Şimdi Ara

5-6 Volt'u 5 Volta Sabitlemek? Solar Panellerden Telefon Şarj Etmek? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
1
Favori
894
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: karadvt

Peki link alabilir miyim? Son zamanlarda aliexpressten aldığım bazı ürünlerde sahteler çıktı. Para iadelerini aldım ama uğraştırdı ve zaman kaybettim. O yüzden link verebilirseniz sevinirim.

Alıntıları Göster
    merhaba, geç cevap verdiğim için çok özür diliyorum. panelleri hızlıca gelsin diye türkiyeden satın almıştım, tanesi 20tl idi. o yüzden aliexpress üzerinden link veremiyorum. ancak sizin önerdiğiniz ürün ile birlikte benim paneller ile aynı olan 4 panel daha aldım, onun linki BURAYAbırakayım.

• EmreShn kullanıcısına yanıt
    Sorun değil . Siz paneller gelince, kalitesinden memnun kaldığınız takdirde bizi de bilgilendirirseniz sevirinim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 6 panel paralel bağlıyken 6v veriyorsa 3paralel-3paralel bağlayıp onlarıda birbirine seri bağlarsan 12v olur(tam bilmiyorum seri işini biraz araştır demek istediğim 12v yap) . Çakmaklık şarj adaptörüne 12v verdiğinde çalışır. Şimdiden kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aligrkem -- 4 Mart 2019; 23:0:50 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: karadvt

Sorun değil . Siz paneller gelince, kalitesinden memnun kaldığınız takdirde bizi de bilgilendirirseniz sevirinim.
    uzun bi süreden sonra kargolar geldi, öncelikle paneller kullandığım paneller ile benzer ve beklediğim gibiydi, satıcıda gayet hızlı kargoladı ama nedense çok fazla sürdü gelmesi :D

gelen solar panel regülatörü de aşırı verimsiz çalışıyor, normalde XL4015 12 panelde anlık 1200Ma verirken, bu regülatör 580ma verdi.
  • EmreShn kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler. Almak isteyenlere referans olacaktır.
  • 7805 hem ucuz hemde stabil bir regülatör.bosuna takıntı yapıyorsunuz.5 voltun altındaki voltajlarda aldığı voltajı çıkartır,5 voltu geçtiği anda sabit 5 voltu tutar isterse 5.3 volt olsun giriş çıkış yine 5 volt (0-30 volt ayarlı güç kaynağı ile 16 volta kadar denenmiştir). İyi bir soğutucu takmayı unutmayın.cikis ile şase arasına da 100 nf kondansatör bağlamak iyi gelir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.