Şimdi Ara

5 Sene Yeticek 2000 Tl lık game Kasa önerileriniz ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
831
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    2 Milyarım var Samsung 2232BW ekranım var, Sadece oyuncu kasası ıstıyorum beni 5 sene idare etmeli ve son çıkan bütün oyunları full oynamak ıstıyorum .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isim1 -- 2 Haziran 2011; 16:01:21 >

• 10 sene mi 5 sene mi yetecek ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pascal.Nouma

10 sene mi 5 sene mi yetecek ?
    5 sene yeterli
  • quote:

Orijinalden alıntı: isim1

5 sene yeterli

Alıntıları Göster
    Bugün toplanacak kasa ile 5 sene sonra çıkan son oyunlarıda mı full oynamak istiyorsun?
  • quote:

Orijinalden alıntı: MÜŞAVİR

Bugün toplanacak kasa ile 5 sene sonra çıkan son oyunlarıda mı full oynamak istiyorsun?

HIS HD 6950 ve 8 gb ram , beni 5 sene götürmez mı :) ??
  • quote:

quote:

5 sene önceki e.kartıyla şimdiki oyunları full ayarda oynamayı dene istersen
  • TeknoBiyotik PC Konfigüratör
    Kasa: AeroCool XPREDATOR Çift 23cm Fanlı Pencereli Kasa - 270,17 TL
    Güç Kaynağı: Sapphire Pure 625W 80+ Plus Modüler Güç Kaynağı - 195,12 TL
    İşlemci: INTEL Core i5-2500K LGA 1155 6MB 3.3GHz Dört Çekirdekli İşlemci - 457,79 TL
    İşlemci Soğutucu: Thermalright Cogage True Spirit Intel İşlemci Soğutucusu (LGA1155 Uyumlu) - 54,41 TL
    Anakart: MSI P67A-GD65 (B3 Revizyon) Intel LGA 1155 DDR3 USB 3.0 SATA 3 ATX Anakart - 373,36 TL
    Bellek: Geil Enhance Plus 8GB 1600MHz XMP 1750MHz CL9 Dual Channel Bellek Kiti (2x4GB) - 204,51 TL
    HDD: SAMSUNG 1 TB 7200 RPM 32 MB Ön Bellek 3,5" SATA II DISK (HD103SJ) - 122,38 TL
    TOPLAM: 1.677,75 TL (KDV Dahil)
    http://www.exa.com.tr/asus/ekran_kartlari/asus_vga-334-14000.html 560Ti DCII 560TL

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: DabayDabay

quote:

quote:

5 sene önceki e.kartıyla şimdiki oyunları full ayarda oynamayı dene istersen

Alıntıları Göster
    evet X1050 anakartımla GTA IV o kadar güzel oynuyorum kı :D anlatamam bu yüzden kasa toplamaya karar verdim lafın gelişi 5 sene arkadaşlar , ya nı 5 seneye kım sağ kım selamet ..
    2 mılyar nakıtım var ve SADECE KASA alıcam

• quote:

evet X1050 anakartımla GTA IV o kadar güzel oynuyorum kı :D anlatamam bu yüzden kasa toplamaya karar verdim lafın gelişi 5 sene arkadaşlar , ya nı 5 seneye kım sağ kım selamet ..
    2 mılyar nakıtım var ve SADECE KASA alıcam

Alıntıları Göster
    Bence biraz daha bekle, bulldozer'ler çıksın sonra toplatmaya basla.
  • quote:

5 sene yeterli

Alıntıları Göster
    Hicbir ekran karti 5 sene boyunca tum oyunlari Full HD full detay oynatamaz. En fazla 2-2.5 sene, o da su anda piyasada bulunan en ust duzey ekran kartlari ile mumkun.

i5 2500K
    MSI P67A-GD55
    G.Skill RipJawsX 1333MHz CL7 4GB Dual Kit
    Samsung HD103SJ
    Asus nVIDIA Fermi GTX570 DirectCU II
    HAF-912 & SilverStone 700W

Toplam: 2150TL
  • Arkadaşım öncelikle bu mümkün değil.

Ama şöyle bir yöntem var.

