Şimdi Ara

5-6 Volt'u 5 Volta Sabitlemek? Solar Panellerden Telefon Şarj Etmek?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
1
Favori
894
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

8 tane 1Watt 6Volt solar panelim var. Bunlar bir birine paralel bağlı ve bağlantının ucunda klasik dişi usb var. Düzgün çalışması durumunda ~700Ma~ çekebiliyorum. Genelde kampa gittiğimde kullanıyorum ve bulut hiç olmuyor. Voltaj değişikliğinden ötürü direkt olarak telefonu mu gopro mu yada fotoğraf makinemi şarj etmiyorum. Powerbank'ı şarj etmeye çalışıyorum. Ama powerbank'ta voltaj değişikliğinden ötürü bazen şarj oluyor bazen olmuyor. Voltaj genelde 5-6 arasında. Powerbank giriş içinde DC 5.0V istiyor. Şimdi sorunum şu, 5-6 değişken voltajı 5.0 Volt'a nasıl sabitlerim?

LM7805 regülatörü kullanmak istiyordum ancak, bunun içinde 7v ve üzeri voltajı 5'e sabitliyor diye bişey duydum doğruluğu hakkında bir fikrim yok somut bir veriye de ulaşamadım ancak youtube'da yabancı içeriklerde kullanıldığını gördüm.

Bu konuda tavsiyelerinize ihtiyacım var, şimdiden çok teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EmreShn -- 2 Mart 2019; 14:3:20 >

• Step down devreleri işinizi görecektir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rica etsem örnek verebilir misiniz?@dfk24

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EmreShn -- 10 Şubat 2019; 0:18:45 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • LM2596 incele 3A kadar destekler, üzerindeki potla ayarla.
  • quote:

Orijinalden alıntı: EmreShn

Rica etsem örnek verebilir misiniz?@dfk24
    TRY 7.26 | Orijinal 5A DC DC CC CV için Lityum Pil Adım aşağı Şarj Kurulu Led Güç Dönüştürücü Lityum Şarj Adım Aşağı modülü XL4015
    aliexpress.com
    US $1.35 |Original 5A DC to DC CC CV Lithium Battery Step down Charging Board Led Power Converter Lithium Charger Step Down Module XL4015-in Integrated Circuits from Electronic Components & Supplies on Aliexpress.com | Alibaba Group
    https://s.click.aliexpress.com/e/9UtqdRa

• mavi-kaplan M kullanıcısına yanıt
    inceledim teşekkür ederim, Giriş voltajı çıkıştan 1.5V fazla olmalıdır. diye bir uyarı ile karşılaştım.genelde 5,5-6,1 arasında voltaj alacağım için kullanmam sorun yaratabilir.
  • dfk24 kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim, ürünün datasheetinde giriş voltajının 8-36V arasında olması gerektiği yazıyor. Benim giriş voltajım 5,5-6,1 olduğu için uygun görükmüyor.

Önce Voltaj arttırıcı kullanıp 8-9 Volt alsam, daha sonra bu regülatörü kullanıp sabit 5 volt kullansam sorun teşkil eder mi bu konu hakkında bilginiz var mı?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

teşekkür ederim, ürünün datasheetinde giriş voltajının 8-36V arasında olması gerektiği yazıyor. Benim giriş voltajım 5,5-6,1 olduğu için uygun görükmüyor.

Önce Voltaj arttırıcı kullanıp 8-9 Volt alsam, daha sonra bu regülatörü kullanıp sabit 5 volt kullansam sorun teşkil eder mi bu konu hakkında bilginiz var mı?
    Hocam üründe en son sayfada min-4v olarak gösterilmiş o yüzden paylaştım ama dediğiniz gibi bende datasheet'inde 8v yazıyor.

Belki devre 4 voltta da çalışacak şekilde tasarlanmış olabilir, daha iyi bilen hocalarım çıkacaktır

• dfk24 kullanıcısına yanıt
    anladım, ilginiz için yine de çok teşekkür ederim :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EmreShn -- 10 Şubat 2019; 16:54:56 >
  • bilgisi olan arkadaşlara halen ihtiyacım var :)
  • Merhaba.

Kalitesini bilmem ama Aliexpress'te "solar charge regulator" şeklinde aratınca sizin istediğiniz devreler çıkıyor. Bir incelemenizi tavsiye ederim. Tek kart ile işinizi çözebilirsiniz belki de.

