiyorum. En basitinden köprü diyot çıkışında kullanılan kondansatörün gerilimini okursanız ( atıyorum 25V 4700uF) ve de simetrik besleme mi tek besleme mi istiyor öğrenirsek kaba taslak çalışma voltajını tahmin ederiz. Bu yolun devamında ise step up tipi dönüştürücüler kullanılabilir. Frekansınızı 22KHz üstü seçerseniz parazit sesi duymazsınız. Ancak kart üstünde ufak tefek değişiklik yapmak gerekebilir. Mesela; şehir şebeke gerilimi 50Hz'dir, amfi 50Hz frekansı bastırmak adına band durduran ya da yüksek geçiren filtre devresi ilave etmiş olabilirler, bu devrede ufacık bir değişiklik ile daha temiz bir ses elde edilebilir.
    Bu tür ses sistemlerinde genelde TDA2030 gibi basit entegreler ve trafo olarak ta 2x13,2V trafo kullanılıyor. Kartlar şekil olarak farklı olsa da devre yapısı şematik olarak birbirine çok benzer. Eğer yapabilirim derseniz internette yüzlerce step-up tipi yada smps tipi güç kaynaklarının devre şemaları mevcut. 12V giriş ile istediğiniz çıkış voltajını ve çıkış akımını belirleyebilirsiniz.

anladım hocam. cihazın garantisi devam ediyor sökmeye kıyamıyorum. aküsü bitik UPS ile kullansam nasıl olur sizce ?

• ups tam online sinüs değilse o da cızırtılı bir dip gürültüsü oluşturabilir, sonuçta ups'ler kare dalga çıkış veriyor, tam anlamıyla sinüs değil çıkışları.
  • quote:

ups tam online sinüs değilse o da cızırtılı bir dip gürültüsü oluşturabilir, sonuçta ups'ler kare dalga çıkış veriyor, tam anlamıyla sinüs değil çıkışları.

ufak bi parazit var şu an fakat o sorun yaratmıyor benim için. yarın arabada bi deneyeceğim. 12V sigortası 15 amper galiba 180W yapar. cihaz 170W + ups bağlayacağım. ola ki tam güçte sorunsuz kullandım diyelim upsde felan ısınma sorunu yaratır mı acaba ?
  • ups'in kaldıracağı güce bağlıdır ısınması. atıyorum 650VA bir güç kaynağı için 170W sıkıntı yaratmaz. Pasif soğutma sistemi bulunur zaten içinde. Ancak sigortanın 15A olması, bunun 180W güç sağlayabileceği anlamına gelmez. Bu anlık çekebileceğiniz güçtür. Tesisata da dikkat etmek gerekir
  • quote:

ups'in kaldıracağı güce bağlıdır ısınması. atıyorum 650VA bir güç kaynağı için 170W sıkıntı yaratmaz. Pasif soğutma sistemi bulunur zaten içinde. Ancak sigortanın 15A olması, bunun 180W güç sağlayabileceği anlamına gelmez. Bu anlık çekebileceğiniz güçtür. Tesisata da dikkat etmek gerekir

650VA hocam. Arac yeni kangoo tesisat sıkıntısı olmaz. Yarın deneyeceğim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba. bugün gerekli bağlantıları yaparak upsyi çakmaklık girişiyle traktöre bağladım ilk başta taktığımda çalıştı hiç kesilmeyen bip sesi geliyordu. sonra trafoyu takmadığım aklıma geldi taktıktan sonra bağladım. cihaz normal çalıştı. ses sistemini ilk açtığımda sesi sonuna kadar açtım hiç bir parazit yoktu. sonra müzik açtım gayet iyi güzel performanslı çalıştı 1 dakika kadar. 1 dakika sonrası upsden kısa aralıklı bip sesleri geldi. akünün bitiyor olduğu anlamına geliyordu bu ses. korktum bir an traktörün aküsünü mü boşalttık diye herhangi bi sorun yoktu .çalıştırdım gezdim biraz traktörle şarj olsun diye akü. şu büyük akülerden 2 tanesi paralel bağlı bitmesi kolay değil zaten. bu akü yetersiz sesi neden gelmiş olabilir?

• quote:

Orijinalden alıntı: Bounty Hunter

Merhaba. bugün gerekli bağlantıları yaparak upsyi çakmaklık girişiyle traktöre bağladım ilk başta taktığımda çalıştı hiç kesilmeyen bip sesi geliyordu. sonra trafoyu takmadığım aklıma geldi taktıktan sonra bağladım. cihaz normal çalıştı. ses sistemini ilk açtığımda sesi sonuna kadar açtım hiç bir parazit yoktu. sonra müzik açtım gayet iyi güzel performanslı çalıştı 1 dakika kadar. 1 dakika sonrası upsden kısa aralıklı bip sesleri geldi. akünün bitiyor olduğu anlamına geliyordu bu ses. korktum bir an traktörün aküsünü mü boşalttık diye herhangi bi sorun yoktu .çalıştırdım gezdim biraz traktörle şarj olsun diye akü. şu büyük akülerden 2 tanesi paralel bağlı bitmesi kolay değil zaten. bu akü yetersiz sesi neden gelmiş olabilir?

Paralel bağlı olduğuna eminimizin akülerin,genelde tek akülerin veya seri bağlı çift akülerin olur.paralel bağlı görmedim ben hiç.

• Bildiğim kadarıyla traktörlerde ya tek akü 12V sistem kullanılıyor, ya da 24V sistem ile 2 akü seri bağlantılı olarak kullanılıyor. 12V olduğundan emin olun öncelikle. ups arıza yapabilir yüksek voltajda.
  • quote:

Bildiğim kadarıyla traktörlerde ya tek akü 12V sistem kullanılıyor, ya da 24V sistem ile 2 akü seri bağlantılı olarak kullanılıyor. 12V olduğundan emin olun öncelikle. ups arıza yapabilir yüksek voltajda.

12V hocam akü paralel bağlı. daha önce 12V su ısıtıcı felan çalıştırdık bundan eminim.
    Belki 24V kullanan cihazlar olabilir ama çakmaklıktan 12V elektrik alıyoruz.
    Edit: Tek akü varmış hocam 12V 120ah eski traktörde paraleldi ordan karıştırmışım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vahit.lafci -- 3 Mayıs 2014; 14:12:36 >
  • Hocam verim alabildiniz mı ups ile 5+1 den verimli olduysa bende bir ups almayı düşünüyorum

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.