Şimdi Ara

5 buçuk yaşındaki çocuk okula mı gider ! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
316
Cevap
1
Favori
10.592
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Damızlık

quote:

Orijinalden alıntı: cinci1

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: dasdacik

quote:

Sen mi gideceksin neden bu kadar içlendin.

belki çocuğu gidicek?

Ne çocuğundan bahsediyorsun onun amacı farklı

Yanlış birşey söylüyorsa dile getir de tartışalım düzgün düzgün.Bana dokunmayan yılan bin yaşasın mantığıyla bakmayın bu olaya da.

Bunu yazan siyasi amaçlı yazdığı belli ayrıca size genelleme yapma hakkını kim verdi bu yaşta okula başlamasını isteyenler de var at gözlüğüyle olaya bakmayın

İsteyip istememe olayı değil mantıken bakıcaksın bu olaya.Daha 6 yaşında gelişimini tamamlamaya yakın bile olmayan bir çocuğa sen ne öğretebilirsin ki?Ve bu çocuğun o eğitime gerçekten ihtiyacı var mı?

Burda amaç akademik bilgi vermek veya öğretmek değil alıştırmak zaten o yaşta matematik türkçe öğreticek halleri yok bir hesaplama yaparsan 25-26 yaşında hayatı yeni başlıyor insanların özellikle erkeklerin bu açıdan da bak

• quote:

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: dasdacik

quote:

belki çocuğu gidicek?

Ne çocuğundan bahsediyorsun onun amacı farklı

Yanlış birşey söylüyorsa dile getir de tartışalım düzgün düzgün.Bana dokunmayan yılan bin yaşasın mantığıyla bakmayın bu olaya da.

Bunu yazan siyasi amaçlı yazdığı belli ayrıca size genelleme yapma hakkını kim verdi bu yaşta okula başlamasını isteyenler de var at gözlüğüyle olaya bakmayın

İsteyip istememe olayı değil mantıken bakıcaksın bu olaya.Daha 6 yaşında gelişimini tamamlamaya yakın bile olmayan bir çocuğa sen ne öğretebilirsin ki?Ve bu çocuğun o eğitime gerçekten ihtiyacı var mı?

Burda amaç akademik bilgi vermek veya öğretmek değil alıştırmak zaten o yaşta matematik türkçe öğreticek halleri yok bir hesaplama yaparsan 25-26 yaşında hayatı yeni başlıyor insanların özellikle erkeklerin bu açıdan da bak

İşte o hazırlık dediğin şeyi eski sistemdeki 1. sınıfta yapıyorlardı.Bu sistem yerine anaokulu sistemini yaygınlaştırmaya neden çalışmadıklarını anlamıyorum.

• klasik muhalefet olma çabaları

8 olsa "aaaaa yobaz bunlar eğitimden uzaklaştırıp din dersi verecekler"

7 olsa "aaaaa bağnaz bunlar çocukları eğitimden soğutuyorlar"

5 olsa "aaaaaa aaaaaa küççük çocuk okula mı gidermiş beynini yıkayacaklar"

6 yaş uzaylılar tarafından getirilmiş bir kanun sanki de ona inanıyolar

bir çocuk 2 yaşından itibaren öğrenmeye başlar ve eğitilebilir, 5 yaşında okula gidemez diyip cahillik etmeyin
  • quote:

Orijinalden alıntı: Shiftlenbik

Ne kadar küçük yaşta giderlerse o kadar çabuk beyin yıkama gerçekleşir.
    Amaç bu.

en mantıklı cevap bu şu anki hükemetin amacı bu
  • bende 6 yaşında başlamıştım 1. sınıfa
  • ilkokullular liseli olacak desenize
  • quote:

Orijinalden alıntı: Benden Adam Olmaz

quote:

Orijinalden alıntı: Shiftlenbik

Ne kadar küçük yaşta giderlerse o kadar çabuk beyin yıkama gerçekleşir.
    Amaç bu.

en mantıklı cevap bu şu anki hükemetin amacı bu

fenamı olur beyinleri temizlenir biraz.
  • Gelin bide japonyayi gorun. 2 yasinda cocuklari krese baslatiyorlar. Omurleri okulda geciyor cocuklarin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Einsteinın Beyni

Gelin bide japonyayi gorun. 2 yasinda cocuklari krese baslatiyorlar. Omurleri okulda geciyor cocuklarin.