Öncelikle şu anda forumda insanların deli gibi önerdikleri sistemlere bakma. Nerede o eski forum. Geçen gün Vatan da idim. İyi fiyatlı bir iki şey aldım. Orada da bir forumdan vardı. Exper alacakmış döndürmüşler. Arkadaşa önerilen sistem. İ5 2500K işlemci 300 liralık anakart ve 6850 ekran kartı.

Zaten vatan dakiler İNTEL diyor. İntel daha iyi oynatırmış. Fanatiklik aldı başını gitti. Orada arkadaşa da dedim. Onu al bunu al herkes der. Sen alma diyene bakacaksın.

Sen git oyun sisteminde i5 i 400-500TL ye al, 300TL anakarta ver. Sonra ekran kartı 200-300TL lik bir şey. Parayı kendi kazanmayınca millet sallaması iyi oluyor.

Öncelikle oyun bilgisayarı alacak adama 6850 ekran kartının yanında i5 2500K nın vereceği hiçbir şey yok. Yarı fiyata alınacak Phenon II X4 955 de aynı işi görürdü.

Yani tavsiyem. Ooooo intel, Oooooo i5, Ooooo 2500K diyenleri görmezden gel.

İşlemcin Phenom II 955 olsun. 250TL ye kadar iyi bir anakart bakılabilir.

http://www.netsiparis.com/detay/27951210009/MSI-870A-G54-AM3-DDR3-GLAN-SATA3-16X?ref=akakce&v=1.19.4

olabilir mesela. Ya da Asus M4A88TD-V Evo ( Asus bu kart için Bulldozer desteğini açıklamış mıydı? ) olabilir. AMD anakartlar birden çok pahallandılar. 150TL ye alınabilecek 870a G54 ler şimdi 200+TL bu ne ya. Allahtan bir önceki Vatan indiriminden 145 e almıştık.

Ekran kartını bulabilirsen 5870 ( tabi 500TL ye falan değil. Bazen indirimler oluyor 350TL ye falan ) ya da kelepir fiyata bulursan 6950 alabilirsin. 560Ti de olabilir.

8GB ram e gerek yok. 4GB al.

HDD olarak ise 2 tane HD502sj ( ya da 1 tane HD502hj + 1 tane HD103sj ) önerebilirim. Birine windows kurar oyunları falan kurarsın. Diğerine de yine programları kurar ( hızlı olmasını istediklerini. ) filmlerini atarsın.

Geriye iyi miktarda bir para kalıyor. Bunu al bankaya koy. İster faize koy ister sabit dursun. Ama hem kazansın hem helal olsun dersen Altın al. Dolar al.

Sonra muhtemelen ilk sene sonunda ekran kartını değiştir. Elindekini sat yenisini al. Bu şekilde güncelleme ile daha uzun süre gidersin. Piyasaya belli olmaz. Bakarsın standartlar birden iki katına çıkar NVdia 8800GTS lerdeki gibi. Verdiğin para boşa gitmiş olur.

Onun için diyorum zaten kısıtlı bir bütçe ile yok meksimusmuş falan öyle anakartlara ya da İ5 lere yönelmeye gerek yok. Ben HD5870 ekran kartı ile Athlon II X4 kullanıyorum OC li olarak. Zamanında ileriyi düşünüp AM3 uyumlu almıştım soğutucuyu LGA775 ten beri gidiyor benle öyle. Soğutucu Akasa Nero. Ama şimdi daha iyileri var tabi. Ayrıca distrübütöründen dolayı da önermiyorum.

Sorun yaşamak istemiyorsan da firma olarak inventus u tercih et.

• quote:

Orijinalden alıntı: DigitalWorld

Arkadaşım öncelikle bu mümkün değil.

Öncelikle şu anda forumda insanların deli gibi önerdikleri sistemlere bakma. Nerede o eski forum. Geçen gün Vatan da idim. İyi fiyatlı bir iki şey aldım. Orada da bir forumdan vardı. Exper alacakmış döndürmüşler. Arkadaşa önerilen sistem. İ5 2500K işlemci 300 liralık anakart ve 6850 ekran kartı.

Zaten vatan dakiler İNTEL diyor. İntel daha iyi oynatırmış. Fanatiklik aldı başını gitti. Orada arkadaşa da dedim. Onu al bunu al herkes der. Sen alma diyene bakacaksın.

