Diana 5+1 ses sistemim var. Anakartım da 7+1 destekli yeni aldım.
Şu an ses sistemi bağlı ama stereo olarak çalışıyor. Ben bunu nasıl 5+1 yapabilirim?(Denetim masasından 5+1 seçtiğim halde. Test yapıyorum ama stereo olarak çalışıyor. 5 hoparlorden de ses geldiği halde durum böyle.)
Subwoofer ın arkasında 5 adet hoparlorlerin bağlandığı yer var. Yani C, FR, FL, SL, SR. Bunlara hoparlorlerim bağlı.
Bu girişlerin üstündede 4 adet yer var. CD ve DVD yazıyor. Ama bunlardan sadece 2 başlı kırmızı ve beyaz girişli bir kablo takılı. Ben de bunun ucunu yani siyah girişi kasanın front hoparlorüne bağladım. Kasaya başka giden bir kablo yok.
Sanırım 5+1 kullanmak için kasaya 3 adet kablo girmesi gerekiyormuş. Benim ne yapmam gerek kablo mu almalıyım? Herşeyi anlattım lütfen yardım edin
quote:
Orijinalden alıntı: x-men33
Diana 5+1 ses sistemim var. ........ kasaya 3 adet kablo girmesi gerekiyormuş. .........
5.1 ses sistemlerinde paket içeriğinde o üç kablo var olması lazım zaten. paket içinden çıkmadıysa satın aldığınız yere danışınız.
Alalı uzun zaman oldu. Kablo varsa da nerede bilmiyorum. Kullanma kılavuzu da yok. Ama bağlantı konusunda bilgilendirirseniz kablo alıp bu işi çözerim sanırım.
büyük ihtimalle mevcut bir adedin aynısından 2 tane daha ihtiyacın olacak. giriş yerlerine bakarak karar ver.
quote:
Orijinalden alıntı: keleminabi
büyük ihtimalle mevcut bir adedin aynısından 2 tane daha ihtiyacın olacak. giriş yerlerine bakarak karar ver.
Tmm buldum kabloyu şimdi de deniyorum sesi. Oldu sanırım 5.1 i seçtim denetim masasından. Testlerde de tüm hoparlörlerden ses geliyor.
Testlerde 5+1 olduysa sorun yok demektir
dostlarım benimde bir problemim var bu konuda...5 +1 i notebuka bağlamak istiyorum ama bir sürü kablo var okadar kabloyu nasıl birşeltircez tek girişte..bunun için bir alet vs var mı?lütfen yardım......