Şimdi Ara

5 buçuk yaşındaki çocuk okula mı gider ! (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
316
Cevap
1
Favori
10.592
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Project X

YAnlış hatırlamıyorsam 2 yıl önce bir çok kişinin desteklediği bir kampanya vardı. 7 ÇOK GEÇ. Hatırlamışsınızdr umarım.Şahsım adına söylüyorum. Erken yaşta algılama yetisi çok fazla o yüzden bence gayet doğru bir karar.

bunu yazmaya gelmistim bende. daha 2 sene once 7 cok gec diyenler simdi 5.5 cok erken diyo
    birde 5.5 yasinda okuma ogrenmeye baslamayacaklar diye biliyorum anasinifinin mecburi olmusu gibi dusunun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sunbright

bence erken yaşta eğitim iyi bir şey ancak o çocuğun yaşına özel eğitim verilmeli daha çok hayal gücü, kendini ifade... gibi eğitim

bence zaten öyle verilecek. tutup da sıralarda oturtup 40 dk ders dinletecek değiller. ama anlayamadılar bunu
  • quote:

Orijinalden alıntı: SıR'

quote:

Orijinalden alıntı: Orochimaru37

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: cinci1

Sen mi gideceksin neden bu kadar içlendin.

senin gibiler yüzünden bu ülke böyle.
    "bana dokunmayan yılan bin yaşasın"

Hadi Oazaman Pankartları Hazırlayalım Eylem Yapalım.Anaokulundan Göl Göb*lde Toplarız.Sonra Polisler Ağzına Gözüne Versin Biber Gazını Bunumu İstiyorsun ?

gölge etme başka birşey istemem.

miting yapmak, pankart açmak isteseydim öyle konu açardım.

yanlızca bu durumun yanlış olduğunu düşündüm ve onu belirttim.

tepkimizi göstermekte mi yasak, ?

Sizinkiler Öle Yapıyorda Ondan Dedim Anlamışsındır Umarım

• quote:

Orijinalden alıntı: Strahd von Zarovich

quote:

Orijinalden alıntı: Bellatrix_Lestrange

quote:

Makarnalar lezzetli miydi arkadaşlar?

• erkenden 2023 e hazırlayalım diyolar
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

senin gibiler yüzünden bu ülke böyle.
    "bana dokunmayan yılan bin yaşasın"

Hadi Oazaman Pankartları Hazırlayalım Eylem Yapalım.Anaokulundan Göl Göb*lde Toplarız.Sonra Polisler Ağzına Gözüne Versin Biber Gazını Bunumu İstiyorsun ?

gölge etme başka birşey istemem.

miting yapmak, pankart açmak isteseydim öyle konu açardım.

yanlızca bu durumun yanlış olduğunu düşündüm ve onu belirttim.

tepkimizi göstermekte mi yasak, ?

Sizinkiler Öle Yapıyorda Ondan Dedim Anlamışsındır Umarım

samimiyetle soruyorum,

anlamadığımız ne? ve çocukları 5 buçuk yaşında sınıflara tıkarak onlara nasıl bir eğitim verecekler.

bilmediğim birşey varda bunu siz biliyorsanız açıklayın memnun olurum.

not: kinaye yok.

• doğuda 5 yıllını tamamlayan sınıf öğretmeniyim. 1 den 5 e kadar aynı sınıfı okuttum. çok sükür bu yıl 6 ye geçtiler.

4 4 4 sistemindeki en büyük hata bence yaş sorunu. pedegojik yönden çocuklar tam olarak belli becerileri kazanamaıyor.Kalemi tutamıyor, kendi ihtiyacını karşılayamıyor. en iyi çözüm bu yaş aralığı için oyun çağı oldugğu için yine ana sınıfı.

