Şimdi Ara

5 buçuk yaşındaki çocuk okula mı gider ! (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
316
Cevap
1
Favori
10.588
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: G.USTA

quote:

Orijinalden alıntı: World So Cold

Ben bunu anlamıyorum arkadaş. Tamam sistem çok rezil bir sistem olabilir ona lafım yok. İmam Hatip'e yönlendiriyordur onu da es geçiyorum. Fakat yıllardır bas bas bağırılmadı mı 7 yaş çok geç diye? AÇEV kampanya düzenlemedi mi bununla ilgili? Maçlara futbolcular AÇEV tarafından hazırlanan pankartlarla çıkmadı mı? Neyin tantanası bu yahu? Yıllar önce Türkiye'nin yarısından çoğu kampanyayı mantıklı bulurken şimdi buna karşı çıkıyor. İşinize geldiği gibi davranmayı kesin biraz.

Not: AKP sempatizanı vs. değilim. Siyaset ile ilgilenmiyorum bile. Sadece aklıma yatmayan 1-2 düşünce vardı onları belirttim. Düzgünce cevap veren herkese teşekkürler.

Not 2: Ben 3,5 - 4 yaş civarında okumayı ve yazmayı söktüm. O zamandan beri ders çalışma alışkanlığım yoktur. Bana göre bu sayede ders çalışma alışkanlığı erken kazandırılabilir.

Yedi yaş çok geç diye vurguladıkları okul öncesi eğitimdi.

Okul öncesi eğitim 5-6 yaşında başlamıyor muydu?

• değerli arakdaşlar konuyu tartışmak yersiz olan olmuş biten bitmiş bu saatten sonra biz velilere çocuklarımızı yeni sisteme göre adapte etmek düşer...

elinizden öper 63 aylık kızım var.. bu sene okul öncesi eğitime verdim ... kendiside okula gitmek için çok hevesli hergün baba okula ne zaman gideceğim diyor. kayıt yaptırmaya giderken bile çok hevesliydi...
    sizlerde çocuklarınıza eğitim önemini anlatın lütfen... inanın 62 aylık yani 5 yaşındaki çocuk bu önemi kavrayabilecek durumda...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi avensis42 -- 28 Ağustos 2012; 1:30:42 >
  • quote:

quote:

quote:

Ben bunu anlamıyorum arkadaş. Tamam sistem çok rezil bir sistem olabilir ona lafım yok. İmam Hatip'e yönlendiriyordur onu da es geçiyorum. Fakat yıllardır bas bas bağırılmadı mı 7 yaş çok geç diye? AÇEV kampanya düzenlemedi mi bununla ilgili? Maçlara futbolcular AÇEV tarafından hazırlanan pankartlarla çıkmadı mı? Neyin tantanası bu yahu? Yıllar önce Türkiye'nin yarısından çoğu kampanyayı mantıklı bulurken şimdi buna karşı çıkıyor. İşinize geldiği gibi davranmayı kesin biraz.

Not: AKP sempatizanı vs. değilim. Siyaset ile ilgilenmiyorum bile. Sadece aklıma yatmayan 1-2 düşünce vardı onları belirttim. Düzgünce cevap veren herkese teşekkürler.

Not 2: Ben 3,5 - 4 yaş civarında okumayı ve yazmayı söktüm. O zamandan beri ders çalışma alışkanlığım yoktur. Bana göre bu sayede ders çalışma alışkanlığı erken kazandırılabilir.

Evet , dedikleri çocukları 5 , 6 yaşlarında anaokuluna gönderin çocuklarınız direk yedi yaşında okulla tanışmasındı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 2006 doğumlu bir kuzenim var, kız daha adam akıllı konuşamıyor, sadece oyun oynamak istiyor. e hakkı da zaten, bu yaştaki birine bu kadar mı yüklenilir? zaten yaşadığı çevre ve gittiği okul yüzünden beyni hafiften dinle yıkanmış, bir de okulda yıkayacaklar. yazık ya.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ~PanteR~

quote:

Orijinalden alıntı: avensis42

quote:

Ben 5 yaşında okula başladım ve aslında iyi de oldu. Şuan 16 yaşındayım lise 4 e geçtim dönemin ortalarında 17 me giricem ve sanırım 17 yaşımda üni ye başlamış olucam Ama herkes benim gibi şanslı olmayabilir çünkü annem orda çalıştığı için ben rahattım.

değerli kardeşim ben 16 yaşında liseyi bitirip 20 yaşında da işletme fakültesini bitirdim. askere gittiğimde uzun dönem arkadaşlarla aynı yaştaydım :) şu anda 29 yaşındayım hayata atılalı 8 yıl oldu :)

Uuuu ben de en küçük 4. sınıf benmiyim diyodum değerli abicim iyi oldu sizi bulduğum

değerli kardeşim ben tam 5 yaşında okula başladım babamın müdüre ısrarları dün gibi gözümün önünde :)

bizim zamanmızda siyah önlük 5 yıl ilkokul , 3 yıl ortaokul, 3 yılda lise idi .. yani ben tam 16 yaşında liseden mezun oldum.. tek çektiğim sıkıntı sınıf arkadaşlarımın benden 2 yaş büyük olmalarıydı. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi avensis42 -- 28 Ağustos 2012; 1:33:18 >

• katiliyorum. hazir olmayi felan birak 1 metre kar olan yerlerde bu cocuklar ne olcak. guzel havada gunduz vakti salmaz kimse cocugunu disari. herkesinde ana babasi goturup getiremez.
    bu sistem yurumez reis...

• quote:

quote:

quote:

quote:

Evet , dedikleri çocukları 5 , 6 yaşlarında anaokuluna gönderin çocuklarınız direk yedi yaşında okulla tanışmasındı.

Anladım hocam. Ben 92 doğumluyum. Çok net hatırlıyorum 97de anaokuluna gitmiştim. İlkokula başlarken 7 yaşını doldurmamıştım bile

• quote:

quote:

quote:

quote:

Ben 5 yaşında okula başladım ve aslında iyi de oldu. Şuan 16 yaşındayım lise 4 e geçtim dönemin ortalarında 17 me giricem ve sanırım 17 yaşımda üni ye başlamış olucam Ama herkes benim gibi şanslı olmayabilir çünkü annem orda çalıştığı için ben rahattım.

değerli kardeşim ben 16 yaşında liseyi bitirip 20 yaşında da işletme fakültesini bitirdim. askere gittiğimde uzun dönem arkadaşlarla aynı yaştaydım :) şu anda 29 yaşındayım hayata atılalı 8 yıl oldu :)

Uuuu ben de en küçük 4. sınıf benmiyim diyodum değerli abicim iyi oldu sizi bulduğum

değerli kardeşim ben tam 5 yaşında okula başladım babamın müdüre ısrarları dün gibi gözümün önünde :)

bizim zamanmızda siya önlük 5 yıl ilkokul , 3 yıl ortaokul, 3 yılda lise idi .. yani ben tam 16 yaşında liseden mezun oldum.. tek çektiğim sıkıntı sınıf arkadaşlarımın bende 2 yaş büyük olmalarıydı. :)

Evet bende sürekli kısa kalıyodum arkadaşlarımın yanında Ama yine de 7 yaşında başlamaktan iyi 5 yaşında başlamak. 7 yaş bana çok geç gibi geliyo okumayı ve yazmayı öğrenmek için.

• quote:

Orijinalden alıntı: Humanely

quote:

Orijinalden alıntı: Benden Adam Olmaz

quote:

Orijinalden alıntı: Shiftlenbik

Ne kadar küçük yaşta giderlerse o kadar çabuk beyin yıkama gerçekleşir.
    Amaç bu.

en mantıklı cevap bu şu anki hükemetin amacı bu

fenamı olur beyinleri temizlenir biraz.

Beyinleri kirletmektense yıkamak iyidir

• quote:

Orijinalden alıntı: Aurorax

2006 doğumlu bir kuzenim var, kız daha adam akıllı konuşamıyor, sadece oyun oynamak istiyor. e hakkı da zaten, bu yaştaki birine bu kadar mı yüklenilir? zaten yaşadığı çevre ve gittiği okul yüzünden beyni hafiften dinle yıkanmış, bir de okulda yıkayacaklar. yazık ya.

değerli kardeşim 2006 doğumlu bir çocuk şurada 4 ay sonra yıl hesabına göre 7 yaşına ayak basıyor ... daha ne zaman gidecek okula sorması ayıp...
  • quote:

Orijinalden alıntı: SıR'

ulan 5 buçuk yaşında çocuk okula mı gider be. bir tane aklı başında yetkilide yok ki çıkıp desin "b.kunu çıkardınız, bu ne .........."

zaten dünyada en b.ktan sistemi kullanıp öğrencilerin hayal gücünün içine s.çıyorsun. bunu düzelteceğine çocukların dünyalarını daha gelişmeden karartacaklar.

5 buçuk yaşındaki çocuğun a,b,c ye 1,2,3 e ihtiyacı olduğunu düşünen birisinin beyni olduğunu savunacak olan varsa gelsin !

koca forumda şunu bir dile getiren yok. birde öğrenci olacak çoğu !

böyle ukalaca konu açanlara ayar oluyorum..Herşeyi çok biliyosunuz ama ortada icraatınız yok..!!
  • Araştırmadan etmeden eleştirmesi kolay tabi. Ben bu sene 1. sınıflara derse girdim. Öğretmen bile 10-15 dk. derse odaklanma süreleri var diyor yani bu sure ne öğrettin öğrettin geri kalan zamanda da serbest bırakıyor oyun oynuyor çocuklar, dolaşıyor sınıfta. Ayrıca çocuklara ağır bir eğitim de genellikle yoruma dayalı doğa olayları vb. öğretiliyor. Siz neyin kafasındasınız boş boş konuşuyorsunuz. Biraz araştırın sonra yorum yapın. Konuyu okuyan biri 5 yaşındaki çocuğa lise dersleri veriliyor zanneder.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Efendioğlum

quote:

Orijinalden alıntı: SıR'

ulan 5 buçuk yaşında çocuk okula mı gider be. bir tane aklı başında yetkilide yok ki çıkıp desin "b.kunu çıkardınız, bu ne .........."

zaten dünyada en b.ktan sistemi kullanıp öğrencilerin hayal gücünün içine s.çıyorsun. bunu düzelteceğine çocukların dünyalarını daha gelişmeden karartacaklar.

