Şimdi Ara

5.Basamak: Podcast İngilizce Dersleri (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
566
Cevap
163
Favori
96.617
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
53 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: rat.planet

Bakın benim yaptığım yorumlar tamamen siz sıkılmadan ilerleyin diye böyle.
    Çünkü ben de o 3 kitaba çalışmış biriyim.Halen de ara ara tekrar ederim.
    İlk iki kitap bittikten sonra upper-intermediate seviyesine geliyorsunuz.Artık kritik eşiği atlattınız demektir.Bundan sonra çalışacağınız gramer DETAY BİLGİLERDİR.Kavraması eskisi gibi hızlı değil daha yavaş olacaktır.İlk iki kitaptan sonra bolca alıştırma yapmak gerek ki konular zihninize yerleşsin.O nedenle son kitaba devam etmeyin hemen diyorum.
    Cbc derslerinde ilk iki seviyeyi bitirin.Yani yine upper-intermediate derslerine çalışın.Advanced derslerine geldiğinize çalışmadan evel son grammar in use kitabına çalışıp bitirin.Sonra cbc derslerine çalışın.Bu şekilde çok daha kolay olacaktır.
    Diğer türlü sıkıntı olacak.

3 kitap derken,English Grammar in Use ve Advanced Grammar in Use bahsettiğim kitaplar.Yani 2 kitap.Üçüncü olarak kastettiğiniz kitabı anlamadım.

Şimdi şöyle söyleyeyim,English Grammar in Use'yi yarıladım denilebilir.O zaman şimdi ilk iş English Grammar in Use'yi bol tekrarlı şekilde işleyerek bitireceğim.O kitap bitince CBC derslerinin 1 ve 2 seviyeli derslerine çalışacağım.Onlar bitince Advanced Grammar in Use'ye geçeceğim yine bol tekrarlı şekilde işleyerek.O kitap da bitince son olarak CBC derslerinin 3 ve 4 seviyeli derslerine çalışacağım.

Bu program doğrudur değil mi,eksik,yanlış bir kısım yok?

Çok teşekkürler şimdiden.

• Selamün Aleyküm hocam nasılsınız? iyisinizdir inşallah.

Cbc derslere tam gaz devam ediyorum. İlerledikçe ne kadar bilmediğim kelime varmış diyorum Harbiden belki sınırsız denilecek kadar kelime var

Sorunum şu; başlardaki derslerde kelimeye öğrendiğimde o cümleyi, anlatılmak isteneni anlayabiliyordum fakat ilerledikçe cümleleri anlayamaz oldum. Hatta bilmediğim gramer konuları bile çıktı. Şimdilik sorunum budur hocam. Metinleri pek anlayamıyorum. Çok zor cümleler var bide

• SevgilisiOlanMan kullanıcısına yanıt
    Kullanılan dil güncel bir dil.O nedenle kelime bol.
    Gramer bilginiz upper-intermediate olmayabilir.O nedenle sorunlarla karşılaşabilirsiniz.Gramer kurallarında tekrar bakın.Veya eksik noktaları tamamlayın.
    Tekrar ede gidin.Sanırım tekrar konusunda önerdiğim şekilde yapmıyorsunuz.Cbc çalışma yöntemini tekrar okuyun.
  • rat.planet kullanıcısına yanıt
    rat.planet hocam merhaba, bir şey sormak istiyorum. Daha önceden konunuza bakmıştım, yanlış hatırlamıyorsam cbc derslerinin ilgili siteden kaldırılma durumu olmuştu. Sonra tekrardan yüklendi, sayıda eksik var gibi cümleler geçmişti. Şuan bütün dersler tastamam eksiksiz değil mi?
  • BusteID B kullanıcısına yanıt
    Ana sayfadaki linkleri kullanın.1.sayfa.
    O linklerden indiriyorum zaten, siz konuyu güncellemeden önce böyle bir muhabbet olmuştu, onu sormak istemiştim.
  • quote:

Ana sayfadaki linkleri kullanın.1.sayfa.

Bir önceki mesajıma cevap yazmadığınıza göre yöntemimi doğru olarak algılayabilir miyim? Emin olmak istiyorum çünkü,yarından itibaren programımı ayarlayacağım çünkü ona göre.Yardımcı olursanız çok sevinirim.
  • dragoon54 D kullanıcısına yanıt
    Önceki mesajımdakini aynen kopyalıyorum.Bunu uygulayın;

İlk iki kitap bittikten sonra upper-intermediate seviyesine geliyorsunuz.
    Artık kritik eşiği atlattınız demektir.
    Bundan sonra çalışacağınız gramer DETAY BİLGİLERDİR.
    Kavraması eskisi gibi hızlı değil daha yavaş olacaktır.
    İlk iki kitaptan sonra bolca alıştırma yapmak gerek ki konular zihninize yerleşsin.
    O nedenle son kitaba devam etmeyin hemen diyorum.
    Cbc derslerinde ilk iki seviyeyi bitirin.Yani yine upper-intermediate derslerine çalışın.
    Advanced derslerine geldiğinize çalışmadan evel son grammar in use kitabına çalışıp bitirin.
    Sonra cbc derslerine çalışın.Bu şekilde çok daha kolay olacaktır.
  • Gerçekten yararlı bir site ama bir yerden sonra biraz basit kalıyor gibi, daha üst seviye alıştırmalara sahip bu yapıda başka site veya kaynak var mı?
  • quote:

