Şimdi Ara

5 yıl sonra 10 bin eczacı işsiz olacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
0
Favori
2.659
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 'Beş yıl sonra 10 bin işsiz eczacı olacak'
    Türkiye’de son 8 yılda eczacılık fakültelerinin sayısının 10’dan 34’e çıkmasına, eczacılardan ve eczacılık fakültesi okuyan öğrencilerden tepki geldi.

Twitter’da açılan ’direneczacılık hashtag’inin (etiket) geçtiğimiz hafta ve bu hafta toplamda iki kez ’trend topic’, yani en çok okunan başlık olduğunu söyleyen İzmir Eczacılar Odası Başkanı Tuncay Sayılkan, "Eczane açmak için kısıtlama getiriyorsun ama, yeni eczacılık fakültesi açıyorsun. Böyle giderse bundan 5 yıl sonra en az 10 bin işsiz eczacı olacak" dedi.
    Eczacılar ve eczacılık fakültesi öğrencileri, fazla eczacılık fakültesi açılmasına tepkilerini sosyal medya aracığıyla duyurmayı tercih etti. Son 8 yılda, 10 olan eczacılık fakültesi sayısının 34’e yükselmesine karşı sosyal medyada örgütlenen eczacılar, twitter’da açtıkları ’direneczacılık’ başlığıyla ’Daha fazla eczacılık fakültesi açılmasın’ isteğinde bulundu. Eczacılık fakültelerinin sayısının artmasının ve artırılmaya devam etmesinin sektöre büyük bir darbe vuracağını öne süren İzmir Eczacılar Odası Başkanı Tuncay Sayılkan şunları söyledi:

"Bir taraftan eczanelerin açılmasına yasayla kısıtlama getiriliyor. Geçen yıl ’Eczacılar ve Eczaneler Hakkında Kanun’ ile bir ilçede 3 bin 500 kişiye 1 eczane düşecek şekilde düzenleme yapıldı. Ama 8 yılda ise 10 olan eczacılık fakültesi sayısı 34’e çıkarıldı. Eczacılar ve Eczaneler Hakkında Kanun’la yapılan düzenlemeyle 3 bin 500 kişiye bir eczane uygulamasının çok iyi olacağını söyledik. Ama eczacılık fakültelerinin açılmaya devam etmesi ise bir faciayı beraberinde getirdi. Eczacılık fakültelerine girmesi o kadar kolay değil. Girmesinin zor olduğu gibi okuması da çok zor. Çocuklar 5 yıl dirsek çürütecek, sonra ise çoğu işsiz kalacak. Eczane açmak için kısıtlama getiriyorsun ama, yeni eczacılık fakültesi açıyorsun. Böyle giderse bundan 5 yıl sonra minimum 10 bin eczacı işsiz kalacak. Böyle bir yasayı çıkaran hükümetin her gelen fakülte için onay vermesi traji komik bir durumdur."

’ECZACILAR DA İŞSİZ ORDUSUNA KATILACAK’
    Yeni düzenlenen kanunla çok sayıda eczane açılmasının önüne geçilmek istendiğini, fakat yeni fakültelerle birlikte ciddi bir mezun potansiyeli yaratıldığını belirten Sayılkan şöyle devam etti:
    "Ayrıca fakülte açılıyor ama pek çoğunda hoca yok. Ege ve İstanbul’daki pek çok üniversiteden hocalar, yeni açılan fakültelere gün birlik giderek ders verip dönüyor. Yani bu şekilde bir sistem olamaz. Şu an İzmir’de 614 tane fazla eczane var. Sonuçta eczacılar ile ilgili bir planın yoksa, eczacılık fakültesi ile ilgili bir kısıtlama yapacaksın. Yeni fakülte açmadığın gibi, mevcut fakültelerdeki kontejyan sayısını azaltacaksın. Sosyal medyada devam eden kampanyaya ben de destek oluyorum. Umarım sesimizi duyurabiliriz. Bu şekilde yeni fakülteler açılmaya devam ederse, işsiz ordusu arasına çok sayıda eczacı da katılacak." (DHA)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fzt Onur -- 7 Ağustos 2013; 9:30:57 >

• DeLune kullanıcısına yanıt
    Ben bu sene tercih edecektim bundan korktuğu için ftr yi seçtim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DeLune

neden sürekli yeni üniversite açıyorlar?
  • quote:

Orijinalden alıntı: R3DROS3V3RTIGO

el birliğiyle ülkenin içine etmek için
  • eczacılık bitti diyince inanmayanlar vardı.maalesef bitirdiler güzelim mesleği.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dt_huzurluksuz

quote:

el birliğiyle ülkenin içine etmek için

Alıntıları Göster
    hemşireleri de fizyoterapist yapacaklarmış
    http://www.saglikpersoneli.com.tr/genel/hemsireler-fizyoterapist-mi-oluyor-h22310.html

yorumlardaki hemşirelere bakın madem fizyoterapist olmak istiyodunuz okuyup orayı kazansaydınız demezler mi adama ?

mühendisliği karıştırdılar sıra sağlıkta anlaşılan.