özellikle doğuda aileler Türkçe konuşmuyor. bazı öğrencilerim hiç Türkçe bilmiyordu 1. sınıfta. Eee bu çocuk okumamı öğrenecek, Türkçe mi öğrenecek...

yeni sistemler beraber 1. sınıf mevcutları çok fazla olacak. İstanbulda mevcutların 80 lerde olacağı söyleniyor. Derslik olmayınca da bu mevcutlar aşağı çekilmiyor. Bir de müfredatta oyun diyorlar, çok gülüyorum. 80 kişi ile ne oyunu ile eğitim yapacağım. bir de sınıf öğretmenlerine verilen eğitim ile ana sınıfı öğretmenlerine verilen eğitim aynı değil.

Öğretmenlik kimine göre kolay kimine göre zor. Vicdan meselesi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mondschein66 -- 27 Ağustos 2012; 22:00:20 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: World So Cold

Ben bunu anlamıyorum arkadaş. Tamam sistem çok rezil bir sistem olabilir ona lafım yok. İmam Hatip'e yönlendiriyordur onu da es geçiyorum. Fakat yıllardır bas bas bağırılmadı mı 7 yaş çok geç diye? AÇEV kampanya düzenlemedi mi bununla ilgili? Maçlara futbolcular AÇEV tarafından hazırlanan pankartlarla çıkmadı mı? Neyin tantanası bu yahu? Yıllar önce Türkiye'nin yarısından çoğu kampanyayı mantıklı bulurken şimdi buna karşı çıkıyor. İşinize geldiği gibi davranmayı kesin biraz.

Not: AKP sempatizanı vs. değilim. Siyaset ile ilgilenmiyorum bile. Sadece aklıma yatmayan 1-2 düşünce vardı onları belirttim. Düzgünce cevap veren herkese teşekkürler.

Not 2: Ben 3,5 - 4 yaş civarında okumayı ve yazmayı söktüm. O zamandan beri ders çalışma alışkanlığım yoktur. Bana göre bu sayede ders çalışma alışkanlığı erken kazandırılabilir.

öyle bir konuşuyorsun ki, sanki o senelerde ben 7 çok geç diyordumda şimdi tesini söylüyorum.

nerden biliyorsun, belki ben o zamanlar 7 tam zamanı diyordum?

kaldı ki o ilk öğetim için değildi, okul öncesi içindi.

Sadece sana değil lafım. Senin dediklerine söyleyen herkese. Zaten kalkıpta 5 yaşındaki çocuğa integral çözdürmeyecekler heralde. Son zamanlarda okullarda ders anlatımları çok değişti. Saçma sapan proje dersleri var artık. 1.sınıfta sürekli şekilli, origami vs. bulunan ödevler veriliyor artık. Yani biraz da hayal gücüne dayalı ödevler. Bu yüzden çocuklar açısından sorun olacağını düşünmüyorum 5 yaşın.

• quote:

Orijinalden alıntı: Millennium

quote:

Orijinalden alıntı: TenVeFeknoloji

quote:

ulan 5 buçuk yaşında çocuk okula mı gider be. bir tane aklı başında yetkilide yok ki çıkıp desin "b.kunu çıkardınız, bu ne .........."

zaten dünyada en b.ktan sistemi kullanıp öğrencilerin hayal gücünün içine s.çıyorsun. bunu düzelteceğine çocukların dünyalarını daha gelişmeden karartacaklar.

5 buçuk yaşındaki çocuğun a,b,c ye 1,2,3 e ihtiyacı olduğunu düşünen birisinin beyni olduğunu savunacak olan varsa gelsin !

koca forumda şunu bir dile getiren yok. birde öğrenci olacak çoğu !

B.kunu çıkardınız mı? Bu ülkeyi zaten b*k götürüyor.

Dediğin gibi, insanlara balık tutmayı öğreten değil, balık verip ezberleten, hayal kurmayı yasaklayan, geri zekalıca b*ktan bir sistem var. Orta okuldayken yunus ile balinayı ayırt edemeyen fen öğretmenimiz vardı, düşünün artık sistemi.

