Şimdi Ara

5 buçuk yaşındaki çocuk okula mı gider ! (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
316
Cevap
1
Favori
10.587
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Aaaa... Gider kardeş gitme mi yav? Sende hiç birşey bilmlyorsun cahil seni, başımızdakilerden iyi mi bileceksin? Hem senden geçmiş gitmiş ne uğraşıyorsun? Bırak olan geleceğimize olsun değil mi ama? Hatta ben diyorum ki embriyo iken hormon verelim çocuklara taa ordan öğretelim, hayata erken atılsınlar, yürümeden öncede, bölüm seçerler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ExodusDZ

bende 5,5 yaşında başlamıştım

de ayrı yazılmalı hocam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MonsterKill88

bende 6 yaşında başlamıştım 1. sınıfa

de ayrı yazılır hocam. Erken başlayanlar imla kurallarını iyi öğrenemiyorlar demek.
  • birkere gideri gitmezi bırak şimdi 7 yaşında çocukla 5.5 yaşındaki çocuk aynı sınıfta olacak tabi 5.5 yaşındaki çocuk daha gelişmediğinden anlatılanları anlayabilecek mi ? uyum sorunu yaşayacaklar mutlaka.bunu profesör açıkladı ufak çocukta anlamamazlık başarısızlığına büyük çocukta daha iyi kavrama olanağı olduğundan hep onlar başarılı olucak diğerlerinin psikolojisi daha küçük yaşta bozulabilir diyor. ufak yaşta çocuğu okuldan soğutursunuz diyor.ulan hadi ben bilmiyorum 45 yıllık çocuk psikoloğu profesördemi bilmiyor herşeyi bu kasımpaşalı ve tayfası biliyor zaten. herşeyi geçtim çocuklar oturunca ayakları yere değmiyor tuvaletlere erişemiyorlar çocuk sırtındaki çantayı taşıyamıyor. ulan buna rağmen savunanlar var şu forumda bu kadar yanlı olmayın kardeşim valla bir arakdaş yazmıştı bu konuya bu kadar körü körüne yandaşçılık yapmayın ödemeyessiniz hesabını. yanlışa yanlış doğruya doğru deyin adam gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MühendisMurat -- 29 Ağustos 2012; 5:17:26 >

• quote:

Orijinalden alıntı: bjk__murat

birkere gideri gitmezi bırak şimdi 7 yaşında çocukla 5.5 yaşındaki çocuk aynı sınıfta olacak tabi 5.5 yaşındaki çocuk daha gelişmediğinden anlatılanları anlayabilecek mi ? uyum sorunu yaşayacaklar mutlaka.bunu profesör açıkladı ufak çocukta anlamamazlık başarısızlığına büyük çocukta daha iyi kavrama olanağı olduğundan hep onlar başarılı olucak diğerlerinin psikolojisi daha küçük yaşta bozulabilir diyor. ufak yaşta çocuğu okuldan soğutursunuz diyor.ulan hadi ben bilmiyorum 45 yıllık çocuk psikoloğu profesördemi bilmiyor herşeyi bu kasımpaşalı ve tayfası biliyor zaten. herşeyi geçtim çocuklar oturunca ayakları yere değmiyor tuvaletlere erişemiyorlar çocuk sırtındaki çantayı taşıyamıyor. ulan buna rağmen savunanlar var şu forumda bu kadar yanlı olmayın kardeşim valla bir arakdaş yazmıştı bu konuya bu kadar körü körüne yandaşçılık yapmayın ödemeyessiniz hesabını. yanlışa yanlış doğruya doğru deyin adam gibi.

bu abimizi sevdim,geçen konuda zina yapmayı çok abartınca şakirt demim içimden ama bu yorumdan sonra değişti düşüncelerim.helal reis

• Bencede gitmemeli.Çocuklar çocukluğunu yaşayamadan onları bir tempoya sokmak gerçekten mantıksızca bir durum.
  • Ne yaşta giderlerse gitsinler sonları zar zor bir sınavla at yarışı gibi girecekleri devlet üniversiteleri yada parayla okunacak özel üniversiteler. Zorunlu eğitim dışında çocukları spora, sanata yönlendirme çabaları olsa da hayatımıza zenginlik katılsa... Neyse, şu eğitim anlayışında değil 5,5 da 15,5 da bile gidilmez. Elinde oyuncak olması gereken kreşte, arkadaşlarıyla zeka geliştirmesi gereken bir sabinin a,b,c ile ne işi olur ben anlamadım..
  • sakin ol şampiyon
  • quote:

Orijinalden alıntı: sebaidü

quote:

Orijinalden alıntı: MonsterKill88

bende 6 yaşında başlamıştım 1. sınıfa

de ayrı yazılır hocam. Erken başlayanlar imla kurallarını iyi öğrenemiyorlar demek.

aferin
  • Saçmalığın daniskası.

