Şimdi Ara

5 buçuk yaşındaki çocuk okula mı gider ! (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
316
Cevap
1
Favori
10.588
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Project X

quote:

Orijinalden alıntı: pelerinli

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: pelerinli

quote:

YAnlış hatırlamıyorsam 2 yıl önce bir çok kişinin desteklediği bir kampanya vardı. 7 ÇOK GEÇ. Hatırlamışsınızdr umarım.Şahsım adına söylüyorum. Erken yaşta algılama yetisi çok fazla o yüzden bence gayet doğru bir karar.

O senin dedigin okul oncesi egitim icindi(anaokulu)
    Anaokulu ve kres cocuklarin sosyal ve bedensel acidan gelismeleri ve zihinsel acidan yetkinlesmeleri acsisindan gereklidir. Ancak bu okullar su andaki konumuz olan okullardan sayilmaz; eger oyleyse ben 2 yasinda basladim okula:)

5 yas (60 ay) olan cocuklar okula baslayabilmesi olayi yanlistir cunku pedogojik olarak aile ve ya en fazla belirli bir arkadas cevresi disinda bulunmaya alismamis cocugu 40 (bakanlik boyle diyor ancak eskiden bile bu rakamdi, bence su anda 70e dogru yelken acar siniflar) kisilik tanimadigi cocuk topluluguna koymak ve basina tanimadigi bir otorite yerlestirmek sakincalidir. ustelik kendi yas gruplarinda bulunamayacklari icin abilik ablalik olaylari ve eziklemeler hat safhada olacaktir
    Sirf cocuk icin degil. ogretmenler de insan. Bu kadar cocugun (hele ki cok kucukler) ihtiyaclarini karsilayip bir de onlari egitmek insan isi olmaktan cikar.
    Ki hatirlarsiniz daha bir kac zaman once anaokulunda cocugun basina lavabo dusup olmustu. Devlet simdi bu kadar cocugu nasil okutacak?

Öncelikle okul öncesi eğitim diyorsun ii güzel peki sen tam olarak yeni başlayan çocuklar için hazrlanmış dersler ve onların programlarından haberdar mısın? Anaokulu ortamında da başta bir otorite ve etrafında bir sürü yabancı çocuk yok mu kardeşim den biliorum her gün oraya gitmek için sabırsızlanırdı. Çünkü arkadaş ortamı öğrenmeyi teşvik eder. Öğretmen konusunda haklısın bu olay çabucak olmamalı zamana yayılmalıydı ama 3 ama 5 yıl sonra yapılmalıydı ama yapılmalıydı. Kardeşim daha 63 aylık 100'e kadar sayıyor. toplama işlemi yapıyor. Puzzle vb. şeyleri yapıo insan bunları görünce bir an önce başlaması istiyor. Ama dediğin gibi asıl olay bunları yaparken çocuğun otorite karşısında ezilmeden rahat bir şekilde yapması. İnşallah güzel bir şekilde yapılır. Eğer yapılırsa bence çok büyük faydası olucaktır. Ben üniden 25 yaşında mezun olcam daha önümde bir sürü sınav var bence hayata erken atılmak daha iyi olur. Okuduysan teşekkürler.

Oncelikle uslubun icim minnettarim, saygindan dolayi.

Haklisin anaokulunda da otorite ve baska cocuklar var ancak kardesinin anaokuluna gittiysen aradaki farki gormussundur. Egitim materyalleri cok farklidir, ogretmenlerin egitimleri cok farklidir(teyzemden biliyorum) ve en onemlisi o cocuklar orada herhangi bir okul egitimi degil tuvalet egitimi, resim vs seklinde daha cok sosyal ve zihinsel gelisim icin ogretim alinir. Hatta karneler de degerlendirme bile yoktur cocuklar arasinda rekabet olmasin diye. Ama su yazilanlara bile bakarak diyorsunuz ki (direk size yonelik degil bundan sonrasi) bu cocuklar zaten 10-11 yaslarinda baslayacaklari yarisa daha 5-6 yaslarinda zorlanacaklar. "bak Burak 'what is your name' diyor, 'un deux trois' diye sayiyor bizimkisini hala klozete yetistirme derdindeyiz olacak. olacagi bu buyukleri egitmedigimiz surece

ve hala gulluk gulistanlik saniyor herkes. milli egitim bakani bile cikip yeteri kadar ogretmen yok, cocuklara ders sectirme imkani olmayacak; ders kitaplari yok. Bunlar olmadan is nasil yureyecek?