5 buçuk yaşındaki çocuğun a,b,c ye 1,2,3 e ihtiyacı olduğunu düşünen birisinin beyni olduğunu savunacak olan varsa gelsin !

koca forumda şunu bir dile getiren yok. birde öğrenci olacak çoğu !

böyle ukalaca konu açanlara ayar oluyorum..Herşeyi çok biliyosunuz ama ortada icraatınız yok..!!

ne ukalalığımı gördünüz. ?
    bizden ne icraat bekliyorsun. sen çok mu icraat yapıyorsun.

ben kendi fikrimi, stemimi bildirdim. heşeyi bilirim modunda.olmadım hiç. kelimelerinizi düzgün seçin.

• Almanya ve isvicrede 3-4 yaslarinda kindergarten denen okula gidiyor cocuklar...Daha iyi degilmi ?
  • aslında ne kadar erken başlasa o kadar iyi yalnız, ne müfredat ne okulların fiziki durumları ne öğretmenlerin eğitimi buna müsait. o yüzden karşı çıkıyorum bu sisteme, yoksa yaş kesinlikle erken değil. çünkü yaş ilerledikçe hayalgücü, öğrenme arzusu yavaş yavaş kayboluyor. 5.5 yaşında ki bi çocuk, 7 yaşa göre daha çabuk öğrenebilir. bu yaşlar evlerde halı kenarında boş boş araba sürmekle, oyuncak bebeğin kafasını koparmakla heba olmamalı diye düşünüyorum.

yalnız dediğim gibi, öğretmenler 5.5 yaşındaki çocukları nasıl idare edecekler, nasıl davranacaklar ? bunların eğitimi öyle 1 ayda bitecek iş değil. özel olarak bu dönem öğrencileri için öğretmen yetişmesi gerekiyor. fiziki şartlar dedim. 5 yaşındaki çocuğa evinde hissettireceksin. öyle hapishane gibi okullar, yüksek sıralar falan o yaştaki çocuk için çok büyük yıkım. daha renkli, daha uygun ortamlar yaratılması gerekiyor.

tüm bunlardan önemlisi, müfredat. ezberci, papağan, tek tip, yaratıcılıktan uzak, yeni bir şeyler üretme isteği olmayan, sorumluluk alamayan, özgüveni düşük öğrenciler yetiştireceklerse, hiç bulaşmasınlar.

• Gidilsin diyenler. 12 sene ilköğretim lise hayatı boyunca ne öğrendiler, öğrendiklerinin ne kadarı akıllarında kaldı, ne kadarı işlerine yaradı bir söylesinler bakayım. 12 sene boyunca senede 8 ay günün yarısını okulda geçiriyorsunuz karşılığında ne alıyorsunuz? Harcanan paraya, zamana, emeğe değiyor mu iyi düşünün. Zaman kaybından başka birşey değil. Aynı şey üniversitenin (hukuk, tıp bölümler hariç tabi) bir çok bölümü için de geçerli. Millet 4 senede üniversitede öğrenemediğini 3 aylık çalışma hayatında öğreniyor. Kısacası eğitim sistemi artık eskidi ve günümüz ihtiyaçlarını karşılamıyor bence.
  • Keşke bizim zamanımızda da gidilseydi 5 yaşında okumayı bilmeme rağmen okula alınmamam benim için çok büyük zaman kaybıdır. Şu zamandaki çocuklara bakın okuma yazma bilmeden telefonlar, bilgisayarlar ve tabletleri kullanmayı biliyorlar. Bu çocuklar bunları yapıyorsa o yaşta okula da gidebilir. Kesinlikle destekliyorum.
  • bende eğitime okula gerek yok okudunuzda ne oldu size ne verdi gibi yorumları dehşetle izliyorum bu nasıl bir düşünce yapısıdır... aklım almıyor
  • 22-23 yaşında mezun olmaktansa 20 yaşında okul hayatımın bitmesini tercih ederdim.
  • Herşeye muhalif olunacak ya... akli dengesi 7 den sonra oturanlar herkesi kendi gibi "disleksi" sanıyor sanırım! Zamane çocukları herşeyi son derece hızlı öğreniyor üstadım. İlle de muhaliflik yapacaksanız orta doğu politikasını hedef alın. Bu tür şaşkın söylemlerle közkaman ruhunuzu ifşa etmeyin.
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.