Merhabalar, Logitech x530 ses sistemimden bilgisayarıma giden 3 adet kablo var mavi pembe yeşil, bu üç kabloyu tek hale dönüştürüp televizyonumun kulaklık çıkışına takmak istiyorum bu mümkünmüdür. Şuan o 3 çıkıştan sadece yeşil olanı tv ye bağlı ama 2+1 olarak ses veriyor. Amacım hepsini tek bir kablo yapıp o şekilde takmak.
Mümkündür... Esasen kutu içeriğinde bu işe yarayan aparat vardı. Küçük siyah bir parça. Ürünün kutusu duruyorsa bir içine bakın unutmuş olabilirsiniz. Eğer yoksada 1 ucu erkek jack diğer ucu 3 disi jack olan kablolar var. Elektronikcilerde teknomarketlerde rahatlıkla bulursunuz. Oda olmazsa Y jack çoğaltıçılar var. Onlardan 2 tane alıp hepsini tek kanala indirebilirsiniz.
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
Kutu içeriği tamamen duruyor ama o aparattan göremedim, biraz araştırdım dediğiniz gibi creative' in bazı modellerinde varmış o sanırım. Peki öyle 5+1 stereo ses alabilir miyim? yoksa tüm uydulardan sabit eşit ses mi gelir?
tv'nin kulaklık çıkışı stereodur. yani çift kanal. optik veya coaxial çıkış kullanmadan 5.1 ses alamazsınız. sadece yeşili takarakta stereo ses alabilirsiniz, ama sub. sıkıntı oluşturur.
quote:
Orijinalden alıntı: JoSeePh
Merhabalar, Logitech x530 ses sistemimden bilgisayarıma giden 3 adet kablo var mavi pembe yeşil, bu üç kabloyu tek hale dönüştürüp televizyonumun kulaklık çıkışına takmak istiyorum bu mümkünmüdür. Şuan o 3 çıkıştan sadece yeşil olanı tv ye bağlı ama 2+1 olarak ses veriyor. Amacım hepsini tek bir kablo yapıp o şekilde takmak.
onun kabloyla alakası yoktur bence..çünkü bende ORA nın ses sistemi var 5.1....arkasında 3 adet giriş var...ben en üsttekine tek baglantı ile pc ye baglıyorum diğer 2 si boş kalıyor...sonra ekran menüsünden bi ayarı var tüm çıkışları aktif ediyor..bi bak derim
quote:
Orijinalden alıntı: kornman887
tv'nin kulaklık çıkışı stereodur. yani çift kanal. optik veya coaxial çıkış kullanmadan 5.1 ses alamazsınız. sadece yeşili takarakta stereo ses alabilirsiniz, ama sub. sıkıntı oluşturur.
Evet anladım mantığını şuan sadece yeşili kulaklık çıkışına takarak stereo ses alıyorum yalnız sub da problem yok bas vuruyor ne hikmetse :)
Bu dönüştürücüden alacam yarın
quote:
Orijinalden alıntı: JoSeePh
quote:
Orijinalden alıntı: kornman887
Evet anladım mantığını şuan sadece yeşili kulaklık çıkışına takarak stereo ses alıyorum yalnız sub da problem yok bas vuruyor ne hikmetse :)
Bu dönüştürücüden alacam yarın
Daha önce böyle bir kablo kullanmadığım için sonucu bilemiyorum fakat tahminimce bütün kolonlarınız çalışır, fakat en fazla çift kanal ses aktarılır. Amacınız buysa, şimdiden hayırlı olsun =)
Evet en azından dediğiniz gibi çift kanallı ses almak istiyorum, 5.1 olarak kullanmam için playvision denen aleti almaktan başka yapacak bir şey yok malesef.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme