Şimdi Ara

5.1 ses sistemini 2.1 olarak kullansam nasil olur?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
419
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Deneyen var mi? Ayni sey mi olur sonucta?

Karsilastirma yapmak icin Logitech`in benzerlik gosteren sistemlerinden z-230 ve z-530 a baktim. Ancak goruntu olarak ayni olmasina karsin ne subwoofer ne de satallite ler ayni degil. 5.1 lerin ozellikleri cok daha iyi oluyor.
    Ikinci el alacagim ve hertarafta karsima 5.1 ler cikiyor. Ustelik bazen epey ucuza logitech z-5500 goruyorum. Ne dersiniz olurmu 2.1 olarak kullansam. Olursa nasil olur?

5.1 lerde 1 center, 2 rear ve 2 front stallite var. Bunlardan rear ve front olanlar tamamen ayni midir? Subwoofer la birlikte sadece 2 tane front satallite kullansam bazi sesler kaybolur mu muzik dinlerken?

• niye 2+1 olmasını istiyorsun?
  • Birkac nedeni var. Oncelikle kablolarla ugrasamam etrafimda. Ayrica ben muzik dinlemek icin kullanacagim ve muzik konusunda 5.1 ler asla 2.1 ler kadar iyi olamaz. Muzik dinlerken, yani stereo seste, stereo etkisinin daha keyifli olmasi icin iki hoperloreden ses gelmesi gerekiyor; sag ve sol. Tizler onemli burada. Basslarin nereden geldigini zaten anlayamazsin.
    Stereo dinlerken sag hoperlorden gelen ses ayni zamanda sol kulak tarafindan duyulmali ve tersi. Boylece beyinde canli muzik dinliyormus izlenimi olusuyor. 5.1 ler ise surround sound oldugundan ve hicbir muzik kaydi surround sound olmadigindan muzik dinlemek icin iyi bir secenek degil. Baska bir sekilde soylersek muzik dinlerken hicbir sesin sag arka veya sol arka taraftan gelmesi amaclanmamaktadir ancak sanirim 5.1 lerde arkalardan da ses gelecek. Gerci ben hic 5.1 kullanmadim. 5.1 olayina gicik oldum bi kere. Asla zevk almam artik kullansamda.

Bazilarinin 5.1 leri 2.1 olarak kullanmak icin her satallite cifte kablo kullandiklarini okudum. Yani sag on ve sag arka kablolarini bir tane sag hoperlore baglamislar. Boyle yapinca bir sakatlik olurmus gibi geliyor bana.

• Ben şu anda jazz 9940 ı on board soundmax e stereo bağladım bunu 6 tane rca girişi bir stereo çıkışa lehimleyerek yaptım her hoperlörden ses alıyorum haliyle,şöyle ki center +1front +1rear left kanaldan sub +1front +1rear sağ kanaldan sinyal alıyor ama bunu çok istediğimden değil ses kartımın 5+1 modda yaşadığı sıkıntılardan yaptım en kısa zamanda da bir ses kartı alıcam. Ama illa stereo istiyorum diyorsan bu bir çözüm ben sorunsuz kullanıyorum şu an(9940ın kalitesinden memnun değilim o ayrı).

• ses azalır doğal olarakta bütün hoperlorleri biraya koyarsın sol ön/sol arka sağ ön/sağ arka şeklinde... centerıda monitör üzerine koyarsın al sana 2+1...seste azalmamış olur böylece.kablolarıda salladımı masanın arkasına.oooh...
  • diğer 3 hoparlöre boşa para vermiş olursun..
    logitech x-230 ve x-530 birbirinden farklı ama çoğu hoparlörde 5.1 le 2.1 aynı olur
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    7.1 Ses'i 5.1 De Dinlemek ?
    11 yıl önce açıldı
    5+1 sistemden 1+1 ses geliyor
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.