Şimdi Ara

5 YILDA YÜKLÜ TAZMİNATLA EMEKLİ OLACAKLAR

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
578
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İşte Özel Hudut Birlikleri: Komando, bekâr, rütbesiz

Sınırda görev yapacak özel birliklerle ilgili hükümet ve Genelkurmay'ın yürüttüğü projenin detayları ortaya çıkıyor. İlk planda 5 bin komando bölgeye gönderilecek. Bu askerler, bekâr ve güçlü bünyeye sahip olanlar arasından seçilecek. Birliklere Kürçe de öğretilecek. Tasarı, yeni yasama dönemi olan 1 Ekim'den sonra Meclis'in gündemine gelecek.

GÖNÜLLÜ VE KOMANDO OLACAK. Özel hudut birliklerinde hiçbir askere zorunlu görev verilmeyecek. Burada görev yapanlar "gönüllülük" esasıyla seçilecek. Askerliğini komando olarak yapanlar arasından seçilecek kişilerin yaş ortalaması da 25'i geçmeyecek.

UZUN BOYLU, ATLETİK YAPILI. Askerlerin fiziği güçlü olacak. Özel birlik personeli 1.75 cm boyunun altında ve kilolu olmayacak.

KENDİLERİ RÜTBESİZ, KOMUTANLARI SUBAY. Özel hudut birliği personeli er veya erbaş statüsünde olacak. Başlarında ise subaylar bulunacak. 'Hudut Birliği'nin Genelkurmay Başkanlığı'na bağlı olarak çalışması bekleniyor.

5 YILLIĞINA 5 BİN ASKER. İlk planda 5 bin civarında askerin bölgeye gönderilmesi düşünülüyor. Dağ şartlarında yaşayacakları için görev süreleri kısa olacak. Süre olarak 5 yıl öngörülüyor.

YÜZLÜ TAZMİNATLA EMEKLİ OLACAKLAR. Askerlerin görev sürelerinin bitiminde kamu dairelerine yerleştirilmesi düşünülmüyor. Bu birliklere piyasa şartlarının üstünde maaş ödenecek. Tazminatları da yüksek olacak. 5 yılın sonunda kendisine iyi bir iş kurabilecek kadar tazminatla emekli olacak.

PSİKOLOJİK, SOSYOLOJİK EĞİTİM. Terörle mücadeleye göre de eğitim programı düşünülüyor. Sınır boylarının siyasi, etnik yapısı göz ardı edilmeyecek. Türkiye'nin farklı coğrafi bölgelerinden gelecek özel birliklere bölgenin özel yapısına dair eğitim verilecek. Kürtçenin öğretilmesi de gündemde.

KIYAFET, BIYIK "AŞIRI" OLMAYACAK. Özel Hudut Birliği mensuplarının kılık ve kıyafeti diğer askerlere göre daha serbest olsa da aşırıya kaçılmayacak. Bölge insanını rahatsız edecek simgesel çağrışım yapacak bıyık, sakal kesiminden uzak durulacak. ÖMER ŞAHİN ANKARA

ZAMAN
    http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=1006207&title=sivil-idare-denetlemezse-yeni-jitemler-ortaya-cikar&haberSayfa=1

• Hocam başka gazetelere geçsek birazda
  • http://www.milliyet.com.tr/2010/07/19/index.html
    sence burdan hangi haberi alabilirim
    siyasi olmayacak, müstehcen olmayacak, konu dışı özele uygun olacak
    bak bakalım hocam ben bulamadım
    buldum bir haber

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dusunmeyenadam -- 19 Temmuz 2010; 4:01:22 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: shadowhero

Hocam başka gazetelere geçsek birazda

Olabilir objektiflik açısından yayın çeşitliği iyidir. Önemli olan Yayının yalan, yanlış yazmaması vede seviyeli bir üslup tutturmasıdır.
  • düşünemeyen adam, muhalif46 sen misin la yoksa.

haber sitesi mi kardeşim bura. 50 tane konu açmışın zamanın sitesinme hit toplamak için mi gönderdiler seni.
  • quote:

Orijinalden alıntı: darklike

düşünemeyen adam, muhalif46 sen misin la yoksa.

haber sitesi mi kardeşim bura. 50 tane konu açmışın zamanın sitesinme hit toplamak için mi gönderdiler seni.

Nickiyle gayet iyi bir uyum içerisinde yaşıyor.
  • Kim demiş 5yıl sonra emekli olacağını.5yıl sonra bir tazminat alabilir ama 30undan sonra maaş bağlayıp oturutmayacaklar evde.Kamuda istihdam sözü veriliyor..
  • quote:

Orijinalden alıntı: RccP

Kim demiş 5yıl sonra emekli olacağını.5yıl sonra bir tazminat alabilir ama 30undan sonra maaş bağlayıp oturutmayacaklar evde.Kamuda istihdam sözü veriliyor..

kaynak?
  • 100bin asker de göndersen fayda etmez. konu dışı özel olduğu için ayrıntıya girmiyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.