Şimdi Ara

5 Sene Sonra Ekran Kartı Diye Birşey Kalmayabilir (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
65
Cevap
0
Favori
2.231
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Guest-8F8C06FEC

Bu mesaj silindi.
    Hugo'nun yanında Street Fighter programı da vardı.O telefon tuşlarıyla aduket çekebilen oldu mu acaba çok merak ediyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ferucci

200mbps üstü hızlarda 1080p 30fps 166ms anca verebiliyor daha yolu uzun bu isin
    Yanlışınız var.1080p 30fps için minimum 500mbps lazım
  • Bırak donanımı bitirmeyi piyasaya hakim bile olamaz.

Dünyanın çoğunluğunda oyunlar oynanamayacak seviyede olur. Zamanla sunucular yapılır, internet hızları artar diye düşünebilirsiniz ama oyunların grafikleri de yerinde saymıyor. 5 sene sonranın grafikleri için belkide şimdikinden 2 kat daha fazla bağlantı hızı ve sunucu isteyecek.

Hadi teknolojik bir devrim oldu ve herkese sıfır lagla veriliyor diyelim. Öyle google'a ayda 100 lira verdim bütün oyunları oynuycam diye birşey yok. Ea, ubisoft, microsoft falandı filandı bunların servislerine de her ay para ödemen lazım. Bu sistem donanım almaktan daha pahalıya gelir.
  • aterikasedi kullanıcısına yanıt
    Evet düzgün gecikme değerleri için o şekilde

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Turuncu Sakal

Bırak donanımı bitirmeyi piyasaya hakim bile olamaz.

Dünyanın çoğunluğunda oyunlar oynanamayacak seviyede olur. Zamanla sunucular yapılır, internet hızları artar diye düşünebilirsiniz ama oyunların grafikleri de yerinde saymıyor. 5 sene sonranın grafikleri için belkide şimdikinden 2 kat daha fazla bağlantı hızı ve sunucu isteyecek.

Hadi teknolojik bir devrim oldu ve herkese sıfır lagla veriliyor diyelim. Öyle google'a ayda 100 lira verdim bütün oyunları oynuycam diye birşey yok. Ea, ubisoft, microsoft falandı filandı bunların servislerine de her ay para ödemen lazım. Bu sistem donanım almaktan daha pahalıya gelir.
    "5 sene sonranın grafikleri için belkide şimdikinden 2 kat daha fazla bağlantı hızı ve sunucu isteyecek."

Kafanız güzelmiş güle güle kullanın

• quote:

Orijinalden alıntı: Turuncu Sakal

Bırak donanımı bitirmeyi piyasaya hakim bile olamaz.

Grafik kalitesi ile bağlantı hızının alakası yok. Stream edilen videonun vbr (yani video bit rate) değerleri önemli. 1080p çözünürlüklü ve 60 kare/saniye bir videonun hareketli sahnelerde kare kare olmaması için minimum 12-15 mbps vbr ile kaydedilmesi/dönüştürülmesi gerekiyor. Youtube da görmüşsünüzdür mutlaka, 1080p olup çamur gibi görüntüsü olan videoların vbr değerleri yerlerde sürünüyor. Cam gibi bir 1080p video izlemek istiyorsanız 16mb bağlantı hızı yeterli olacaktır. Söz konusu videonun ne olduğu önemli değil, ister simsiyah bir resim olsun istersen en son çıkan oyunun ultra ayarlarda oynanışı olsun.

Aşağıdaki videonun ilk 2-3 dakikasını izlerseniz ne kadar yanlış düşündüğünüzü anlarsınız.

• quote:

Orijinalden alıntı: aterikasedi

Yanlışınız var.1080p 30fps için minimum 500mbps lazım

Alıntıları Göster
    Minimum 500mb yeterli olur fakat garantiye almak için 1gbps olmalı bence.
  • Ferucci kullanıcısına yanıt
    Ping değerinin hızla bir alakası yok. Ping gecikmedir hız değil. O 2 mbps olsun yine 166 ms verir. Hadi bu yine bilinmemesi mümkün olabilecek bir şey de... Grafikler gelişince daha hızlı internet gerekecek diyen arkadaş bence yorumunu silsin. Görünce insan utanıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nkvelioglu -- 24 Mart 2019; 5:25:24 >
  • 5 sene sonra konuyu hortlatın.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • daha once benzer bir urun piyasaya cikti ve tutmadi. unuttum adini boyle siyah turuncu bi tasarimi vardi.

bunun tutmasi bana pek mumkun gelmiyor. millet tas mi yicek.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bunun gerçek olacağına inanmıyorum. Öncelikle sadece Türkiye'de de değil genel olarak her ülkede her yerde müthiş internete sahip olmak çok zor. (Yanlış anlaşılmaya kurban gitmek istemem her YERE hitap etmesi zor. Türkiye'yi de sayarsak zaten imkansız. )

Xbox One belki duyurulalı epey oluyor ama o da Cloud'a bağlı şekilde çalışacaktı ve insanlar ben internetsiz iken nasıl çalışacak diye sordular.