• karadvt K kullanıcısına yanıt
    inceledim teşekkür ederim, bu kartlar daha büyük devreler için tasarlanmış en azından 12V olmak lazım :)

sorunumu şuan 1N4007 Diyotları ile halletmeye çalışıyorum, siparişim ulaşınca test edip tekrar yazacağım
  • EmreShn kullanıcısına yanıt
    12v olanlar da var. Siz ucuzdan pahaliya sıralarsaniz dediklerimi görürsünüz.

Mesela şunun gibi devreler göreceksiniz

Özellikler

Giriş gerilimi: 5V-20V
    Çıkış gerilimi: 5V
    Maksimum çıkış akımı: 2000ma
    Conversion Verimlilik: 95%
    Ürün boyutu: 3.5x3cm / 1.38x1.18 "

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karadvt -- 13 Şubat 2019; 1:6:56 >

Tam olarak aradığım buydu, ek 4 panelle birlikte sipariş verdim şimdi. Umarım işe yarar, yardımınız için çok çok teşekkür ederim.

• quote:

Tam olarak aradığım buydu, ek 4 panelle birlikte sipariş verdim şimdi. Umarım işe yarar, yardımınız için çok çok teşekkür ederim.
    Rica ederim. Umarım isinize yarar.

Bir de modül geldiğinde izlenimlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Kullanip da memnun kaldığınız panel linki verebilir misiniz? Ben de merak salmaya başladım bu panel işine :)

• slm cıkısa artı hattına bır adet 1R 2wat direnc bagla sonra attı ve eksı arasına 2w 5.1v zener dıyot bagla
    cıkısın 5.1 volt sabıt kalır bırde kondastor ekle.
    bırazda olsa panelın watı duser ama ısını gorur sadece 2 saate sarj edıyorsa 3 saate cıkar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi japon_japon -- 16 Şubat 2019; 17:33:24 >
    Umarım kısa bi zaman içinde gelir, gelir gelmez izlenimimi yazacağım.

Panel olarak, ben kampta kullandığım için küçük ve hafif olan 1w 6v panelleri tercih ettim, bunun haricinde de başka bir panel kullanmadım bu yüzden sadece kullandığım paneli önerebiliyorum, boyutu çok küçük bulutlu havada dahi %80 verimli olabiliyor. Amacınız benim gibi powerbank, telefon, gopro, bluetooth speaker vb aletleri şarj etmekse bu panelleri sepete ekleyebilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: japon_japon

slm cıkısa artı hattına bır adet 1R 2wat direnc bagla sonra attı ve eksı arasına 2w 5.1v zener dıyot bagla
    cıkısın 5.1 volt sabıt kalır bırde kondastor ekle.
    bırazda olsa panelın watı duser ama ısını gorur sadece 2 saate sarj edıyorsa 3 saate cıkar
    Merhaba, ilginiz ve yardımınız için teşekkür ederim, söylediğiniz devreyi yaptığımda hangi voltaj aralığında çıkış voltajı 5.1 volta sabit kalacak, ayrıca akım olarak yaşatacağı kayıbı tam olmasada ortalama olarak bilebilirmiyim, aksi taktirde panelleri ikişerli paralel bağlayıp onlarıda seri bağladığımda 12v alıp onu direk 5v düşürebiliyorum ama akım %60 azalıyor. Buda tercih ettiğim bişey değil

• quote:

Umarım kısa bi zaman içinde gelir, gelir gelmez izlenimimi yazacağım.

Panel olarak, ben kampta kullandığım için küçük ve hafif olan 1w 6v panelleri tercih ettim, bunun haricinde de başka bir panel kullanmadım bu yüzden sadece kullandığım paneli önerebiliyorum, boyutu çok küçük bulutlu havada dahi %80 verimli olabiliyor. Amacınız benim gibi powerbank, telefon, gopro, bluetooth speaker vb aletleri şarj etmekse bu panelleri sepete ekleyebilirsiniz.
    Peki link alabilir miyim? Son zamanlarda aliexpressten aldığım bazı ürünlerde sahteler çıktı. Para iadelerini aldım ama uğraştırdı ve zaman kaybettim. O yüzden link verebilirseniz sevinirim.
  • EmreShn kullanıcısına yanıt
    % 10 GİBİ bır kaybınız olur panel 6v ve 5.2 volt aralıgında sabıt kalır
    panelden en yuksek 8v alsanız dahı cıkısınız 5,1 sabıtlenır
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.