Şimdi Ara

5 yıl sonra 10 bin eczacı işsiz olacak (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
0
Favori
2.659
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: BecomeDoctor

quote:

Orijinalden alıntı: berfu2

quote:

Orijinalden alıntı: ali ömer

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: sehersahin

quote:

tek çıkış yolu odyoloji :)

Katılıyorum şu an en onu açık olan bolum bence

Bir iki seneye o da her üniversitede açılır. Mezun fazla olunca maaşlarda düşer.

2 sene sonra ilk mezunlarını verecek zaten.Akademisyen açığı olduğu için her yerde kurulamıyor.

Bu sene çoğu vakıf üniversitesi odyometri 2 yıllık ön lisans programı açtı. Talep var, 4 yıllıkta açarlar diye düşünüyorum. Psikoloji ve Fizyoterapi gibi.

Devlet hastanesinde çalışan akrabamız var böyle maaşlarla ilgilenen bir bölümde. 4 yıllık odyolog maaşı dönerle birlikte max 3bine yaklaşıyormuş önü açık olabilir ama maaşı çok değil.

fizyoterapide de devlette maaslar ayni en azindan odyolog mezunu yok daha. Ben o yuzden odyolojinin daha avantajli oldugunu dusunuyorum fakat fizyoterapinin calisma alani daha genis tek artisi bu sadece.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• evet maaşlardan haberim var.O kişiden kişiye değişir ama beni tatmin eder.Bu arada fizyoterapistler kendi kliniğini açamaz, doktora bağlıdırlar.Odyologlar ise kendi kliniğini, işitme merkezini açabilir ve daha özerktir.Bu da bana göre ftr den en büyük avantajıdır
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Bir iki seneye o da her üniversitede açılır. Mezun fazla olunca maaşlarda düşer.

2 sene sonra ilk mezunlarını verecek zaten.Akademisyen açığı olduğu için her yerde kurulamıyor.

Bu sene çoğu vakıf üniversitesi odyometri 2 yıllık ön lisans programı açtı. Talep var, 4 yıllıkta açarlar diye düşünüyorum. Psikoloji ve Fizyoterapi gibi.

Devlet hastanesinde çalışan akrabamız var böyle maaşlarla ilgilenen bir bölümde. 4 yıllık odyolog maaşı dönerle birlikte max 3bine yaklaşıyormuş önü açık olabilir ama maaşı çok değil.

zaten kimse yeni mezun olan birisine 3 bin lira vermez.

• ali ömer A kullanıcısına yanıt
    devlete girince yeni mezunluğa bakıyolar mı?
  • quote:

devlete girince yeni mezunluğa bakıyolar mı?

zaten girmek mesele
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Odyometri zaten önceden de ülkemizde olan bir bölümdü. Odyometrinin olması sıkıntı değil de bakanlığın bu 2 yıllık eğitimle odyometrist olanları uzaktan eğitimle odyolog yapmak gibi bir niyeti var, asıl vahim olan şey budur bence.

• quote:

evet maaşlardan haberim var.O kişiden kişiye değişir ama beni tatmin eder.Bu arada fizyoterapistler kendi kliniğini açamaz, doktora bağlıdırlar.Odyologlar ise kendi kliniğini, işitme merkezini açabilir ve daha özerktir.Bu da bana göre ftr den en büyük avantajıdır

+1

Şu an devlette zaten oldukça fazla odyolog açığı var ve bunu açığın kapanması biraz zaman alacaktır. Bunun dışında özelde de oldukça iyi iş imkanları var. Ayrıca bildiğim kadarıyla işitme cihazlarının alım satımıyla da ilgilenebiliyor odyologlar, bu şekilde uluslararası da çalışabilirler.
  • quote:

evet maaşlardan haberim var.O kişiden kişiye değişir ama beni tatmin eder.Bu arada fizyoterapistler kendi kliniğini açamaz, doktora bağlıdırlar.Odyologlar ise kendi kliniğini, işitme merkezini açabilir ve daha özerktir.Bu da bana göre ftr den en büyük avantajıdır

o yönetmelik değişti diye biliyorum.fizyoterapistler de kendi rehabilitasyon merkezini açabiliyorlar galiba.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Döner sermaye olarak eklediğiniz şey ne kadar? Yani döner sermaye olmadan devletin odyologlara verdiği para belli değil mi?

