Şimdi Ara

5 buçuk yaşındaki çocuk okula mı gider ! (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
316
Cevap
1
Favori
10.592
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ozeba

quote:

Orijinalden alıntı: ozeba

@sir'
    arkadasim tamam fikirlerine saygi duyuyorum ama birsey sormak istiyorum. egitim alaninda akademik bir kariyerin var mi? mesela doktora tezini hangi konu uzerine verdin? yada suanda herhangi bir egitim fakultesinde herhangi bir akademik kadron var mi? gercekten merak ettim yani egitim alaninda bu kadar kesin bilgilerin ve fikirlerin olduguna gore mutlaka bu alanda uzman birisin.

keske aradaki mesajlari okusaymisim yeni gordum daha ogretmen lisesinden yeni mezun olmus adam gelip egitim sistemi kuruyor

bizim mahallede de gavede dayilar hökümet guruyo biliyonnu?

ilk yardim sertifikasiyla doktorluk yapmaya benziyor seninki. biraz oku ogren bakalim sonra gel tartisalim burda. bi 5-10 sene sonra falan;)

akıl yaşta değil baştadır.
    okuma yazmanızda var fakat tek seferde anlamıyorsunuz sanırım. defalarca belirttim.

bunlar benim düşüncem,
    BENCE bu yanlış

sizin gibi herşeyi büyükler bilir, yüksek lisans olacak, tez olacak diyenler ne yaptı biliyorusunuz? örnek vereyim.

ali demir.
    araştırın forumda yaptığı icraatları, sonra herşey ünvan ile mi oluyormuş bakalım.

gerçi daha yaşımız küçük olduğundan fikirlerimizi söyleyemeyiz. siz bilirsiniz. çok zeki ve akıllısınız. çok güzel (!)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• bizim çocuklar çabuk gelişiyo.5 yaşında feci küfürler ediyorlar.Yani aklınız hayaliniz almaz.
  • ben 5 yaşında okula başladım. 20 yaşında işletme fakültesini bitirip 20.5 yaşında askere kd olarak gittim. 21 yaşında iş hayatına atılıp kendi işletmemi kurdum... ve diyorumki, iyiki 5 yaşında okula başlamışım... teşekkürler baba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi avensis42 -- 28 Ağustos 2012; 0:45:47 >
  • 7 yaş çok geç kampanyası anaokulu için yapılmıştı..Şu anda tartışılan 4+4+4 sisteminde ise çocuk 66 ayı tamamlamışsa direk ilkokula başlıyor ve ilk-orta-lise 4'er yıl oluyor..Allah aşkına daha konuşmayı bile ancak becerebilen bir çocuğa ne öğreteceksiniz sabahın köründe kaldırıp okula getirerek..Hadi diyelim bu uygulama iyi güzel,peki bu çarpık eğitim sisteminde ne olacak ki bu çocuk? Öğretmenliği bitirse kadro çıkmayacak,torpil peşinde koşacak KPSS'de sürünecek vs.vs.

Hemen hergün şehit cenazesi kaldırdığımız şu dönemde çözülmeyi bekleyen tek sorun 5.5 yaşındaki çocuğun okul hayatıymış gibi davranıp gereksiz bir gerginlik ve karmaşa yaratmak niye? Niye olduğu belli de işte anlayan fark eden %50'yi geçmez pek

• quote:

Orijinalden alıntı: yahooo58

yav bundan 3-4 sene evvel 7 çek geç diye reklamlar yayınlanıyordu şimdiyse beş buçuk çok ergen felan filan....maksat iktidarı kötülemek

[size=5]ergen

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben o yastayken parkta arkadaslarla her turlu oyunu oynardik eve girmezdim. Okuldan nefret ettim odevler vs. Tum gun ali ata bak yazmakla gecerdi...

Hayal gucum cidden iyiydi legolarla yapmadigim sey kamadi. O zaman pokemon digimon vardi bi tek onlari izlerdim geri kalanzaman full oyuncak + disarisi...