Önceki mesajımdakini aynen kopyalıyorum.Bunu uygulayın;

İlk iki kitap bittikten sonra upper-intermediate seviyesine geliyorsunuz.
    Artık kritik eşiği atlattınız demektir.
    Bundan sonra çalışacağınız gramer DETAY BİLGİLERDİR.
    Kavraması eskisi gibi hızlı değil daha yavaş olacaktır.
    İlk iki kitaptan sonra bolca alıştırma yapmak gerek ki konular zihninize yerleşsin.
    O nedenle son kitaba devam etmeyin hemen diyorum.
    Cbc derslerinde ilk iki seviyeyi bitirin.Yani yine upper-intermediate derslerine çalışın.
    Advanced derslerine geldiğinize çalışmadan evel son grammar in use kitabına çalışıp bitirin.
    Sonra cbc derslerine çalışın.Bu şekilde çok daha kolay olacaktır.

Anlaşamadık sanıyorum biz :)
    Ben önceki mesajımda yazdım aslında ilk iki kitap derken neyi kastediyorsunuz diye ama görmediniz sanırım.Siz 3 kitap var gibi konuşuyorsunuz kafamı karıştıran olay o.Benim çalıştığım 2 kitap var-olacak.Onlar da English Grammar in Use ile Advanced Grammar in Use.3.kitap nedir bilmiyorum.Sizden tek istediğim aşağıda yazdığım uygulayacağım yöntemin doğru olup olmadığını söylemeniz.Teşekkürler şimdiden.

Şimdi şöyle söyleyeyim,English Grammar in Use'yi yarıladım denilebilir.O zaman şimdi ilk iş English Grammar in Use'yi bol tekrarlı şekilde işleyerek bitireceğim.O kitap bitince CBC derslerinin 1 ve 2 seviyeli derslerine çalışacağım.Onlar bitince Advanced Grammar in Use'ye geçeceğim yine bol tekrarlı şekilde işleyerek.O kitap da bitince son olarak CBC derslerinin 3 ve 4 seviyeli derslerine çalışacağım.

• İlk kez Cbc derslerine basit diyen siz çıktınız.
    Genelde bu dersler zor diye baya eleştiri geliyor.Halbuki Kanada,İngiltere,Avustralya gibi ülkelerin gazetelerinde bu tarz çok metinler var.Gazete dili daha ağır.Cbc derslerinin hepsini anlayıp basit diyorsan sana helal olsun diyorum.
    Ve zaman kaybetme lit2go sitesinden 8 ve 9.seviyede zor metinleri oku diyorum.Ben halen 9.seviyede zorlanıyorum.İşime pek yaramasa da kelime vs.öğrenmek için ara sıra okuyorum.Dene bakalım gör zorluğu
    Sanırım siz Grammar in Use serisinin 3 kitaptan oluştuğunu bilmiyorsunuz.
    1.Essential Grammar in Use) (Beginner seviyesinden intermediate seviyesine getirir.)
    2.English Grammar in use(intermediate seviyesinden upper intermediate seviyesine getirir.)
    3.Advanced Grammar in Use(upper-intermediate seviyesinden advanced seviyesine getirir.)

Siz 2.kitabı yarılamışsınız.
  • quote:

Sanırım siz Grammar in Use serisinin 3 kitaptan oluştuğunu bilmiyorsunuz.
    1.Essential Grammar in Use) (Beginner seviyesinden intermediate seviyesine getirir.)
    2.English Grammar in use(intermediate seviyesinden upper intermediate seviyesine getirir.)
    3.Advanced Grammar in Use(upper-intermediate seviyesinden advanced seviyesine getirir.)

Siz 2.kitabı yarılamışsınız.

Essential Grammar in Use'yi kullanmayacağım zaten.O fazla basit kalıyor benim seviyeme göre.Ondan dolayı onu hiç katmadım zaten hesaba.Tamamdır o zaman yöntem doğru yani.Teşekkür ederim :)
    Dinleme iyi kötü idare ediyor da özellikle alıştırma kısmında verilen kelimeler fazla basit gelmeye başladı. Mesela son baktığım metinde lottery, suv falan vardı. Zaten benim listening kısmından ziyade speaking ile ilgili sorunum var. Dinleme öncesi verilen sorular o bakımdan katkı sağlıyor da biraz daha etkili bir şeyler arıyorum. Önerdiğiniz site ise fena değil, hatta bu tarz bir siteye ihtiyacım vardı. Teker teker audiobook aramaktansa böyle ikisi bir arada olan yapıyı tercih ederim. Seviye 10'a kadar baktım fakat bir süre sonra dikkatimi kaybettiğimden ötürü biraz zorlayıcı buldum, bu yüzden seviye 10'dan devam edeceğim. Bir şey kazandırmıyor da demeyin hem telaffuz hem de anlama becerisi kazandırması bakımından büyük yararı var bu çalışmanın.