Yok işte benim bildğim kadarıyla ilk sınıflar için karne vb. belgeler olmayacak. Anaokulunun 1. sınıfa taşınmış bir versiyonu gibi düşünmek bence daha doğru olur.Son cümlen de dediğin gibi işler biraz aceleye alındı altyapı hazırlanıp olsaydı gayet faydalı olurdu ama şu an yapılanlar sade şansa ya tutarsa mantığı temennim tutmasından yana. Okul kitaplarında da değişime gidileceği söyleniyor. Bence bekleyip görmek daha faydalı olur.

Zaten turkiyede cogu sey kervan yolda duzulur mantigindan kaybetmiyor mu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Aman tanrıımm şeriat mı geliyo yoksa

• Çoğu kişi sanıyor ki çocuklar o yaşta yazılı olacak,45 dakika ders görecek. Müfredatı inceleyen oldu mu hiç ? Bu memleketteki bu kafa yüzünden ana karnında eğitime alsalar bi b*k olmaz. Adamlar yüzlerce madde yazmışlar. Sadece 5.5 yaşta okula alınacak. kısmına dikkat edip yorum yapıyorsunuz. 5.5 yaşında sosyal ortama karışan çocuk özgüvenli olur. Anasınıfına giden çocukla gitmeyen çocuk arasındaki farka bir bakın derim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bilgisayar Bağımlısı

quote:

Orijinalden alıntı: mehmedhann

Eski sistemde birinci siniftaki cocukla sekizinci siniftaki cocuklar ayni anda kantin tuvalet bahce vs kullanmak zorunda kaliyordu ve kucuk cocuklar magdur oluyordu. 4+4+4 sistemi ile bu problem de ortadan kalkiyor.

Yeni sistem ile eski sistem arasinda 6 ay fark var ama yeni sistemle cocuklar anasifindaki gibi egitim alacak oyun esliginde. Yani okuma yazma vs gibi beceriler daha sonra verilecek.

7 yas hayata atilmak acisindan da gec. Universite kpss askerlik vs derken millet geliyo 30una.

Bu sistemi akp degilde chp vs getirse bu kadar elestirilmezdi. Elestirinin en buyuk sebebi ideolojiktir.

Bu çok önceden beri düşünülmüş birşey zaten.

1-2-3-4. sınıflar öğlen

5-6-7-8'ler sabah eğitim görmekte zaten.Bu olaya olumlu sonuçlar bağlamak için uğraşıyorsunuz bari mantıklı şeyler söyleyin.Ki bazı okullarda 5'lerde öğlen eğitimi görmekte.

Bu sistem sayesinde şimdi kaç tane çocuğun servisle okuma gitmek zorunda olduğunu söyleyen yok ama.

emin misin heryerde ilkokulun sabahçı ortaokulun öğlenci olduğuna?
    1200 öğrencili okulda öğretmenim ufacık cocukların ortaokullar içinde nasıl ezildiğini bilemessin. hepsi aynı ortamda aynı zamanda okuldalar.

ayrıca merak ettikleriniz için bkz.http://www.meb.gov.tr/duyurular/duyurular2012/12Yil_Soru_Cevaplar.pdf

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmedhann -- 28 Ağustos 2012; 13:52:22 >

• quote:

Orijinalden alıntı: yahooo58

yav bundan 3-4 sene evvel 7 çek geç diye reklamlar yayınlanıyordu şimdiyse beş buçuk çok ergen felan filan....maksat iktidarı kötülemek

Sen o reklamın ne olduğunu bile anlamamışsın. OKUL ÖNCESİ eğitim o. Çocuklarınızı 5-6 yaşında ilkokula yollayın demiyor. Anaokulunun ve ilkokul 1 den önceki eğitimden bahsediliyor. (çocukların, öğretmenlerin ve velilerin eğitimi)
  • 5,5 yaşında gidecek ama müfredat yaşa göre değiştirildi
  • Kuş beyinli bazı insanlar hala tehlikenin farkında değiller.
    Rahmetli Uğur Mumcu o zamandan uyarmıştı.

