Şimdi Ara

5 buçuk yaşındaki çocuk okula mı gider ! (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir - 6 Masaüstü
5 sn
316
Cevap
1
Favori
10.592
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: SıR'
    zaten dünyada en b.ktan sistemi kullanıp öğrencilerin hayal gücünün içine s.çıyorsun. bunu düzelteceğine çocukların dünyalarını daha gelişmeden karartacaklar.

Amaç da bu zaten aga. İtaatkâr robotlar yaratmak.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: synthesizer

quote:

özeldesiniz sanırım:)

zira devlet okullarında dediklerinizi yapabileceğinizi düşünüyor olamazsınız.

abc 123 öğetilmeyecek sadece diyorsunuz fakat 2. sınıfta dil eğitimi verilecek diyorsunuz.

çocuk türkçeyi öğrenmeden ingilizce öğrenmesini mi bekliyorsunuz ?

ben yeni mezun oldum liseden, öğretmen lisesinden, staj yaptık. sizin o sosyal aktivite dediğiniz şey 30 kişilik sınıfta yapılmaz. ancak deve cüce oynanır. ki 30 en iyi ihtimal.

özel okul seviyesinde sınıflar, az sınıf mevcudu yüklü yatırımlarla 5 buçuk yaş kabul edilebilir bence.

2 kişinin yanyana oturduğu 30 yıllık masa sandalye, bilgisayarsız projeksiyonsuz sınıflarla anca çocuk hayal gücünü kaybeder.

bunlar benim fikrim.

1 kere staj yapmışsın ama ne kadar karamsarsın. Sen öğretmen olmak istesen en erken 4 sene var. 4 sene önce biz kasetten şarkı dinletiyorduk. Sınıfa tepegöz taşıyorduk. Sınıfların hiçbirinde projektör yoktu.

4 sene içinde daha projeksiyona alışamadan, internet ve akıllı tahta ile tanıştık. Sakarya'da meslek lisesinde arkadaşım öğretmen bu sene Fatih projesi onların okulunda pilot olarak uygulanıyor. Anlattıklarını duysan ağzın açık kalır.

Şuanda birçok özel okulda olmayan dokunmatik ve yüksek çözünürlüklü klasik tahta boyutunda akıllı tahta (projektörlü değil, bildiğin panel LCD), 10mbit internet, her öğrencide tablet ve öğretmenin bir parmak işaretiyle hepsine gönderilen ders sonu notları..

bunlar ve fazlası 4 yıl içinde heryerde olacak.

ama inan bana

ne full hd akıllı tahtalar
    ne tabletler
    ne de 20 kişilik sınıflar

Öğretmenin içinde varsa bunlar olmadan da birşeyler yapabiliyor. Ben yemin ediyorum makasla kesip biçtiğim günleri özlüyorum. Şimdi bul google'dan bas renkli yazıcıdan al sana pano..

bu mudur öğretmenlik?

değil.. Biraz yaratıcı düşüneceksin.. hep başkasından değil, kendin çaresini bulacaksın. Köy okullarında isen durum farklı tabi ama kars, hakkari gibi yerlerde derse giren öğretmen doslarım var. Daha üniversitede iken cin fikirli olanlar hala öyle.. Öğrencileri cıvıl cıvıl ve bayılıyorlaro öğretmenlere.

Sen böyle karamsar olacaksan.. Lütfen başka meslek düşün.. bu meslek sana göre değil.

ben karamsarım biraz doğru, ama. sizde az pollyanna değilsiniz.

bakın bieysel başarılar elbette vardır, eminimki çokta başarılı bir öğretmensiniz ama, o kalabalık sınıflarda 5 yaşındaki çocukların geliştirilebileceğine inanmıyorum..
    aksine olumsuz sonuçlar doğuracaktır.

Hem öğretmenim, hem de taze babayım. Ona göre lafımı ölçüp-biçip öyle yazıyorum ki biri troll'lük yapıp akşam akşam sinirlerimi zıplatmasın diye. Senin de başta öyle olduğunu düşündüm ama sonra polyannacılık yapıp, iyi niyetli biri olduğunu düşündüm.