Simdi ise bebekler kayu, cocuklar ben10 izliyor ve pc basinda geciriyor tum gunu. Oyuncak eline almamis cocuklar taniyorum. Hayal guclerinin icine ettiler resmen.

Bu yuzden 3 yasindan itibaren okula kres anaokulu her neyse baslanmali bence. Tum gun bosa gecmez en azindan. Ayrica hayal gucu batmis batacagi kadar daha kotu olamaz..

• Türkiyedeki okul öncesi eğitim alan kaç kişi var ki sen okula gitme yaşını daha da düşürüyorsun?Doğuda taşımalı eğitim yapanlar ne yapacak bunları düşünen var mı peki?O yaştaki çocuk tuvaletini bile yapamaz.
  • Avrupa yanlısı değilim ama ıslam devletleri hariç tüm devletlerden cocuklar 60 aylikken basliyorlarmis

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tcg

Avrupa yanlısı değilim ama ıslam devletleri hariç tüm devletlerden cocuklar 60 aylikken basliyorlarmis

Onların eğitim sistemleri hem ders içeriği hemde eğitim-öğretim düzeni açısından bize göre kusursuz sayılır..Bu nedenle düzgün işleyen bir eğitim sisteminde bu düşünülebilir ama bizimki gibi her yanı topallayan bir sistemde işgüzarlıktan başka birşey değil..
  • 21 senelik hayatımda okuldan ne aldın diye sorsalar bana. Koca bir hiç derim. Okul beni asosyelleştirdi. ÖSS benim psikolojimin içine etti. Ders çalışmaktan sosyal konularda hep geri kaldım. Önemli olan 5 yaşında başlamak değil. Önemli olan ezberci eğitimden vazgeçmek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SıR'

quote:

Orijinalden alıntı: Erwin Rommel

quote:

Orijinalden alıntı: SıR'

ulan 5 buçuk yaşında çocuk okula mı gider be. bir tane aklı başında yetkilide yok ki çıkıp desin "b.kunu çıkardınız, bu ne .........."

zaten dünyada en b.ktan sistemi kullanıp öğrencilerin hayal gücünün içine s.çıyorsun. bunu düzelteceğine çocukların dünyalarını daha gelişmeden karartacaklar.

5 buçuk yaşındaki çocuğun a,b,c ye 1,2,3 e ihtiyacı olduğunu düşünen birisinin beyni olduğunu savunacak olan varsa gelsin !

koca forumda şunu bir dile getiren yok. birde öğrenci olacak çoğu !

Amerikada yaşayan akrabalarım var çocukları orda yaşıyor . Şuan yaşı 12 mi 13 mü ne lise 1 e geçti .

bence sen önce ilk mesajın alıntı yapılmayacağını öğren.

sonrada amerikan milletinin nasıl bir millet olduğunu araştır. üstelik 5.5 değil 6 yaşında başlıyorlar orada.

hadi herşeyi bir kenara bırakalım. amerikada durum bu diye bunu savunacak seviyeye düşmeyin bence.

tamam da ilk sene a,b,c 1,2,3 görmeyecekler ki. yarı ana sınıfı gibi olacak.

• şimdi konuyu açan arkadaşta cevap yazan arkadaşlarda boşuna çabalıyorlar... ne yapsanızda sonucu değiştiremezseniz... karşınızda %50 oy almış bir hükümet var ve istediği kanunu geçiriyor.. siz burada yazıp çizerek 4+4+4 kanununu değiştirebilecekmisiniz... o yüzden kendinizi boşuna yormayın.. yandaşlığında muhalifliğinde bir anlamı yok...

kimisi geri ülkelerin sistemi demiş kimisi başka birşey demiş ama malesef demokrasilerde çoğunluğun istediği oluyor yapacak bişey yok... 12 eylül referandumu ile birlikte anayasa mahkemesine bireysel başvuru yolu açıldı... madem bu 4+4+4 sisteminden bu kadar şikayetçisiniz madem ülke için ve çocuklarımız için çok tehlikeli anayasa mahkemesine kanunun iptali yönünde başvurun...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi avensis42 -- 28 Ağustos 2012; 1:13:06 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: avensis42

