Şimdi Ara

5+1 logitech Ac 220V SES SİSTEMİNİ 12V YAPMAK.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
8.403
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba Arkadaşlar Odamda tamamen güneş enerjisi kullanıyorum.ve birkaç odanın aydınlatmasını.Sorunum şuki 220v logitech X530 ses sistemim var.Tam sinus inventör kullanmıyorum.
    Dizüstü pc imde 12vdc to 18vdc invert ediyorum.Ama ses sistemim hem kare dalgada elektronik gürültü diye tabir ettiğimiz zırıltılar hırıltılar çıkarıyor.
    Sorum gayet açık daha önce buna benzer yada bu ses sistemini acan arkadaşlar varsa.Eğer içinde smps Düşürücü falan varsa 220v cıkışını iptal etmeden bir 12v calıştırma cıkışı daha ekleyeceğim.Yada duruma göre hareket edeceğim yardımlarınızı bekliyorum.

• O arabadaki alternatörürün sanırım Karmaşık frekans ürettiği durumlarda kullanılıyor.Benim sorunumdaki durum.Modifiye sinus inventör Kare dalga üretiyor yani şebeke yi taklit ediyor tam gerçekleştiremiyor.Aynı zamanda 220v ile çalıştığı için ses sistemini 12v ladirek çalıştırmak istiyorum.12v çalıştırabilirsem Akü zaten tam doğru olduğundan sıkıntı yaratmaz yinede saol dostum
  • X 540 ım vardı sattım. Trafosu vardı ama ölçmedim hiç merak edip. 15 18 v olabilir diye tahmin ediyorum.Elinde x 530 540 olan arkadaşlar bi zahmet ölçerlerse makbule geçer.
  • Seve seve ölçünce yazarım trafosu varsa zaten canıma minnet 12v tu 18v a cevirmek kolay nede olsa.
    Umarım Fİltre için kullanılmamaıştır o trafo

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atakan123123 -- 25 Mart 2012; 11:21:26 >
  • 220v ıle calısan anfi yokki ıllakı trafo ile 12-20 arası uzerındekı entegrenın - transıstorlerın voltajına gore bır degere dusurulmustur
  • Benim bildiğim bu ses sistemi içerisinde TDA2030 kullanılmıs. Bu entegrenin çalışması için +12 ve - 12 v lazım. Yani 24volt ile çalışıyor. 2 tanene ayrı ayrı 12volt güç bulabilirsen çalıştırabilirsin. Yoksa tek 12 v çalışmaz

Yada hiç uğraşma. Git bir bilgisayarcıya, ellerinde aküsü çökük ups varsa al. Ups nin içini aç ve akünün kutup başındaki + / - kablolarını uzatarak dışarıya çıkar. ses sistemini Ups in arkasındaki 220v prizine tak. Dışarı uzattığın + / - kablosunada ver 12voltu tmmdır yalnız şuna dikkat et aldığın Ups 12v akü ile çalışanlardan olsun.
  • Denemek lazım hocam iki farklı çözüm geldi aklıma. En basiti 2 adet 12v kullanması, kafası ağrımaz enazından
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    usb den 12 volt güç almak
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Devrenin Simetrik yani +12,-12v ile çalıştığına eminmisiniz arkadaşlar.İçini açmayada korkuyorum daha nasip olmadı aslında 2 vida kadar yakın ama.Genelde Söktüğüm aletleri bozmakla tanındığımdan Korkuyorum.En son notebooğumu Tamemen sökmüştüm.Touchpad bağlantısı üzerindeki microfonun kablosunu aceleden koparttım Daha bunu gibi onlarca örnek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atakan123123 -- 1 Nisan 2012; 20:57:24 >
  • Orası kesin datasheetindede +/-18v yazıyor Açmadanda anlamak mümkün değil sanırım.
    Ama 2030 mu bakalım
  • 5 hoparlör için 3 tane stero uç Kullanıyorum notebook olduğundan en büyük derdim Stero Çoklayıcı kullanmak Bunun dışında güzel Ama frekans değiştirerek kullandığımdan Son zamanlarda Subwofeer Hüsrana uğratıyor beni Söktüğümde onuda değiştiicem 45wattlık bir subwoofer(Bass) olması lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atakan123123 -- 1 Nisan 2012; 22:40:49 >
  • Size dipnot : Asimetrik beslemeli, içinde TDA serisi entegre bulunmuyor ve Subwoofer rms 25 W
  • Muhtemelen bir step up dc dc convertorle problem halledilebilir.lm2577 adj olabilir.
  • Güneş panellerin gereken gücü verebilecek mi? en önemli konu bu.
  • Güneş paneli hiç sıkıntı değilde.24saat çalıştırıcak gücü bile bulurum.Aynı zamanda satışını yapmamdan kaynaklı bir durum
    O zaman 2 Akü arasından Sıfır noktası alarak Simetrik besleyeceğim Ama 24v Yapar sıkıntı olmaz sanırım.
  • O kadarda dikkatli okudum ancak kaçırdığım nokta tda entegresi bulunmaması olmuş.asimetrik simetrik olmayan Yani tda serisi simetrik besleme kullanıyor gibisinden düşünüp.Asıl kısmı kaçırmışım.Ancak Tda yoksa ne entegresi var arkadaşlar bilen varmı Olayı çözemedim henuz.Herkez farklı söylüyor.
  • Kardeş ses sisteminin içerisindeki trafoya bak madem en güzel çözüm o olucak. büyük ihtimalle üzerinde yazabilir kaç volt olduğu. mesela örnek vereyim;