Sen önce kendi insanına bakacaksın ne yapabilir ne yapamaz diye, çevresine bir bakacaksın bu çocuk çevresinden ne öğrenir diye. Japonyada ki çocukların çevresi ve anne babalarının davranışları bizdekiyle bir değil. Orda öyle diye bizde uyarlayacak değiliz. Zaten sağdan soldan sistemleri çalıp çırpıp aha böyle sıvadılar iyice.
  • quote:

Orijinalden alıntı: atroce

klasik muhalefet olma çabaları

bir çocuk 2 yaşından itibaren öğrenmeye başlar ve eğitilebilir, 5 yaşında okula gidemez diyip cahillik etmeyin

Klasik akepeli savunması.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yahooo58

yav bundan 3-4 sene evvel 7 çek geç diye reklamlar yayınlanıyordu şimdiyse beş buçuk çok ergen felan filan....maksat iktidarı kötülemek

• Okulları kapatsınlar, dünyanın en büyük hayrını yaparlar. 1. sınıf- lise 4 arası hayat çöplük, boşluk, hiçbir şey yok. Hiçbir şey katmıyor lan adama. Hani şöyle düşünüyom ne kattı lan bana diye hiçbir şey lan sadece sosyal hayat. Öyle işin içine edeyim, kapasınlar özel ders alsın herkes.
  • konunuyi siyasi bir amaçla yazmadım, zaten geçmiş konularımı mesajlarımı bilen siyaset ile ilgili hiçbir mesajımın olmadığını görür.

lütfen siyasi bakmayalım.

kötülenecek o kadar çok açıkları varken buna zaten sıra gelmez ama forum siyasi forum olmadığı için hiçbirinin yeri burası değil.

yineliyorum

lütfen siyasi bakmayın

• Japonya'da 3 yıl boyunca anasınıfı okuyorlarmış.

Bu arada daha altına zıçan çocuk okuma-yazma mı öğrenecek?
  • quote:

Orijinalden alıntı: atroce

klasik muhalefet olma çabaları

7 çok geç derken okul öncesi eğitimin önemi vurgulanıyor yoksa çocukları 3-4 yaşında okula gönderin denilmiyor..
    sırf akp lisin diye adamların yaptığı herşeyi yüceltmeye çalışmanın anlamı yok, aklı başında hiç kimse 5.5 yaşında çocuğu okula göndermez zaten..

birde 5.30 da ders başlayabilir 19.00 da biter gibi haberler var..5.30 da ders mi olur? belediye otobüsleri bile çalışmıyor o saatte neyin kafası bu?
    19.00 da ders biterse saat 21.00'a doğru çocuk eve gelecek mantıklı mı bu sence ?

bazıları yurt dışından örnek vermiş yurt dışındaki imkanlar ile türkiye bir mi?

• Ben bunu anlamıyorum arkadaş. Tamam sistem çok rezil bir sistem olabilir ona lafım yok. İmam Hatip'e yönlendiriyordur onu da es geçiyorum. Fakat yıllardır bas bas bağırılmadı mı 7 yaş çok geç diye? AÇEV kampanya düzenlemedi mi bununla ilgili? Maçlara futbolcular AÇEV tarafından hazırlanan pankartlarla çıkmadı mı? Neyin tantanası bu yahu? Yıllar önce Türkiye'nin yarısından çoğu kampanyayı mantıklı bulurken şimdi buna karşı çıkıyor. İşinize geldiği gibi davranmayı kesin biraz.

Not: AKP sempatizanı vs. değilim. Siyaset ile ilgilenmiyorum bile. Sadece aklıma yatmayan 1-2 düşünce vardı onları belirttim. Düzgünce cevap veren herkese teşekkürler.