• Mynet anca böyle haber yapar zaten

• Mr.Spears kullanıcısına yanıt
    Döner sermaye yokken ücreti sormadım sonuç olarak ele geçecek para dönerli olduğu için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Spears

quote:

+1

Şu an devlette zaten oldukça fazla odyolog açığı var ve bunu açığın kapanması biraz zaman alacaktır. Bunun dışında özelde de oldukça iyi iş imkanları var. Ayrıca bildiğim kadarıyla işitme cihazlarının alım satımıyla da ilgilenebiliyor odyologlar, bu şekilde uluslararası da çalışabilirler.

• her yere uni acilmamasi lazim. Tek care bu

• quote:

Orijinalden alıntı: Nicotinell

her yere uni acilmamasi lazim. Tek care bu

maalesef artık çok geç, şu an her yerde en az 1 tane üniversite var.Küçücük kıbrısta bile 6-7 tane üniversite var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ali ömer -- 7 Ağustos 2013; 13:40:56 >
  • gençler geleceği bukadar önemseyip kahrolmaya gerek yok tabiki tepkimizi koyalım ama eczacılığı seçmiş adama pişmanlık içinde 5 sene yaşatmayalım, şehirler konutlar genişliyo şehrin dışına taşıyo eczacılık bitmez eczane açacak yer bulmak biraz zorlaşıcak ama eczacılık yapabılecegınız en rahat meslek, bakın hiç abartmıyorum eczane açtığınızda işler düzene girince dünyanın en rahat çalışan insanlarından olucaksınız. hatrı sayılır geliriniz kendinize ailenize ayırabileceğiniz bolca vaktiniz olacak. emin olun doktorlar mühendisler halinize imrenicek. tek yapmanız gereken iyi biyer bulmak iyi çalışanlar bulmak ki en zoru bu kaliteli insan bulmak çok zor, ben eczanede çalışıyorum bizim eczacının yaşantısını anlatayım şu lüks ağaoğlu binalarında yaşıyo sabah 10 gibi geliyo aksam 4-5 cıkıyo genellikle, müşteriyle biz ilgileniyoruz bilgimizin yetmediği yerlerde eczacıya danışıyoruz, onun harıcınde iş yapmıyo belge imzalıyo süreci yönetiyo falan, arka odaya geçip bilgisayarında falan vakit geçiriyo ben bunları isyan etmek için yazmıyorum bende eczacı olsam aynen bunları yapardım sonra yazın 1 ay 15 gun gidiyo tatilini yapıyo istediği zaman seyahate cıkıyo 3-5 bin tl arasıda kazanıyo tahmınımce, eşide makine mühendisi gerçi ama yaşadığı hayat bu. hükümet eczacıların üzerine geliyo o ayrı konu fiyatlar düştü falan eskisi gibi kazanamıyolar ama hala en iyi mesleklerden.

• Koyun gibiyiz zulme karsi duramiyoruz

• Bok ettiler güzelim mesleği hepsini böyle yaptılar yaşanmaz la bu ülkede.
  • Isvicrede devlet dis hekimi fazlasi olacak diye okullara alimi durdurdu gecen sene. Gastede okumustum. Bizde tam tersi herkes uni mezunu olacak ama ac kalacak

• quote:

Döner sermaye yokken ücreti sormadım sonuç olarak ele geçecek para dönerli olduğu için.

Her hastanede çalışanlar aynı döner sermaye ücretini almadıkları için sorma gereği hissettim.
  • Mr.Spears kullanıcısına yanıt
    Doğru diyosun benim sorduğum antalya devlet hastanesininkiydi bir ara görüşürsek sorayım ne kadar diye
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.