Hala İran'a kaydığımızı göremeyenler var.
    Son haberlerden biri:
    İran’da kadınların mühendislik, işletme, nükleer fizik, arkeoloji gibi 77 bölümde eğitim alması yasaklandı.

YAZIKLAR OLSUN

Kaynak: http://www.ntvmsnbc.com/id/25376067/
  • "Yeni düzenleme ile ilköğretim birinci sınıfa o eğitim öğretim
    yılı için 30 Eylül itibariyle 66. ayını dolduranlar kayıt olacaktır. Daha önceki
    uygulamada ise o yılın 31 Aralık tarihi itibariyle 72. ayını dolduranlar kayıt
    olmaktaydı. Dolayısıyla okulların eğitime başladığı Eylül itibarıyla bu çocuklar
    68 – 69 aylık oluyorlardı. Bakıldığında yeni uygulama ile eski uygulama arasında
    fark sadece 2 – 3 aylık bir süreyi kapsamaktadır. Yani 2 – 3 ay daha erken ilkokul
    birinci sınıfa başlayacaklardır. Ayrıca birinci sınıfta uygulanacak programlar yeni
    durum nedeniyle yaş grubuna uygun olarak revize edilmektedir."
  • quote:

Orijinalden alıntı: Xalley

5,5 yaşında gidecek ama müfredat yaşa göre değiştirildi

arkadaşım 5,5 yaşların olduğu sınıfta 7 yaşındaki öğrencilerde olacak bu sene. sene ye de rapor alanlar 7 yaşında 5,5 yaşındakilerle aynı sınıfta olacak bu böyle sürüp gidecek. her sene birileri rapor alıp çocuğuna önem verip geç yollayacak.

• quote:

yeni müfredatı görebilir miyim?

yukarıda öğretmenler var biz ne yapacağımızı bilmiyoruz diyen.

• Evet, gayet tabi gider, evde oturup KAYU izleyipte ne olcak.
    Üzerimizde oynanan bi oyunda, gençlerimizin hayata olabildiğince geç atılmasını sağlamaktır.
    7+(8-1) 15 yaşında liseye başlıyan, 22-23 yaşında Üniden mezun olan, sonra Askerlik yapıp24 yaşında iş aramaya başlıyan bir gencin en verimli zamanları, seneleri ondan alınmış demektir.
    1 gençden 4 seneye yakın çalınıyor benim hesabıma göre, 1 milyon öğrenciden 10 bin tanesinin ülkeye katkı sağlıyabilecek düzeyde olduğunu varsayarsak, 10 Bin x 4 sene, 40 Bin senede Sağlancak fayda 1 senede çöpe atılıyor,

Bak şunu desen anlarım Kardeşim, Müfredat yanlışi 5 yaşındaki çoıcuğa ABC öğretilmez desen tamam, Ama 5 yaşındaki çocugun hayal gücüne yönelik bir müfredat olduğu taktirde İnanılmaz bir başarı yakalayacağı kesin.

İstediğin kadar tartışır, İstersen dünyadan örnek ler veririm. Ama sırf bu salaklara yönelik eğitimden dolayı (7Yaş başlaması ) Çokdaha uzun süre hizmet verebilcek zeki kardeşlerimizni hakkına giriliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: omayra

quote:

Orijinalden alıntı: Çalışan Ağustos Böceği

abi şimdi düzgün yapabilseler güzel bir sistem olacak yani çocukları zorlamayacak,yormayacak şekilde hayalgüçlerini açığa çıkartan bir sistem olsa güzel;ama bizim padişahlar her konuda olduğu gibi bu konuda da sıçmışlar

yeterli derslik olmadığı için istanbul,ankara gibi şehirlerde çocuklar ya saat 5:30-6:00 gibi okula başlayacaklar ya da geç başlayıp okuldan 19:00 gibi çıkacaklar

5-6 yaşındaki çocuk sabahın köründe uyanır mı arkadaş el insaf.daha da kötüsü var istanbul trafiğini hesaba katarsak saat 19:00 da okuldan çıkmış bir çocuk 21:00 gibi eve gelir.bu çocuk ne ara yemek yiyecek,ne ara ailesiyle vakit geçirecek,ne ara ders çalışacak,ne ara oyun oynayacak

Kesinlikle katılıyorum.

