Şimdi Ara

5/6 aylık bebeğe İngilizce öğretme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
4.015
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, 5/6 aylık bebege ingilizce nasıl öğretilir?

Bu bebek hiç bir dil bilmiyor. Siz olsanız nasıl öğretirsiniz? Yanında sürekli ingilizce mi konuşmak lazım?

-Netten ses kayıtları indirsem.
    -TV'de full yabancı film/dizi açık olsa (dinlese) bir yararı olur mu?

Help.gif

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• dalgamı geçiyorsun 5-6 aylık bebek en fazla ağlar ilk kelimelerini 9 aydan önce söyleyemez. ne yapmayı amaçladığınızı tam olarak anlayamadım.
  • +Bebeğe Türkçe'yi yani dilimizide öğreticem. :))

• quote:

Orijinalden alıntı: martin_eden

dalgamı geçiyorsun 5-6 aylık bebek en fazla ağlar ilk kelimelerini 9 aydan önce söyleyemez. ne yapmayı amaçladığınızı tam olarak anlayamadım.

Amacım ufak yaştan İngilizce öğretmek.

Hocam bebeğin olduğunu düşün..
    Sen bebeğine ne zaman (kac aylikken) ingilizce kelimeler öğretmeye başlarsın?

• quote:

Orijinalden alıntı: Zodiac Killer

quote:

dalgamı geçiyorsun 5-6 aylık bebek en fazla ağlar ilk kelimelerini 9 aydan önce söyleyemez. ne yapmayı amaçladığınızı tam olarak anlayamadım.

Dostum bu sölediğin zor birşey herkez yapamaz onu.Daha doğrusu tam eğitimli bir hoca şart onun için hem türkçe hem ingilizce aynı kelimeleri ezberleyip sölemesi çocuğu ve sizi zorlar kafası karışır belki doğru düzgün kelime bile kuramayabilir.Acele etmeyin bence türkçeyi öğrensin önce 3 yaşına geldiğinde resimli kitap alır öle devam ettirirsiniz.Ben kızıma öle yapıyorum mesela şu anda meyveleri öğrendi sölüyebiliyor.

• bence hocam evde eşlerden biri sürekli ingilizce biri sürekli türkçe konuşun bebeği severken dahi ve büyüdükçe sadece inglizce tv kanallarını serbest bırakın eminim süper inglizce öğrenecektir
  • Türkçe ve İngilizcenin bir arada konuşulması o yaşta bir çocukta dil çatışması riski yaratabilir hocam haberiniz olsun

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Merhaba arkadaşlar, 5/6 aylık bebege ingilizce nasıl öğretilir?

Bu bebek hiç bir dil bilmiyor. Siz olsanız nasıl öğretirsiniz? Yanında sürekli ingilizce mi konuşmak lazım?

-Netten ses kayıtları indirsem.
    -TV'de full yabancı film/dizi açık olsa (dinlese) bir yararı olur mu?

Help.gif

Merhabalar,

Öncelikle yanında sürekli ingilizce konuşmanız gerecektir fakat dışarıdaki insanlarında öyle konuşması gerecek.Eğer evde ingilizce dışarıda türkçe konuşulursa anlam kargaşası yaşayabilir.Pek sağlıklı olmaz.Eğer türkiyedeyseniz size tavsiyem bırakın türkçeyi öğrensin okul hayatında sıkı bir eğitim ile öğrenilebilir.İngilizce müzik ve çizgi filmlerle bu öğrenim desteklenebilir.

• Zodiac Killer Z kullanıcısına yanıt
    İki dil çocuk için zararlıdır.

Bilimsel araştırmalar iki dil kullanılan evlerde çocukların daha geç konuştuğu ve daha geç iletişime geçtiğini iki dilide tam anlamıyla kullanmasının yıllar alacağını gözlemlemiştir.

O yüzden siz 5-6 yaşında düzgün konuşmaya başladığında (Türkçe için 7 yaş aslında - zira en karışık dillerden) başlayabilirsiniz.

