Şimdi Ara

5.5 GHZ için hava soğutma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
673
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Kasa haf 912 işlemci i7 2600K, venomous X bakınıyordum ancak üretimden kalkmış, elimde şu an intelin stok fanı mevcut. Hava soğutma ile 5.5 GHZ gibi değerlere ulaşmayı hedefliyorum, bana önerebileceğiniz bir işlemci soğutucu var mı?

• noctua d14, TR Silver Arrow olabilir
  • Noctua neredeyse 200TL, silver arrow ve venomous bulmak imkansız gibi :(
  • 5.5ghz isitiyorsan nh-d14 alıcan mecbur.
  • Soğutucu iyi olsa da elinizdeki işlemcinin oc kapasitesi de önemli.
    Elinizdeki işlemciyi iyi bir sıvı soğutma ile test ettiniz mi kaç v da 5.5Ghz stabil olduğunu veya diğer bileşenlerinizin(anakart,ram) bu hız için stabil kalabildiğini.
  • noctua haf 912'ye sığmaz herhalde bilmiyorum :( , su soğutma konusunu araştırmam gerek.
  • Su soğutma için çıkma araba radyatörü kullansak bu radyatörün giriş çıkış uçları için uygun rakorları 3/8 mm mi olacak.

Pompayı akvaryum motorundan yaparım (zaten akvaryumda dış filtre olarak yapmıştım turşu bidonundan gayet verimli çalışıyor), radyatör çıkma bulurum, hortumlar için plastik ya da metal kelepçe ayarlarım (çok detay) sadece geriye CPU bloğu kalıyor, dışarıda en ucuz fireball da buldum 110 TL, CPU bloğunu kendin de yaptırabilirsin ancak CPU bloğu yapımı için bakır al, gir tornacıya kestir, rakorlar için delik ayarla, sonra bu bloğu işlemci üzerine yerleştir vs... en detay kısımlarından birisi bu blok kısmı, sanırım bu hazır alınırsa diğer herşey daha kolay olacak.

Bana su soğutma için bir işlemci bloğu önerin lütfen...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.