Sen git oyun sisteminde i5 i 400-500TL ye al, 300TL anakarta ver. Sonra ekran kartı 200-300TL lik bir şey. Parayı kendi kazanmayınca millet sallaması iyi oluyor.

Öncelikle oyun bilgisayarı alacak adama 6850 ekran kartının yanında i5 2500K nın vereceği hiçbir şey yok. Yarı fiyata alınacak Phenon II X4 955 de aynı işi görürdü.

http://www.netsiparis.com/detay/27951210009/MSI-870A-G54-AM3-DDR3-GLAN-SATA3-16X?ref=akakce&v=1.19.4

olabilir mesela. Ya da Asus M4A88TD-V Evo ( Asus bu kart için Bulldozer desteğini açıklamış mıydı? ) olabilir. AMD anakartlar birden çok pahallandılar. 150TL ye alınabilecek 870a G54 ler şimdi 200+TL bu ne ya. Allahtan bir önceki Vatan indiriminden 145 e almıştık.

Ekran kartını bulabilirsen 5870 ( tabi 500TL ye falan değil. Bazen indirimler oluyor 350TL ye falan ) ya da kelepir fiyata bulursan 6950 alabilirsin. 560Ti de olabilir.

HDD olarak ise 2 tane HD502sj ( ya da 1 tane HD502hj + 1 tane HD103sj ) önerebilirim. Birine windows kurar oyunları falan kurarsın. Diğerine de yine programları kurar ( hızlı olmasını istediklerini. ) filmlerini atarsın.

Geriye iyi miktarda bir para kalıyor. Bunu al bankaya koy. İster faize koy ister sabit dursun. Ama hem kazansın hem helal olsun dersen Altın al. Dolar al.

Sonra muhtemelen ilk sene sonunda ekran kartını değiştir. Elindekini sat yenisini al. Bu şekilde güncelleme ile daha uzun süre gidersin. Piyasaya belli olmaz. Bakarsın standartlar birden iki katına çıkar NVdia 8800GTS lerdeki gibi. Verdiğin para boşa gitmiş olur.

Onun için diyorum zaten kısıtlı bir bütçe ile yok meksimusmuş falan öyle anakartlara ya da İ5 lere yönelmeye gerek yok. Ben HD5870 ekran kartı ile Athlon II X4 kullanıyorum OC li olarak. Zamanında ileriyi düşünüp AM3 uyumlu almıştım soğutucuyu LGA775 ten beri gidiyor benle öyle. Soğutucu Akasa Nero. Ama şimdi daha iyileri var tabi. Ayrıca distrübütöründen dolayı da önermiyorum.

@DigitalWorld

Konustugun sey hakkinda bilgi sahibi olmadiginin belli. AMD ile Intel arasindaki farklari kendin de inceleyebilir, yazdiklarinin ne kadar yanlis oldugunu gorebilirsin:

http://www.guru3d.com/article/core-i5-2500k-and-core-i7-2600k-review/1
    http://www.hardwarecanucks.com/forum/hardware-canucks-reviews/39555-intel-sandy-bridge-core-i5-2500k-core-i7-2600k-processors-review-16.html

Eger bu kadar kisi Intel diyor ise bunun bir sebebi var

• quote:

Arkadaşım öncelikle bu mümkün değil.

INTEL CORE I5 2400 QUAD CORE 3.10 GHZ 6MB TURBO 850 MHZ GFX 1155P SANDY BRIDGE
    Anakart: ASUS INTEL P8H67 H67 DDR3 1333 GLAN RAID 0,1,5 16X 1155P USB 3.0
    Bellek: KINGSTON HYPERX 4GB (2X2) 1333MHZ DDR3 SOĞUTUCULU CL7 PC RAM KHX1333C7D9K2/4GX
    Sabit Disk: SEAGATE 3.5 750GB 7200 RPM 32MB SATA III PC HDD ST3750525AS
    Ekran Kartı: HIS 1GB HD6870 DDR5 256 BIT 2XDVI HDMI ATI 16X
    Kasa: THERMALTAKE ELEMENT T 700W PENCERELI SIYAH MIDI TOWER ATX KASA VK97021N2Z
    DVD Okuyucu: SONY AD-7260S-0B 24X DVD YAZıCı SIYAH SATA BULK

Sistem bu hali ile 1.550TL (trdukkan) civarında alınabiliyor. Tavsiye istediğiniz bütçeye 1 adet daha HD6870 alarak crossfire yapabilirsiniz. Sanırım GTX 580'e yakın performans sağlayacaktır.