Not 2: Ben 3,5 - 4 yaş civarında okumayı ve yazmayı söktüm. O zamandan beri ders çalışma alışkanlığım yoktur. Bana göre bu sayede ders çalışma alışkanlığı erken kazandırılabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sanki Bana Pele -- 27 Ağustos 2012; 21:11:39 >

• quote:

Orijinalden alıntı: SıR'

ulan 5 buçuk yaşında çocuk okula mı gider be. bir tane aklı başında yetkilide yok ki çıkıp desin "b.kunu çıkardınız, bu ne .........."

zaten dünyada en b.ktan sistemi kullanıp öğrencilerin hayal gücünün içine s.çıyorsun. bunu düzelteceğine çocukların dünyalarını daha gelişmeden karartacaklar.

5 buçuk yaşındaki çocuğun a,b,c ye 1,2,3 e ihtiyacı olduğunu düşünen birisinin beyni olduğunu savunacak olan varsa gelsin !

koca forumda şunu bir dile getiren yok. birde öğrenci olacak çoğu !

B.kunu çıkardınız mı? Bu ülkeyi zaten b*k götürüyor.

Dediğin gibi, insanlara balık tutmayı öğreten değil, balık verip ezberleten, hayal kurmayı yasaklayan, geri zekalıca b*ktan bir sistem var. Orta okuldayken yunus ile balinayı ayırt edemeyen fen öğretmenimiz vardı, düşünün artık sistemi.

İnsanlar ne kadar geri zekalı olursa, onları kontrol etmesi o kadar kolay olur. Bu yüzden bir çocuk ne kadar erken yaşta okula başlarsa( bu sistemde ) o kadar geri zekalı olur, ve kontrol etmesi o kadar kolay olur.

Bu kadar uzun yazı yazmaya gerek yok aslında. İnsanın 12 yıl boyunca gördüğü eğitimi 3 saatlik bir sınav ile değerlendirip, "çöp" veya "işe yarar geri zekalı" olarak nitelendiren bir sistem.

Çöp sınıfına girerseniz, ayak işleri yaparsınız. İşe yarar geri zekalı sınıfına girerseniz, karnınızı doyurabileceğiniz kadar para verilir ve sistemin kölesi olursunuz. Her tarafı b*klu değnek.

• quote:

Orijinalden alıntı: World So Cold

Ben bunu anlamıyorum arkadaş. Tamam sistem çok rezil bir sistem olabilir ona lafım yok. İmam Hatip'e yönlendiriyordur onu da es geçiyorum. Fakat yıllardır bas bas bağırılmadı mı 7 yaş çok geç diye? AÇEV kampanya düzenlemedi mi bununla ilgili? Maçlara futbolcular AÇEV tarafından hazırlanan pankartlarla çıkmadı mı? Neyin tantanası bu yahu? Yıllar önce Türkiye'nin yarısından çoğu kampanyayı mantıklı bulurken şimdi buna karşı çıkıyor. İşinize geldiği gibi davranmayı kesin biraz.

Not: AKP sempatizanı vs. değilim. Siyaset ile ilgilenmiyorum bile. Sadece aklıma yatmayan 1-2 düşünce vardı onları belirttim. Düzgünce cevap veren herkese teşekkürler.

Not 2: Ben 3,5 - 4 yaş civarında okumayı ve yazmayı söktüm. O zamandan beri ders çalışma alışkanlığım yoktur. Bana göre bu sayede ders çalışma alışkanlığı erken kazandırılabilir.

öyle bir konuşuyorsun ki, sanki o senelerde ben 7 çok geç diyordumda şimdi tesini söylüyorum.

nerden biliyorsun, belki ben o zamanlar 7 tam zamanı diyordum?

kaldı ki o ilk öğetim için değildi, okul öncesi içindi.

• sırf muhalefet olunsun diye yırtınıyorsunuz ama . oturduğum mahallede annesi çocuğunu 3-4 yaşında sokağa kendi başına salabiliyorsa okula 5 yaşında başlaması kadar doğal bir olay yok. velet kaynıyor sokaklar . bari hiç olmazsa okulda birşeyler öğretirler
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.