Şimdi Ara

5.Basamak: Podcast İngilizce Dersleri (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
566
Cevap
163
Favori
96.617
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
53 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Süren az olduğu için çok zor.
    Başka kaynaklara çalış bence.Bu şekilde yetişmez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: rat.planet

Süren az olduğu için çok zor.
    Başka kaynaklara çalış bence.Bu şekilde yetişmez.

Teşekkürler hocam.
  • Hocam tekrar merhaba, ağustos 2016 tarihinde başlamıştım programına o zamanda bir iki soru sormuştum. Pek çok aşama kaydettim ve şuan CBC podcast adımına geldim. 3 pdf bitirdim şuana dek, okuduğum hikayelerin gerçek insanlar olması, gerçek bilgiler haberler olması hikayeleri podcastleri daha bir anlamlı kılıyor.

Ancak sorum şu ki ; cbc yi senin dediğin şekilde çalışmaya özen gösteriyorum ama çok yavaş ilerlediğimi görüyorum.

Örneğin bir hikayeyi tekrarlı bir şekilde mp3+pdf dinlmesi, telaffuz yapması, kelime araştırıp yazması, soruları çözmesi, tekrar yapması derken 2.5 3 saate ben bir hikayeyi bitiriyorum halbuki aklımda günde en az 3 hikaye bitirebilirim diyordum. Sorun bende mi acaba ne yapmam gerekiyor ?

Şunu da dürüst olarak söylemem gerekir, senin planda dediğin gibi ilk başta 3 defa dinleme ve 3 defa telaffuz yapmıyorum bunları 2 ye indirdim. Bir de alıştırmadan sonra ki 3 defa dinleme ve 3 defa telaffuzu 1 er defaya indirdim. Bu halde bile 2.5 3 saatte tamamlayabiliriyorum. Yardımcı olursan çok sevinirim, teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi guntoldu -- 11 Haziran 2017; 2:36:47 >

• guntoldu kullanıcısına yanıt
    Yavaş ilerlemen normal.Bir ayda tüm dersleri bitirsen sana faydası olacak mı zannediyorsun?
    Ben her zaman yazıyorum podcast derslerden,dizilerden vs dil öğrenmek istiyorsanız bolca tekrar etmeniz gerekir.
    Sen bolca tekrar edersem zaman kaybediyorum daha bir sürü ders var ben nasıl bitirip seviye atlarım diye düşünüyorsun.
    Bunu birçok arkadaş böyle düşünüp dersleri yarım bırakıyor malesef.Onlar da bu yazdıklarımı okusunlar.Olay şu;
    Siz bir podcast dersi ne kadar çok tekrar ederseniz telaffuzlar,ritimler,kelimeler,cümleler,ifadeler,gramer kuralları zihninize yerleşecek.Bu yerleştirmeyi yapmak için bol tekrar etmekten başka çare yoktur.Tekrar etmek zaman kaybı değildir.Bu şekilde ilerleyince bilmediğiniz daha az şeyle karşılaşacaksınız daha da önemlisi geçmişte verimli çalışıp elinizde bir kazanım olduğu için kendinize güveniniz artacak.Biraz sabredin bol tekrar edin faydasını göreceksiniz.Önerdiğim gibi 1 ay çalışın sonucu buraya yazn.Çok farklı olacak.

• Hocam haklısında sadece şunu demek istedim ; tüm seviyeler dahil 400 ü aşkın podcast var ve ben günde 1 tanesini bitirsem, bunu tamamlaması oldukça uzun bir süre demek. ingilizce ile o kadar senedir uğraşıyorum belki 9 belki 10 senedir ama hala bir seviye üstüne çıkamıyorum takıldım sanki, artık bir an önce iyi bir seviyeye gelmek istiyorum. Bu demek değildir ki 1 ayda hepsini bitirmek. Sadece bu harcadığım sürede 1 değilde 3 podcast bitirsem en azından daha makul bir sürede tamamlamış olurum ve eminim ki de iyi bir katkı yapacaktır.

Ama genel manada demek istediğini anladım hocam, dediğin gibi çalışmaya dikkat edeceğim. İleri ki zamanlarda da bilginlendirmeye çalışacağım, teşekkür ederim.
  • guntoldu kullanıcısına yanıt
    Bakın mantığını kaçırıyorsunuz olayın.Yavaş gitmiş gibi görünebilir.
    Ama sen öğrenerek gideceksin.Daha da önemlisi bu dersler birbiriyle ilişkili dersler.
    Başlangıçta gördüğün kelimeler ilerleyen derslerde tekrar soruluyor.Sürekli tekrarlanan bir kelime sistemi var.
    Yani başlangıçta öğrenirsen ilerleyen derslerde o kadar zorlanmayacaksın diyorum.O kelimeler karşına çıkacak.Daha çok deyim deyimsel fiil göreceksin ileri derslerde.
  • Haklısın hocam, öğrenmeden geçmek yok. Özellikle de bazı kelimelerde uzun uzadıya düşünüyorum cümle içinde bu anlamda mı kullandıldı diye. Bol tekrarlı gitmeye özen göstereceğim.
  • bu linkleri toplu halde indirmek istiyorum acaba bu arşivde eksik var mı?
    yadi.sk
    CBC — Yandex.Disk
    https://yadi.sk/d/X7P8hsDA3GDDff
  • quote:

Orijinalden alıntı: Playb0yTr

bu linkleri toplu halde indirmek istiyorum acaba bu arşivde eksik var mı?
    https://yadi.sk/d/X7P8hsDA3GDDff

Hayir hic eksik yok. Linkteki arsivi ekleyen benim indirebilirsin. Adamlar gecen hafta tatile girdiler su an yeni dersler eklenmiyor zaten.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gokhansti kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim güzel bir iş yapmışsın
  • Arkadaşlar ben bu pdfleri dışarıda bir yerden çıkartıp öyle çalışmak istiyorum ama tek tek bunları çıkartmakla uğraşmak isteyen olmaz herhalde. ben bilgisayarda bunları birleştirebilir miyim hepsini tek bir pdf altında?
  • Şekmi Şarraki kullanıcısına yanıt
    Evet zor biraz o.Sabır ister.
    Programlar yardımıyla olur ama seni çok uğraştırır.Seviye seviye çıktı al.Daha hızlı olur.Bitirince seviyeyi çıktı alırsın.Tüm seviyeleri çıktı almak çok uzun sürer.
  • Arkadaşlar yeni yeni ingilizce ogrenmeye başlayacam. 5 adimida kafamda kabataslak bi resim çizmek için okudum lakin kafama bişey takildi. Biz önceki adımları tamamladigimizda 5.adimdaki verilen pdflere calisabilecek seviyeye gelebilecekmiyiz ? Çünkü ıngilizcem 0 olduğundan verilen linklerdeki mevcut olan pdfleri anlayamadim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Durmazkadir D kullanıcısına yanıt
    İlk 4 adımı bitirince gramer anlamında çok iyi bir düzeye geleceksin.
    Geriye kelime,deyim,deyimsel fiil,speaking,reading,writing, gibi becerileri geliştirmek kalıyor.Bunları 5.adımdaki kaynak yardımıyla yapacaksın.
  • gokhansti kullanıcısına yanıt
    Şimdi biraz önce ben de o notu okudum.
    Derslere ara vermişler ama tekrar döndüklerinde yeni bir yaklaşım ve görünümle geleceklerini söylemişler.
    Büyük ihtimalle yeni dersler için farklı bir site hazırlayacaklar.Ücretsiz olur mu bilmiyorum.
    Ben de merak ettim nasıl dersler hazırlayacaklar acaba?
    Keşke diğer dillere ait böyle dersler hazırlansa...
  • GÜNCELLEME

GÜNCELLEME

GÜNCELLEME

Cbc dersleri ana konusu güncellendi.
    Cbc derslerinin diğer tüm İngilizce derslerinden farklı yönleri açıklanıp eklendi.
    Bu derslere nasıl çalışılması gerektiğini geçmişte anlatmıştım fakat gelen sorulardan anladığım kadarıyla önerileri eksik uygulayanlar vardı.Bu nedenle çalışma programı yerine bu derslere çalışırken önemli gördüğüm tavsiyeleri kısaca yazdım.Bunları uygularsanız zaten sorun olmayacaktır.
    Ana konu sadeleştirildi ve daha okunaklı hale getirildi.
  • Hocam merhaba, nasıl çalışılır kısmı daha sade ve anlaşılır olmuş . Sadece belirtmek istediğim bir şey var.
    Parçayı dinledim (ben en az 2 defa yapıyorum), sonra bilmediğim kelimeleri çıkarttım daha sonra bunların anlamlarını parça içinde geçen anlamına uygun buldum öğrendim. Bundan sonrada parçayı telaffuz ettim ve en sonda alıştırmaları çözdüm. Bahsettiğim anlatım sanırım sizin dediğiniz gibi ama buna ek olarak telaffuz yaparken, shadowing de yapıyorum. Yani parçayı dinlerken eş zamanlı telaffuz ediyorum. Bunu iyi bir hoca önermişti faydalı olacaktır demişti ve en azından hata yaptığımı farkettiğim zaman hemen tekrarlıyorum. Sonrada sadece kendim telaffuz ediyorum. Belki sizde bunu olumlu bulur ve konuya eklersiniz diye belirtmek istedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi guntoldu -- 26 Haziran 2017; 22:59:54 >
  • b1-b2 seviye biri bu dersleri anlayabilir mi? şu anda 4. adımdayım dersimizingilizceden intermediate ingilizce derslerine çalışıyorum. O dersleri bitirdikten sonra bu dersleri anlayabilecek düzeyde olur muyum? çünkü en az upper intermediate olmanız gerek demişsiniz.
  • Muafiyet sınavı için bunları yapmamız yararımıza olur mu hocam?
  • Evet gramer çalışan birisi anlayabilir.Sadece bilmediği kelimeler çıkacak.Biraz edatlarda ve bağlaçlarda zorlanacak.
    Bu iki konuyu iyi öğrenin.Sıkıntı olmaz.
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.