• quote:

Orijinalden alıntı: Fract4l

@DigitalWorld

Konustugun sey hakkinda bilgi sahibi olmadiginin belli. AMD ile Intel arasindaki farklari kendin de inceleyebilir, yazdiklarinin ne kadar yanlis oldugunu gorebilirsin:

http://www.hardwarecanucks.com/forum/hardware-canucks-reviews/39555-intel-sandy-bridge-core-i5-2500k-core-i7-2600k-processors-review-16.html

Kardeş.

Sen bana şu testi bir açıkla daha bir şey demeyeceğim. Önce okuyun, sonra kendi verdiğiniz teste bir bakın, ondan sonra insanların bilgisini sınayandır. Burada bilgi yarışı ile yok şu falan bu falan dye göz boyamaya çalışmadığım için bu bilgisiz olduğum anlamına gelmez. Elbet bilmediğim çok şey var. Ben ilah değilim. Ama sizi kendinizden bu kadar emin yapan bilgi kaynağınız malesef yanlış.

Lütfen aptal bir koyunun gözü ile tarafsız, önyargısız olarak şu teste bir bakın. Madem ekran kartı daha az önemli, Madem i5 + 6850, X4 + 6950 den daha iyi sonuç alır. O zaman neden İ5 ile X4 aynı performansı veriyor. Ya da hadi diyelim bu oyun da Far Cry gibi istisna bir oyun ve hiçbir sebep yok iken intel sistemde nasıl Far Cry daha iyi ise, AMD'de de BBC2 daha iyi sonuç veriyor diyelim. O zaman neden Phenom X6 ile X4 eşit. Oyun çoklu çekirdek destekli ve X6 ile X4 aynı mimari tasarıma sahip. Bu tartışılmaz su götürmez bir kanıttır.

http://www.guru3d.com/article/core-i5-2500k-and-core-i7-2600k-review/21

Bundan sonra konuların hepsini takibe almam lazım sanırım. Çünki insanlar okumuyor, güya son lafı ben söyledim bak ben bilgiliyim diyip ego tatmin etmek için arkamdan yazıyor.

Hiç sevmem övünmeyi falan ama kardeşim emin ol söylediğim şey hakkında senden çok daha bilgiliyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DigitalWorld -- 10 Haziran 2011; 6:51:28 >

• quote:

quote:

@DigitalWorld

Kardeş.

Sen bana şu testi bir açıkla daha bir şey demeyeceğim. Önce okuyun, sonra kendi verdiğiniz teste bir bakın, ondan sonra insanların bilgisini sınayandır. Burada bilgi yarışı ile yok şu falan bu falan dye göz boyamaya çalışmadığım için bu bilgisiz olduğum anlamına gelmez. Elbet bilmediğim çok şey var. Ben ilah değilim. Ama sizi kendinizden bu kadar emin yapan bilgi kaynağınız malesef yanlış.

Lütfen aptal bir koyunun gözü ile tarafsız, önyargısız olarak şu teste bir bakın. Madem ekran kartı daha az önemli, Madem i5 + 6850, X4 + 6950 den daha iyi sonuç alır. O zaman neden İ5 ile X4 aynı performansı veriyor. Ya da hadi diyelim bu oyun da Far Cry gibi istisna bir oyun ve hiçbir sebep yok iken intel sistemde nasıl Far Cry daha iyi ise, AMD'de de BBC2 daha iyi sonuç veriyor diyelim. O zaman neden Phenom X6 ile X4 eşit. Oyun çoklu çekirdek destekli ve X6 ile X4 aynı mimari tasarıma sahip. Bu tartışılmaz su götürmez bir kanıttır.

Bundan sonra konuların hepsini takibe almam lazım sanırım. Çünki insanlar okumuyor, güya son lafı ben söyledim bak ben bilgiliyim diyip ego tatmin etmek için arkamdan yazıyor.

