Şimdi Ara

5.Basamak: Podcast İngilizce Dersleri (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
566
Cevap
163
Favori
96.617
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
53 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    İleri seviye derslerde birkaç ek çalışma detayı var.
    Aslında onları da yazmıştım çalışma sisteminde.
    İleri düzey derslerde deyimler ve deyimsel fiiller öğretiliyor ek olarak.
    Bir de konuyla ilgili ek okuma metinleri var.
    Writing dersleri biraz daha zorlaşıyor.Çalışma sistemini okuyun.Orada anlattım.
    Bu arada dersler hakkında ana konuda yorum yaparsanız iyi olur.Diğer arkadaşlar da okur.
  • Ondan bahsedecektim zaten. Ben bu dersleri günlük çözerken sadece İngilizce öğreneyim, pratik yapayım diye devam ettirmedim. Kanadayı öğrendim kültürünü anlamaya çalıştım iç ve dış siyasetinde ne gibi politikalar izlediklerini yaptırımlarını vesaire.. hatta gezi parkı olayları, van depremi gibi olayların yabancı basın da yer alması as bayrakları as dedirtti Günde 1 tane dersi tamamladım kelimeleri kaydettim 10 ders de bir tekrar yaptım bunların sonunda Çok kelime öğrendim belki de kelime öğrenmenin en güzel yollarından birisi bu çünkü hem kelimeler tekrar ediliyor derslerde hemde ezberleme ihtiyacı olmadan direk aklınızda kalıyor. Dersleri sonraları kendimi kontrol etmek için haberlere bakmadan dinlediğimde tam olarak anlayabildiğimi farkettim. Kelimenin tam anlamıyla mükemmel bir hobi olarak da düşünebilirsiniz. Çözün, pratik yapın sizi sıcak tutuyor

• 5.Basamak: Podcast İngilizce Dersleri
  • Jaraxxus kullanıcısına yanıt
    Düzenli şekilde dosyalamışsınız dersleri.
    Ben seviyelere göre kitap haline getirdim.
    İngilizce bilmeme rağmen ara sıra bilmediğim kelimeleri öğreniyorum.
    Ara sıra okuyorum.Cidden bu kaynaklar bulunmaz.
    Ben de isterdim sizlere daha az sayıda kaynak önermeyi(Yani cbc dersleri 300 küsür tane.Bu sayıdan bahsediyorum.)
    Keşke daha az olan iyi bir kaynak olsaydı yoktur malesef.İngilizce çok güncel bir dil.
    Bu dilin bu güncelliğe en yakın kaynak budur.
    Hocam rica etsem bu yorumunuzu imzamdaki ana konuya aynen kopyalayıp mesaj olarak eklermisiniz.
    Bu bölümde görüp okuyan çok az olur.Sadece ilk sayfaya bakıyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: rat.planet

Düzenli şekilde dosyalamışsınız dersleri.
    Ben seviyelere göre kitap haline getirdim.
    İngilizce bilmeme rağmen ara sıra bilmediğim kelimeleri öğreniyorum.
    Ara sıra okuyorum.Cidden bu kaynaklar bulunmaz.
    Ben de isterdim sizlere daha az sayıda kaynak önermeyi(Yani cbc dersleri 300 küsür tane.Bu sayıdan bahsediyorum.)
    Keşke daha az olan iyi bir kaynak olsaydı yoktur malesef.İngilizce çok güncel bir dil.
    Bu dilin bu güncelliğe en yakın kaynak budur.

Açıkcası bu dersler bittiğinde üzüleceğim. Keşke daha fazla olsaydı diye. Çünkü 110 günü aşkın bir süredir çalışıyorum ve alışkanlık oldu bende. Umarım bir üst seviye derslere de adapte olurum. Ama onlardan 1 dersi 2 güne yaymayı planlıyorum. Belki de 1 gün olur detaylı incelemedim

Bu arada ana konuya yazdım dostum. Koyman gereken bir yer varsa kendin de koyabilirsin. İngilizce öğrenmek isteyen herkesin görmesi gerek diye inanıyorum.