12 0 12 Yazar trafonun 3 adet kablosu olur ses sisteminin devresine giren. Bu simetrik bağlantı demektir +- 12v

0 12 24 Yazar Bunda da 3 tane kablo olur, buda yukarıdaki gibi simetrikrir +-12v

Hiçbişi yazmıyor diyelim. Eğer dediğim gibi trafonun çıkışında 3 adet kablo ses sisteminin devresine gidiyorsa %99 24 volttur. Yani 2 adet 12voltu simetrik bağlayarak çalıştırabilisin. Bak hiçbişi yapamıyorsan, aç cihazın içini çek resimlerini detaylı şekilde, trafosunu flan biz yardımcı oluruz sana
  • Sistem vardı elimde ama sattım işte. Aklımda kalan trafonun sekonderi 2 uçluydu ve Acayip bir kod numarası vardı entegrelerin. Sanırım servisi dışında tamir edilememsi için yapmışlar.
  • Evet arkadaşlar içini açtım.
    Zaten garip bir sistem yapmışlar Soğutucu kısmı Yok denecek kadar az ve ince yani yüzeyi geçiş ve ince kendi tahminim subwooferin içinde olduğundan Pasif ama etkili hava dolaşımlı soğutma sağlanmış.Sesi acınca yükse kakım ekicek ve subwoofer daha etkili olacağından direk soğutma gücüde artmış oluyor.
    Bass kısmı yani hoparlörü Bayağı kücükmüş daha büyük bir şeybeklerdim.Kendim bir kutu yapıp içine takmayı düşünüyorum.Bir kaç amfi ile daha birleştirip.BU kısmı geçtim ancak;
    Trafosu Muhtemelen gördğüm kadarı ile 50watt civarı bir trafo.ve gerilimi 13.8Volt civarında.Trafo tahminimi 6a civarı gördüğüm diyotlarla destekleyebiliyorum.
    Ben trafonun Karta girdiği kısıma Yani Tam dalga Diyotların önüne.Ac şebekeyi kesip 12v 7a lik bir akü ile test amaçlı taktım.
    Ancak taktığım 12v akünün probları ki 1mm kesitli kabloludur.30-40cm uzunluğundadır.
    kısa devre attı problar ısındı Acaba akü 12v oluğu içinmi yoksa Doğrutmaç devrenin önüne koymamdan kaynaklanan bir durumudur.Hani diyotlar üzerindede gerilim kaybı olacağından gerilim 11v un bile altına düşebilecek sonuçta. Yardımlarınızı bekliyorum.Bunu nasıl Dc calıştırabilirim diyotların önüne takmaya korktum gider ayak Birde Yakmak istemedim.

• Köprü diyot girişine akü bağladı isen, trafo sekonderine aküyü bağlamış oluyorsun.(Soketi sökmediysen)
  • Trafo o kadar kolay yanmaz normalde trafoya dc gerilim uygulandığında Kısa devre olduğunu biliyorum Ama insan o anda onu düşünmüyor Saol dostum Aklıma gelmemişti Birde elektronik okuyoruz diye geçiniyoruz.İşte bazen basit düşünmek gerekiyor.
    teşekkürler arkadaşlar.Kendimden utanmaya başladım şuan.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.