Hiç sevmem övünmeyi falan ama kardeşim emin ol söylediğim şey hakkında senden çok daha bilgiliyim.

Alıntıları Göster
    Bu sana 4-5 sene rahat yeter.

CPU: INTEL i5 2500K 3.30 GHz Quad Core Socket 1155 6MB, 32nm, 95W, OverClock (Dist Grantili) 215 $ ( 342,28 TL)
    ANAKART: MSI P67A-GD55 B3, P67, DDR3, 2x PCIExp, Socket 1155, CrossFireX & SLI, 2133Mhz 179 $ ( 284,97 TL)
    BELLEK - RAM: G.SKILL RipjawsX 8 GB (2X 4GB) DDR3 1600 MHZ RAM CL8 (1.5 Volt) INTEL Sandy Bridge Uyumlu 118 $ ( 187,86 TL)
    HARD DISK: WESTERN DIGITAL 1 TB SATA III HDD 64MB Caviar Black 6GB/s WD1002FAEX 89 $ ( 141,69 TL)
    EKRAN KARTI: SAPPHIRE HD6950 2 GB, PCIExp Ekran Kartı, DirectX 11, DDR5, 256 bit, 800/5000 288 $ ( 458,50 TL)
    KASA: THERMALTAKE Element T Siyah 700W Kasa (2adet 20cm Fan + 12 Cm fan) VK97021N2Z 159 $ ( 253,13 TL)
    DVD / Blue-ray: ASUS 24X 24B3ST Double Layer DVD-RW Siyah SATA (Kutulu) 29 $ ( 46,17 TL)

TOPLAM : 1.714,58 TL
    KDV (%18) : 308,63

NAKİT / HAVALE (TL) : 2.023,21 TL

www.novabilgisayar.com

• Test mest bunları boşverde.
    1-amd için uygun zaman değil.
    2-5 yıllık sistem istiyorsan eylülü bekle.
    amd bulldozer için
    3-bekleyemem dersen şu üçlü seni 2-3 yıl götürür.
    i72500k (ya da i7 2600k )+msi p67 gd65 +msi twin frozr 2 oc
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-0F51E87CC

Test mest bunları boşverde.
    1-amd için uygun zaman değil.
    2-5 yıllık sistem istiyorsan eylülü bekle.
    amd bulldozer için
    3-bekleyemem dersen şu üçlü seni 2-3 yıl götürür.
    i72500k (ya da i7 2600k )+msi p67 gd65 +msi twin frozr 2 oc
    neyse ben şu dgs bitene kadar kendimi uzaklaştırayım.
  • quote:

quote:

@DigitalWorld

Kardeş.

Yüksek çözünürlüklerde oynuyacak adamın CPU'ya değil GPU'ya ihtiyacı var.
    i52500k+p6-g55+6950 alana kadar
    x4955+g54+6950CF yapılır oyundan keyif alınır.
    Tabi CF gerekli görülürse millet fps manyağı ama bana göre en iyi fps sabit 60FPS dir. Paranızı intel gibi sömürgeci bir markaya vermenizi önermem.
    Hatta yetecek kadar bir sistem alıp artan paranızı gerçekten ihtiyacı olan insanlara verebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RiPPeR91 -- 9 Haziran 2011; 23:24:15 >

• quote:

Orijinalden alıntı: RiPPeR91

quote:

quote:

@DigitalWorld

Kardeş.

Yüksek çözünürlüklerde oynuyacak adamın CPU'ya değil GPU'ya ihtiyacı var.
    i52500k+p6-g55+6950 alana kadar
    x4955+g54+6950CF yapılır oyundan keyif alınır.
    Tabi CF gerekli görülürse millet fps manyağı ama bana göre en iyi fps sabit 60FPS dir. Paranızı intel gibi sömürgeci bir markaya vermenizi önermem.
    Hatta yetecek kadar bir sistem alıp artan paranızı gerçekten ihtiyacı olan insanlara verebilirsiniz.

Alıntıları Göster
    5 sene götürmez ama 2bin TL ye toplanabilicek en iyi sistem bu.