Advanced dersleri iki bölüm halinde.Bir bölümde biraz daha detaylı dersler var.
    O detaylı derslerde 20-30 sayfa alıştırma ek bilgi vs var.Onları belki 2 günde bitirmekte zorlanabilirsiniz.Onlar ancak 5 günde falan biter.Fakat muazzam bilgiler var.Başarılar dilerim.
  • quote:

O detaylı derslerde 20-30 sayfa alıştırma ek bilgi vs var.Onları belki 2 günde bitirmekte zorlanabilirsiniz.Onlar ancak 5 günde falan biter.Fakat muazzam bilgiler var.Başarılar dilerim.

Teşekkür ederim sayenizde ingilizce öğreniyorum. Size ayrıca çok teşekkür ederim
  • quote:

Merhabalar tekrardan :)
    Yaklaşık bir 10 gün ara vermek zorunda kaldım derslere finallerden dolayı,şimdi önceki konuları tekrar ederek devam edeceğim.Finaller bitti rahatım artık :)
    Bu süreçte mesajlarınızı okudum da aklıma iki soru takıldı.Derslere başlarken tekrardan kaldığım yerden sorayım dedim.
    1)Şimdi ben dediğim gibi English Grammar in use'den çalışıyorum.O bitince Advanced Grammar in Use'ye geçeceğim.İlk kitabı yarıladım denilebilir şuana kadar.Günde 4 konu bakıyorum+önceki günün konusunu tekrar ediyorum.Ortalama 2saat 10 dk civarı sürüyor günlük çalışmam gramere yani.Tabi bunun dışında internette İngilizce ile geçirdiğim vakitleri sayarsak bu süre çok rahat artıyor gramer dışı olarak.Sizce bu çalışma süresi yeterli midir? Ne önerirsiniz eğer değilse?
    2)Bu alıntıladığım mesajınızla alakalı soracağım.Şimdi siz bu 5 adımda İngilizce konusuyla 7-8 ayda öğrenmek için bir program öneriyorsunuz sanıyorum önceki mesajlarınızdan anladığım kadarıyla.Ben CBC derslerini incelediğim zaman ilk,advancede kadar günde 4 chapter,advancedde ise günde 3 chapter işlemeyi düşünüyordum ki zaten anca 6 aylık bir program oluyordu.(2ay gramer,4.5 ay cbc)
    Şimdi siz burda demişsiniz ki advancedde bir ders 5 günde biter.Ben inceledim tekrar bir dersi açıp sırf meraktan.Ama bana günde 3 tane bitirebilirim gibi geliyor.5 günde 1 tane çok abartı bir rakam değil mi? Yanlış anlamayın merakımdan soruyorum.Zaten yaklaşık 55 advanced chapter olduğunu düşünürsek 55x5 ten sırf advanced derslere 275 gün gider sizin dediğiniz şekilde ki bu da 9 ay yapıyor sırf advanced leveli :) Ben şöyle düşünmüştüm,zaten ses dosyaları maks 10 dk iken,bir parçayı birkaç defa dinleyerek bile çalışsam,alıştırmaları da yaparak günde 3 advanced seviye chapter bitirmeyi düşünerek hesabımı yapmıştım.Çünkü günde 1 konu bile süreci çok uzatırken,3-4 günde bir konu biraz abartı geldi bana.Bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Bilgi verirseniz çok sevinirim :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dragoon54 -- 7 Ocak 2017; 17:23:53 >

