Şimdi Ara

5 buçuk yaşındaki çocuk okula mı gider ! (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
316
Cevap
1
Favori
10.588
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Din olayini ne cok abartiniz, ben liseden mezun olali 2sene oldu. Din hocamiz 26yasindaydi, okulumun %30u yabanci olmasina ragmen, secmeli din dersine talep fazlaydi sebebmi

1) muslumanmis, hristiyanmis adam her dine gore cevap veriyordu. Kitaba bagli kalmiyordu, mesala bu hafta su ahlak kurali konumuz diyiyordu, incildende ornek veriyordu, kurandanda. Inanmiyorsanda dogadaki hayvanlarin durumlarindan ornek veriyordu. Kisaca herkese hitabi duzgundu ve herkes aklindaki sori isarerlerini gideriyodu

Hocam hem dj di hemde elektrogitarciydi. Din hocasi ama adam gelistirmis kendini 5vakitte namaz kilardi

Hristiyan arkadasimla hoca kanka gibiydi, tatile gittiler beraber.

Isteyen secmezdi baska seyler secerdi. Karar sizin ne dinmis kardesim yiktiniz ortaligi

Dinsizsen secmezsin, inaniyorsan secersin. Okulun izin vermiyorsa nakil yaptir. Imam hatipe gitmezsin lisedeykende olur biter

Sorunu hala burda anliyorsunuz. Onceki hukumetler dinsizligi getirdi, bu hukumet dini serbest birakmaya calisiyor ama sunu anlamiyorlar. Egitim kalitemizi yukseltelim, isteyen istedigini secsin mantigi yooook.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Shiftlenbik

Ne kadar küçük yaşta giderlerse o kadar çabuk beyin yıkama gerçekleşir.
    Amaç bu.

Katılıyorum..

• quote:

Orijinalden alıntı: avensis42

quote:

Orijinalden alıntı: Mertcan05

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Fharmades

quote:

doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlarmış ama gördüğüm kadarı ile aslında sorun çocukların yaşı değil... bilinç altındaki isyan, imam hatiplerin ortaöğretim kısmının yeniden açılması..

Açılsın arkadaşım açılsın millet dinini öğrensin. Herkes bir alanda kendini geliştirir. Erkenden meslek derslerine başlamak bence çok önemli. Nasıl teknik eğitim veren liselerin açılıyorsa dini eğitim veren liselerinde açılmalı. Günümüzde dini konularda bilgili şahıslar az yetişiyor.

Orasi okul din ogrenme yrri degil. Din ogrenmek isteyen camiye gitsin. Ateistim inanmadigim biseyi neden ogrenmek zorunda birakiliyorum?

iyide imam hatiplere zorla gitmiyorsunuz ki isterseniz gidebilirsiniz...

Pardon ben yanlis anlamisim. Kuran dersi getirildi ya ondan bahsettim.

iyide o da seçmeli zaten yani siz allaha kitaba inanmıyorsanız kimse size zorla din eğitimi veremez

http://www.sabah.com.tr/Egitim/2012/08/16/mebden-secmeli-kuran-dersi-karari

Simdiki din kulturu dersi de secmeli dimi? Ama zorla aliyorum. İnanmadigim bir dini goruyorum ve onlar gibi dusunmedigim icin asagilaniyorum

bir din hocamız vakti zamanında
    "müslümansan dinini öğren, değilsen müslümanların dinini öğren"
    şeklinde açıklamıştı ortaokulda ki din dersinin gerekliliğini.
    sonuçta kişi ateist bile olsa, büyük çoğunluğun öyle veya böyle bir dine inandığı bir toplumda yaşamaktadır, ve toplum içinde yaşamanın önemli gerekliliklerinden birisi de diğer insanlara ve inanışlarına karşı tutumunuzdur. siz inanmasanız bile diğer insanların inançlarını rencide etmemek ve onların inançlarına saygı gösterebilmek için onların inanışları hakkında bilgi sahibi olmanız iyi bir fikirdir.
    işte bu yüzden gereklidir ateistler için din eğitimi

Hocan çok güzel söylemiş.