Birincisi, böyle bir karar alarak sınıflardaki öğrenci ortalamasını yükselttiler. Ki bazı yerlerde daha bu karar alınmadan önce 60 kişilik sınıflar vardı. Şimdi 30 kişilik sınıflar olacak 60 kişilik. Eğitim kalitemiz zaten düşük, daha da düşecek.
    İkincisi, daha oyun çağındalar. Bu çocuklar küçük oldukları için ve aralarında 1 yaş fark olduğu için bayağı ezilecekler, kendi sınıflarında bile. Bu durum çocukların piskolojisini kötü yönde etkileyecek. Eğitime başlama yaşını yükseltip, okul öncesi eğitim'i artırmaları gerekirken eğitim yaşını düşürüyorlar. Yaptıkları şeye bak.
    Ülkemizdeki sınav sisteminden ve baskıdan bahsetmiyorum bile. 3. sınıfta deneme sınavı olmaya başlamıştık, okulda her ay. Şuan 12. sınıftayım ve 12. sınıfa kadar her senem böyle geçti, dershaneye gitmeyi ve onun yaptığı sınavları saymıyorum bile.

Bohunu çıkarttılar bohunu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi League0fLegends -- 29 Ağustos 2012; 15:07:15 >

• quote:

Orijinalden alıntı: hakeden yaşar

quote:

Orijinalden alıntı: andruil

quote:

Orijinalden alıntı: SıR'

quote:

Orijinalden alıntı: Erwin Rommel

quote:

Orijinalden alıntı: SıR'

ulan 5 buçuk yaşında çocuk okula mı gider be. bir tane aklı başında yetkilide yok ki çıkıp desin "b.kunu çıkardınız, bu ne .........."

zaten dünyada en b.ktan sistemi kullanıp öğrencilerin hayal gücünün içine s.çıyorsun. bunu düzelteceğine çocukların dünyalarını daha gelişmeden karartacaklar.

5 buçuk yaşındaki çocuğun a,b,c ye 1,2,3 e ihtiyacı olduğunu düşünen birisinin beyni olduğunu savunacak olan varsa gelsin !

koca forumda şunu bir dile getiren yok. birde öğrenci olacak çoğu !

Amerikada yaşayan akrabalarım var çocukları orda yaşıyor . Şuan yaşı 12 mi 13 mü ne lise 1 e geçti .

bence sen önce ilk mesajın alıntı yapılmayacağını öğren.

ilk mesajın alıntı yapılmayacağını ilk senden öğrendim ben.. gerçi öğrendim de demeyelim de inandırıcı gelmedi pek bu kural..

bu arada ben 5. sınıfta ve 6. sınıfta anasınıfına gittim. öyle uyutulup yemeği yedirilen kreş değil, bildiğin gayet anasınıfıydı. he anasını ile ilkokul bir değil diceksin ama çok da bir farkı yok yani..

5. sınıf
    6.sınıf derken?

yani 111-12 yaşındayken anasınıfına mı yolladılar?

oha lan.. yanlış yazmışım :D 5 ve 6 yaşındayken 2 sene gittim anasınıfına demek istemiştim türkçe meali. ama hangi dilde yazmışım bilmiyorum :))

• 65 aylıkken okula başladım. 198 aylıkken ilk yılımda teknik üniversite kazandım.. kazandıgım sene 1 yaşı bırak 2 yaş farktan bile fazlaydı arkadaşlarım. ne kaybettim hiçbişey, sadece arasıra yaştan dolayı arkadaşların takılmalarına maruz kaldım, ne kazandım siz düşünün...

• quote:

Orijinalden alıntı: b|@ckc|oud

65 aylıkken okula başladım. 198 aylıkken ilk yılımda teknik üniversite kazandım.. kazandıgım sene 1 yaşı bırak 2 yaş farktan bile fazlaydı arkadaşlarım. ne kaybettim hiçbişey, sadece arasıra yaştan dolayı arkadaşların takılmalarına maruz kaldım, ne kazandım siz düşünün...

Sağlam takıldım ama. Hâlâ da takılırım.

İnsan ırkı eğitim-öğretim için 7 sene bekleyecek kadar embesil yahut zamanı geniş olan bir canlı değil. 5 yaşında çok rahat bir şekilde eğitimine başlayabilir. 16 yaşında yüksek eğitime de adapte olabilir. Yeter ki anası babası elinden tutup üniversiteye götürmesin. 16 değil 20 yaşında adam üniversite kaydına annesiyle geliyor yahu. Bu çocukdan ne hayır gelir.

Müfredat belirsiz diyenler sanki eski sistemde içerikten çok haberdardı. Saçma sapan bir eğitim veriliyordu, yine aynısı verilecek. En azından çocuklar hayata erken atılır. Gelişimini erken tamamlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi faruk -- 6 Eylül 2012; 3:14:58 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ExodusDZ

bende 5,5 yaşında başlamıştım

De eki ayrı yazılır. Sen 4 yasında baslasan kac yazar

• çocuklarımız 5.5 yaşında evde televizyon karşısında çizgi film izleyerek beyinleri köreleceğine okula gidip oyun oynasınlar daha iyi...

tekrar diyorum yine diyorum yeni sistemi istemeyenlerin tek derdi imam hatiplerin yeniden açılmasıdır..
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.