Arkadaşlar merhaba. Elimde creative sbs a520 modeli var 5+1 ses sistemi. Bilgisayara aynı zamanda kulaklık da bağlı, kulaklığı ön taraftan bağladım ses sisteminin kablolarını arkadan. Ancak sadece 2 hoparlörden ses alabiliyorum, "front" hoparlörler. rear ve middle hoparlörden hiçbir şekilde ses gelmiyor bunu nasıl halledebilirim ? < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KararanBitki -- 24 Aralık 2020; 0:30:38 > |
5+1 ses sistemi sorunu.
-
-
Anakart ASROCK b450M 7.1 destekliyor görünüyor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KararanBitki -- 24 Aralık 2020; 0:30:50 > -
Kart 7.1 desteklese bile, ses sistemine analog 5.1 sinyal göndermediğiniz takdirde, sistemin X540'takine benzer bir matrix modu yoksa 5.1 ses alamazsınız.
Ses ayarlarından hoparlör konfigrasyonunuzun 5.1'de emin olduktan sonra, Windows 10'un netflix uygulamasından 5.1 destekli bir film açıp tüm hoparlörlerden ses gelip gelmediğini kontrol edebilir misiniz? Eğer ses geliyorsa sisteminizde bir problem yok, yalnızca stereo ses sinyali geldiği için diğer hoparlörlerden ses alamıyorsunuz demektir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Verstappen -- 24 Aralık 2020; 12:36:15 > -
Hocam yapabildim tüm hoparlörlerden ses geliyor.
Yalnız bu sefer de kulaklığı takınca ses direkt kulaklığa gidiyor, seçim yapamıyorum. Yani ya kulaklığı takıp 2 hoparlör çalışır şekilde kullanacağım ya da kulaklığı sürekli takıp çıkaracağım. Realtek HD Audio programı sorunlu bende, driver sil yükle vs çok denedim işe yaramadı, program çalışsa jakları ayırma imkanım var ama program çalışmıyor.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X