Amerika aksanından çok British aksanıyla ilgili lit2go tarzı bir site arıyorum. Bildiğiniz öyle bir site var mı? Ek olarak önceki yorumlarınıza bakarak grammar in use Advanced'i sipariş ettim az önce. Grammar konusunda Toefl seviyesine çıkarmada tek başına yeterli olur mu sizce? Bundan önce intermediate seviyesindeki mavi kitabını çalıştım.

Tane tane konuşmadan ziyade biraz daha sokak ağzına yakın üst seviye dinleme yapmak istiyorsan da şunu öneririm. Audio dosyaları sitede vardı sanırım, ben daha çok Spotify'den dinlemeyi tercih ediyorum.

http://philosophizethis.org/category/transcript/page/5/

Eğer 1.kitap da elinde varsa benim önerim şu:bunu hiç zaman kaybı olarak görme.İlk kitapta bilmediğin kelimeler varsa onları öğren.Bilmediğin kural varsa öğren.Temel bilgiler önemli.
    Tekrar başarılar dilerim.
  • Cevabınızdaki noktaları tek tek cevaplamam gerekiyor.Arkadaşların kafası karışabilir.
    1.Alıştırma kısmında verilen kelimeler basit değil.Sanırım siz başlangıç veya orta seviye dersleri gördünüz.İleri düzey derslere baktınız mı? 20-30 sayfa olanlara?
    2.Önerdiğim lit2go fena değil demişsin.Fakat oradaki 9.10. metinleri anlarsanız zaten sana artık git klasikleri çevir derim.Oradaki metinler basit değil yapmayın.
    3.Ben zaten audiobook'ları yararlı buluyorum.Sanırım beni başkasıyla karıştırdınız.Sesli şekilde takip ederken metni okuyun.Telaffuzları kelimeleri öğrenin diyen benim zaten.Ben de böyle çalıştım.
    4.Advanced Grammar in Use neredeyse tüm sınavlar için yeterlidir.Hatta fazladır.Senin gireceğin sınav için fazla bile.

Ben İngiliz aksanı öğrendim.Sokak ağzını öğrenmek istemiyorum.

• quote:

Eğer 1.kitap da elinde varsa benim önerim şu:bunu hiç zaman kaybı olarak görme.İlk kitapta bilmediğin kelimeler varsa onları öğren.Bilmediğin kural varsa öğren.Temel bilgiler önemli.
    Tekrar başarılar dilerim.

1.kitap elimde ne yazık ki yok.Elbette bir şeyler öğrenmek için uğraş verdiğimiz hiçbir şey zaman kaybı değildir size katılıyorum da zaten şuanki haliyle bile Gramer(2 kitap)+Cbclerin hepsi dahil Ağustos sonunu buluyor hepsini bitirmem.Bütün okul dönemi de %100 İngilizce eğitim görüp,30 dklık İngilizce sunumlar yaptıktan sonra sadece Beginner çalışmak gereksiz geliyor.Elbette bu benim kendi fikrim,hak verip vermemeniz size kalmış.Ama zaten şöyle bir şey var gibi,bu serinin kitapları hep aynı/benzer konuları işleyip üzerine katıyor.Dolayısıyla zaten atıyorum İntermediatede veya Advancedde Past Perfect çalışınca,beginner kısmında öğretilenden daha fazlasını göstereceği için,beginneri de kapsıyor.Bakalım artık,zaten Haziran 15le birlikte yani bu programıma göre CBC 3 ve 4.seviye derslerine gelince Almanca da başlayacağım önceden söylediğim gibi.Artık hayırlısı.

Çok teşekkür ediyorum her şey için.Tekrar görüşmek üzere.Yazarım yine ara sıra :)

Tamam hocam önceki mesajımın bir kısmını görmezden gelin

Yalnız advanced seviyesi için verdiğiniz linkleri haber içerikleri yerine direk storylere yönlendirseniz daha iyi olur.

lit2go için de basit de demedim zaten, benim için zorlayıcı olduğunu ima etmeye çalıştım. Normalde İngilizce kitap okuyorum, o bakımdan biraz alışkanlık kazanmış olabilirim. Yurtdışına gitme gibi bir amacın varsa zorunlu olarak öğrenmek zorundasın sokak ağzını. İngilizlerinkinin yanında basit kalıyor hatta. Green Street Holigansları falan izlemişseniz durumu biliyorsunuzdur
  • Montly Stories'lerin çoğunun ses dosyası kayıp. Bu dosyaları bulabileceğım bir yer var mı? Pdf dosyalarını da çıktı olarak almayı düşünüyorum. Bilgisayar başında pek etkili olmuyor gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi David Attenborough -- 17 Ocak 2017; 10:21:35 >
  • Her seviyede fazlasıyla doyurucu derecede ders var.
    Silinen dersler için yapılacak bir şey yoktur.Geçmişte ben kaç kere mesaj attım.Cevap vermediler.
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.