Benim iki oğlum var, biri şu anda 34 aylık. 2009 Ekim doğumlu olduğu için 66 ay sorununa takılmayacak, okul çağı geldiğinde 71 aylık olacak nasipse. Ancak küçük oğlum 30 Ocak 2012 doğumlu. Eğer sistem bu şekilde kalırsa, 67. aya geldiğinde okula başlaması gerekecek.

O yaştaki çocuk kalem tutmakta zorlanır.
    Hayatı boyunca maratonun içinde çırpınacak olan yavruyu o kadar küçük yaşta okula göndermek insafsızlıktır.
    7 çok geç kampanyası, ilköğretim için değil, ailelerin çocuklarını anasınıflarına göndermeleri içindi!
    Anasınıfı ile ilkokul çok farklıdır. Anasınıfı, ilkokula, çocuğun kalem tutmasına, parmak kaslarının güçlenmesine hazırlık evresidir ve bol bol oyun oynanır. Ben ilkokul 1. sınıfta parmak boyama, hamur, kağıt katlama ve yırtma çalışmaları yapmadım! Yapan varsa beri gelsin! Anasınıflarında bunlar yapılıyor.
    5,5 yaşındaki bir çocuk, tuvalet temizliğini yapamayabilir, zor duruma düşme olasılığı kuvvetle muhtemeldir. Çocuğun psikolojisi bozulabilir.
    İlkokul öğretmeninin formasyonu ile anaokulu öğretmenlerinin formasyonları birbirinden çok farklıdır. Eğitim sistemi, eğitimin amacı ilkokul ve anaokulunda birbirinden çoook farklıdır.

Dileyen çocuğunu 66 aylıkken okula göndermekte serbesttir. Çocuğu iridir, arkadaşlarının yanında ezilmeyecektir, el becerileri gelişmiştir, çocuk isteklidir, ailesi çocuğunu yeterli görür, okula gönderir. Ama bunu bir mecburiyet olarak dayatmak yanlış bir eğitim politikasıdır. düzeltilmesi gerekir.

İlkokulların fizik koşulları ile anaokullarının fizik koşulları bir değildir. anaokulu çağındaki bir çocuğun kendi fizik koşullarının çok dışında bir yaşam şekline zorlanması, insafsızlıktır.

5,5 yaşındaki çocuğun uykuya ihtiyacı vardır. Sabahın kör karanlıklarında ya da gecenin karanlığında evinin dışında olmaya zorlanması, insafsızlıktır.

Hocam konudaki nadir aklıbaşında adamlardan birisiniz. Kesinlikle katılıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: SıR'

quote:

yeni müfredatı görebilir miyim?

yukarıda öğretmenler var biz ne yapacağımızı bilmiyoruz diyen.

arkadaş bol keseden atıyor çok bilgili değil yeni müfredat dediği birkaç oyun eklediler 3,5 ay sonra okuma yazma öğreteceğiz.
    3,5 boyunca ne yapacağız sınıfta bilmiyorum. kes-yapıştır diyorlar 6 ders boyunca yapılır mı? sek sek oynarız işte arada şarkılar falan. bilmiyorum benden daha bilgili genç arkadaşlar çok istekliler keşke onlarda başlasa ilkokula...

• quote:

Orijinalden alıntı: jaws12

quote:

Orijinalden alıntı: SworderDante

quote:

Orijinalden alıntı: Shiftlenbik

Ne kadar küçük yaşta giderlerse o kadar çabuk beyin yıkama gerçekleşir.
    Amaç bu.