şimdi konuyu açan arkadaşta cevap yazan arkadaşlarda boşuna çabalıyorlar... ne yapsanızda sonucu değiştiremezseniz karşınızda %50 oy almış bir hükümet var ve istediği kanunu geçiriyor.. siz burada yazıp çizerek 4+4+4 kanununu değiştirebilecekmisiniz o yüzden kendinizi boşuna yormayın.. yandaşlığında muhaifliğinde bir anlamı yok

kimisi geri ülkelerin sistemi demiş kimisi başka birşey demiş ama malesef demokrasilerde çoğunluğun istediği oluyor yapacak bişey yok 12 eylül referandumu ile birlikte anayasa mahkemesine bireysel başvuru yolu açıldı madem bu 4+4+4 sisteminden bu kadar şikayetçisiniz madem ülke için ve çocuklarımız için çok tehlikeli anayasa mahkemesine kanunun iptali yönünde başvurun

Senin görüşün nedir peki,bireysel başvuru düşünüyor musun yada şöyle sorayım şikayetçimisin

• quote:

Orijinalden alıntı: Phaldor

quote:

şimdi konuyu açan arkadaşta cevap yazan arkadaşlarda boşuna çabalıyorlar... ne yapsanızda sonucu değiştiremezseniz karşınızda %50 oy almış bir hükümet var ve istediği kanunu geçiriyor.. siz burada yazıp çizerek 4+4+4 kanununu değiştirebilecekmisiniz o yüzden kendinizi boşuna yormayın.. yandaşlığında muhaifliğinde bir anlamı yok

kimisi geri ülkelerin sistemi demiş kimisi başka birşey demiş ama malesef demokrasilerde çoğunluğun istediği oluyor yapacak bişey yok 12 eylül referandumu ile birlikte anayasa mahkemesine bireysel başvuru yolu açıldı madem bu 4+4+4 sisteminden bu kadar şikayetçisiniz madem ülke için ve çocuklarımız için çok tehlikeli anayasa mahkemesine kanunun iptali yönünde başvurun

Senin görüşün nedir peki,bireysel başvuru düşünüyor musun yada şöyle sorayım şikayetçimisin

hocam ben yukarıdaki mesajımda da belirttim 5 yaşımda okula başladım iyikide başlamışım bir zararını görmedim ... ben bu sistemden şikayetçi değilim... şikayeti olan varsa kanunlar açık anayasa mahkemesine başvurabilir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi avensis42 -- 28 Ağustos 2012; 1:16:20 >

• konu yakında kapanır

çocukların el kasları ince motorları aslında okuma yazma için uygun , anaokullarında , kreşlerde de sürekli okuma yazmaya hazırlık için çizgi çalışamaları falan yaptırılır . bu yönden +

tuvalet eğitimine gelince çocuk o yaşında tuvalet eğitimi tabiki almış olur , ama o yastaki çocukların çoğu hijyen konusunda yardım ister burada anaokulunda öğretmen , yardımcısı, stajer falan devreye girer ama o konuda çocukları annelerde daha eğitici yetiştirmeleri lazım malum bizim kadınlarımız genelde " ay dur evladım ben yaparım " modunda oldukları için neyse o geçtim ki ilk birkaç sene ilkokulda öğretmenler çocukları tuvaletlerini tutmaları için zorlamaz . hadi bu da +

40 dk. boyunca sınıfta oturmak zorlayabilir ama bizim zamanımızdaki gibi değil ilkokula giden yeğenimden gördüğüm kadarıyla ; derslerini sürekli animasyonlarla yapıyorlar , şarkılarla falan projeksiyondan işliyorlar . sürekli etkinlik yapıyorlar oyun , el işi falan . bu da +

ama çocuklar duygusal açıdan çok hırpalanacaklar bu da en önemlisi , anneden kopamıycaklar , saçma sapan egosu olan öğretmenlere denk gelicekler , sınıf düzeni , okul düzeni onlara uymayacak daha anaokulu ve sınıf karışımı birşey yapmaları lazım . bu da çok zor . daha az öğrenci daha çok ilgi lazım . erken uyanmaları zor bununla ilgili geçenlerde bir yazı okumuştum 9 da ders baslasın diye ama kesinleşmedi sanırım . tasarı genel hatlarıyla çocuklara uygun ama bugüne kadar olan sistemle hiç uygun değil

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Phaldor

quote:

hocam ben yukarıdaki mesajımda da belirttim 5 yaşımda okula başladım iyikide başlamışım ben bu sistemden şikayetçi değilim... şikayeti olan varsa kanunlar açık anayasa mahkemesine başvurabilir...