Eğer gidebildiğim her yerde çok iyi internete sahip olup oyunları 1080P 60-144FPS veya 4K 60-144FPS oynama seçeneğine sahip olup çok düşük pinge sahip olunursa (4K zaten ütopik şimdilik bence.) belki olabilir. Ama herkesin donanımı gidip de Stadia'ya tercih eder mi bilmiyorum. Stadia'ya her oyun çıkacak mı? EA, PlayStation ve Xboxta bu işlerle uğraşıyorlardıt. Onlar Google'ın yapacağı başarıyı yakalayacaklar mı? Hadi her şey bir yana bunlara Netflix gibi abonelik ile mi sahip olacağız?

Gelecek Cloud bazlı oyunlarda olabilir. Ama daha gelecekte değiliz. Her yerde müthiş internet olması lazım. SpaceX'in uydu internet projesi vardı mesela onun gibi projeler yaygınlaşıp çoğu yerde internete sahip olabilirsek olabilir.

Ayrıca şunu da belirtmek lazım herkes sadece oyun için almıyor donanımı iş için alıyor iyi bir donanımı oluyor öyle de oyun oynuyor bu tip kullanıcılar için ekran kartları daima olacaktır.

Ama pazar daralacaktır elbette. Nvidia alternatif yollarda daima. Fakat onlarda 5 senede internette bu kadar hızlı gelişme olacağına inanmazlar.

• 35 mbps fiber internetimle speedtest ile yaptığım testlerde istanbul serverlarına ping sürem 5ms, bulgaristan 20ms, almanya 60 ms, fransa 67ms.

Olmayacak iş değil, Türkiye'de kurulacak sunucuya bakar.

• https://www.youtube.com/watch?v=SvoFQ-x898U

• Bir kere rekabetçi oyun oynayan kimse bu sisteme geçmeyi düşünmez.Benzer fikirleri kullanan uygulamaları denemiştim 100 mb çok iyi bir alt yapı varken bile verimli değildi.Arkasında Google olabilir ama yatırım maliyetlerinden dolayı o bile altından kalkamaz.
  • Gelsin alır oynarız güzel olur.
    600mbit internetim var çatır çatır oynarım :P (kimse merak etmesin bu sistem oynanılabilir hale gelene kadar türkiye'de baz internet 25 mbitin üstüne çıkar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aterikasedi

Donanım şöyle bitmez.Chrome açacak ve ekrana gelen 4k 60hz görüntüyü sıkıntısız oynatabilecek güçte işlemciler veya gpular satılmaya devam eder.Kaslı güçlü donanıma olan ihtiyaç azalacak.Muhtemelen htpc tarzı salonda tvnin yanına koyulabilecek , şık , küçük ve sessiz kasalar daha moda olacak.Yeni nesil tvler varken buna bile gerek yok aslında.Öyle rgb ışıklı , gamer tabir edilen manda kasalar giderek azalacak.Güçlü ekran kartlarına gerek kalmayacak.Kalsa bile daha az satılacak ve zamanla yok olmaya mahkum olacak. Bunu şuna benzetiyorum.Netflix varken gidip kimse bluray player alıyor mu ya da spotify çıktığından beri kimse mp3 player taşıyor mu, telefona mp3 yüklüyor mu ? Mp3 playerlar spotifydan önce bitti gerçi.Bu da zamanla böyle olacak gibi.

Ben şahsen internet hızım müsait olursa Stadia'ya yönelirim.Adamlar sabit donanımla çalışıyor ve sabit performans garantisi sunuyor.Ben işlemci upgradeini düşünmeyeceğim , elimdeki ekran kartı kaç fps verir düşünmeyeceğim.Oyunu indirmekle dahi uğraşmayacağım.Sisteme gireceğim start diyeceğim ve oyunumu oynayacağım bu kadar basit.

Alıntıları Göster
    Tespitleriniz çok doğru fakat ASUS,Gigabyte,MSI,EVGA gibi gibi gibi bir dolu donanım üreticisinin bu olaya bakış açısı bence çok önemli. Bizim ülkemizi bir kenara koy zaten baştan. Avrupa'nın bir çok ülkesinde de öyle zehir zemberek über hızlı internet yok ki. Kaldı ki adamlar 4K 60fps'den bahsediyor. Yani insanın ağzı sulanmıyor değil ama gerçekten inanılmaz bir alt yapı ve yatırım yapmak zorunda kalacaklar bence o işe. Ha adamların para derdi yok ayrı mevzu tabii. En başta da söylediğim gibi saydığımız ve sayamadığımız donanım firmalarının da olaya bakış açısı önemli.