Konuya verilecek tek cevabı vermiş bende bi resim koyayım

bunu söyleyen milletvekilinin torunu fransada okuyordu sanırım yanlışım varsa affola (fransa değilse kesinlikle bir avrupa ülkesiydi )

hayir fransa da okumuyor. Turkiye fransiz mufredatiyla egitim yapan bir fransiz kolejinde okuyor. Kucuk yasta gitmesine karsi degilim ama butun okullarin imam hatip olmasi egitim hakkinin kisitlanmasi demektir. kisitli egiim isine gelirse oku misali

• temeli gencken atmak gerekir dogru karar

• çok zorlarsan 4 yaşında da okula gönderilebilir ama gereği varmı?? sorusu da önemli yani...

gerek varmı 5,5 yaşında okula yollamaya?

bence 5 yaşındayken 1 yıl okul öncesi anaokulu hazırlık olsun. devlet çocuklara özel kreşler açsın beleş. okul öncesi hazırlık olur hem.

bence 5,5 yaşında çocukları sralara oturtup bişeyler anlatmak için erken...
  • ben 5.5 yaşında başladım okula, birşey olmadı,
    neden bu yaygara kopuyor anlamış değilim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hakeden yaşar

quote:

Orijinalden alıntı: Erwin Rommel

quote:

Orijinalden alıntı: SıR'

ulan 5 buçuk yaşında çocuk okula mı gider be. bir tane aklı başında yetkilide yok ki çıkıp desin "b.kunu çıkardınız, bu ne .........."

zaten dünyada en b.ktan sistemi kullanıp öğrencilerin hayal gücünün içine s.çıyorsun. bunu düzelteceğine çocukların dünyalarını daha gelişmeden karartacaklar.

5 buçuk yaşındaki çocuğun a,b,c ye 1,2,3 e ihtiyacı olduğunu düşünen birisinin beyni olduğunu savunacak olan varsa gelsin !

koca forumda şunu bir dile getiren yok. birde öğrenci olacak çoğu !

Amerikada yaşayan akrabalarım var çocukları orda yaşıyor . Şuan yaşı 12 mi 13 mü ne lise 1 e geçti .

amerika ' da 8 yaşına kadar olan grup bizim burada ki anaokulu eğitimi alır.
    direk okumaya geçilmez. sesler(harfler) hissettirilir temel oluşturulur.

ona bakarsanız 2,5 yaşında da ailesinden ayrılıp kreşe giden var.
    onlarda mı okula gidiyor oluyor?

açan arkadaşında dediği gibi a,b,c öğretimi saçma.

Nasıl bir müfredat uygulanacağını bilmiyoruz abc mi yoksa anaokulu gibi mi eğitim verecekler. Yani şuan konuşmak biraz saçma aslında. Ama benim tahminim anaokuluna yakın eğitim verirler.

• "7 çok geç" diyenlerın amacı anaokuluna teşvikti; basamakları çocuğun tırmanamayacağı yükseklikte olan, sıraları ve lavaboları çocuk için uygun olmayan okullar değil.

Üstelik eski sistemde bile 1. sınıfta tuvaletini yapamayan çocuklar vardı, şimdi 1. sınıf öğretmenlerinin işi kat kat daha zor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umut228 -- 28 Ağustos 2012; 15:54:07 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Phaldor

quote:

Orijinalden alıntı: Fharmades

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Fharmades

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: tcg

Avrupa yanlısı değilim ama ıslam devletleri hariç tüm devletlerden cocuklar 60 aylikken basliyorlarmis

Onların eğitim sistemleri hem ders içeriği hemde eğitim-öğretim düzeni açısından bize göre kusursuz sayılır..Bu nedenle düzgün işleyen bir eğitim sisteminde bu düşünülebilir ama bizimki gibi her yanı topallayan bir sistemde işgüzarlıktan başka birşey değil..

İyi kalsın böyle

Bence kalsın evet..Sapık zihniyetliler tüm okulları imam-hatip yapacak diye alkış tutacak değilim..