CPU:
    INTEL i5 2500K 3.30 GHz Quad Core Socket 1155 6MB, 32nm, 95W, OverClock (Dist Grantili)
    215 $ ( 342,28 TL)

ANAKART:
    GIGABYTE P67A-UD3-B3, P67, DDR3, 2x PCIExp, Socket 1155, CrossFireX, USB 3.0, 2133Mhz
    155 $ ( 246,76 TL)

BELLEK - RAM:
    G.SKILL RipjawsX 4 GB (2X 2GB) DDR3 1600 MHZ RAM CL9 (1.5 Volt) INTEL Sandy Bridge Uyumlu
    57 $ ( 90,74 TL)

HARD DISK:
    SAMSUNG 500 GB HDD SATA II 16 MB 7200 rpm
    47 $ ( 74,82 TL)

KASA:
    COOLER MASTER HAF 912 Plus Kırmızı LED'li 20cm Fanlı Kasa (PSU Yok)
    95 $ ( 151,24 TL)

DVD / Blue-ray:
    LG 22X DVD-RW Double Layer Siyah SATA
    29 $ ( 46,17 TL)

KASA - PSU:
    SEASONIC M12II-620 620W 80Plus Bronze Modüler PSU
    105 $ ( 167,16 TL)

OVERCLOCK VE SOĞUTMA:
    Sunbeam Tuniq Tower 120 Extreme Intel/Amd İşlemci Soğutucu (LGA1155 Uyumlu)
    65 $ ( 103,48 TL)

1.442,73 TL - novabilgisayar

MSI HD6950 TWIN ROZRIIIPOWEREDITION/OC GDDR5 2GB 256BIT AMD RADEON DX11 EKRAN KARTI **652 TL**
    http://www.vatanbilgisayar.com/msi-r6950twfriiipwrednoc-hd6950-twin-rozriiipowereditionoc-gddr5-2gb-256bit-amd-radeon-dx11-ekran-karti/productdetails.aspx?I_ID=54194

• quote:

Orijinalden alıntı: PWNAGE

5 sene götürmez ama 2bin TL ye toplanabilicek en iyi sistem bu.

CPU:
    INTEL i5 2500K 3.30 GHz Quad Core Socket 1155 6MB, 32nm, 95W, OverClock (Dist Grantili)
    215 $ ( 342,28 TL)

ANAKART:
    GIGABYTE P67A-UD3-B3, P67, DDR3, 2x PCIExp, Socket 1155, CrossFireX, USB 3.0, 2133Mhz
    155 $ ( 246,76 TL)

BELLEK - RAM:
    G.SKILL RipjawsX 4 GB (2X 2GB) DDR3 1600 MHZ RAM CL9 (1.5 Volt) INTEL Sandy Bridge Uyumlu
    57 $ ( 90,74 TL)

HARD DISK:
    SAMSUNG 500 GB HDD SATA II 16 MB 7200 rpm
    47 $ ( 74,82 TL)

KASA:
    COOLER MASTER HAF 912 Plus Kırmızı LED'li 20cm Fanlı Kasa (PSU Yok)
    95 $ ( 151,24 TL)

DVD / Blue-ray:
    LG 22X DVD-RW Double Layer Siyah SATA
    29 $ ( 46,17 TL)

KASA - PSU:
    SEASONIC M12II-620 620W 80Plus Bronze Modüler PSU
    105 $ ( 167,16 TL)

OVERCLOCK VE SOĞUTMA:
    Sunbeam Tuniq Tower 120 Extreme Intel/Amd İşlemci Soğutucu (LGA1155 Uyumlu)
    65 $ ( 103,48 TL)

1.442,73 TL - novabilgisayar

MSI HD6950 TWIN ROZRIIIPOWEREDITION/OC GDDR5 2GB 256BIT AMD RADEON DX11 EKRAN KARTI **652 TL**
    http://www.vatanbilgisayar.com/msi-r6950twfriiipwrednoc-hd6950-twin-rozriiipowereditionoc-gddr5-2gb-256bit-amd-radeon-dx11-ekran-karti/productdetails.aspx?I_ID=54194

Alıntıları Göster
    bende sistem kurucam intel tabanlı hiç mi hiç düşünmüyorum eylülü bekle bulldozer çıksın

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.