• quote:

Orijinalden alıntı: Phaldor

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: tcg

Avrupa yanlısı değilim ama ıslam devletleri hariç tüm devletlerden cocuklar 60 aylikken basliyorlarmis

Onların eğitim sistemleri hem ders içeriği hemde eğitim-öğretim düzeni açısından bize göre kusursuz sayılır..Bu nedenle düzgün işleyen bir eğitim sisteminde bu düşünülebilir ama bizimki gibi her yanı topallayan bir sistemde işgüzarlıktan başka birşey değil..

İyi kalsın böyle

Bence kalsın evet..Sapık zihniyetliler tüm okulları imam-hatip yapacak diye alkış tutacak değilim..

Ya gelecek sistemi araştırmıyosun bilmiyosun ndan sonra sapık zihniyet diyosun. Asıl senin zihniyetin sapık zihniyet araştırma yok bilgi yok. Sonra çıkıp SAPIK zihniyet diyosun. Sadece imam hatiplerin mi orta okulu açılıyor. İnsaf ya !!! Şimdi de metleket eyiye gidiy dersin. Bir arkadaş yazmıştı önceki yorumlarda iktidara yüklenceksen ortadoğu politikasından yüklen diye. İlla çamur atmak için bahane aramayın araştırın önce !!!

• 5.5 yaşında okula başlamak bence çok iyi.Ağaç yaşken eğilir.Ama bence bundan daha çok şu soruna bakmalısınız.O çocuk çevresine nasıl uyum sağlayacak.
    Aynı sınıf içinde 5.5-6-7 yaşındaki çocuklarda olacak.O çocuklar rahatlıkla kalem tutarken bu 5.5 yaşındaki çocuk daha fiziksel açıdan gelişmemiş oldugundan kalemi kolay tutamayacak.7 yaşındaki çocuklar daima önde olacaklar.Buda 5.5 yaşındaki çocukların kendilerini ezik hissetmelerine yol açar.Bu çocuk kendini ezik hissettikçe derslerden kopacak.Çocuğun psikolojisine işler bu durum düzeltilmeli bence bir ayar çeksin devlet.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Project X

YAnlış hatırlamıyorsam 2 yıl önce bir çok kişinin desteklediği bir kampanya vardı. 7 ÇOK GEÇ. Hatırlamışsınızdr umarım.Şahsım adına söylüyorum. Erken yaşta algılama yetisi çok fazla o yüzden bence gayet doğru bir karar.

O senin dedigin okul oncesi egitim icindi(anaokulu)
    Anaokulu ve kres cocuklarin sosyal ve bedensel acidan gelismeleri ve zihinsel acidan yetkinlesmeleri acsisindan gereklidir. Ancak bu okullar su andaki konumuz olan okullardan sayilmaz; eger oyleyse ben 2 yasinda basladim okula:)

5 yas (60 ay) olan cocuklar okula baslayabilmesi olayi yanlistir cunku pedogojik olarak aile ve ya en fazla belirli bir arkadas cevresi disinda bulunmaya alismamis cocugu 40 (bakanlik boyle diyor ancak eskiden bile bu rakamdi, bence su anda 70e dogru yelken acar siniflar) kisilik tanimadigi cocuk topluluguna koymak ve basina tanimadigi bir otorite yerlestirmek sakincalidir. ustelik kendi yas gruplarinda bulunamayacklari icin abilik ablalik olaylari ve eziklemeler hat safhada olacaktir
    Sirf cocuk icin degil. ogretmenler de insan. Bu kadar cocugun (hele ki cok kucukler) ihtiyaclarini karsilayip bir de onlari egitmek insan isi olmaktan cikar.
    Ki hatirlarsiniz daha bir kac zaman once anaokulunda cocugun basina lavabo dusup olmustu. Devlet simdi bu kadar cocugu nasil okutacak?