Ya gelecek sistemi araştırmıyosun bilmiyosun ndan sonra sapık zihniyet diyosun. Asıl senin zihniyetin sapık zihniyet araştırma yok bilgi yok. Sonra çıkıp SAPIK zihniyet diyosun. Sadece imam hatiplerin mi orta okulu açılıyor. İnsaf ya !!! Şimdi de metleket eyiye gidiy dersin. Bir arkadaş yazmıştı önceki yorumlarda iktidara yüklenceksen ortadoğu politikasından yüklen diye. İlla çamur atmak için bahane aramayın araştırın önce !!!

İktidar partisi milletvekili çıkıp bunu söyledi ben uydurmuyorum kafamdan,sapık zihniyet dediğim bu işte..Herkesi tek tip yapmak,illa herkesi dindar yapma baskısı..Esas sen oku araştır hayranı olduğun partinin vekilleri ve lideri neler söylüyor bir bak bakalım..Ha ortadoğu politikasına laf etmeme gerekte yok illa yüklenmek istesem ben sana deniz feneri derim,kayseri belediyesi derim,ali dibo derim bu yeter de artar bile (kaldı ki yüklenmek lafı da garip,ben partizan değilim ki vatandaşım..yanlış gördüğüm şeyi eleştiririm ister muhalefet partisi için olsun ister iktidar)

http://www.cnnturk.com/2012/guncel/08/24/tum.okullar.imam.hatip.olabilir/674076.0/index.html

Ayrıca başbakan dindar gençlik yetiştireceğiz diyor (linki aşağıda) Hiçbir siyasi otorite toplumu dini inanç,siyasi görüş vs konusunda dizayn edemez,hani düşünce ve inanç özgürlüğü vardı,hani demokrasi vardı,insanların inançsız olmayı seçmek gibi bir hakkı yok mu? Bak ne diyor konuşmasında "Ben dindar bir nesil yetiştirmek hedefimiz dedim. Bu sözlerimin arkasındayım. Senin hedefin bu değilse bilemem. Sayın Kılıçdaroğlu, sen bizden atesit bir nesil yetiştirmemizi mi bekliyorsun? " Yani toplumda kimin neye inanacağını kendisi tayin etmek istiyor,inanmak veya inanmamak kararını sana bana bırakmak istemiyor..Tamam isteyen insanlara çocuklarının daha iyi dini eğitim alması için imkân sağlansın elbette lafım yok ama kalkıp tüm toplumu dönüştürmek,herkesi dindar yapmak,tüm okulları imam hatip kıvamına getirmek ne demek,belki adam inançsız illa dindar mı yetişecek?

http://www.haberturk.com/gundem/haber/711672-dindar-bir-genclik-yetistirmek-istiyoruz-

Bu iktidarın en büyük sorunu hoşgörü,onu destekleyenlerin çoğunun da öyle..

Yüklenmek derken eleştirmek için yanlış bir seçim demek istedim. Bende akp sempatizanı değilim. Sadece dinime bağlıyım ve bu ülkeyi yönetecilecek (şuan) en iyi parti olduğunu düşünüyorum. Başka parti çıkar belki daha iyi yöneteceğine inandığım onu desteklerim ki Akp nin sürüyle yanlış politikası var bana göre.

Dindar nesil ile ilgi şunu söyleyim: Bu millet bu partiye bu politikası için oy veriyor. Ülkenin 98i müslümanken sen gidip dinini bilmeyen bir toplum mu yetiştireceksin ? Tamamen saçmalık.. Bu ülkede bu kadar müslüman varken kusura bakma ama dediklerin olmaz oldurmazlar anca önceki yıllardaki gibi darbeyle olur başbakının sözlerinin aksisi. Ben %100 destekliyorum dindar nesil olayını. Her müslümanın desteklemesi lazım.

Ayrıca tüm okullar imam hatip olacak derken neyi kastetmiş bilmiyorum ama senin imam hatiplerle ne alıp veremediğin var onu anlamadım. Bu ülke yeni mühendisler de yetişiyor. Bilim-teknoloji alanında ilkler yapılıyor. Bunlar yapılırken böyle bir söz çok saçma olmuş.

Hoşgörü sorununu anlamadım açarsan sevinirim .

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.