Şimdi Ara

5 yıl sonra 10 bin eczacı işsiz olacak (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
0
Favori
2.667
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: BecomeDoctor

Eczane açmak dışında yapılabilecek alanlarda para getirisi az olduğundan kimse tercih etmiyor. Bir eczacı akrabamın dediğine göre de ilaç şirketleri daha düşük maaşları kabul ettikleri için kimyacıları işe alıyorlarmış.Bundan sonra da eğer kanun değişmezse batıda eczane açmak imkansız gibi bir şey.

Tamam biz de doğuda açarız. Ağrı Patnos' da ki çocuğun da Muğla'da ki çocuk kadar kolay ilaç temin etmesi en doğal hakkı.
  • ozgernative kullanıcısına yanıt
    Ben zaten açamazsınız demedim ama genelde herkesin hayalin da batıda açmak vardır o yüzden dedim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozgernative

quote:

Orijinalden alıntı: BecomeDoctor

Eczane açmak dışında yapılabilecek alanlarda para getirisi az olduğundan kimse tercih etmiyor. Bir eczacı akrabamın dediğine göre de ilaç şirketleri daha düşük maaşları kabul ettikleri için kimyacıları işe alıyorlarmış.Bundan sonra da eğer kanun değişmezse batıda eczane açmak imkansız gibi bir şey.

Tamam biz de doğuda açarız. Ağrı Patnos' da ki çocuğun da Muğla'da ki çocuk kadar kolay ilaç temin etmesi en doğal hakkı.

bende bu kadar çok fakülte açılmasına karşıyım fakat,

Ayrıca fakülte açılıyor ama pek çoğunda hoca yok. demişler,hoca yok derken? hocalar ne mezunu oluyor? eczacılık değil mi?
    yani eczacılık okuyunca illa eczane mi açmak gerek anlamıyorum,hoca olsunlar o zaman
    türkiye de üretim başlansın o zaman,ilaç üretimi? ya da o çok zor denilirse kozmetik üretimi
    yeni şirketler açılsın,
    anlamıyorum neden herkes bu kadar hazırcı düşünüyor.belki de böyle olması daha iyi,türkiye de üretim çoğalacak,yeni fabrikalar şirketler açılacak.
    eczacılık ' biyokimya bilen bakkal' sözünden kurtulsun,adamlar 5 yıl boyunca dükkan işletmeciliği okumuyor değil mi?
    aynı zamanda eczane açılması gerekiyorsa da doğu da açılsın.batı da her köşede eczane açılacağına doğu da açılsın.

edit. ozgernative kesinlikle katılıyorum sana

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nineandnine -- 4 Ağustos 2013; 16:53:28 >

• Malesef bu yüzden çok kişi tereddütte kaldı ve eczacılık hak etmediği puanlara düştü umarım bu kadar kısıtlama getirirken mezun olacakları da düşünmüşlerdir.Eczacılık okuyan arkadaşlara kendimce tavsiyem kendinizi eczane açmaya odaklamayın iyi derecede yabancı dil öğrenip okurken kendinizi geliştirin çünkü ne yapacakları belli olmaz.
  • bende doğuda açarım valla eczanemi,tabi hakkariye kadar doğudan bahsetmiyorum ankaranın az ilersindeki illerden bahsediyorum.Bir elim marmara ve egede zaten ondan ben doğuda istediğim kadar çalışırım.bu sırada açılmasını istediğim yerde devirlik eczane bakarım.Sonunda diplomamla istediğim yerde çalışabilirim.Olayı çok büyütüyorsunuz.5 yıl eczacılık okuduktan sonra herhangi bir eczacıya dükkan açmanın sorun olacağını mı sanıyorsunuz?
  • Sadece eczacılık değil tüm bölümlerde kontenjan sınırlanması yoluna gidilmesi gerekiyor. Herkes ilk senesinde bir yer tutturmak zorunda değil. Üniversite okumak isteyen iyi hazırlansın ve girsin üniversiteye. Ama en azından mezun olunca bir anlamı olsun
  • moon5ce kullanıcısına yanıt
    Bilmediğimden soruyorum devir alırken yeni kanun işlemiyor mu ?
  • hayır işlemiyor.Zaten eczane sayısını artırmamak istiyorlar,azaltmak isteseler o zaman devir olayınıda etkilerlerdi.
  • durum vahim
  • aynı sey ftr icinde gecerli bence cok fazla mezun vermeye basladı.bugun elliden fazla unv de bu bolum var.isin iyice suyu cıktı sonumuz hayır olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: sehersahin

aynı sey ftr icinde gecerli bence cok fazla mezun vermeye basladı.bugun elliden fazla unv de bu bolum var.isin iyice suyu cıktı sonumuz hayır olsun

Hocam öyle de ftr için ben bi puan düşüşü göremedim fakat eczacılıkta çok ciddi oynama var
  • Evet düşüş yok ftr de çünkü insanlar eczacılık kötüye gidiyor diye ftr yazıyor.fakat ben iki bölümünde kötüye gittiğini dusunenlerdenim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: OnlyAnanas

Malesef bu yüzden çok kişi tereddütte kaldı ve eczacılık hak etmediği puanlara düştü umarım bu kadar kısıtlama getirirken mezun olacakları da düşünmüşlerdir.Eczacılık okuyan arkadaşlara kendimce tavsiyem kendinizi eczane açmaya odaklamayın iyi derecede yabancı dil öğrenip okurken kendinizi geliştirin çünkü ne yapacakları belli olmaz.

+1 gayet guzel aciklamissiniz

• tek çıkış yolu odyoloji :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: ali ömer

tek çıkış yolu odyoloji :)

Katılıyorum şu an en onu açık olan bolum bence

• quote:

quote:

• quote:

quote:

Bir iki seneye o da her üniversitede açılır. Mezun fazla olunca maaşlarda düşer.
  • quote:

Orijinalden alıntı: berfu2

quote:

quote:

Bir iki seneye o da her üniversitede açılır. Mezun fazla olunca maaşlarda düşer.

2 sene sonra ilk mezunlarını verecek zaten.Akademisyen açığı olduğu için her yerde kurulamıyor.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

2 sene sonra ilk mezunlarını verecek zaten.Akademisyen açığı olduğu için her yerde kurulamıyor.

Bu sene çoğu vakıf üniversitesi odyometri 2 yıllık ön lisans programı açtı. Talep var, 4 yıllıkta açarlar diye düşünüyorum. Psikoloji ve Fizyoterapi gibi.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Bu sene çoğu vakıf üniversitesi odyometri 2 yıllık ön lisans programı açtı. Talep var, 4 yıllıkta açarlar diye düşünüyorum. Psikoloji ve Fizyoterapi gibi.

Devlet hastanesinde çalışan akrabamız var böyle maaşlarla ilgilenen bir bölümde. 4 yıllık odyolog maaşı dönerle birlikte max 3bine yaklaşıyormuş önü açık olabilir ama maaşı çok değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fzt Onur -- 6 Ağustos 2013; 16:45:19 >

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.