• Hocam bazı yabancı ülkelerde 3-4 yaşında başlıyor da o okul gibi olmuyor kreş .

Bizdeyse direkt beynine beynine zaten kötü olan eğitim sistemini dayayacaklar.

Mesela ben 4.sınıftan dershaneye başlamasına da karşıydım öğrencinin.
    Bize sbs diye bişey getirdiler 6.sınıfta hayat toz pembeyken okul dershane ev arasında geçti yıllar.
    Bizim o çağlarda oyun falan oynamamız gerekirken niyeyse lise öğrencileri gibiydik.

Yani her dönem bi nesli vuruyorlar hocam. Bi nesil güme gidiyor. Kullan at sanki
  • Gitmez benimki seneye ilkokul gözüküyor mesela göndermeyeceğim
  • gider, hatta gidincede hiçbir sorun olmadığı görülecek ve 1 dönem sonra bu konu unutulacak çünkü bir fark olmadan ilerleyecek sistem. yine dandik bir eğitim sistemi, ülke kurulduğundan beri oturmuş olan hantal eğitim sistemi devam edecek. ve emin olun bu kadar kolay olan 12 yıllık eğitime çocuğu 5 yaşındada gönderseniz 7 yaşındada 10 yaşındada hiç sorun olmadan okur, sınavdan önce 1-2 saatlik çalışma ile lise bitebiliyorsa sistemde fazlasıyla bir kolaylık var demektir ve yaş fark etmez, 4-5 yaş zekasındaki herkes rahatça geçer harfleri ve sayıları.
  • Orijinalden alıntı: Mertcan05

Pardon ben yanlis anlamisim. Kuran dersi getirildi ya ondan bahsettim.

Kuran dersi de seçmeli. Zorunlu değil. Bunun yanında bir çok seçmeli derste getirildi.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: tcg

Avrupa yanlısı değilim ama ıslam devletleri hariç tüm devletlerden cocuklar 60 aylikken basliyorlarmis

Onların eğitim sistemleri hem ders içeriği hemde eğitim-öğretim düzeni açısından bize göre kusursuz sayılır..Bu nedenle düzgün işleyen bir eğitim sisteminde bu düşünülebilir ama bizimki gibi her yanı topallayan bir sistemde işgüzarlıktan başka birşey değil..

İyi kalsın böyle

Bence kalsın evet..Sapık zihniyetliler tüm okulları imam-hatip yapacak diye alkış tutacak değilim..

Ya gelecek sistemi araştırmıyosun bilmiyosun ndan sonra sapık zihniyet diyosun. Asıl senin zihniyetin sapık zihniyet araştırma yok bilgi yok. Sonra çıkıp SAPIK zihniyet diyosun. Sadece imam hatiplerin mi orta okulu açılıyor. İnsaf ya !!! Şimdi de metleket eyiye gidiy dersin. Bir arkadaş yazmıştı önceki yorumlarda iktidara yüklenceksen ortadoğu politikasından yüklen diye. İlla çamur atmak için bahane aramayın araştırın önce !!!

İktidar partisi milletvekili çıkıp bunu söyledi ben uydurmuyorum kafamdan,sapık zihniyet dediğim bu işte..Herkesi tek tip yapmak,illa herkesi dindar yapma baskısı..Esas sen oku araştır hayranı olduğun partinin vekilleri ve lideri neler söylüyor bir bak bakalım..Ha ortadoğu politikasına laf etmeme gerekte yok illa yüklenmek istesem ben sana deniz feneri derim,kayseri belediyesi derim,ali dibo derim bu yeter de artar bile (kaldı ki yüklenmek lafı da garip,ben partizan değilim ki vatandaşım..yanlış gördüğüm şeyi eleştiririm ister muhalefet partisi için olsun ister iktidar)

http://www.cnnturk.com/2012/guncel/08/24/tum.okullar.imam.hatip.olabilir/674076.0/index.html