Sanırım haksızsın diyemezsin. Tipim nasıl konusu yerine böyle konu açmak ve işi siyasete bulaştırmadan bir seviyede götürmeyi başarmak her yiğidin harcı değil.

Gelelim 5.5 yaş olayına sen orada takıldın. Gerekirse yarın 1. sınıfa girecek öğretmen arkadaşımdan daha net ve somut bilgi alır sana iletirim. Bakalım neler olacak bu sene.

Ama şunu söyleyeyim. sınıflarda.. okullarda zaten 5.5 yaşında çocuklar var. Mevcut. Olması da doğal zaten.

5.5 yaşındaki çocuk beyninde trilyonlarca taze beyin hücresiyle evde TRT Çocuk, Cartoon Network izleyip bütün gün annesinin dizinin dibinde mi dursun?

Hayır, anasınıfına gitsin.

Sen anasınıfında ne yapıyorlar biliyor musun? Harfleri yazma haricinde sayıları öğretiyorlar, renkleri öğretiyorlar. el becerilerini geliştiriyorlar. Şuanki sistemde her çocuk el yazısı ile yazmak zorunda..

Peki anasınıfına gidemeyen çocuklar 1. sınıfta el yazısı ile karşılaşınca ne oluyor biliyor musun?

Bir kısmı ne yazık ki bocalıyor..

5.5 yaşındakilerin 1. sınıfa gitmesi demek bu ülkede anasınıfının zorunlu olması demek gibidir.

sınıflardaki kalabalığa değinmişsin. Bu büyük oranda bu sene hem 66 aylıkların hem de normal yaşıtların beraber başlamasından kaynaklanıyor. Zaten bir miktar veli çoktan rapor aldı bile çocuğunu göndermemek için. O yüzden bu sene EVET sıkıntılar olacaktır. Ancak ben ümitliyim rayına oturduğunda çoğunluk mutlu olacaktır.

• quote:

Orijinalden alıntı: synthesizer

quote:

özeldesiniz sanırım:)

zira devlet okullarında dediklerinizi yapabileceğinizi düşünüyor olamazsınız.

abc 123 öğetilmeyecek sadece diyorsunuz fakat 2. sınıfta dil eğitimi verilecek diyorsunuz.

çocuk türkçeyi öğrenmeden ingilizce öğrenmesini mi bekliyorsunuz ?

ben yeni mezun oldum liseden, öğretmen lisesinden, staj yaptık. sizin o sosyal aktivite dediğiniz şey 30 kişilik sınıfta yapılmaz. ancak deve cüce oynanır. ki 30 en iyi ihtimal.

özel okul seviyesinde sınıflar, az sınıf mevcudu yüklü yatırımlarla 5 buçuk yaş kabul edilebilir bence.

2 kişinin yanyana oturduğu 30 yıllık masa sandalye, bilgisayarsız projeksiyonsuz sınıflarla anca çocuk hayal gücünü kaybeder.

bunlar benim fikrim.

1 kere staj yapmışsın ama ne kadar karamsarsın. Sen öğretmen olmak istesen en erken 4 sene var. 4 sene önce biz kasetten şarkı dinletiyorduk. Sınıfa tepegöz taşıyorduk. Sınıfların hiçbirinde projektör yoktu.

4 sene içinde daha projeksiyona alışamadan, internet ve akıllı tahta ile tanıştık. Sakarya'da meslek lisesinde arkadaşım öğretmen bu sene Fatih projesi onların okulunda pilot olarak uygulanıyor. Anlattıklarını duysan ağzın açık kalır.

Şuanda birçok özel okulda olmayan dokunmatik ve yüksek çözünürlüklü klasik tahta boyutunda akıllı tahta (projektörlü değil, bildiğin panel LCD), 10mbit internet, her öğrencide tablet ve öğretmenin bir parmak işaretiyle hepsine gönderilen ders sonu notları..

bunlar ve fazlası 4 yıl içinde heryerde olacak.

ama inan bana

ne full hd akıllı tahtalar
    ne tabletler
    ne de 20 kişilik sınıflar

Öğretmenin içinde varsa bunlar olmadan da birşeyler yapabiliyor. Ben yemin ediyorum makasla kesip biçtiğim günleri özlüyorum. Şimdi bul google'dan bas renkli yazıcıdan al sana pano..

bu mudur öğretmenlik?

değil.. Biraz yaratıcı düşüneceksin.. hep başkasından değil, kendin çaresini bulacaksın. Köy okullarında isen durum farklı tabi ama kars, hakkari gibi yerlerde derse giren öğretmen doslarım var. Daha üniversitede iken cin fikirli olanlar hala öyle.. Öğrencileri cıvıl cıvıl ve bayılıyorlaro öğretmenlere.

