Şimdi Ara

5 km mesafeye interneti ulaştırmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
918
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Forumu biraz taradım fakat ihtiyacım olan cevabı bulamadığım bu konuyu açtım.

Biz toplam 8 arkadaş aynı adsl hattından internete bağlanmak istiyoruz.
    Fakat bir arkadaş adsl sahip ve bizler ona yaklaşık 5 km uzaklıktayız.Aramızda ayrıca bir dağ mevcut.
    İlk başta uydudan internet erişimi düşündük.Ancak kifayeti konusunda kararsız kaldık.
    Ayrıca 5 km lik bir hat çekmeyi düşündük ama arazi imkan vermiyor bu seçeneğe :(
    İşin özü en makul çözüm en az 5 km menzilli ve antenin anteni görmesine ihtiyaç
    duymayan bir telsiz bir sistem olacaktır tahminimce.

Bizim aradığımız şartlar şunlar
    Bantgenişliği en az 512 olmalı.Maddi olarak 2048 bağlantıyıda karşılayabiliriz :)
    Ping çok önemli çünkü multiplayer oyun(wow ve knight) oynayacağız.
    Şu an için 1500-2000 doları gözden çıkarabiliriz.Ama ilk kurulumdan sonra sadece adsl parası vermek gayet iyi olur.

Bu konu ile ilgili her türlü fikire açığız.
    Maddi açıdan pek bi sorun yok ama fiber omurga kurmayı da düşünmüyoruz tabi :)

Fikir ve yardımlarınız için teşekkür ederiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CabacoS -- 29 Ağustos 2006; 8:45:19 >

• Siz neden ayrı olarak adsl almıyorsunuz? 2000 doları gözden çıkarmışsınız? Bulunduğunuz yerde telefon erişimi yok mu acaba?
  • gerçekten ayrı ayrı adsl alsanız bence daha mantıklı olur.ilerde bi gün biriniz downloada başlarsa diğerleriniz kitlenir kavga çıkar falan dünya kadar masraf boşa gider.ayrıca 5 km lik yerde ben pek mümkün olacağını zannetmiyorum.bende arkadaşımla ortak almayı düşünüyordum arada 400-500 m falan var.direk birbirini görüyor birde .ona rağmen forumda verimli olmaz zor olur falan dendiği için vazgeçtik ayrı ayrı aldık adsl
  • kesinlikle verimsiz olur sizin aradığınız çok profosyenelce bir şey çünkü.
  • Bulunduğumuz yerde adsl hizmeti yok maalesef.
    Adsl e sahip bir arkadaş bulduk ve bu arkadaş bizim internete erişebileceğimiz yegane kaynak.
    O şu an 256 kbps adsl kullanıyor.Eğer bizde bir şekilde onunla hattı paylaşabilirsek en az 1024 kbps e çıkaracağız bağlantıyı.
    İki gündür bu konuyu araştırıyorum zaten.
    En büyük mesafenin 5km olması ve dahada ötesi arada bir dağ mevcut olması.

Mutlaka bunun bir çözümü vardır.Ben araştırmaya devam ediyorum.Eminim bu sorunu çözeceğiz.

Teknik olarak mümkün olmazsa aradaki dağı kaldırmak çok zahmetli olacak.Ama gerekirse dağı bile yıkacağız :)

İlginiz için sağolun, fikir ve yardımlarınızı bekliyorum.
  • mesafe cok ama cok uzun.ne wireless nede fiber kablo,yapabileceginiz birsey yok.
  • Sizin durumunuza en uygun erişim Wimax. Onun da durumu malum...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bir Japon firması 5 km menzilli wireless üretiyor ama arada dağ olmaması gerekiyor.Yani antenler birbirini görecek. Fiyatı 5254 dolar. Bu adreste ayrıntılı bilgi bulabilirsin:http://www.computerworld.com/mobiletopics/mobile/story/0,10801,105176,00.html?source=x10
  • Aşağıdaki linkteki airties in tekrarlayıcısı 3 km diyor belki 2 tane alırsanız online oyun oynayabilirsiniz araştırmanız lazım

http://www.airties.com/index.php?cid=172
  • arkadaşın verdiği aygıt da pek işe yaramaz elektrik tesisatı falan sorun olur wireless sizin için bir çözüm değil ve maalesef o mesafede kablo da olmaz :(
  • Eski çalıştığım firmada merkezle şube arasında 3-3,5 km lik bi mesafe vardı ve birbirlerini görmüyolardı (tabi dağ yoktu) radyo link araclığıyla bağlıydı bunu da bi araştır istersen fikir olur
  • İlginize teşekkürler uydudan laser e her ihtimali araştırıyoruz.Birkaç seçenek bulduk neredeyse.
    Firmalarla yazışıyorum.
    Radyo link i de araştırmaya başlıyıcam ama yemek arası vereyim 3 saattir ara vermedim.
    Eminim bir çözüm bulacağız.Bulduğumda ayrıntılı bir şekilde size aktarıcam.

İlginize teşekkürler ama durmak yok araştırmaya devam
  • şu sitedeki anten kurulumları konuyla ilgili mi acaba, birinde on kilometre mesafe vermişler gerçi arada dağ

yok ve rüzgara felan çok hassasmış,

http://www.usbwifi.orcon.net.nz/

http://www.usbwifi.orcon.net.nz/68.jpg
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.