• dragoon54 D kullanıcısına yanıt
    1.Çalışma süreniz yeterli değil.2 saati 2.5 saat yapın.
    Olabildiğince daha önceden çalıştığınız konuları tekrar edin.Bu yazdığımı önemsiz görmeyin.Tekrar çok çok önemli.
    Advanced Grammar in Use kitabına HEMEN geçmenizi KESİNLİKLE önermiyorum.Son kitaba çalışmadan biraz ara verin gramer çalışmaya.Çünkü bu son gramer kitabı gerçekten ileri düzey bir kitap.Bir anda bunlara çalışmak sizi fazlasıyla sıkacaktır.
    Upper seviyesine ait gramer bilgileri kafanızda iyice oturmadan son kitaba başlamayın.
    Zaten cbc derslerine çalışmaya başlayabilirsiniz artık.Cbc derslerinin advanced derslerine geldiğinizde grammar in use çalışabilirsiniz.
    2.Hayır ben program önermiyorum şu tarihte biter diye.Sadece NORMAL ŞARTLARDA bu kadar ders ancak bu süre içinde bitiyor ve daha da önemlisi İngilizce gibi literatürü zengin bir dili ancak 7,8,9 ayda çalışıp öğrenebilirsiniz.Eğer insan üstü bir çaba göstererek günlük 7-8 saat çalışırsanız 6 ayda bile öğrenilir.Ama bu çalışma tarzı çok yorucu olur.Yani normal şartlarda bu kaynakları önermesem de 7-8 ayda ancak öğrenilir.

Siz sanırım advanced düzeyini incelerken detaylı dersler olanı incelemediniz.Dersler aylık ve haftalık olmak üzere iki bölümde hazırlanmış.Verdiğim o iki linkten birisi aylık dersler.Bu dersler çok daha fazla detay içeriyor.Yani 2-3 günde bitmesi mümkün değil.Sizin incelediğiniz dersler haftalık dersler olan 10-15 sayfa olanlardır.Benim bahsettiğim dersler 30 sayfa civarında.Bazen daha da fazla.Bu çok detaylı olan derslerden zaten fazla yoktur.40 tane var sanırım.
    Hocam mesela sadece o ses dosyasında işlenen konuyu öğrenip kelimeleri öğrenmek değil.Her derse ait çok fazla alıştırmalar var.Bu alıştırmalar 4 beceriyi kapsayacak şekilde hazırlanmış.Bir de mecburen kelimeleri Türkçe'ye çevirmek falan deyince uzun bir uğraş oluyor.

• quote:

1.Çalışma süreniz yeterli değil.2 saati 2.5 saat yapın.
    Olabildiğince daha önceden çalıştığınız konuları tekrar edin.Bu yazdığımı önemsiz görmeyin.Tekrar çok çok önemli.
    Advanced Grammar in Use kitabına HEMEN geçmenizi KESİNLİKLE önermiyorum.Son kitaba çalışmadan biraz ara verin gramer çalışmaya.Çünkü bu son gramer kitabı gerçekten ileri düzey bir kitap.Bir anda bunlara çalışmak sizi fazlasıyla sıkacaktır.
    Upper seviyesine ait gramer bilgileri kafanızda iyice oturmadan son kitaba başlamayın.
    Zaten cbc derslerine çalışmaya başlayabilirsiniz artık.Cbc derslerinin advanced derslerine geldiğinizde grammar in use çalışabilirsiniz.
    2.Hayır ben program önermiyorum şu tarihte biter diye.Sadece NORMAL ŞARTLARDA bu kadar ders ancak bu süre içinde bitiyor ve daha da önemlisi İngilizce gibi literatürü zengin bir dili ancak 7,8,9 ayda çalışıp öğrenebilirsiniz.Eğer insan üstü bir çaba göstererek günlük 7-8 saat çalışırsanız 6 ayda bile öğrenilir.Ama bu çalışma tarzı çok yorucu olur.Yani normal şartlarda bu kaynakları önermesem de 7-8 ayda ancak öğrenilir.

Siz sanırım advanced düzeyini incelerken detaylı dersler olanı incelemediniz.Dersler aylık ve haftalık olmak üzere iki bölümde hazırlanmış.Verdiğim o iki linkten birisi aylık dersler.Bu dersler çok daha fazla detay içeriyor.Yani 2-3 günde bitmesi mümkün değil.Sizin incelediğiniz dersler haftalık dersler olan 10-15 sayfa olanlardır.Benim bahsettiğim dersler 30 sayfa civarında.Bazen daha da fazla.Bu çok detaylı olan derslerden zaten fazla yoktur.40 tane var sanırım.
    Hocam mesela sadece o ses dosyasında işlenen konuyu öğrenip kelimeleri öğrenmek değil.Her derse ait çok fazla alıştırmalar var.Bu alıştırmalar 4 beceriyi kapsayacak şekilde hazırlanmış.Bir de mecburen kelimeleri Türkçe'ye çevirmek falan deyince uzun bir uğraş oluyor.

1)Tamamdır,tatilin de etkisiyle 2.5 saate çıkarırım süreyi.Evet,tekrar konusunda katılıyorum öyle yapacağım.Genelde gramer bitmeden cbc başlamayın dediğiniz için başlamamıştım ama başlamayı istiyordum açıkçası :) Eğer başla derseniz 2.10 dakika gramer devam + günde 1 cbc ile(en baştan) devam edeyim diyorum ne dersiniz?

2)Yok aynı derslerden bahsediyoruz.Benim yüklediğim 55 tane aylık olarak çıkmış 25-30 sayfa civarı pdf var.Henüz derslere başlamadığım için iddialı konuşmak istemiyorum ama en kötü ihtimal 2-3 saatte bir dersi bitirebilirim hissine kapıldım.Hadi diyelim günde 1 tane olsun günde 3 iddialı olduysa.3,4 günde 1 tane bitirmek çok fazla zaman kaybı geldi bana sadece.3,4 günde 1 taneyi bitirmek için her alıştırmaya bir gün ayırmak lazım gibi ki bence çok uzatmış oluruz süreci.Tabi ben kendi seviyeme göre konuşuyorum yanlış anlaşılmasın,herkesin seviyesi farklıdır,işleyişi farklıdır.Günde 1 tane kesinlikle bitirilmez mi diyorsunuz siz 3 saatte? Veya 3,4 günde bitirmelisiniz derken 1.günde bitirseniz bile 2.gün en baştan hiç çalışmamış gibi çalışın tekrar aynı parçaya mantığıyla mı diyorsunuz? Bilgi sahibi olmak için soruyorum umarım yanlış anlaşılmam :)

Not:Bu arada beş adımda ücretsiz İngilizce konusundaki 01:35:01 saatli son mesajıma da bakar mısınız bir türlü alıntılayamadım sizi de :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dragoon54 -- 8 Ocak 2017; 1:41:42 >

• Kısmetse finaller bitince tatilde buna başlamayı istiyorum. Intermediate seviyesinde bir İngilizcem var ve bunu artık adım adım önde upper intermediate ve sonra advanced seviyesine getirmek istiyorum. Writing listening ve speakingte cok üst düzey hale gelmek istiyorum. Yani her türlü makale yazısı, konferans konuşmalarını, gazete haberlerini ve dizi filmleri altyazisiz anlamak ayrıca kompozisyon yazma konusunda da yetkin düzeye gelmek istiyorum. Bu konuyu bulduğum çok çok iyi oldu o yüzden teşekkürler hocam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Di Zetemeno -- 8 Ocak 2017; 17:41:59 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    1.Gramer bitmeden cbc derslerine başlamayın derken normal düzeyde gramerden bahsediyorum.
    Benim önerdiğim dersimizingilizce gramer sitesinde advanced düzeyine ait gramer dersleri var.Fakat onlar o kitap kadar ciddi değil.O Kitap çok daha ileri düzeyi anlatıyor.Yani bir şeyler okurken,konuşurken vs.birçok şeyde o gramer kurallarını uygulamıyorsunuz zaten.Çoğu işinize yaramıyor.Onlar sınavlarda falan çıkıyor.Hatta şöyle söyleyeyim ciddi manada orta düzey gramer bilgisi olan gerçekten çoğu şeyi öğrenir.İleri düzey konular çoğu kez kullanılmaz.Önemli olan iskelet yapıyı öğrenmektir.O nedenle ileri düzey gramere ileri düzey derslere çalışırken bakarsanız daha uygun olur.
    2.Ben de o derslere çalıştığım için bu kadar iddialı şekilde söylüyorum.Zorlayacak sizi.
    Evet kesinlikle günde 1 tane bitirmenizi önermiyorum.Çok fazla alıştırma da var.
    Bitirirseniz verim alamazsınız.
    Nasıl anlatsam bilemiyorum.Oradaki İngilizce basit bir İngilizce değil.Sizin çoğu kez coursebook,textbook'larda gördüğünüz advanced diye gösterilen dersler gibi değil.Çoğu kez bu tarz kitaplar advanced seviyesine ait sadece giriş ve orta seviye metinleri gösterir.Bu dersler bunun da ötesinde.Çalışınca göreceksiniz.