Sen böyle karamsar olacaksan.. Lütfen başka meslek düşün.. bu meslek sana göre değil.

+1 hocam katılıyorum insanlar ilerlemeyi görmek için gözlerni mi kapatıyorlar diye düşünyorum. hükümet iyidir kötüdür ben ona bir şey demiyorum yada mebin kararlarına fakat şundan 6-7 yıl önce 800 mhz işlemciye sahip bilgisayarlarla öğrencilere video izlettirilirken şimdi tablet pc ve daha fazlasından bahsediyoruz. şuanda bir öğretmenin tek yapması gereken kendini geliştirmek, geliştirmek, geliştirmek ve sürekli güncel kalabilmek. şuanki teknoloji sayesinde öğrenci size derste hiç duymadığınız bir şeyi sorabiliyor. eskiden öğrencinin bir adım önünde olmak çok kolay iken, şuanda öğretmenlerin bunun için daha çok çaba harcaması gerekiyor, ve her zaman olduğu gibi öğrencinin bir adım önünde olmalıdır.

offtopic diyecek olursak aldığımız maaş emeğimizin karşılığımı o da apayrı bir konu. maaşın yarısıda giyim kuşama gidiyor birde.

• daha uzun dönem beyin yıkamak için galiba. devlet çok dayatmacı ağa.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • çoğu avrupa ülkesinde 5-6 yaşında başlıyor,japonya 5 yaşında başlıyor ve ağır bir eğitim alıyorlar bende 6 yaşımda başladım hiçbir sıkıntı olmadı, şimdiki 5 yaşındaki çocuklar da bilmedikleri yok sağlık sorunu yoksa gidebilir
  • Ulan 7 yaşında çok geç, 5 yaşında erken bir türlü bir şey beğendiremiyoruz bizim millete.

2 yaşındaki bebeyi sabahın köründe kreşe teslim ederken sorun olmuyor da 5.5 yaşında okula gitse ne olacak. Gerçi ne değişiklik yaparsan yap 10 sene sonra sınavlarda 1 milyon kişinin netleri yine eksilerde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ExodusDZ

bende 5,5 yaşında başlamıştım

bende
  • bu konuya gidecek en iyi gif

• bence 5 yas tam ideal ögrenme caginda cocuk evde oturacagina parkta oyun oynayacagina okula gitsin daha iyi.. avrupada 5 yasinda okula basliyor cocuklar tam olarak okul degil fakat okul öncesi hazirlik

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Musculation -- 28 Ağustos 2012; 0:11:23 >
  • @sir'
    arkadasim tamam fikirlerine saygi duyuyorum ama birsey sormak istiyorum. egitim alaninda akademik bir kariyerin var mi? mesela doktora tezini hangi konu uzerine verdin? yada suanda herhangi bir egitim fakultesinde herhangi bir akademik kadron var mi? gercekten merak ettim yani egitim alaninda bu kadar kesin bilgilerin ve fikirlerin olduguna gore mutlaka bu alanda uzman birisin.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: cinci1

Sen mi gideceksin neden bu kadar içlendin.

senin gibiler yüzünden bu ülke böyle.
    "bana dokunmayan yılan bin yaşasın"

Bunu diyenlere hep sinir olmuşumdur "senin gibiler yüzünden" siz kimsiniz olum sen kimsin sen bu ülke için ne yapıyorsunda ülkeyi klavyeden kurtarmaya çalışıyorsun
  • 1.si oynayarak öğrenecekler direk xlere y lere başlamayacaklar.
    2.Hani o çok övdüğünüz özentiğiniz ülkeler varya hani Avrupa Birliği ülkeleri Amerika,İngiltere vs vb işte o ülkelerde hep bu sistem var.
  • Benim yigen var 5.5 yasinda cisini tutamiyo bezini ogretmeni degistirir artik

