Şimdi Ara

5 kişi kurtulabilirdi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
890
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Ankara'da gurbetçi aile kaza yaptı: 5 ölü
    https://www.aa.com.tr/tr/turkiye/ankarada-gurbetci-aile-kaza-yapti-5-olu/1930283

Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde, içinde gurbetçi ailenin bulunduğu otomobilin park halindeki tıra arkadan çarpması sonucu 5 kişi öldü.

tır dorsesinde bariyer olsa bu araç o şekilde kasa altına girebilir miydi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Allah rahmet eylesin öncelikle. ama bu gurbetçilerin 'iyi arabalarıyla' kuralsızlıklarına daha geçen hafta şahit oldum. bilenler bilir adanadan tekire tırmanırkenki uzun rampaları, zaten iki tır sağ ve orta şeritleri kapatır genelde. 160la sol şeritte sollama yaparken teee adanadan selektör yapmaya başladı bir gurbetçi kırmızı bi a6 avantla dibime geldi sokuldu. adamlar da diyordur "bozdururum bi 100 avro öderim cezası neyse".
  • Bu olayı yaşadığını düşün,acaba saniyelikte olsa arkada oturanlar ondekilerin cellat gibi kafaları koptuğunu görmüşümdür o felâket anları nasıldır, Allah rahmet eylesin

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Allah rahmet etsin

Deminde bir yazlık semtinde bir aile küçük tekne kiralamış,alabora olmuş ,bir adamcağız iki torunumun ve kızımın öldüğü büyük torunumun hala bulunamadığı haberini aldım dedi.aman Allahim söylediği şeylere bak.Allah kimseye böyle acılar yasatmasin.

• Emniyet şeridinde duran kocaman dorseli tırı nasıl görmemiş acaba?

Allah rahmet eylesin

• Allah rahmet eylesin öncelikle. ama bu gurbetçilerin 'iyi arabalarıyla' kuralsızlıklarına daha geçen hafta şahit oldum. bilenler bilir adanadan tekire tırmanırkenki uzun rampaları, zaten iki tır sağ ve orta şeritleri kapatır genelde. 160la sol şeritte sollama yaparken teee adanadan selektör yapmaya başladı bir gurbetçi kırmızı bi a6 avantla dibime geldi sokuldu. adamlar da diyordur "bozdururum bi 100 avro öderim cezası neyse".

• Kazanın gerçekleştiği yer Türkiye'nin belki de en uzun düz yoluna sahip

Arabasına ve parasına güvenen gurbetçi birinin kazası, çok sey söylenir de Allah rahmet eylesin...

• quote:

Orijinalden alıntı: AsiretinMarjinalCocugu

Kazanın gerçekleştiği yer Türkiye'nin belki de en uzun düz yoluna sahip

Arabasına ve parasına güvenen gurbetçi birinin kazası, çok sey söylenir de Allah rahmet eylesin...
    ön yargı bele bişi
    bari ölmeyi hakettiler yazın
  • CeyKalDa kullanıcısına yanıt
    Ne gibi ön yargı?

• Ne yasadiklari bilinmez belki adam pur dikkat kullaniyordu bilemeyiz ama gurbetcilerden nefret ediyorum. Ulke sinirina geldikleri an degisiyorlar. Almanya da hicbir zaman yapamayacagi hareketleri yapiyorlar.

• Bu dorselerin de tekerlekleri hafriyat kamyonlari gibi en arkada olamaz mi? Ortada uc aks olacagina onde bir aks arkada iki aks olsun.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Dorsenin altı kapalı olsa düz duvara çarpmış gibi olacaktı muhtemelen. Gerçi duvar kadar sağlam demir de olmayacağı için her halükarda girerdi o araba oraya.

Kayıp sayısında fark olur muydu sizce?
    Bence olmazdı. Yani 5 kişi o hızla neye çarpsa kurtulurdu? Hiç bir şeye!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaDMaxiBo -- 3 Ağustos 2020; 20:45:57 >
  • Allah rahmet etsin, çok feci bir ölüm.
    Emniyet şeridinde o hızla ne yapıyordun be kardeşim! Almanya’da yap(a)madığınız hareketleri neden burada yapıyorsunuz? Dün 1050 km yoldan geldim. Özellikle altlarında iyi ve güçlü motorlu arabaları olan yabancı plaka araçlar trafikte kural falan tanımadan uçuyorlardı. Bizim yerliler zaten uçuyor da bu yabancıların yaşadıkları yerde yapmadıkları şeyleri burada yapmaya başlamaları çok enteresan. Hemen fabrika ayarlarına geri dönüyor bir çoğu.

