Şimdi Ara

5 YILLIK TIPÇI İLE SORU CEVAP (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
2
Favori
2.945
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Teşekkür ediyorum.Eğer tercih sürecinde de buralarda olursanız fikrinizi almak isterim.
  • Sizce sdü mü mskü mü?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ksmynblty K kullanıcısına yanıt
    tabi olmaya çalışırım
  • asspire A kullanıcısına yanıt
    hocaların ders notları olur her ders için ayrı kitaplar olur anatomi tıbbi biyoloji farma vb bunların hep kitapları var ama ders notlarından takip ediliyor genelde günümüzde kitap takip etmek faydalı tabi
  • ege kıyılarına yakın olmak isterim dersen muğla ama ıspartanın daha iyi olduğunu düşünmekteyim
  • İlk senenizde kaç bin yapmıştınız

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam ben çukurovadayım 2. Sınıfa geçtim ancak gerek zorla burda kalmam gerekse de çevremdekilerle yaşadığım sorunlardan ötürü burda mutlu hissetmiyorum sizce sırf bunlardan dolayı ankara tıpa veya başka bir yere yatay geçişe değer mi? Eğitim hayatım ve yaşam kalitem ne ölçüde etkilenir? (Adanada ailemin yanındayım)

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam çalışırken okunabilir mi, hiç yapan var mı? Saglikciyim (fzt)

• Henüz okuyanlarla görüşmedim hiç ama bitirip mesleği eline alan kimle konuşsam nxkdkd diyo ki tıp okuma. Ne gerek var bu kadar çok çalışmaya. Senelerce okuyosun uzmanlık yapıyorsun saatlerce nöbet tutuyosun işin parasındaysan zaten boşuna çünkü çok çalıştığın için para alıyorsun. Daha manevi bi amaçla girceksen de doktora şiddet de gündemden eksilen bir şey değil tarzı yorumlarla ciddi anlamda kaldırdılar beni. Sen ne dersin?? Türkiyede doktor olunmalı mı cidden bu şartlar altında? Avantajları ne senin gözünden

• Busrolkinov B kullanıcısına yanıt
    Bolumum belli bir yaştan sonra fiziksel açıdan cok yorucu olacak ve aldığım ücret düz bir sağlık lisansyeri kadar. Bende bir bölüm daha okumak için bu sene sınava girdim. Hangi bokuju sorsam mezun çok is yapamazsın diyor(Hukuk). Bir tek tip kaldı onu da okuması zor değmez git esnaf ol daha ii diyorlar. Ben de kararsızım.

ben de gidip acıbademdeki ve lokman hekimdeki hekimlerle görüştüğüm tüm hekimler oku mutlaka oku falan derdiler

bence bu başarılı doktordan ve normal hekim arasındaki farklılıklar var

yani başarılı hekim olacağına inanıyorsan oku yoksa okuma gibi
  • Ateş Hekimoğlu kullanıcısına yanıt
    arkadaş çevresi ve mutlu olmak önemli 6 sene uzun bir zaman bende ailemin yanındayım ilk sene zorlanmıştım ikinci seneden itibaren düzenim daha iyi oldu eğer değiştiremiyeceğine inanıyorsan ortamının değiştirebilirsin ama maddi açıdan ve hayat şartları açısından önemli iyi düşün derim
  • Hocam sizce Atatürk tıptan meram tıpa yatay geçiş yapmak mantıklı mı?Konya'ya daha yakın bir ildeyim ama şimdiki okulumda da iyi arkadaşlıklarım var ortamı güzel.
    Nedense okuluma ısınamadım eğitimi beklediğim kadar iyi çıkmadı.dönem 3 olduğum için daha hastaneyi görmedim üst sınıftan tanıdıklarım baya övüyor.Konya'da intörnlerin iş yükünü baya azaltmışlar kararsızım.
    Bir de ben kendimi nasıl gelistirebilirim iki yıl okudum ama hepsi boşa gitmiş gibi geliyor

anlatanlarda gayet açıklamış :) pek söz demeyeyim ama ben mesleğimi seviyorum iyi ki tercih etmişim diyorum gerçekten bir isteğin varsa gel derim her sene 4 5 tane bırakan olur başka bölümlerevgiderler bir de kronik olarak kalanlar vardır sürekli sınıfta kalır
  • Ankaratıplı kullanıcısına yanıt
    Son motto hayatta her şey için geçerli tabi tıp için bile cnjcjc tıp hakkında detaya girersek biri niye tıp okusun avantajı ne sizin gözünüzde

• Hocam biraz garip olacak ama bunu bir youtube videosunda duydum ve cidden merak ediyorum
    Ilk yil herkes sevgili buluyormus diyorlar dogru mu?

her şey maddiyat değil alacağın şeyin saadece kalitesi değişir çok üst seviyesini de alamazsın ama çok alt seviyesini de almazsın orta üst hayat yaşarsın ama

benim için en önemli olan şey öğrenmek aslında vücudumuzdaki en küçük değişikliğin hangi nedenlerden dolayı gerçekleştiğini hangi nedenlerden dolayı hastalandığımızı ve bunu düzeltmek için bedenimize ne gibi değişiklikler yapmamız gerektiğini(belli farmasötik maddeler verip vücutta ne gibi değişkenliklere yol açtığını) öğrenmek benim ilgimi çok fazla çekiyor

aslında tıpa başlamamda ve devam etmemde bu çok fazla etkiledi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 25 Temmuz 2020; 0:23:13 >
  • ygsmagduru32 Y kullanıcısına yanıt
    Mesela çoğu mf gibi benim kararsızlığım da müh mü tıp mi ikilemi. Müh secsem marka olmuş üniler gelmediği için normal bir uniye gideceğim. Mezuniyet sonrası iş bulmak da kendi gelisimime daha çok bağlı (orn boğaziçi yazmadıgi için cvmde iş veren epey düşüncek işe almak için) her meslek için böyledir de müh de üretici taraf olabilmek biraz daha zor. Yaratıcı zekama güvenmediğimden okumuş işsiz kalmaktan korkuyorumm bu denle tıpa biraz daha yaklaşıyorum çünkü iş garantisinin son demleri olsa da yine de is garantisi olan belki de tek meslek. Onda da bu ağır şartlar... "Neden okudum ki sanki şu an evimde yatıyor olabilirdim" isyanları edeceğime %200 emin olarak seçim yapacağım muhtemelen. Bayağı içimi döktüm bu arada kb. Kafam çok karışık üstadım... Beni güzel günlere ışınla

• Ankaratıplı kullanıcısına yanıt
    Amaçta sıkıntı yok. Öncelik elbette maddiyat değil diğer önceliklerimi hallettim fakat maddiyatin da bi kriter olduğu gerçek. Robot değiliz ki dümdüz görevimizi yapalımm. Kavşak noktası geri dönüş için uzun bir yol var ince elemek gerekiyor. Tebrik ediyorum ayriyeten sizi

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.