konunun açılış tarihi dedin ya, bende panik oldum, dedim heralde eski, çocuk 25 ine geldi 😂🤣 < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emin-Firtina -- 14 Mart 2023; 22:56:34 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
5 Yaşında ki Çocuğa Elektronik Eğitimi (2. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Adana'ya Adana'dan selamlar,
diger arkadaşlarında dediği gibi ilerde kendisine faydalı geliştirilebilir şeyler ile uraşması daha doğru olur diyeceğim ama daha yaşı çok küçük, her an kendisine başka bir alan seçip yönelebilir.
Kendimden örnek vereyim, ilk okul 2 den hatta 5 yaşından, teee 15 yaşına kadar , evdeki muzik seti sayisiz hoparlör, komsularin akrabaların beyazesya teyp televizyon ne varsa bozmuşumdur.
meraktan ve içini görecem diye.
bu süre icinde kafa zehir gibi calisiyor ama tahmini 10 yaşlarımda, elektrik tesisatcisinin tamir edemedigi lamba tesisatini, ben yaparım diye tamir ettim, önemli olan mantığı kavramak, anahtar calisir ve lamba yanar, anahtar tik ediyor ama lamba yanmiyor, ben anahtari söküp pinleri deyiriyorum, lamba yanıyor.
yine o yaşlarda dedem süpürgeyi tamire götürüyor, tamirci bir öyle bakmiş bir böyle , bir yerini açamamış, ben demisimki burdan böyle yapacan, ve olmuş.
dedimya teyp hoparlör bozduk, 15 inden sonra yapmaya başladık, lise elektronik üniversite elektrik , böyle geçti.
15 inde girdigim tamirciden, 24 üme kadar hobi olarak tatillerde calistim.
askere gittim, o sırada lcd led tv ler sardı ortalığı.
Lcd led tv tamiri biliyormuyum, yok.
telefon, uydu tamiri , yok.
fabrika plc otomasyon, yok.
elekrtik tesisat veya işleri, yok.
askerde jeton düştü, hayat telaşı başladı.
askerden gelince hiç hobimle ilgisi olmayan fabrikada işe başladım.
12 yıl oldu devam.
Elektronik merakı ise hobi olarak kaldı, ufak tefek tv teyp tamiri, araba teybi hoparlör anfi yapabileceğim şeylerde yardımcı oluyorum.
Saygılar.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
internette hobby devreleri bulmak zor değil ama elektroniğe basit bir şekilde başlamak istiyorsan, temel elektrik elektronik atölyesi kitabı var. konuları basitçe anlatıyor.
malzeme konusuna gelirsek, evinde atıl durumda 12v adaptör varsa, güç kaynağına ihtiyacın olmaz. krokodilli kablo ile bağlantı yapabilirsin. 5v içinse, evdeki atıl usb kabloları yeterli olur. breadboard şart ama jumper kablo yerine, tek damarlı zil kablosu da şe yarar. ölçü aletin almayı düşünüyorsan, hovardalık yapmaya kalkma. en basit multimetre olan, class dt-830d yeterli olur ama hobby devreleri için çokta gerekli değil. evinde alet çantası varsa, elektronikçi yankeski ve kargaburun alacağım diye kendini kasma. içindekiler yeterli olacaktır. zaten breadbordla çalışacaksan, zil telini kesip soymak için, sadece yankeski yeterli olacaktır.
-
Her bir iletiye ve fikirlere ayrı ayrı teşekkür ediyorum, sağolun.
Zaman neler gösterir bilmiyoruz tabi, dediğiniz gibi belki hiç ilgisi olmayan bir alanda çalışıp ekmeğini kazanıyor olacak.
Fakat gelişiminde; pratik karar verme, test/sonuç ilişkisi kurma vb gibi konularda bu tür bir aksiyonun (hazır şu an ilgisi varken) faydası olacağı kanaatindeyim.
Yinede tüm çocuklarımızın hakkında hayırlısı
Bu tür ev deneylerinde kullanmak üzere pil yerine adaptör düşünüyorum.
5V 1 Amper ihtiyacımızı karşılarmı sizce ?
-
analog devreler genelde 12v'ta çalışırlar.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X