Dil öğrenmek gerçekten çok zor bir şey bebek için. Benimde var ve şu an canlı yaşıyorum. Kelimeleri öğrenmesi için olayın o an gerçekleşiyor ve ardından sizin o anda kelimeyi söylemeniz gerekmekte. Bu genelde iki ebebeyn arasında doğal olurken bilem kapıyorlar. Ama siz oturup öğretmeye kalkarsanız az buçuk faydaysı olur.

Mesela ben son iki günde cam, metal ve plastiği öğrettim. Artık bana camı özellikle gösteriyor. Metal ve plastik daha bir kaç yerde daha karışlaşması kelime ile malzemeyi eşleştirmesi öncekilerle korale etmesi gerekiyor.

• Bundan daha basit bir şey yoktur herhalde :) Bebekler zaten dil öğrenmek için tasarlanmışlar, ağzınızdan çıkan her kelimeyi hafızaya atacaktır, 5-6 aylık bir bebekten bahsediyoruz, evde bir kişi ingilizce bir kişi türkçe konuştuğunda, ingilizceyi yadırgamayacaktır, onun ingilizce olduğunun yada normalde duyduğu kelimelerden farklı olduğunun da farkında olmayacaktır. Yani kısaca hiç bir şeyin farkında olmadan sizden duyduğu tüm kelimeleri hafızaya atacak. İngilizce müzik dinletip, ingilizce çizgi film izletebilirsiniz. Bir gün konuşmaya başladığında ingilizce konuşursa şaşırmayın ama :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: viktor1574

quote:

quote:

Dostum bu sölediğin zor birşey herkez yapamaz onu.Daha doğrusu tam eğitimli bir hoca şart onun için hem türkçe hem ingilizce aynı kelimeleri ezberleyip sölemesi çocuğu ve sizi zorlar kafası karışır belki doğru düzgün kelime bile kuramayabilir.Acele etmeyin bence türkçeyi öğrensin önce 3 yaşına geldiğinde resimli kitap alır öle devam ettirirsiniz.Ben kızıma öle yapıyorum mesela şu anda meyveleri öğrendi sölüyebiliyor.

Hocam 3 yaş sanki biraz geç gibi.

1-1,5 yaşında başlamaya karar verdim.

Tabii ilk önce bir doktora sorucam.

• Uzun uzun cevap vermişsiniz hepinize tesekkürler..

1-1,5 yaşında başlamayı düşünüyorum.. Tabii doktor ne der bilemem. Bir doktora soruyum dil çakışması olur mu diye..

EDİTLERİM

• quote:

Uzun uzun cevap vermişsiniz hepinize tesekkürler..

1-1,5 yaşında başlamayı düşünüyorum.. Tabii doktor ne der bilemem. Bir doktora soruyum dil çakışması olur mu diye..

EDİTLERİM
    selamlar. son durumu merak ettik. editler misin hocam
  • Cocuk ilk okula gidip turkce okuma yazma ogrenmeden ne ogretsen bos

• VolcanoPower kullanıcısına yanıt
    Arkadaşın istediği İngilizce konuşmasını sağlaması. İngilizceyi okuyup yazarak anlaması değil. Bir çocuk Türkçe'yi nasıl öğreniyorsa okuma yazma bilmeden, aynı mantıkla İngilizce konuşmasını nasıl sağlarım diye fikir alıyor sadece. Okuyarak yazarak öğrenme işi eğitim çağında olacağı aşina zaten.
  • Okuma yazma bilmesine gerek yok hiç mi okumadınız çift dilli çocuk nasıl yetiştirlir diye asıl 4 yaşına kadar 2. bir dil ana dili gibi öğretileibliyor çocuklara.

Öğretmekten kasıt beyin o yaşta edinmeye açık gidip grammar öğrenecek değil etrafını ingilizceyle sarmanız lazım,çizgi filmlerini ingilizce izletseniz yine kendiliğinden öğrenecek.
    türkçeyi öğrendiği gibi öğreniyor o yaştaki çocuklar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.