Şimdi Ara

5+1 Ses Sistemi çalıştırma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
74
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba yıllar önce aldığımız 5+1 ses sistemini çalıştırmayı denedim hoparlörler R, L, RS, RL CEN olarak kabloları bağladım ve taktım. RCA kablolarını PC/LİNE yerine kırmızı beyaz RCA taktım ve ucunuda jacka taktım ses vermedi. 5.1 yerine takınca Jackdaki RCA sayısı yetmiyor. Rasgele takınca bazen hoparlör bazen subwoofer çalışıyor. Ben bunu Jack ile çalmak için ne almalıyım/yapmalıyım. Teşekkür ederim 5+1 Ses Sistemi çalıştırma 5+1 Ses Sistemi çalıştırma 5+1 Ses Sistemi çalıştırma 5+1 Ses Sistemi çalıştırma

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Cahitdiyar C kullanıcısına yanıt
    Output çıkışlarına hoparlörleri input girişine rcadan bağlarsanız iki kanaldan ses alırsınız hoparlörde mixer ayarı varsa etkinleştirip stereoyu sanal 5.1e çevirir tüm hoparlörlerden ses alırsınız ama yoksa ses kartı lazım 6 kanal ses kartının ses çıkışları rca ise direk bağlarsınız 3.5mm jack ise yine rca to 3.5mm dönüştürücüyle kullanırsınız

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Teslanınyeğeni kullanıcısına yanıt
    Hocam biraz daha basit anlatırmisiniz , cevabınız için teşekkür ederim

• 5+1 Ses Sistemi çalıştırma 6 RCA to Jack aldım hepsinden ses geliyor ama aynı ses geliyor surround yok. Ve sanki kimisinden az geliyor. Sağ ve soldan çok orta sağ ve orta soldan az geliyor.

Surround için ses kartı lazım sadece kabloyla anca ses sisteminin sanallaştırma özelliği varsa yapabilirsiniz basitçe anlatmak gerekirse bilgisayar veya telefonunuzu insan olarak düşünün bi sağ bi sol kolu var siz bunların hareketini görüyorsunuz yani iki değişken var, ses kartı taktığınızda 2 sağ 2 sol 2 de ortada kolu oluyor her kolun birbirinden bağımsız hareketini görebilirsiniz ve ona göre yorum yapabilirsiniz ses sisteminin yorum yapması da sesi vermesi ne görürse onu söylüyor

5.1 ses almak için bilgisayardan 5.1 çıkış vermeniz gerekiyor.

Eğer pc masaüstü tip ise anakartta yeşil, sarı, mavi vs renkli 3 tane kulaklık girişi tipinde bağlantı noktası olur.
    Bu kulaklık jakları 3,5 mm diye geçer

Linkteki bir tarafı 3,5 mm, diğer tarafı rca soket olan kablodan 3 tane almanız gerekiyor.

https://www.google.com/imgres?imgurl=https://productimages.hepsiburada.net/s/35/375-375/10475581898802.jpg&tbnid=1uxHiIYxp_yxqM&vet=1&imgrefurl=https://www.hepsiburada.com/rose-2-rca-3-5-mm-ses-kablosu-pm-HB00000QMR2U&docid=waCTbhvDSL4AsM&w=375&h=375&hl=en-US&source=sh/x/im/m1/3&kgs=b258135ec3447930&shem=abme,trie

3,5mm uçlar PC’ye, Kırmızı beyaz olan rca uçlar da Sub’ın arkasındaki 5.1 input kısmına takılacak.

Eğer pc laptop ise 5.1 ses aktarmak için harici usb ses kartı almanız gerekli. Örneğin Asus Xonar U5 yada U7 gibi.

https://www.google.com/search?sca_esv=9752ad96db2cbf24&rlz=1CDGOYI_enTR734TR739&hl=en-US&sxsrf=ADLYWIKINFz2jkHweebya8f8CUeFBSKFbA:1732528179650&q=asus+xonar+u5&udm=2&fbs=AEQNm0DK64vHUu0GQUAE1V4cqElYcHarlBuVd_RdPNnNYBvKw-sici15_CNrfw-QDLC4quUNE_RCjxN1Dl-uYipQWLB5rpY4wMq3oW7tqar-LVS3vZHePRI71kOF3wLqUzrgN3qMKQkmr12l6TK8jXqei5bJp759OLYA3M7NIUleCUMi9GbePHifEgtcSO52CHmpTX8D0HFFBijHpgDNoKX3gTTqJDqn7w&sa=X&ved=2ahUKEwiNldi1mveJAxWWS_EDHQFHD38QtKgLegQIDxAB&biw=375&bih=553&dpr=2

Başka türlü gerçek 5.1 ses alamazsınız.

Bunun dışında uydu hoparlörler de Sub’ın sol tarafındaki out put kısmına bağlanmalı.

Son olarak eğer pc laptop ise ve de harici bir ses kartı alamayacaksanız o zaman laptopun kulaklık çıkışından bir tane 3,5 mm to rca kablo ile Sub’ın arkasında sağ üst kısımda olan 2 kanal girişe bağlantı yapın ve sistemi 2.1 olarak kullanın.

Aldığınız çoklayıcı ile aynı sesi tüm hoparlörlere yayarsınız ve de bir anlamı olmaz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    2+1 Ses sistemi tavsiyesi
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.