Şimdi Ara

5-6 katlı bir otele wireless kurmuş profesyonellerin dikkatine

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
588
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

4-5 katlı bir otel düşünün burda en stabil çalışabilecek şekilde(aynı zamanda roaming olacak)nasıl bir wless kurulumu yapardınız.(kör nokta kalmamak şartıyla, her katta 17 oda var)

• istanbulda bir otele kurmustum 1 er kat ara vererek yerleştirmek kaydıyla. 3 senedir bir sorun cikmadi.
    bayrampasada 6 katli , kat basina 15 oda olan bir oteldi.

added : hatirladim otelin ismini. GRAND HOTEL S....OĞLU

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BuilderX -- 16 Mayıs 2007; 22:57:03 >
  • merhaba ,ilgilendiğin için saol ama nasıl bir cihaz kullandın onu sormuştum ben tşekkürler
  • noktalara access pointler kuruyorsun.
    birde modem tamamdir.
    cok profesyonel bir duruma gerek yok 6 katli bir otel icin.ondan oyle yazdim.
    ben o otele 3 access point + 1 robotix modem ile halletmiştim.

added : ben kurarken piyasada fazla a.p. secenegi yoktu.
    su an cok farkli fiyatlarda , cok farkli modeller var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BuilderX -- 16 Mayıs 2007; 23:16:05 >
  • bende kurdum. club alibey tatil köyüne.

bir adet zyxel modem ve linksys ap.lerle. çok kullanışlı ve güçlü aletler. bunlarla sağlaya bilirsin. istersen çok sağlam bir tek outdoor ap ile de sağlaya bilirsin.
  • Benden de bir cevap:
    Evet, bende Gökçeada'da, Antalya'da, İstanbul İMES sanayi sitesinde, AquaMarin'de ve daha birkaç yerde kurdum. Kullandığım cihazlar:
    Ana cihaz ZyXEL P662HW-D1 ADSL router modem ( 215,-USD+kdv )
    Axess Pointler ZyXEL G-570S ( 89,-USD+kdv )
    bütün katlara Axess Point kullanıp üzerindeki 2 bdi antenleri söküp yerine 5 dbi anten taktım. Biri 1,5 yıldır, diğeri 9 aydır canavar gibi çalışıyor.
    Hatta Gökçeada projesinde sadece otel içinde değil arkadaki ormanlık alanda ve ön taraftaki plajda bile wireless kullanılıyor. Bunun için 2 tane outdoor anten kullandım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.