İnsanlar ne kadar geri zekalı olursa, onları kontrol etmesi o kadar kolay olur. Bu yüzden bir çocuk ne kadar erken yaşta okula başlarsa( bu sistemde ) o kadar geri zekalı olur, ve kontrol etmesi o kadar kolay olur.

Bu kadar uzun yazı yazmaya gerek yok aslında. İnsanın 12 yıl boyunca gördüğü eğitimi 3 saatlik bir sınav ile değerlendirip, "çöp" veya "işe yarar geri zekalı" olarak nitelendiren bir sistem.

Çöp sınıfına girerseniz, ayak işleri yaparsınız. İşe yarar geri zekalı sınıfına girerseniz, karnınızı doyurabileceğiniz kadar para verilir ve sistemin kölesi olursunuz. Her tarafı b*klu değnek.

E ne duruyoruz takalım maskeleri alalım meşaleleri yakalım bu dünyayı!!!!!1111!!1!

Oturduğumuz yerden sistemi eleştirmek kolay, ama iş bir şeyleri daha iyi hale getirmeye gelince darbecilerin yüzde 99 unu oluşturan süzük anarşist kısım susup kalıyorlar, kaçıyorlar.

Kimmiş kaçan? Benim kaçtığım yok, insanları bu konuda bilgili hale getirmeye çalışıyorum.

• Okul öncesi eğitim vereceklerine 5 yaşındaki çocuğua 1. sınıf dersleri veriyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No-One -- 27 Ağustos 2012; 22:05:05 >
  • Amaç çocukların beynini yıkayarak fetullaha dindar öğrenci nesili yetiştirmeye çalışmak başka bir deyişle cahil nesil
  • Bir öğretmen olarak görüşümü belirteyim.

66 aylık çocukların okula başlamasında mahsur yoktur. Zaten 7 yaş gerçekten çok geç bir yaştı. Ayrıca 1. sınıf müfredatı, daha doğrusu 1-2-3-4 müfredatı baştan değiştiriliyor. 1. sınıf öğrencileri daha çok el becerisi ve somut bazı bilgilerle 2. sınıfa hazırlanacak.

Yani bir nevi anasınıfının zorunlu olması gibi birşey.

Peki neden anasınıfı zorunlu olmadı da 1. sınıf'ın şekli değişti?

Bence 2 sebebi var

1. 1-2-3-4-5 olarak ilköğretime baktığınızda 1-2-3 ve 4-5 arası bir kopukluk var. Bazı kademeler tamamen geçen senenin tekrarı. Çocuklar bir sınıfta aşırı bilgi alırken diğer yıl aynı şeyleri tekrardan görüyorlardı..

Aslında verilecek müfredat gözden geçirilip, gereksiz şeyler azaltılıp 1-2-3-4 arası homojen dağıtsanız hem öğrenciler hem de öğretmenler rahat edecekti. MEB umarım bunu şimdi başarır. Bu fırsatı değerlendirir.

2. Anasınıfı zorunlu olsun deseniz yeterince okul öncesi öğretmen yok ve fiziksel şartlar da yeterli değil.

Peki uygulamanın eksi yönü yok mu?

Var. O da bu sene başlayacak çocuklara patladı. Geçen sene okula yazdırılmayan yani neredeyse 8 yaşından gün almış çocuklarla bu sene 66 aylık çocuklar aynı sınıfta okumak durumunda kalacaklar. Rapor alıp gitmeyen öğrenciler ise seneye benzer duruma sebep olacak.

Sanırım sistem 2 sene içerisinde oturur ve 1. sınıflar tamamen 66 aylık çocuklarla dolacak.