Onu bir kenara bırak düşünsene Nvidia ve AMD ne diyecek bu işe ? Ürettikleri chipleri kimlere satacaklar. Ucu çok ama çok açık bir konu bu. 2019 yılına geldik, kendim dahil olmak üzere bir çok oyun tutkunu arkadaşım halen balina tipi bilgisayar kasalarının içine donanımları takıp oyun oynuyoruz. Google'ın insanlara sunmak istediği şey ülkemizi baz aldığımızda 80'lerde TV'de izlediğimiz bilim kurgu filmleri gibi duruyor. Bu ülke de halen DSL denen internet teknolojisinin dahi doğru düzgün çalışmadığı yerler var. Bu şey gibi de değil ki hani Netflix'de film izlemeye de benzemez... Bakalım bekleyip göreceğiz ama ben bazı arkadaşlarımızın da ifade ettiği gibi DONANIM denen şeyin asla tamamen biteceğini düşünmüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Soğutma Şeysi

Tespitleriniz çok doğru fakat ASUS,Gigabyte,MSI,EVGA gibi gibi gibi bir dolu donanım üreticisinin bu olaya bakış açısı bence çok önemli. Bizim ülkemizi bir kenara koy zaten baştan. Avrupa'nın bir çok ülkesinde de öyle zehir zemberek über hızlı internet yok ki. Kaldı ki adamlar 4K 60fps'den bahsediyor. Yani insanın ağzı sulanmıyor değil ama gerçekten inanılmaz bir alt yapı ve yatırım yapmak zorunda kalacaklar bence o işe. Ha adamların para derdi yok ayrı mevzu tabii. En başta da söylediğim gibi saydığımız ve sayamadığımız donanım firmalarının da olaya bakış açısı önemli.

Onu bir kenara bırak düşünsene Nvidia ve AMD ne diyecek bu işe ? Ürettikleri chipleri kimlere satacaklar. Ucu çok ama çok açık bir konu bu. 2019 yılına geldik, kendim dahil olmak üzere bir çok oyun tutkunu arkadaşım halen balina tipi bilgisayar kasalarının içine donanımları takıp oyun oynuyoruz. Google'ın insanlara sunmak istediği şey ülkemizi baz aldığımızda 80'lerde TV'de izlediğimiz bilim kurgu filmleri gibi duruyor. Bu ülke de halen DSL denen internet teknolojisinin dahi doğru düzgün çalışmadığı yerler var. Bu şey gibi de değil ki hani Netflix'de film izlemeye de benzemez... Bakalım bekleyip göreceğiz ama ben bazı arkadaşlarımızın da ifade ettiği gibi DONANIM denen şeyin asla tamamen biteceğini düşünmüyorum.

Alıntıları Göster
    Abi biz istesek de istemesek de sevsek de sevmesek de teknolji değişecek , olanaklar değişecek.Biz farkına varmadan bi bakmışız kullanıyoruz ve alışmışız.Geçmişte kullandıklarımıza da tü kaka diyoruz.Nvidia otomobillere çip üretiyor,profesyonel gpu üretiyor.Ona devam eder.Amd zaten konsollara gpu üretiyor.Şimdi de stadiaya giriş yaptı.Bu şekilde devam ederler.Msi vs gibi fason üreticiler anakart manakart üretsin kime ne.Ben mi düşüneceğim onları da .Ben son kullanıcı olarak kendimi düşünürüm.Gecikme süreleri Abd'de xbox one x ile kafa kafaya çıkmış yapılan teste göre.Digital Foundry'de bulabilirsiniz.Bu demek oluyor ki ülkemize server kurulsa aynen bir xbox oynar gibi , konsoldaki gecikme seviyesinde stadia üstünden oyunumuzu oynayabileceğiz.Artık internet ülkemizde biraz pahalıya da sunulsa hızlandı.2 sene önce 8mbit kullanıyordum.Şimdi 35mbps kullanıyorum.Upload hızım 0.5ten 3e çıktı.E bi 5 sene sonra benzer bir artış olsa tamam işte.Gözünüzde büyütmeyin bu kadar.Google'ın inanamayacağınız kadar bütçesi var ve benim gördüğüm bu iş öyle yapılmaz böyle yapılır diye diye geliyorlar.Yeni çıkacak konsollar stadia'yı gördükten sonra kendini bu yönde de pazarlayacaklardır.Microsoft bu e3'te kendi stream servisini duyurabilir.İnanamayacağınız birşey duyuracağız diyip duruyorlar.Ps now halihazırda mevcut zaten.O sistem de geliştirilir ve üstünde durulursa herkes bu sisteme geçmiş olacak.Napacaksınız banane ben geçmiyorum mu diyeceksiniz? Yakın gelecekte herşey çok farklı olacak.Değişimin ilk adımı şimdiden atıldı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aterikasedi -- 25 Mart 2019; 17:38:12 >

• Rekabetci oyun umrumda degil google stadia sayesinde bircok hikayeli kaliteli oyun bunyesine gelirse pc+xbox+ps+Nintendo nun birlesimi stream servisi gibi birsey olur kimsede digerlerinden mahrum kalmaz umarim en kisa surede goruruz bu tur seyleri

• 24:20ye dikkat.

https://www.youtube.com/watch?v=nRhXc0Bc4aI

• Google cok gelgeç gonullu olabiliyor bu tip projelerde. bakalim israrci olacaklarmi. hos bugunde apple kendi hizmetini tanitti. pek google gibi degil tabi. apple cihazlari ustunden abonelik usulu
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.