• Başarılar dilerim.
    En baştan söylüyorum;
    Önerdiğim gibi çalışınca yazdığınız bu hedeflerin büyük kısmına ulaşacaksınız.Hem de hiç zorlanmadan.
    Film ve dizilerde eğer çok ağır bir konuşma geçmezse,sokak ağzı değilse anlarsınız.İngiliz dizilerinde bolca deyim kullanılır.Onlarda belki zorlanırsınız.Bu zaman isteyen bir şey.
    Konferans ve makale konusunda bilmediğiniz kelime her zaman çıkar.Öğrendikçe azalır.
    Yine gazeteleri ileri düzeyde anlayabilirsiniz.Nadiren bilmediğiniz deyim çıkar.
    Yalnız son adımda da bir istisnadan bahsettim.Wall Street Journal gazetesi hariç derim.
    O gazete çok zor anlaşılan bir gazete.
    Başka sıkıntı olmaz.
  • quote:

1.Gramer bitmeden cbc derslerine başlamayın derken normal düzeyde gramerden bahsediyorum.
    Benim önerdiğim dersimizingilizce gramer sitesinde advanced düzeyine ait gramer dersleri var.Fakat onlar o kitap kadar ciddi değil.O Kitap çok daha ileri düzeyi anlatıyor.Yani bir şeyler okurken,konuşurken vs.birçok şeyde o gramer kurallarını uygulamıyorsunuz zaten.Çoğu işinize yaramıyor.Onlar sınavlarda falan çıkıyor.Hatta şöyle söyleyeyim ciddi manada orta düzey gramer bilgisi olan gerçekten çoğu şeyi öğrenir.İleri düzey konular çoğu kez kullanılmaz.Önemli olan iskelet yapıyı öğrenmektir.O nedenle ileri düzey gramere ileri düzey derslere çalışırken bakarsanız daha uygun olur.
    2.Ben de o derslere çalıştığım için bu kadar iddialı şekilde söylüyorum.Zorlayacak sizi.
    Evet kesinlikle günde 1 tane bitirmenizi önermiyorum.Çok fazla alıştırma da var.
    Bitirirseniz verim alamazsınız.
    Nasıl anlatsam bilemiyorum.Oradaki İngilizce basit bir İngilizce değil.Sizin çoğu kez coursebook,textbook'larda gördüğünüz advanced diye gösterilen dersler gibi değil.Çoğu kez bu tarz kitaplar advanced seviyesine ait sadece giriş ve orta seviye metinleri gösterir.Bu dersler bunun da ötesinde.Çalışınca göreceksiniz.

1)Anladım,ama C2 hedeflediğim için açıkçası biraz da uğraşmak istiyorum o kitapla.Yalnız benim şuan kafam karıştı nasıl gideyim şu iki yöntemden a mı b mi şeklinde?: a)Şimdi English Grammar in Use'yi bitirip önce,o bittikten sonra Advanced chapterlerine kadar CBC çalışıp,Advancede gelince o derslere başlamadan Advanced kitap,o kitap bitince de Advanced derslere mi bakayım? Böyle anladım ben. b) Yoksa şunu mu diyorsunuz,şimdi hem English Grammar in Use hem de Advancede kadar cbcleri aynı gün içinde çalışıp,advanced cbclere gelince önce advanced kitap,o bitince advanced cbcler mi? Hangisi daha faydalı olur bu iki yöntemden?