• quote:

Orijinalden alıntı: grejuva007

quote:

Orijinalden alıntı: yahooo58

yav bundan 3-4 sene evvel 7 çek geç diye reklamlar yayınlanıyordu şimdiyse beş buçuk çok ergen felan filan....maksat iktidarı kötülemek

O 7 çok reklamları çocukları okul öncesi eğitime teşvik etmek için yapılıyordu lütfen bir şeyi yazmadan önce bir araştırın .
  • quote:

quote:

quote:

Ben bunu anlamıyorum arkadaş. Tamam sistem çok rezil bir sistem olabilir ona lafım yok. İmam Hatip'e yönlendiriyordur onu da es geçiyorum. Fakat yıllardır bas bas bağırılmadı mı 7 yaş çok geç diye? AÇEV kampanya düzenlemedi mi bununla ilgili? Maçlara futbolcular AÇEV tarafından hazırlanan pankartlarla çıkmadı mı? Neyin tantanası bu yahu? Yıllar önce Türkiye'nin yarısından çoğu kampanyayı mantıklı bulurken şimdi buna karşı çıkıyor. İşinize geldiği gibi davranmayı kesin biraz.

Not: AKP sempatizanı vs. değilim. Siyaset ile ilgilenmiyorum bile. Sadece aklıma yatmayan 1-2 düşünce vardı onları belirttim. Düzgünce cevap veren herkese teşekkürler.

Not 2: Ben 3,5 - 4 yaş civarında okumayı ve yazmayı söktüm. O zamandan beri ders çalışma alışkanlığım yoktur. Bana göre bu sayede ders çalışma alışkanlığı erken kazandırılabilir.

öyle bir konuşuyorsun ki, sanki o senelerde ben 7 çok geç diyordumda şimdi tesini söylüyorum.

nerden biliyorsun, belki ben o zamanlar 7 tam zamanı diyordum?

kaldı ki o ilk öğetim için değildi, okul öncesi içindi.

Sadece sana değil lafım. Senin dediklerine söyleyen herkese. Zaten kalkıpta 5 yaşındaki çocuğa integral çözdürmeyecekler heralde. Son zamanlarda okullarda ders anlatımları çok değişti. Saçma sapan proje dersleri var artık. 1.sınıfta sürekli şekilli, origami vs. bulunan ödevler veriliyor artık. Yani biraz da hayal gücüne dayalı ödevler. Bu yüzden çocuklar açısından sorun olacağını düşünmüyorum 5 yaşın.

bir üstte deneyimli bir hocanın cevabı var. oku lütfen

• şunu buldum netten.

http://www3.hants.gov.uk/education/admissions/ad_main_admissions_round/ad-year-r/ad-startingschool.htm

ingilterede eğitim.

By law, children have to be in full-time education by the start of the term following their fifth birthday.

yasaya göre, çocuklar 5. doğum gününü takip eden dönemin başlamasıyla full time eğitimde olmalıdır.

not: sadece örnek verdim. Evet ingiltere değiliz. Onların sistemiyle bizimki farklı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi insan. -- 27 Ağustos 2012; 22:28:51 >
  • Öyle bi durum olcaksa müfredatında tam anlamıyla değişmesi lazım..
  • yanilmiyorsam avrupada egitim bizden daha once basliyordu.Sadece bizim ulkemizde olan bir uygulama degil yani

• quote:

yav bundan 3-4 sene evvel 7 çek geç diye reklamlar yayınlanıyordu şimdiyse beş buçuk çok ergen felan filan....maksat iktidarı kötülemek

aynen o biçim
  • quote:

3-4 sene once iktidarda kim vardi... bu zamana alt yapi haİrliyo iste 7 cok gec diye ama sctilar sistemin icine 5-6-7 yaindaki cocuklar ayni sinifta egitim alicak bu nekadar yanlis bir olay kaldiki okullarda ne siniflar ne siralar ne tahtalar hic birsey bu egitim sistemine uygun deil bundan seneler evvele yili tam hatirlamiyorum bu erken kayit denenmisti ve 1 yil sonra vazgecildi cunku yanlis cocuklar 5 yasinda okula goturulmemeli...

• Çok doğru bir karar o yaşda çocuğa zaten fizik kimya öğretemezler, anaokulu gibi bisey olur, şimdi ki çocuklar cin gibi.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.