Bu arada araç e klas estete mi?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bana x5 gibi gelmişti

• bu gün dönüş yolundaydım kaza yerinden geçerken sadece ortada 2 kapı vardı trafik felç almancıların çoğu maalesef böyle araç kullanıyor umrunda bile değilsiniz alamanyada yapamadığını güzel ülkemde yapmaya çalışıyor aşırı hız ve sonuç altındakine güvenme kurala uy ne oldu bir aile yok oldu gitti

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu arac belli ki cok hizli carpmis hocam.
    O bariyerin bile bir dayanma siniri olacaktir alti ustu iki yerden metalle bagli olan bir bariyer.
    Bu kazada sonucu degistirecegini sanmiyorum ben.

Acaba emniyet seridinden neden o kadar hizli gidiyormus.
    Emniyet seridinde seyahat etmek hem giden hem de diger insanlar icin cok buyuk risk.

Asagidaki video da gostermis bariyerlerin sanildigi gibi cogu kazada hayat kurtarmadigini soylemis.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hemican -- 3 Ağustos 2020; 21:59:49 >

• MaDMaxiBo kullanıcısına yanıt
    Hızı ne kadarmış ki? Bakınca aşırı hızlıymış gibi duruyor bence her halükarda araç içindekiler hayatını kaybederdi ama nispeten düşük hızlarda olsa kurtarabilirdi bariyer.
  • Allah rahmet eylesin.

Aşırı hız ve belki de gereksiz sollama olmasaydı yaşayabilirlerdi.

100-120 ile olacak kaza değil bu.
  • https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/son-dakika-konyada-feci-kaza-tira-arkadan-carpti-5967380/

Kaza videosuna dikkatle bakarsanız fren izleri yoldan emniyet şeridine doğru ve sadece sol tekerleğin fren izi var. Bu da sağ ön tekerleğin patlamış olabileceğini düşündürüyor.

Sağ ön tekerlek patlarsa frenlere asıldığı anda araba öne yığılır, sol tekerlek kilitler, sağ arka tekerlek havaya kalkar böylece tek tekerleğin izi çıkar.

Bir diğer ihtimal frensiz tırın kasasına girer, tır şöförü sesi duyunca sağa çeker. O lastik izi de kazadan sonra oluşur.

Hangisi yaşandı bilmiyorum inşallah çevredd kamera filan vardır da olay aydınlatılır ancak bu giden canlar geri getirmeyecek. Allah rahmet eylesin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Hemican

Bu arac belli ki cok hizli carpmis hocam.
    O bariyerin bile bir dayanma siniri olacaktir alti ustu iki yerden metalle bagli olan bir bariyer.
    Bu kazada sonucu degistirecegini sanmiyorum ben.

Acaba emniyet seridinden neden o kadar hizli gidiyormus.
    Emniyet seridinde seyahat etmek hem giden hem de diger insanlar icin cok buyuk risk.

Asagidaki video da gostermis bariyerlerin sanildigi gibi cogu kazada hayat kurtarmadigini soylemis.

Bariyerlerin belli bir standartta olması gerekiyor. Sanırım bu video ona vurgu yapıyor. Düzgün yapılan arkadan çapraz desteklenen bariyerler çok kişinin canını kurtarabilir. Desteksiz dümdüz aşağı doğru boru inen bariyerler sembolik resmen onun kazada bir aracı tutması imkansız. Bu işi devlet tüvtürk ve ilgili bakanlıklar 1-2 senede halledebilir. Öncelikle sıfır olanlar kesinlikle kaza bariyersiz satılmayacak. Olmayanlarda belirli bir süre verilip, muayenede kontrol edilmek üzere gerekirse devletin yetkili kıldığı yerlerde ki böyle işleri çok severler yapılabilir.

• Bu kaza için bariyerin de kurtarıcı olacağını sanmıyorum. Çok yüksek bir hız olduğunu düşünüyorum. Allah rahmet eylesin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.