Şimdi Ara

5. viteste 2500 dvr mi , 4. viteste 2500 dvr mi ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
0
Favori
2.483
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • arkadaşalar bir mühendis forumundan cevap geldi. Bi inceleyin derim başka bir forumdan daha cevaplar gelecek

http://www.muhendisiz.net/viewtopic.php?t=6227

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mobiuska -- 6 Mart 2012; 23:48:46 >
  • en qüzeli 5, vitesle 90 km/s gitmek
  • quote:

Orjinalden alıntı: mobiuska

arkadaşalar bir mühendis forumundan cevap geldi. Bi inceleyin derim başka bir forumdan daha cevaplar gelecek

http://www.muhendisiz.net/viewtopic.php?t=6227

orada da net bir cevap çıkmamış
  • düz yolda örneğin tem, dolu depoyla çıkıp
    100 km felan 4.vites 2000 devirde 70 km hızda, gittikten sonra depoyu doldurucan
    sonra bir 100 kmde 5.vites 2000 devir 90 km ile gidecen sonra depoyu doldurucan,
    en doğru sonucu bu yöntem verir,
  • abi bilimsel bir şeyler söylerler diye iki tane mühendis forumuna açtım konuyu bir kişi bir şeyler yaptı. Bu işin sonucu ancak motor dersi almış bir mühendisin hesap yaparak çözülebilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mobiuska -- 6 Mart 2012; 23:48:07 >
  • Çinde taksiciler 2. viteste kalkıyorlar aradaki diğer vitesleri kullanmadan 5. vitese atıp öyle kullanıyorlar aracı. Dört beş takside gördüm aynı şeyi. Güya az yakıt tüketiyormuş o şekilde kullanınca. Haliyle araba baya bi silkeliyor.
  • bikere 4 vites daha ekonomik olamaz her zaman 5. vites daha ekonomiktir normal kosullarda . 1500 devirde düz yolda aracınız 5 vitesde zorlanmadan ilerler (en azından benimki ilerliyo) yol pc ci 4,5 litreyi gösteriyor 65 km dedimi 5 e atarım düz yolda . ama asıl önemli olan gaza ne kadar bastığınızdır . 5 vitesde abanırsanız da fazla yakar . ama asla 4. vitesde gazladınız kadar yakmaz ben ankarada ortlama 7,5 litre yakıyorum bu şekilde . zaten lider plazada dizel araclar 1500-2000 devir benzinli araclar 2000-2500 devir arası kullanın ekonomik olur diyede yazmıs adamlar
  • 5 vites 2500

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EagleGlance -- 2 Haziran 2008; 18:23:08 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.