Ayrıca başbakan dindar gençlik yetiştireceğiz diyor (linki aşağıda) Hiçbir siyasi otorite toplumu dini inanç,siyasi görüş vs konusunda dizayn edemez,hani düşünce ve inanç özgürlüğü vardı,hani demokrasi vardı,insanların inançsız olmayı seçmek gibi bir hakkı yok mu? Bak ne diyor konuşmasında "Ben dindar bir nesil yetiştirmek hedefimiz dedim. Bu sözlerimin arkasındayım. Senin hedefin bu değilse bilemem. Sayın Kılıçdaroğlu, sen bizden atesit bir nesil yetiştirmemizi mi bekliyorsun? " Yani toplumda kimin neye inanacağını kendisi tayin etmek istiyor,inanmak veya inanmamak kararını sana bana bırakmak istemiyor..Tamam isteyen insanlara çocuklarının daha iyi dini eğitim alması için imkân sağlansın elbette lafım yok ama kalkıp tüm toplumu dönüştürmek,herkesi dindar yapmak,tüm okulları imam hatip kıvamına getirmek ne demek,belki adam inançsız illa dindar mı yetişecek?

http://www.haberturk.com/gundem/haber/711672-dindar-bir-genclik-yetistirmek-istiyoruz-

Bu iktidarın en büyük sorunu hoşgörü,onu destekleyenlerin çoğunun da öyle..

• Secmeli dersleri ogrenciler secermis, istemeyen okula gitmezmis, ... yasinda hayata atilmak cok iyiymis, cocuk gule oynaya okulda egitim alirmis alet edevatla. keske yasadigim demokratik kongo cumhuriyetinde de aynisi olsa, hayat turkiyede ne guzelmis.

• quote:

Orijinalden alıntı: jaws12

quote:

Orijinalden alıntı: SworderDante

quote:

Orijinalden alıntı: Shiftlenbik

Ne kadar küçük yaşta giderlerse o kadar çabuk beyin yıkama gerçekleşir.
    Amaç bu.

Konuya verilecek tek cevabı vermiş bende bi resim koyayım

bunu söyleyen milletvekilinin torunu fransada okuyordu sanırım yanlışım varsa affola (fransa değilse kesinlikle bir avrupa ülkesiydi )

istanbulda fransız lisesinde sanırım

• quote:

Orijinalden alıntı: Erwin Rommel

quote:

Orijinalden alıntı: SıR'

ulan 5 buçuk yaşında çocuk okula mı gider be. bir tane aklı başında yetkilide yok ki çıkıp desin "b.kunu çıkardınız, bu ne .........."

zaten dünyada en b.ktan sistemi kullanıp öğrencilerin hayal gücünün içine s.çıyorsun. bunu düzelteceğine çocukların dünyalarını daha gelişmeden karartacaklar.

5 buçuk yaşındaki çocuğun a,b,c ye 1,2,3 e ihtiyacı olduğunu düşünen birisinin beyni olduğunu savunacak olan varsa gelsin !

koca forumda şunu bir dile getiren yok. birde öğrenci olacak çoğu !

Amerikada yaşayan akrabalarım var çocukları orda yaşıyor . Şuan yaşı 12 mi 13 mü ne lise 1 e geçti .

amerika ' da 8 yaşına kadar olan grup bizim burada ki anaokulu eğitimi alır.
    direk okumaya geçilmez. sesler(harfler) hissettirilir temel oluşturulur.

ona bakarsanız 2,5 yaşında da ailesinden ayrılıp kreşe giden var.
    onlarda mı okula gidiyor oluyor?

açan arkadaşında dediği gibi a,b,c öğretimi saçma.