Anladım..Bence toplumda fazla tartışılmadan ne getirip ne götüreceği anlatılmadan tepeden inme çıkan uygulamalar eziyetten başka birşey değil..Yakında rapor patlaması yaşanır ve çok toz kalkar,böyle birşeye sebep olmak yerine halka anlatsalar ve tartışılmasına fırsat verseler daha iyi..Kıdem tazminatı meselesi de eminim böyle olacak ama şimdilik yap(a)mıyorlar,seçimleri atlatsınlar kesin çıkar o değişiklikte..

• Ben 5 yaşında okula başladım ve aslında iyi de oldu. Şuan 16 yaşındayım lise 4 e geçtim dönemin ortalarında 17 me giricem ve sanırım 17 yaşımda üni ye başlamış olucam Ama herkes benim gibi şanslı olmayabilir çünkü annem orda çalıştığı için ben rahattım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ~PanteR~

Ben 5 yaşında okula başladım ve aslında iyi de oldu. Şuan 16 yaşındayım lise 4 e geçtim dönemin ortalarında 17 me giricem ve sanırım 17 yaşımda üni ye başlamış olucam Ama herkes benim gibi şanslı olmayabilir çünkü annem orda çalıştığı için ben rahattım.

değerli kardeşim ben 16 yaşında liseyi bitirip 20 yaşında da işletme fakültesini bitirdim. askere gittiğimde uzun dönem arkadaşlarla aynı yaştaydım :) şu anda 29 yaşındayım hayata atılalı 8 yıl oldu :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: World So Cold

Ben bunu anlamıyorum arkadaş. Tamam sistem çok rezil bir sistem olabilir ona lafım yok. İmam Hatip'e yönlendiriyordur onu da es geçiyorum. Fakat yıllardır bas bas bağırılmadı mı 7 yaş çok geç diye? AÇEV kampanya düzenlemedi mi bununla ilgili? Maçlara futbolcular AÇEV tarafından hazırlanan pankartlarla çıkmadı mı? Neyin tantanası bu yahu? Yıllar önce Türkiye'nin yarısından çoğu kampanyayı mantıklı bulurken şimdi buna karşı çıkıyor. İşinize geldiği gibi davranmayı kesin biraz.

Not: AKP sempatizanı vs. değilim. Siyaset ile ilgilenmiyorum bile. Sadece aklıma yatmayan 1-2 düşünce vardı onları belirttim. Düzgünce cevap veren herkese teşekkürler.

Not 2: Ben 3,5 - 4 yaş civarında okumayı ve yazmayı söktüm. O zamandan beri ders çalışma alışkanlığım yoktur. Bana göre bu sayede ders çalışma alışkanlığı erken kazandırılabilir.

Yedi yaş çok geç diye vurguladıkları okul öncesi eğitimdi.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ~PanteR~

Ben 5 yaşında okula başladım ve aslında iyi de oldu. Şuan 16 yaşındayım lise 4 e geçtim dönemin ortalarında 17 me giricem ve sanırım 17 yaşımda üni ye başlamış olucam Ama herkes benim gibi şanslı olmayabilir çünkü annem orda çalıştığı için ben rahattım.

değerli kardeşim ben 16 yaşında liseyi bitirip 20 yaşında da işletme fakültesini bitirdim. askere gittiğimde uzun dönem arkadaşlarla aynı yaştaydım :) şu anda 29 yaşındayım hayata atılalı 8 yıl oldu :)

Uuuu ben de en küçük 4. sınıf benmiyim diyodum değerli abicim iyi oldu sizi bulduğum

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.