• quote:

Orijinalden alıntı: ozeba

@sir'
    arkadasim tamam fikirlerine saygi duyuyorum ama birsey sormak istiyorum. egitim alaninda akademik bir kariyerin var mi? mesela doktora tezini hangi konu uzerine verdin? yada suanda herhangi bir egitim fakultesinde herhangi bir akademik kadron var mi? gercekten merak ettim yani egitim alaninda bu kadar kesin bilgilerin ve fikirlerin olduguna gore mutlaka bu alanda uzman birisin.

keske aradaki mesajlari okusaymisim yeni gordum daha ogretmen lisesinden yeni mezun olmus adam gelip egitim sistemi kuruyor

bizim mahallede de gavede dayilar hökümet guruyo biliyonnu?

ilk yardim sertifikasiyla doktorluk yapmaya benziyor seninki. biraz oku ogren bakalim sonra gel tartisalim burda. bi 5-10 sene sonra falan;)

• vallahi yeni nesile yazık.çocukların beyni subliminal mesajlarla yeteri kadar yıkanıyor çizgi filmler sayesinde.eğitim sistemi desen ayrı bir şey.o yüzden bu zamanda evlenip çocuk yapılmaz ya.
  • benden küçük kardeşlerim 2007 doğumlu.2 ay ile kurtardılar.iyice ettiler içine
  • quote:

Orijinalden alıntı: Krj1c2

1.si oynayarak öğrenecekler direk xlere y lere başlamayacaklar.
    2.Hani o çok övdüğünüz özentiğiniz ülkeler varya hani Avrupa Birliği ülkeleri Amerika,İngiltere vs vb işte o ülkelerde hep bu sistem var.

Avrupa Birliğindeki ülkeler veya bizden fazla gelişmiş ülkeler diyelim, hepsi sistemini oturtmuşlar. Senelerdir aynı eğitim sistemiyle adamlar artık işi bitirmiş, mükemmel derecede uzmanlaşmışlar bu konuda. Sen her sene eğitim sistemini değiştiren Türkiyede aynı şeyi yapmaya çalışırsan, elinde patlar. Bu sistemi yapmalarının tek amacı çocukların beynini daha erken yıkamak bu kadar basit. Adamlar da diyor zaten bütün okulları imamhatip yapmak için sistemi değiştirdik diye.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kazze

quote:

Orijinalden alıntı: Krj1c2

1.si oynayarak öğrenecekler direk xlere y lere başlamayacaklar.

Avrupa Birliğindeki ülkeler veya bizden fazla gelişmiş ülkeler diyelim, hepsi sistemini oturtmuşlar. Senelerdir aynı eğitim sistemiyle adamlar artık işi bitirmiş, mükemmel derecede uzmanlaşmışlar bu konuda. Sen her sene eğitim sistemini değiştiren Türkiyede aynı şeyi yapmaya çalışırsan, elinde patlar. Bu sistemi yapmalarının tek amacı çocukların beynini daha erken yıkamak bu kadar basit. Adamlar da diyor zaten bütün okulları imamhatip yapmak için sistemi değiştirdik diye.

İyi o zaman çocuk en çok bir şey öğreneceği zamanda (0 6 yaş grubunda) evde yatarak geçirsin.(Zaten eskisi gibi kimse çıkıp sokakta oynayamıyor yeni nesil için diyorum) zaten bu yaşlarda direk matematiğe,fiziğe, kimyaya girmeyecek bu çocuklar..Elde patlayacak olan nedir? bir söyle istersende herkesde bilinçlensin?

• Eğitime ne kadar erken başlanırsa o kadar iyidir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HÜSAMCIK

çoğu avrupa ülkesinde 5-6 yaşında başlıyor,japonya 5 yaşında başlıyor ve ağır bir eğitim alıyorlar bende 6 yaşımda başladım hiçbir sıkıntı olmadı, şimdiki 5 yaşındaki çocuklar da bilmedikleri yok sağlık sorunu yoksa gidebilir

Adamların bir amacı var, "çalışmak". Süper güç olmak için çalışıyorlar. Biz de 5.5 yaşında okula mı başlanır? Diye konu açalım.
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.