2)Tamamdır,bu kadar dediğinize göre vardır bir bildiğiniz.Derslere geldiğim zaman daha iyi inceleme fırsatım olacaktır bakalım :)

3)Bu arada diğer konuya yazmıştım görmediniz sanırım buraya yazayım.Siz bir sayfada iki sayfa yazdırıyorum demiştiniz çıktı alırken,şimdi hem arkalı önlü yaptırıyorsunuz o tamam.Hem de bir sayfaya iki sayfa gelecek şekilde yapıyorsunuz diye anladım ben mesajınızda.Yani bir kağıtta 4 sayfa.Eğer doğru anlamışsam,örnek bir foto atar mısınız sayfalardan çünkü bir sayfaya iki sayfa gelirse kağıtta not alacak yer bulabilecek miyim merak ettim.Eğer rahat alıyorsa çok rahatlatır çünkü bir sayfaya iki sayfa maliyet açısından ama işte boyutu merak ettim.Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dragoon54 -- 9 Ocak 2017; 0:58:45 >

5.Basamak: Podcast İngilizce Dersleri
  • quote:

5.Basamak: Podcast İngilizce Dersleri

Tamamdır rahat olacak gibi duruyor bir denerim olmadı örnek çektirip.

Son sorumu da sorayım sonra sizi rahat bırakacağım :) Çünkü bu sorunun cevabını öğrenip ona göre başlayacağım çalışmaya,cevabınızı bekliyorum ondan dolayı çalışmaya başlamadan önce.Teşekkürler.

Önceki mesajımda yazmıştım,benim şuan kafam karıştı nasıl gideyim şu iki yöntemden a mı b mi şeklinde?: a)Şimdi English Grammar in Use'yi bitirip önce,o bittikten sonra Advanced chapterlerine kadar CBC çalışıp,Advancede gelince o derslere başlamadan Advanced kitap,o kitap bitince de Advanced derslere mi bakayım? Böyle anladım ben. b) Yoksa şunu mu diyorsunuz,şimdi hem English Grammar in Use hem de Advancede kadar cbcleri aynı gün içinde çalışıp,advanced cbclere gelince önce advanced kitap,o bitince advanced cbcler mi? Hangisi daha faydalı olur bu iki yöntemden?

Bakın benim yaptığım yorumlar tamamen siz sıkılmadan ilerleyin diye böyle.
    Çünkü ben de o 3 kitaba çalışmış biriyim.Halen de ara ara tekrar ederim.
    İlk iki kitap bittikten sonra upper-intermediate seviyesine geliyorsunuz.Artık kritik eşiği atlattınız demektir.Bundan sonra çalışacağınız gramer DETAY BİLGİLERDİR.Kavraması eskisi gibi hızlı değil daha yavaş olacaktır.İlk iki kitaptan sonra bolca alıştırma yapmak gerek ki konular zihninize yerleşsin.O nedenle son kitaba devam etmeyin hemen diyorum.
    Cbc derslerinde ilk iki seviyeyi bitirin.Yani yine upper-intermediate derslerine çalışın.Advanced derslerine geldiğinize çalışmadan evel son grammar in use kitabına çalışıp bitirin.Sonra cbc derslerine çalışın.Bu şekilde çok daha kolay olacaktır.
    Diğer türlü sıkıntı olacak.
  • quote:

Buraya eklediğim CBC dersleri ilgi çekmiş.
    Geçen gün bir forum sitesinde bu konuda yazdıklarımı tamamen kopyalayıp eklemişler.
    Konunun altına da alıntıdır yazmışlar.

İlgili site:
    http://www.drntyf.com/showthread.php?t=68256

donanımhaber konu dışı bölümünde bir admin arkadaş var citizen diye o açmış olabilir burada görüpte

• TRajikomik kullanıcısına yanıt
    Olabilir hocam.Sorun yok zaten.İyiki de böyle bir şey yapmış.En azından doğru yönlendirme yapmış olur.
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.