• ben öğretmenim hala ne yapacağımı bilmiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: klik-klak-boom

ingiltere de cocuklar 3 yasinda basliyo okula gitmeye

o gittikleri okulun adı kindergarten ya da preschool dur.

okul içinde ya da okullara bağlı alt eğitim kurumları.
    müfredatlarda bizim 1. sınıflar gibi değil.

zaten dikkat ederseniz sınıflar anasınıfı gibi bol uyaranı olan yerler.
    bizim ülkemizde ki gibi koy 2 sıra 1 tahta öğretmen anlatsın o ezberlesin, anlasın değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gt87

quote:

Orijinalden alıntı: yahooo58

yav bundan 3-4 sene evvel 7 çek geç diye reklamlar yayınlanıyordu şimdiyse beş buçuk çok ergen felan filan....maksat iktidarı kötülemek

7 çok geç derken çocukların 7 yaşından önce anaokuluna başlamasından bahsediliyordu diye hatırlıyorum. 7 yaşına geldiğinde de ilköğretime başlamasını kastediyorlardı. Yanlış hatırlıyor olabilirim. Yanlışsa lütfen düzeltin.

tas tamam bu.
    7 çok geç ile kastedilen olay buydu ama yeni sistem ilkokul eğitimini 7 den önceye çekelim anladı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Project X

YAnlış hatırlamıyorsam 2 yıl önce bir çok kişinin desteklediği bir kampanya vardı. 7 ÇOK GEÇ. Hatırlamışsınızdr umarım.Şahsım adına söylüyorum. Erken yaşta algılama yetisi çok fazla o yüzden bence gayet doğru bir karar.

bazı şeyleri algılama yetisi çok fazla.

iyi madem algılama yetisi çok fazla başlayalım fizik, kimya, biyoloji formülleri öğretmeye nasılsa kullanacak.
    şimdiden aradan çıksın
  • quote:

Orijinalden alıntı: andruil

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Erwin Rommel

quote:

ulan 5 buçuk yaşında çocuk okula mı gider be. bir tane aklı başında yetkilide yok ki çıkıp desin "b.kunu çıkardınız, bu ne .........."

zaten dünyada en b.ktan sistemi kullanıp öğrencilerin hayal gücünün içine s.çıyorsun. bunu düzelteceğine çocukların dünyalarını daha gelişmeden karartacaklar.

5 buçuk yaşındaki çocuğun a,b,c ye 1,2,3 e ihtiyacı olduğunu düşünen birisinin beyni olduğunu savunacak olan varsa gelsin !

Amerikada yaşayan akrabalarım var çocukları orda yaşıyor . Şuan yaşı 12 mi 13 mü ne lise 1 e geçti .

bence sen önce ilk mesajın alıntı yapılmayacağını öğren.

ilk mesajın alıntı yapılmayacağını ilk senden öğrendim ben.. gerçi öğrendim de demeyelim de inandırıcı gelmedi pek bu kural..

bu arada ben 5. sınıfta ve 6. sınıfta anasınıfına gittim. öyle uyutulup yemeği yedirilen kreş değil, bildiğin gayet anasınıfıydı. he anasını ile ilkokul bir değil diceksin ama çok da bir farkı yok yani..

5. sınıf
    6.sınıf derken?

yani 111-12 yaşındayken anasınıfına mı yolladılar?

• quote:

Orijinalden alıntı: boor

quote:

Hele bi sakin ol gel otur. Eğitim içeriğine baktın mı ? O çocukların akşama kadar hoplayıp zıplayıp oyun oynayarak bir şeyler öğreneceğini göremedin mi ?

İddia makamı olarak senin beynin olmadığını söylüyorum.

arkadaşım öğretmenlere bile bilgi verilmemiş, daha eğitim seminerleri başlamamış senin nerden bilgin var?

sadece gazetelere verilen yazılarla hareket etmek doğru olmaz.

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.