• quote:

Orijinalden alıntı: crista galli

eczacılık bitti diyince inanmayanlar vardı.maalesef bitirdiler güzelim mesleği.
    Tercihlerin Bitmesine Son 2 Gün Kala Bu Bölümü En Üst Sıradan Çıkardığım İçin Tekrardan Mutluyum
  • ingeniarius kullanıcısına yanıt
    Büyük ihtimal öyle bir şey olmayacak. Ama dediğin gibi aynı şeyi mühendisliklere de yaptılar öğretmenleri mühendis yaparak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fzt Onur

Büyük ihtimal öyle bir şey olmayacak. Ama dediğin gibi aynı şeyi mühendisliklere de yaptılar öğretmenleri mühendis yaparak.
    Umarım sonumuz hayır olur tüm meslekler için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fzt Onur -- 4 Ağustos 2013; 14:39:57 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BecomeDoctor

Resmen ucuz iş gücü yaratmak istiyorlar. 3 çocuk istekleriyle de bunu destekliyorlar. Yeter yahu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DeLune -- 4 Ağustos 2013; 14:38:38 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: DeLune

quote:

Orijinalden alıntı: BecomeDoctor

Resmen ucuz iş gücü yaratmak istiyorlar. 3 çocuk istekleriyle de bunu destekliyorlar. Yeter yahu.

Alıntıları Göster
    hadi şu an 10+. senelerine giren üniversitelere saygım varda geçen sene bu sene her sene yeni üniversite açılıyor yakında türkiyede üniversite okumayan kalmayacak ve üniversite okumanın bir anlamı da olmayacak

• quote:

Orijinalden alıntı: Half Moon Syndrome

hadi şu an 10+. senelerine giren üniversitelere saygım varda geçen sene bu sene her sene yeni üniversite açılıyor yakında türkiyede üniversite okumayan kalmayacak ve üniversite okumanın bir anlamı da olmayacak

Alıntıları Göster
    tabipler ve eczacılar odaları iyi çalışıyor, gereksiz kontenjan ve bölüm artışına tepkiyi koyuyolarlar. akıllı adamlar. bu tepki gösterilen rakamların kaç katı mühendislik bölümü açılıyor, mühendislik odalarının gıkı çıkmıyor, uyumaya devam etsinler. inş tüm mesleklerin geleceği hayırlı olur ne diyelim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erniethemuppet -- 4 Ağustos 2013; 14:45:06 >

• quote:

Zaten barajı geçen üniversiteli oluyor artık. Burada amaç ucuz iş gücü yaratmak. Ne plan var ne de gelecek tahmini. Kısa dönemlik(seçim) çıkarlar peşindeler. Sadece şu anki hükümet için değil hemen hemen tüm hükümetler için geçerli.
  • Bu gidişle 10-15 yıl sonra tıpı bile bitirebilirler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: PredatorEagle

Bu gidişle 10-15 yıl sonra tıpı bile bitirebilirler.
    Şu yazıyı okumakta da fayda varhttp://www.iupsa.com/author/zekeriyalikos
  • ozgernative kullanıcısına yanıt
    Eczane açmak dışında yapılabilecek alanlarda para getirisi az olduğundan kimse tercih etmiyor. Bir eczacı akrabamın dediğine göre de ilaç şirketleri daha düşük maaşları kabul ettikleri için kimyacıları işe alıyorlarmış.Bundan sonra da eğer kanun değişmezse batıda eczane açmak imkansız gibi bir şey.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ingeniarius

http://www.saglikpersoneli.com.tr/genel/hemsireler-fizyoterapist-mi-oluyor-h22310.html

yorumlardaki hemşirelere bakın madem fizyoterapist olmak istiyodunuz okuyup orayı kazansaydınız demezler mi adama ?

hemşirelere fzt yolu patlatıldı. yök ün böyle birdüşüncesi vardı ama iptal oldu, bilginize...

• quote:

hocam o iş o kadar kolay degil :D ayrıca yök buna tamamen karşı . . yökten onay gelmezse ister saglk bakanlıgı olsn istr hemsireler olsn yırtınsalarda bi işe yaramaz :)

• quote:

Orijinalden alıntı: kullanıcıadım

quote:

hemşirelere fzt yolu patlatıldı. yök ün böyle birdüşüncesi vardı ama iptal oldu, bilginize...

yökn degil sağlk bakanlıgı ve saglk sendikasının pilanıydı bu . yök istemiyor

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.