Ev kullanımı için 2-bay NAS sistemi önerileri
-
-
Synology öneririm
-
Synology DS220J ve üzerinde de Seagate Ironwolf 4 TB iki adet harddisk kullanıyorum.
Public Cloud hizmetleriyle senkronizasyon, Torrent hizmeti, Media server olarak kullanma gibi temel özelliklerinin hepsini sürekli olarak kullanıyorum ve çok memnunum.
-
qnap synology küçük çapta kullanım için bir diğeri asustor
-
Merhaba,
Bugünlerde ben de 2 diskli bir cihaz bakıyorum. Çok fazla ikinci el cihaz da var. Merak ettiğim:
Sıfır bir cihaz aldığınızda ücretsiz uzaktan erişimi aldığınız marka kaç yıl süreyle destekliyor?
İkinci el bir cihaz alırsak mesela 2017 model ya da 2020 model (Synology, Zyxel vb) bu cihaza uzaktan erişim sağlayabilir miyiz?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Zyxel NAS326 var bende. 7 yıl oldu sanırım. Ev için yeterli.
Dışarıdan bağlanma konusu üçe ayrılıyor.
1-) Direk dosya yöneticisinden ya da FTP client programı ile dosyalara erişmek için sabit IP lazım.
2-) Evinizde Keeentic gibi router varsa, o routera VPN server kurup, VPN ile önce router'a sonra da web tarayıcı üzerinden NAS'a erişmek de mümkün.
3-) Bir de NAS'a domain adresi tanımlayabilirsiniz. Bu sayede cep telefonu uygulaması ile uzaktan bağlanabilirsiniz.
-
Teşekkürler. Bende kısa bir süre WD tek diskli nas cihazı bulundu. Wd serveri üzerinden erişilebiliyordu diye kalmış aklımda
Nasılki Keenetic modemlere firmanın serveri üzerinden statik ip niz olmadan erişilebiliyorsa aynı mantıkla NAS lara da erişiliyor diye tahmin ediyordum.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
"Nasıl ki Keenetic modemlere firmanın serveri üzerinden statik ip niz olmadan erişilebiliyorsa aynı mantıkla NAS lara da erişiliyor diye tahmin ediyordum." evet böyle bir imkan var ama sabit IP'iniz yok ise bilgisayarım içindeki dosya gezgini ile rahat rahat NAS'a erişmek hayal. Tadında tuzunda NAS kullanmak için sabit IP satın almak elzem oldu.
Eğer ki çok fazla kapasiteye ihtiyacınız yok ise, kaldi ki sınırsız HDD bağlanma seçeneği de var da beslemek ve estetik sorun olabilir bir Keenetic router edinmenizi tavsiye ederim. KeenDNS üzerinden tanımlama yaparsanız router'a bağlı flash disk ya da HDD'lerinize Webdav protokolü ile bilgisayarım içindeki dosya gezgini ile rahat rahat erişebilirsiniz.
-
Bunu bir değerlendireyim
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X